GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un hotel perfect în centrul Romei
Îmi doream de mult timp să vizitez Roma dar, datorită aşezării sale la jumătatea Peninsulei Italice, nu a făcut parte până acum din niciun itinerar european de-al nostru care a cuprins şi Italia, itinerarii care au cuprins decât partea de nord a ţării cu cazare în zona Mestre şi Milano. Astfel că am fost foarte bucuros să aflu la sfârşitul anului trecut că soţia mea, a cărei onomastică o sărbătoream în preajma Anului Nou, a primit cadou din partea copiilor un voucher de 4 zile pt două persoane la hotel ,,La Residenza’’ din capitala italiană (voucher care s-a transformat ulterior într-unul de 5 zile datorită legăturii aeriene) la începutul lunii martie (după aia mi-am dat seama că a vrut să scape de ea de ,,8 Martie’’!), iar eu am fost desemnat de iubitoarea mea consoartă drept însoţitor în acest sejur neaşteptat – mărturisesc că am avut oarece emoţii în privinţa asta!
LA RESIDENZA
Iată-ne aşadar în perioada 5.03.2013-10.03.2013 la hotelul mai sus menţionat, un stabiliment de 4 stele situat pe Via Emilia 22-24, o străduţă liniştită în apropiere de staţia de metrou Barberini şi imensul şi superbul parc Vila Borghese, loc din care se ajunge în câteva minute de mers pe jos la două dintre cele mai căutate obiective din Roma – Fontana di Trevi şi Piazza Spania.
Deoarece avionul a sosit devreme în aeroportul Fiumicino (ora lor 7.30 am) în jur de 10.30 am ajuns la hotel şi am fost cazaţi imediat de un recepţioner foarte amabil (check-inn se făcea la ora 14.00), nu înainte de a primi o hartă cu obiectivele turistice din Roma şi informaţiile elementare obişnuite (mic dejun, internet etc), după care am tras un pui de somn binevenit după zborul matinal şi tremuratul din aeroport (vremea nu prea a fost prietenoasă cu noi în acea perioadă!).
Hotelul ,,La Residenza’’, membru GIANNETI HOTELS GROUP, un lanţ care mai cuprinde hoteluri în Lido di Jesolo şi Cortina d’ Ampezo, nu este foarte mare, dispune de 29 de camere duble şi single la care se ajunge cu un lift elegant (şi bineînţeles pe scări!), dispune de lobby bar la recepţie, 4 separeuri care oferă o intimitate deosebită, o terasă micuţă amplasată în faţa hotelului, lângă o grădină minusculă dar bine îngrijită, o parcare insuficientă zic eu, un salon pentru micul dejun la demisol (singura masă servită la acest hotel, pt celelalte mese se poate traversa strada unde există un complex de specialitate – La Fontana), salon micuţ totuşi pt capacitatea hotelului, cu mese cam înghesuite!
Hotelul, care dispune de wi-fi gratuit la parter (în camere nu este disponibil decât contracost!), este foarte liniştit şi este preferat în special de oameni de afaceri şi chiar de oameni politici – am aflat, cu ocazia unui ,,Cocktail Party’’ oferit de managerul hotelului de ,,8 Martie’’ (frumos gest!), de la un român care lucra de vreo 7 ani aici, că acesta este hotelul preferat al lui Romano Prodi (fost prim ministru italian şi preşedinte al Comisiei Europene) când vizitează capitala italiană; în acele zile am mai observat câteva perechi de turişti japonezi şi ruşi, pe lângă italieni aflaţi cu treabă.
Camerele, în suprafaţă de cca 16 mp, sunt mochetate, decorate în tonuri luminoase şi strălucitoare, sunt dotate cu aer condiţionat şi încălzire (de ultima am avut nevoie din plin!), televizor prin satelit cu cca 20 de canale (niciun post românesc, nici Eurosport sau vreun post care să transmită meciuri din Champions League sau Europa League, spre nemulţumirea mea!), telefon, minibar (peste 20 de sortimente de băuturi şi dulciuri, unele cu 2 sau 3 bucăţi!), filtru de cafea, fierbător, birou cu etajeră, 2 noptiere, o măsuţă, un scaun, un fotoliu, tâmplărie din lemn masiv, jaluzele automate, perdele, draperii. Patul matrimonial, de un confort deosebit, este unul dintre cele mai mari pe care le-am întâlnit, cu o lăţime de 2,20 metri, cu o lenjerie impecabilă schimbată în a 3-a zi.
Camera 305, unde am stat noi, nu avea balcon (dar nu i-am simţit lipsa!), avea vedere spre faţa hotelului şi spre lateral, este despărţită de hol şi baie de o uşă din lemn masiv care asigura o izolaţie fonică desăvârşită, era îngustă (cca 3,2 – 3,4 m) iar dacă vroiai să foloseşti biroul trebuia s-o traversezi prin pat. În permanenţă găseam pe măsuţă coş cu fructe, apă minerală şi biscuiţi, completate de o cameristă discretă, căreia îi lăsam mereu ceva ,,mărunţiş’’ pe pat – ulterior am aflat că e tot româncă, ca şi băiatul de la bar.
Holul, destul de mare, avea un spaţiu pt geamantan, un şifonier, capitonat cu acelaşi material din care erau confecţionate draperiile, care avea 3 corpuri, cuiere cu umeraşe foarte practice, într-un corp era seiful iar lângă acesta 2 perechi de papuci, bureţi pt pantofi şi o umbrelă; şifonierul se deschidea destul de greu, neavând mânere.
Baia, foarte generoasă ca suprafaţă (cca 5 mp), era dotată cu o cadă protejată de un perete mobil de plastic, avea duş pălărie şi duş lulea mobile, avea mai toate dotările posibile (inclusiv bideu), o gamă foarte mare de consumabile (multe nu le-am folosit!), 12 (doisprezece!) prosoape şi prosopele care se schimbau zilnic, halate, căşti pt păr, feon, cântar etc
Curăţenia şi serviciile în camere absolut impecabile, pe lângă lenjerie, prosoape schimbate şi mici atenţii ,,din partea casei’’, am avut surpriza să constatăm că se făcea curăţenie şi seara, când ieşeam la masă, după ce ne făceam somnul de după-amiază, atât de necesar după obositoarele vizite prin oraş (deci nu era ,,somnul de frumuseţe’’!).
Micul dejun a fost cea mai plăcută surpriză pe care am avut-o din partea hotelului, în sensul că a fost foarte consistent şi bogat în sortimente (în puţinele dăţi când am tranzitat Italia şi ne-am cazat pe teritoriul ei, i-am perceput pe italieni ca fiind foarte zgârciţi la micul dejun, de fiecare dată ridicându-mă de la masă mai degrabă flămând decât sătul!) dintre care aş aminti mezeluri şi brânzeturi de foarte bună calitate, ouă fierte şi ochiuri, bacon, cârnaţi, măsline, legume şi fructe proaspete, măsline, lactate (iaurturi, lapte, unt), ceai, cafea, ciocolată caldă, suc de fructe, brioşe, prăjituri, miere, gemuri şi dulceţuri, pâine (diverse specialităţi), biscuiţi, cornuri, clătite etc. Singura problemă la micul dejun a fost în weekend, când hotelul era full şi a trebuit să aşteptăm câteva minute pt a găsi loc la masă dar am fost invitaţi pe un ton foarte politicos să luăm loc într-un separeu după care ne-au anunţat că putem pofti la masă, cerându-şi scuze pt inconvenient.
Personalul, bun vorbitor de limbba engleză şi...română, cum v-am spus, deosebit de prompt şi atent, cu o mare disponibilitate, volubil şi prietenos, dispus tot timpul să te ajute şi să te îndrume – cu o singură excepţie, o informaţie eronată pe care care ne-a dat-o în prima zi şi anume că nu e necesară rezervarea la Galeriile Borghese în cursul săptămânii în acea perioadă.
Preţul plătit la acest hotel -140 de euro/zi pt o dublă cu mic dejun – mi se pare unul foarte bun ţinând cont de dotările şi serviciile oferite, dar mai ales de amplasamentul locaţiei –între Via Veneto şi Vila Borghese, o zonă renumită în Roma pt magazine şi hoteluri de lux, restaurante şi cafenele selecte, o zonă centrală foarte apreciată în capitala Italiei.
Trimis de marocanu21 in 27.10.13 14:50:00
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.90678100 N, 12.48883700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@MCM: Acum pot spune şi eu că mi-e dor, mai ales că n-am cuprins tot ce mi-am dorit în 5 zile!
Dar am aruncat nişte bănuţi în Fontana di Trevi!
@marocanu21: Ei, acum dacă ai aruncat bănuţii în Fontana di Trevi... n-ai încotro! Trebuie să te întorci să-i cauţi!
Şi eu am făcut "prostia" asta. Am aruncat ceva bănuţi în Fontana di Trevi şi acum n-am de ales, trebuie să mă întorc la locul faptei.
@traian. leuca: Eu nu am aruncat bănuţi în Fontana di Trevi pentru că era prea mare înghesuială acolo. Abia dacă am putut fotografia. Oricum mă voi întoarce, poate găsesc ceva mai puţin aglomerat.
@iulianic: Eu am fost în luna martie, ca şi @marocanu21 şi m-a mirat aglomeraţia la acest obiectiv, în această perioadă a anului. În treacăt fie spus, pe mine nu m-a dat pe spate acest arhicunoscut punct turistic şi îl consider un pic umflat în reclame.
Frumos hotel, într-adevăr, iar ca poziţie e tot ce-ţi poţi dori. Ca şi preţ, e clar pe măsura localizării şi a ceea ce oferă.
La Fontana di Trevi, am aruncat şi eu bănuţi, de departe, cu boltă, peste capetele celor care se înghesuiau să prindă un loc în faţă ca să vadă scrisul şi nu se mai dădeau plecaţi de acolo, neam. Însă n-au fost euroi, că nu mai aveam decât hârtii. Aşa că am aruncat o monedă d'aia de 50 bani. Se pune? O să mă întorc?
@marocanu21: Și eu am aruncat ceva valută (pe atunci) în această fântână, în 1977. Până acum nu prea mi-a folosit. Totuși amintirile despre Roma, inclusiv San Pietro, cu urcatul la nivelul superior al cupolei și panorama aproape a întregului oraș, îmi sunt încă vii în minte. Sper ca asemenea articole precum cel de față să mă mobilizeze pentru viitor.
faceti-ma muiere romantica sau cum vreti voi... dar in momentul in care am vazut pt prima data Fontana di Trevi asta aveam in minte
si nici macar nu am mai vazut aglomeratia.
Am aruncat banutii cu mana dreapta peste umarul stang si... m-am intors. Asa ca... functioneaza ))))
@MCM:
”faceti-ma muiere romantica sau cum vreti voi...
Muiere romantică!!! )))))
@ariciu: vaaaai, nu ma asteptam din partea ta!!! )))))
@Cristian_h: prima data am fost la Roma la sfarsitul lui august, asa ca... apa era numa' buna.
” un Marcello era acolo?
daca era, era foarte bine ascuns)))
@MCM: De ce tocmai Roma, unde stai la coada ca sa arunci moneda, cand exista o fantana similiara si la Sovata in fata vilei Tivoli si-apoi, cine stie daca zicala "Du-ma mama la Sovata", n-a aparut tocmai din dorinta de romantism si poate lipsa de noroc a tinerelor fete de pe la noi, pentru ca "barbatii nostri e cum e", conform melodiei care zice cam asa "Cavaleri ai meseri rotunde, sa vedem daca vinu-i bun, Eu as bea 5 sau 6 sticle cu-o studenta pe genunchii mei, Cand am sa mor, vreau sa ma ingroape, intr-un beci in care vinu-i bun, Cu picioarele lipite de perete si cu capul sub un robinet cu vin, Pe mormant, vreau sa mi se scrie, "aici zace cel dintai betiv", Morala acestei istorioare, este ca toti barbatii-s niste PORCI, Iar morala acestei morale, este ca femeilor porcii le cam plac" youtube
@ariciu: Da, sigur că se pune! Doar au şi ei case de schimb valutar!
@dorgo:
”la Sovata????
unde face Nicu'armata?
Tze romantic maica!!!
”ca toti barbatii-s niste PORCI
Multumesc pentru inside tips.
@iulianic: Sper, dacă fac însă transformarea a 50 de bani în euro... s-ar putea să-mi refuze intrarea în oraş )
Da' promit că dacă au fost valabili şi mă întorc, o să arunc măcar... 10 cenţi.
Merg si eu pe 4 Martie 14 si doream sa te intreb daca merita sa merg cu taxiul de la Termini la hotel? E distanta mare??
@novigelu: Scuză-mă pt întârziere dar am fost plecat în weekend! Distanţa de la Termini până la hotel nu este mare, cca 2-2,5 km, 2 staţii de metrou: Repubblica-Barberini, dar dacă ai bagaje mari îţi recomand taxi-ul (8--9 euro), deoarece staţia de metrou este cam la 250 de metri distanţă faţă de hotel, drum în pantă ascendentă în cea mai mare parte.
Ai făcut o alegere bună! Şedere plăcută!
@novigelu: Iti multumesc, asa ma gandesc si eu iau un taxi. De la Fiumicino venim (eu si sotia) cu autobuzul, am luat deja bilete prin teravision si apoi luam un taxi de la Termini pana la hotel.
Doream sa te mai intreb, camera la hotel pe ce parte e bine sa o iau?? Cu vedere pe strada sau in spate???
Pentru transport in Roma am platit deja card Omnia, care-s valabile 3 zile. Am sa merg in ziua in care ajung sa le ridicam de la Via del Pigna (Opera romana Pelegrinagi) o sa vad pe unde este adresa asta si am sa le folosesc incepand de a doua zi cand avem planificat sa mergem la Vatican (sa vedem cum ajung mai repede acolo, cu Metro sau autobuz???).
Pentru pranz se poate manca bine pe langa hotel> Ai spus acolo ca este ceva vizavi de hotel, dar merita??
Magazine cu diverse, haine, incaltaminte sunt prin preajam hotelului sau... ?
Multumesc inca o data!
@novigelu: Îţi recomand să iei camera cu vedere pe faţă, pe spate nu ai ce să vezi.
Presupun că eşti pentru prima dată la Roma aşa că îţi recomand transportul la suprafaţă, pentru că ai ce vedea! La Vatican se ajunge mai repede cu metroul până la staţia Octaviano, dar de acolo ai ceva de mers până la piaţa şi basilica San Pietro; mai aproape de metrou sunt Muzeele Vaticanului.
Se mănâncă bine lângă hotel dar poţi să-ţi faci o idee despre restaurantele din zonă citind impresiile mele ,,Bucătăria italiană la ea acasă'', ultimele din setul de anul trecut.
Magazinele din apropierea hotelului, respectiv din zona Via Veneto, nu ţi le recomand deoarece sunt scumpe în marea lor majoritate - eu am cumpărat doar o cravată care mi-a plăcut în mod deosebit, soţia o eşarfă şi o umbrelă (18 euro!) pt că ploua; în schimb am cumpărat foarte multe din gara Termini unde am găsit produse de calitate cu mari reduceri la început de martie (o haină de iarnă f modernă redusă de la 75 euro la 30 de euro). Deasemenea la periferie şi în zonele unde nu sunt obiective de vizitat, preţurile sunt mai cumsecade.
Alegeri inspirate!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)