GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In aventura indoneziana din septembrie 2013 in Bali, primul popas a fost in inima Bali, fermecatorul Ubud, pe care l-am ales nu doar pt ce are de oferit, ci si pt a fi baza de plecare in explorarea insulei.
Cazarea din Ubud a fost Mawa house, o pensiune recent deschisa (noi am fost in septembrie, ea s-a deschis in mai 2013), cu niste note exceptionale pe site-urile de specialitate! Atat de multi oameni nu se pot insela, asa ca notele, locatia si pretul foarte foarte bun pt camera dubla deluxe cu mic dejun inclus (22 euro pe noapte) m-au convins repede sa aleg Mawa house si am facut foarte bine!
Mawa house este o pensiune cu doar 8 camere, dar este condusa de o echipa de profesionisti cu mare experienta in turism in Bali, si anume Pramana hotels & villas! Acest lucru se vede peste tot - camerele sunt mari, incredibil de curate (asa e peste tot in Bali, pt ca de mici sunt invatati sa ingrijeasca ce au -am vazut copii de scoala cu maturica in mana pe drum, pt ca ei isi fac curat la scoala, si tot ei si pe strada cand vad ceva gunoi!! incredibil, nu?) dotate cu pat dublu king size cu baldachin, dulap pt hane, comode, masa pt machiaj, seif gratis, o baie mare dotata cu dus, apa calda, prosoape inscriptionate cu numele casei, sapun, sampon, tot ce trebuie plus 2 sticle cu apa zilnic gratis!
Balinezii urasc plasticul, si tot ce ofera este la sticla- in plus, recicleaza extrem de mult, sunt incredibili, pt ca, in primul rand, iubesc si ocrotesc natura!
Tot ce era pe masa la micul dejun era din sticla, lemn, rachita, nimic din plastic!
Camerele, de fapt arata ca niste bungalouri, fiecare are propria terasa pe care este servit micul dejun, sunt situate in mijlocul unor gradini superbe, cele din spate (asa a fost camera noastra) au vedere direct la piscina! Piscina este cam micuta, sunt doar doua sezlonguri, dar niciodata nu a fost aglomeratie acolo, pt ca oamenii vin in Ubud sa viziteze, nu sa leneveasca (decat daca esti foarte norocos sa petreci multe multe zile intr-un loc!!)
Exista prosoape gratis la piscina, sunt puse pe sezlonguri, dar poti cere oricand altele daca nu mai sunt sau sunt folosite!
Mawa house se afla in cartierul Nyuh Kuning Heritage Village. la 2 minute de Monkey forest si maxim 10 minute de mers pe jos de centrul Ubud-ului si este situata in spatele caselor localnicilor, astfel incat poti avea parte de experiente balineze adevarate printre care trezitul dimineata in stil bio- cantecul cocosilor!! (pe noi nu ne-a deranjat)
Mawa house ofera receptie deschisa nonstop, birou de turism, excursii, sofer, wi-fi gratuit!
Casa a fost proiectata în stil arhitectural balinez clasic de un designer vizionar Nyoman Gede Sudarta (cunoscut ca MANDE, care a proiectat si faimoasa Bidadari Private Villa Ubud.) Casa dispune de finisaje din lemn de tec si piatra naturala.
Este condusa de un manager tanar Leon, care are experienta in domeniu si se vede- vorbeste foarte bine engleza, zambeste tot timpul, a lucrat pe vas de croaziera si cunostea Romania pt ca avusese experiente placute cu romanii pe vas!
E aproape tot timpul acolo, incercand sa fie de folos, sa te faca sa te simti cat mai bine! Primesti harta pt Ubud, iti explica unde sunt punctele de interes principale, cum sa ajungi acolo, unde sa mananci ca localnicii sau cu specific european daca asta vrei, cam tot ce ai nevoie poti sa-l intrebi si sa primesti raspunsuri corecte!
Ce mi-a placut la cazare a fost faptul ca primesti gratuit un pahar cu fresh cat timp completezi actele pt cazare, ca totul e relaxat, dar mai ales scrisoarea personalizata pe care o gasesti pe pat cand ajungi in camera, drept multumire ca ai ales sa te cazezi acolo -eu nu am mai intalnit asta pana acum!
Si ei au o carte de prezentare a pensiunii, orasului, imprejurimilor, serviciilor oferite, excursiilor, activitatilor pe care le poti face (dar nu prezinta fiecare membru din echipa asa cum a facut alamanda bed & breakfest in yogya!!)
Daca ai nevoie de ceva, exista cate un clopotel la fiecare casa, de unde poti suna si chema personalul!
Mawa house ofera trei tipuri de mic dejun, la alegere -american (cu omleta), continental (cu clatite super gustoase), indonezian (cu orez picant desigur!)
paine, gem, ceai, cafea, suc, apa, destul pt oricine, in plus servit pe terasa aceea minunata nu poate fi decat o placere!
E adevarat ca dureaza ceva pana vine micul dejun, dar esti in Bali, aici totul e relaxat, nimeni nu e nervos, nu se grabeste, nu sunt contratimp niciodata!
Pt ca aveam excursiile rezervate, cel mai mult am interactionat cu baiatul care ne aducea micul dejun-Nuura, bineinteles un artist si el, ca toti balinezii de altfel! Pe langa jobul de zi, el face parte dintr-o trupa de muzicieni si dansatori (sotia lui e dansatoare si make-up artist), si e nepotul celui mai faimos pictor din Bali, care a studiat in Olanda si e recunoscut in lumea artistilor! Un om tanar 28 ani, dar echilibrat, familist convins (are doi copii), care are o minte deschisa (am fost putin surprinsa sa vad ca un barbat din alta cultura ofera sprijin si intelegere sotiei lui care munceste-cand ea e chemata sa machieze pe cineva, el sta cu cei doi copii!!)
Familia e foarte importanta pt balinezi si se ajuta foarte mult- cand ei doi pleaca in turnee, si au avut turnee peste hotarele tarii, au ajuns si in SUA si in Europa!! , cineva din familie sta cu copii, nu exista nu pot, nu am timp, sunt ocupata, am si eu problemele mele! Ar trebui sa invatam asta de la ei!
Totul depinde de oameni, iar religia lor, cum spunea Nuura, e simpla- daca vrei sa faci ceva, FA-O din toata inima, daca nu -NU o face deloc!
Poveste despre Bali, despre oameni, obiceiuri, credinta cu atat de multa dragoste, iar ochii lui sunt plini de lumina, desi munceste din greu de la 7 dimineata pana la 22, sau chiar mai tarziu, tot timpul zambind si cantand!
Intr-o seara, cand stateam la povesti, eu intreband destul de multe despre orice, (erau aproape orele 24, ) si l-am intrebat -tu nu pleci acasa, pana la ce ora trebuia sa muncesti? mi-a raspuns zambind-A, trebuia sa plec demult, de acum 4 ore, dar mi-a facut placere sa stam de vorba si nu se stie cand si daca ne mai vedem!!
Cam acestia sunt balinezii si va doresc sa-i cunoasteti de aproape!
Trimis de andreea72 in 30.03.14 12:27:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în INDONEZIA. A mai fost în/la: Yogyakarta
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreea72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: -8.52119930 S, 115.25697970 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am urmarit cu interes periplul tau prin Indonezia, o experienta interesanta, intr-adevar. Am o simpla curiozitate: in ultimele episoade vorbesti despre "balinezi" ca si cum acestia s-ar deosebi prin ceva anume de ceilalti indonezieni. Exista un astfel de "ceva" sau, pur si simplu, i-ai indexat asa dupa numele insulei, Bali?
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@bessondm: Buna! pai se deosebesc - in primul rand pt ca cel mai mare procent de indonezieni (apr 85%) este de religie musulmana, iar balinezii sunt hindusi, o forma deosebita de hinduism- balinez!
In al doilea rand, ca sa ma intelegeti mai bine ar trebui sa ajungi acolo- exista ceva deosebit pe aceasta mica insula Bali, astfel incat absolut totul este in armonie-exact asa sunt si balinezii, niste oameni care traiesc in echilibru si armonie! NU am cuvinte sa exprim ce transmit acesti oameni, dar crede-ma ca pluteste ceva in aer acolo! SPer sa ajungi si sa ai aceeasi parere ca a mea!
@bessondm: Sau poate te intereseaza acest aspect
Balinezii sunt oameni mândri, ce nu au acceptat de-a lungul istoriei să fie călcaţi în picioare. Ei au şocat planeta prin puputan, sinuciderile în masă pentru care au optat atunci când alternativa era să devină supuşii olandezilor invadatori. De altfel, cel mai important erou din istoria insulei, Gusti Ngurah Rai (este numele singurului aeroport de pe insulă) a pierit în 1946 după ce a ordonat Puputan-ul în lupta cu olandezii, adică lupta până la moarte.
”"Ei au şocat planeta prin puputan, sinuciderile în masă pentru care au optat atunci când alternativa era să devină supuşii olandezilor invadatori. "
Discutia asta mi-a adus aminte de un film pe care l-am vazut cu ceva timp in urma si care mi-a placut. E vorba de bastinasii Insulei Taiwan si lupta lor impotriva japonezilor. Filmul se numeste "Warriors of the Rainbow: Seediq Bale" (en.wikipedia.org/wiki/War ... ow:_Seediq_Bale) si e in doua parti.
Perspectiva e foarte diferita de cea cu care suntem obisnuiti.
Nu are legatura cu Bali - dar mi s-a parut ca filmul merita mentionat. Vi-l recomand.
@andreea72: Multumesc pentru info suplimentar. Intr-adevar, nu ma gandisem la diferentele religioase dintre Bali si restul Indoneziei (cea mai mare tara musulmana din lume) cand am pus intrebarea, desi le cunosteam. Despre puputan insa, acum am aflat, multumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2017 Mawa House — scris în 09.09.18 de Alexandra_26 din ARAD - RECOMANDĂ