ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2020
DURATA: 41 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 11
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Drumeție ușoară cu peisaje de vis în Parcul Național Piatra Craiului

TIPĂREȘTE

Drumeție ușoară cu peisaje de vis în Parcul Național Piatra Craiului

Traseu circuit - Fântâna lui Botorog - Prăpăstiile Zărneștiului – Cabana Curmătura (1470m) – Poiana Zănoaga – Fântâna lui Botorog

În dimineața zilei de sâmbătă, 26 iunie 2020, adică pe la ora 6,30 am ieșit din Tg. Mureș, iar după trei ore căutam un loc liber de parcare pe strada plină cu mașini de la intrarea în Parcul Național Piatra Craiului. Nebunie! La ora aceea să fie așa aglomerație mare!

Intrarea în rezervație se face după achitarea taxei de 5 lei pe persoană (doar peste 14 ani).

Apă găsiți pe traseu, nu trebuie să cărați multă pentru că se încălzește, daca aveti recipiente pentru umplere este perfect.

După barieră se intră pe traseul care traversează spectaculoasele Chei ale Zărneștiului sau Prăpăstiile Zărneștiului.

Este un traseu foarte frumos, cu imagini spectaculoase create de piscurile calcarose care se înalță semeț către cer. Trecerea prin Chei este însoțită de râul care curge zgomotos, dezvoltând mini cascade și din care vă puteți aproviziona cu apa de care veți avea nevoie în curând la urcarea prin pădure. Ne-am bucurat de răcoarea din chei și de apa rece din râu, cu care ne-am umplut recipientele.

Pe tot parcursul drumeției am întâlnit panouri informative, indicatoare și marcaje si foarte multă lume.

Durata parcurgerii a fost de o oră.

Urcarea pe banda albastra, ușoară și scurtă, durata 1,30h

Noi am ales să urcăm spre Cabana Curmătura prin pădure, pe traseul marcat cu bandă albastră. Atenție să nu ratați intrarea pe traseu, care este pe partea dreptă. Din același loc, la o diferență de câțiva metri vă puteți încadra și la urcarea pe bandă galbenă care este mult mai lungă. Noi am ales la coborâre varianta pe bandă galbenă pentru că este prin Poiana Zănoaga și este mai bună pentru picioare decât coborârea prin pădure. Noi am ratat intrarea, ne-am întors pentru că au dispărut de pe drum marcajele cu bandă albastră și galbenă care ne-au însoțit prin Chei.

Urcarea pe traseul marcat cu bandă albastră este abrupta în prima parte, dar scurtă. Noi am parcurs partea abruptă în 45 minute, cu odihnă, în ciripitul fermecător al păsărilor. Bețele de treking sunt foarte utile aici.

Din pădure am ajuns într-o minunată poiană iar peisajul ne-a răsplătit efortul arătându-ne splendoarea vârfurilor Masivului Piatra Craiului. Pentru aceste imagini ne-am pornit în drumeție. Sunt de o frumusețe care te fascinează. Îți umplu sufletul de bucurie. Poiana a fost foarte aglomerată de drumeți de toate vârstele.

Cabana Curmătura ne-a apărut la orizont, în partea dreaptă. Chiar înainte să ajungem, pe partea stângă ne-am bucurat de apa rece din izvor, cu care ne-am racorit și umplut iar recipientele.

La cabană se poate mânca mâncare preparată acolo, sau din propriile provizii, pe terasa amenajată în jurul acesteia. De acolo se pot face fotografii frumoase cu peisajul care se observă de la altitudinea de 1470 metri.

Coborârea pe bandă galbenă, ușoară dar lungă, 3,30h. cu o jumătate de oră pauza de masă.

De la cabană, urmărind traseul marcat cu bandă galbenă, aflat în partea opusă intrării la cabană, veți intra într-o pădure. Coborârea este lină. De aici puteți ieși pentru admirarea peisajului și odihnă, în luminișurile de pe partea dreaptă. Noi aici am mâncat.

Veți mai găsi apă până la Fântâna lui Botorog chiar imediat sub un pod de lemn lângă cabană, prin pădure este un izvor lângă o troiță și în poiana Zănoaga la un furtun așezat pe locul amenajat pentru adăparea animalelor.

Coborârea este lungă, frumoasă, stâncile calcaroase albe strălucesc în bătaia soarelui pe fondul verde al ierbii.

După parcurgerea Poienii Zănoaga, traseul marcat cu bandă galbenă trece iar prin pădure și te scoate exact la Fântâna lui Botorog.

Recomand acest traseu ușor tuturor vârstelor pentru bucuria sufletelor și energizare.

Noi am parcurs întreg traseul în 6 ore distanța de 16 km. La ora 15,45 am plecat spre casă, bucuroși de ziua splendidă petrecută în Parcul Național Piatra Craiului și de vremea bună, fără precipitații.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Se poate campa langa cabana Curmatura sau chiar sa va cazati acolo. Se poate ajunge cu masina pana acolo.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 03.07.20 12:46:15
Validat / Publicat: 03.07.20 13:22:52
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MASIVUL PIATRA CRAIULUI

VIZUALIZĂRI: 892 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Urcarea pe banda albastra, ușoară și scurtă, durata 1,30h
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[03.07.20 12:51:23]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... =99819&hid=5474.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.

Mika
[03.07.20 14:09:07]
»

@Dana2008:  Foarte frumos locul, pe la Plaiul Foii am trcut și eu acum două săptămâni. Prin Crai cred că voi merge prin iulie. Felicitări pentru drumeție și review!

tata123 🔱
[03.07.20 14:25:57]
»

@Dana2008:  O drumeție frumoasă într-un decor de poveste (imaginile o dovedesc), cum de altfel sunt multe zone montane românești. În 2016 am străbătut Prăpăstiile Zărneștilor, căutând cu privirea sectoarele de chei pe unde a trecut și Mărgelatu (celebru personaj interpretat de Florin Piersic) în „Drumul oaselor” . Defileul e impresionant, traseul ușor de străbătut. Surpriza a venit din partea unei capre negre care a ales să ni se arate printre copacii și stâncile de pe versantul drept.

Călătorii frumoase! ​

Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[03.07.20 14:32:42]
»

@Mika:  mulțumesc frumos!

Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[03.07.20 14:36:20]
»

@tata123:  Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Michi
[03.07.20 15:55:07]
»

@Dana2008:  În tinereţe am fost de mai multe ori în Piatra Craiului, înoptând fie la Curmătura, fie la Plaiul Foii. La una din excursii am urcat la ˝la OM˝numai că se anunţa timp rău de tot şi timp să ne întoarcem nu mai aveam, Am coborât direct sub creastă unde ştiam că era refugiul Grind, părăsit, cred că arsese cu ani în urmă. Acolo am găsit doi studenţi care n-aveau bani de cazare la Curmătura. Am pus la comun ce aveam în rucsac şi aproape n-am putut dormi din cauza tunetelor, fulgerelor şi răpăitului ploii. A doua zi un soare splendid făcea să străluceacă  mărgăritar, picăturile de ploaie de pe iarbă.   

robert
[03.07.20 16:19:49]
»

foarte frumoasă tura asta prin munții Piatra Craiului. Strict din punctul meu de vedere, aceștia alaturi de munții Apuseni sunt cei mai frumoși de la noi din țară. De câte ori am sta campat în fața cabanei Plaiul Foii, de câte ori am făcut trasee pe-acolo. Și ce chefuri mai trăgeam seara. Am multe amintiri frumoase din acea zonă. În anii 90 eram nelipsit de 1 mai!

Mulțumesc pentru aducere aminte și felicitări pentru articol și pentru drumeția faină! ​

Zoazore
[03.07.20 18:51:38]
»

@Dana2008:  Mulțumesc pentru această plimbare răcoroasă șisuperbă! Peisajele sunt de poveste, superbe și relaxante!

Mă bucur că ne-ai făcut să vă însoțim pe pajiștile minunate, prin păduri și poenițe!

​​

Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[03.07.20 21:49:17]
»

@Zoazore:  Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri, Zână bună!

Mă bucur că ți-a plăcut drumeția virtuală prin Parcul National Piatra Craiului​. Realitatea și prezența în acest peisaj de poveste nu se compară cu nicio povestire sau fotografie. Este balsam pentru suflet și sănătate pentru trup.

Pe urând! Numai bine! Sănătate! ????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[03.07.20 21:55:01]
»

@robert:  Mulțumesc in primul rand pentru vizită și aprecieri!

Mă bucur că ți-am răscolit amintiri frumoase si dragi din tinerețe.

Muntele este tot acolo și te așteaptă​​ să-i calci potecile, mai ales acum când variantele de călătorie se restrâng.

Drumeții frumoase! Multă sănătate!

Numai bine! ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[03.07.20 22:03:12]
»

@Michi:  Aventuri palpitante pe munte!

Ce frumos este când în tolba cu amintiri este și acest loc minunat! Felicitări pentru drumeție, chiar dacă a fost cu mult timp în urma.

Nu am prins încă vreme rea cu fulgere​ și tunete pe munte. Singura experiența de acest gen a fost la Sapte izvoare, dar acolo ne-am putut adăposti pe prispa unei cabane. Sper să am același noroc și în continuare în drumeții.

Numai ​bine! Sănătate! ????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[11.07.20 19:23:27]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin M-ții Piatra Craiului, MASIVUL PIATRA CRAIULUI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă zona Plaiul Foii]

Dana2008PHONEAUTOR REVIEW
[12.07.20 00:24:51]
»

@webmaster:  Mulțumesc frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, Michi, Mika, robert, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin M-ții Piatra Craiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10132884979248 sec
    ecranul dvs: 1 x 1