#E#D
96924 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cheile Șugăului [Munticelu, NT]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.09.2019
DE
Avatar Mika
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.08.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 1 -- varsta: 11

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Pe Via Ferrata Astragalus


Imi place muntele, imi plac drumețiile montane și porțiunile mai grele, care necesită cățărare, așa cum intâlnim in Piatra Craiului sau in unele părți din Făgăraș. Dar ideea de a merge pe un traseu de via ferrata am respins-o de cum am auzit de existența acestui tip de ascensiune. Mi se părea prea greu pentru mine, prea periculos. Dar, in vara acestui an, cu ocazia unei drumeții in Piatra Craiului, am intâlnit o doamnă de74 de ani care era hotărâtă să meargă pe un traseu de via ferrata. Păi, dacă această doamnă, la 74 de ani, are această dorință, eu cum să renunț așa ușor și să nu incerc? - mi-am spus in sinea mea și am inceput să imi fac planuri in acest sens.

Dar, inainte de a vă povesti prima mea ascensiune pe un traseu de via ferrata, să vă spun câteva cuvinte despre acest tip de traseu.

Traseele de via ferrata au existat cu multe secole in urmă. In secolul al 15-lea existau trasee simple, cu scări și elemente ajutătoare, folosite de localnicii satelor de pe munte. Dezvoltarea traseelor moderne de via ferrata a inceput insă in secolul al 19-lea, când au fost construite mai multe trasee in Alpi, cele mai numeroase și mai spectaculoase aflându-se in Dolomiți.

In timpul primului război mondial, când vârfurile din Dolomiți erau subiect de dispută intre armatele austriece și italiene, au fost construite mai multe trasee cu scopul de a ajuta trupele să se deplaseze mai ușor pe pereții abrupți.

Intre cele două războaie și mai ales după cel de al doilea război mondial, traseele de via ferrata au inceput să fie tot mai numeroase, in multe părți fiind legate intre ele, insumând mai mulți km, necesitând și construirea unor refugii sau cabane unde turiștii să se poată adăposti in timpul ascensiunii.

Via ferrata este un traseu montan pe care ascensiunea se face de-a lungul unui cablu de oțel, fixat pe stâncă din loc in loc, de regulă la distanțe intre 1 și 10 metri. Pe alocuri mai sunt montate cârlige sau trepte metalice, scări sau poduri, toate cu scopul de a face ascensiunea cât mai ușoară.

Pentru parcurgerea unui traseu de via ferrata ai nevoie obligatoriu de echipament special compus din ham de alpinism, lonja sau kit-ul de via ferrata format din două carabine cu siguranță automată și o lonjă cu mecanism de absorbție a șocurilor, cască, mănuși și bocanci cu talpă aderentă.

Cu ajutorul celor două carabine te prinzi de cablul metalic și incepi ascensiunea. Permanent ești asigurat de cablu, ceea ce iți dă o oarecare siguranță. Traseele au diferite grade de dificultate, notate de la A la E (A fiind cel mai ușor), și prezintă in cea mai mare parte zone expuse, in care ești lipit de un perete vertical, deasupra unui hău mai mare sau mai mic. Dacă ai rău de inălțime, acest sport nu este pentru tine.

In țara noastră sunt mai multe trasee de via ferrata, printre care și Astragalus, unde mi-am făcut eu ”botezul”.

Via ferrata Astragalus este cel mai nou și mai lung traseu de acest fel din țara noastră, amenajat de alpinistul Constantin Lăcătușu, primul român care a cucerit Everestul. Traseul este amplasat in Rezervația Naturală Cheile-Șugăului-Munticelu, din Cheile Bicazului. Numele traseului vine de la o plantă care crește doar in această zonă, plantă numită științific Astragalus pseudopurpureus sau, mai popular, cosașul bicăjean sau gușulul, după numele lui Mihai Gușuleac, cel care a descoperit această plantă la inceputul secolulul 20.

Traseul are o lungime de 700 metri dus intors, și este impărțit in cinci rute, cu grade diferite de dificultate.

Intrarea in traseu se plătește (30 de lei/zi) iar dacă nu ai echipament poți inchiria de la Cabana Ecolog, aflată la intrarea in rezervație.

In această aventură am pornit cu o doi prieteni și cu băiatul lor, de 11 ani, care face escaladă. Toți trei mai urcaseră pe trasee de via ferrata, unele chiar in Dolomiți. Eu eram singurul incepător.

Am ajuns in traseu pe la ora 17.00, deciși, la rugămintea mea, să abordăm cea mai ușoară rută. Ne-am echipat, am primit câteva instrucțiuni despre traseu, despre cum să manevrez carabinele și cum să avansez pe cablu și, am pornit la drum. Nu știu dacă a fost intenționat sau pur și simplu așa s-a intâmplat dar, in loc să intrăm pe ruta cu 100% grad de dificultate ușor, am intrat pe o rută cu 25% grad de dificultate mediu și dificil, practic a doua ca grad de dificultate. Când mi-am dat seama că este greu, era prea târziu. Traseele de via ferrata sunt, in cea mai mare parte cu un singur sens, și este foarte greu să te intorci pe același drum. Așa că, am mers mai departe, ajungând intr-o porțiune foarte grea, când practic nu aveam nici o ieșitură in stâncă unde să pun piciorul. Soluția era să mă agăț de cablu cu ambele mâini, să pun tălpile in intregime pe stâncă și să pășesc in lateral, fiind singura soluție ca să nu îmi alunece picioarele. Ușor de zis, greu de făcut. Chiar dacă eram asigurată, nu prea imi venea să merg la propriu pe o stâncă verticală și netedă, atârnată deasupra unui hău. Dar, așa cum v-am spus, trebuia să merg inainte, mi-am luat inima in dinți și am mers mai departe. A urmat apoi o ascensiune pe verticală, unde erau montate și cîteva cârlige ajutătoare, și incet, incet mi-am intrat in mână. Chiar incepuse să imi placă, mai ales când am ajuns sus și o panoramă superbă s-a deschis de jur imprejur. Din locul in care am ajuns, aveai posibilitatea de a continua urcușul până in cea mai inaltă parte a stâncii sau de a coborî. Știam că urcușul care urma era ceva mai greu și cu porțiuni mai expuse decât cel pe are tocmai il parcursesem așa că am spus că, pentru prima dată, este suficient. Oricum, incepuse să se intunece, și am inceput să coborâm, prima parte tot pe cabluri, apoi un traseu ușor, prin pădure.

Am ajuns cu bine la Cabana Ecolog, ne-am dezechipat și ne-am felicitat pentru traseul parcurs. Abia a doua zi, când am trecut pe lângă traseu, am văzut exact pe unde am urcat. Erau câțiva cățărători pe stâncă și i-am fotografiat. Cred că dacă vedeam asta inainte, nu aș mai fi urcat niciodată.

Am făcut câteva fotografii și mi s-au făcut câteva. Este foarte greu să fotografiezi, trebuie să găsești un loc cât de cât stabil, să scoți aparatul foto sau telefonul și să incerci să faci câteva fotografii astfel incât să nu cazi nici tu nici aparatul. Operațiune destul de complicată, dar totuși am câteva fotografii care sper să vină in sprijinul celor scrise.

In timp ce urcam, atunci când imi era cel mai greu, când credeam că nu voi reuși, mi-am spus că nu voi mai repeta această experiență. Dar, de curând, am văzut niște fotografii din Dolomiți, și deja mă gândesc că ar trebui să incerc niște trasee ușoare de acolo.

La sfârșit recomand aceste tip de traseu celor care au condiție fizică bună, nu au rău de inălțime, iubesc muntele și vor să iși incerce puțin forțele cu el, să le arate că totuși il pot invinge.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mika in 24.09.2019 22:48:22

Validat / Publicat: 24.09.19 23:46:38


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 295


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  51400 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[25.09.19 00:06:23]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[25.09.19 00:09:45]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[25.09.19 00:12:49]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[25.09.19 00:16:45]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[25.09.19 06:28:53]
» mesaj pers

   Buna! Foarte frumos! Bravo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[25.09.19 08:46:31]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[25.09.19 08:52:54]
» mesaj pers

   @Mika: Ce s-ar putea spune după o asemenea ispravă, decât Jos pălăria?!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[25.09.19 09:14:38]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Mulțumesc! Până la urmă, nu a fost așa de greu și eram asigurată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- piti
[25.09.19 10:33:13]
» mesaj pers

   Bravo! În toate există un început.

   Eu mi-am făcut " botezul" în Dolomiți, pe via ferrata Cattinacio. Așa știam și eu că o via ferrata se urcă și nu se coboară. Dar intrând greșit pe traseu am ajuns să o cobor. Colac peste pupăză am lăsat echipamentul necesar în portbagajul mașinii că așa am citit pe un blog de călătorii a unei tipe de la noi din țară. Ce morcov am avut pe traseu numai eu stiu.

   A fost o plăcere să citesc.

   Drumuri frumoase, cărări însorite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- robert
[25.09.19 11:24:54]
» mesaj pers

   @Mika: super tare! Felicitari! Chiar nu știam că așa se cheamă un acest tip de traseu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[25.09.19 12:20:45]
» mesaj pers

   @Mika: Wow! Nu-i de mine, dar... Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[25.09.19 13:09:57]
» mesaj pers

   @crismis: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[25.09.19 13:17:51]
» mesaj pers

   @robert: Mulțumesc! Cam așa se numește peste tot numai germanii îi spun Klettersteig (calea de urcare).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[25.09.19 13:22:10]
» mesaj pers

   @piti: Mulțumesc de vizită și aprecieri. In Dolomiți imi doresc să ajung și eu. Poate anul viitor, cine știe. Călătorii frumoase.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[25.09.19 16:46:59]
» mesaj pers

   Felicitări! Spectaculos și periculos! Nici de mine nu e, așa că admir pe cei care se încumetă să " pornească" la drum.

   Odată ajuns acolo pe culmi, ai parte de priveliști de vis! Pozele sunt tare frumoase! 🙂

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[25.09.19 20:36:47]
» mesaj pers

   @maryka: Mulțumesc de aprecieri. Să știi că nu este chiar așa periculos. Ești tot timpul asigurat, legat de cablul metalic. Chiar dacă iți alunecă picioarele și cazi, rămâi cumva suspendat și ai toate șansele să te redresezi 😊.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[26.09.19 10:35:38]
» mesaj pers

   @Mika: Felicitări pentru așa ISPRAVĂ! Pozele sunt minunate, un traseu pe care îl poate aborda doar cineva pregătit ca să nu adaug și vârsta! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[26.09.19 10:38:33]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mulțumesc de vizita. Cred ca varsta conteaza mai puțin (eu am trecut de ceva timp la prefixul 5). Conditia fizica da și dragoste de munte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioana74
[26.09.19 12:51:44]
» mesaj pers

   @Mika: Bravo Mika! Felicitari ca ai reusit. Eu numai cand am vazut pozele m-a luat ameteala :)

   Muntele e minunat si sentimentul de izbanda la sfarsitul traseului te face sa uiti de toate greutatile.

   Sa inteleg ca o sa mai continui cu acest tip de drumetii? Da dependenta, nu?

   Felicitari pentru articol si pozele minunate :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[26.09.19 12:55:16]
» mesaj pers

   @ioana74: Mulțumesc! Deși inițial mi-am spus că este prima și ultima oară când fac așa ceva, pe măsură ce trece timpul și văd alte trasee, am inceput să mă răzgândesc. Imi fac deja planuri pentru anul viitor in Dolomiți sau poate in octombrie in Cheile Bicazului unde mai este un traseu. Mă mai gândesc...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2019] Indicatorul de intrare pe rutele principale, cele mai grele. Noi a mers pe ruta galbena, dar eu nu am fost atenta la ce grad de dificultate are. Am văzut mai târziu... -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109909">Şterge vot</a></div><span id="v91109909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2019] Indicatorul de intrare pe rutele principale, cele mai grele. Noi a mers pe ruta galbena, dar eu nu am fost atenta la ce grad de dificultate are. Am văzut mai târziu...
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2019] De sus, când am mai prins curaj -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109910">Şterge vot</a></div><span id="v91109910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2019] De sus, când am mai prins curaj
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2019] La inceputul traseului -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109911">Şterge vot</a></div><span id="v91109911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2019] La inceputul traseului
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [AUG-2019] Tot mai sus. Jos se vede Cabana Ecolog de unde am plecat. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109912">Şterge vot</a></div><span id="v91109912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2019] Tot mai sus. Jos se vede Cabana Ecolog de unde am plecat.
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2019] A meritat efortul când am văzut frumusețile ce ne inconjurau -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109913">Şterge vot</a></div><span id="v91109913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2019] A meritat efortul când am văzut frumusețile ce ne inconjurau
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2019] In fața mea era prietena mea iar in spate soțul ei. Cel mic era primul, conducător de drum. Cam așa arăta traseul. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109914">Şterge vot</a></div><span id="v91109914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2019] In fața mea era prietena mea iar in spate soțul ei. Cel mic era primul, conducător de drum. Cam așa arăta traseul.
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2019] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109915">Şterge vot</a></div><span id="v91109915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2019]
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [AUG-2019] Ascensiunea verticala de care tocmai trecusem si imi ardea de fotografiat -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109916">Şterge vot</a></div><span id="v91109916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2019] Ascensiunea verticala de care tocmai trecusem si imi ardea de fotografiat
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2019] Hai că am scăpat! -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109917">Şterge vot</a></div><span id="v91109917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2019] Hai că am scăpat!
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2019] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109918">Şterge vot</a></div><span id="v91109918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2019]
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109920">Şterge vot</a></div><span id="v91109920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109921">Şterge vot</a></div><span id="v91109921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109922">Şterge vot</a></div><span id="v91109922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109923">Şterge vot</a></div><span id="v91109923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109924">Şterge vot</a></div><span id="v91109924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2019] Plăcuță de pe traseu -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109925">Şterge vot</a></div><span id="v91109925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2019] Plăcuță de pe traseu
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2019] Jos se vede Cabana Ecolog. De acolo am plecat. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109926">Şterge vot</a></div><span id="v91109926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2019] Jos se vede Cabana Ecolog. De acolo am plecat.
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109927">Şterge vot</a></div><span id="v91109927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2019] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109928">Şterge vot</a></div><span id="v91109928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2019]
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [AUG-2019] Cea mai ușoară parte a drumului! -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109929">Şterge vot</a></div><span id="v91109929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2019] Cea mai ușoară parte a drumului!
foto Mika [24.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2019] Jos, lângă cabană sunt câteva măsuțe din lemn, foarte frumos amplasate, unde poți să stai să-ți tragi sufletul după urcuș. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109930">Şterge vot</a></div><span id="v91109930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2019] Jos, lângă cabană sunt câteva măsuțe din lemn, foarte frumos amplasate, unde poți să stai să-ți tragi sufletul după urcuș.
foto Mika [24.09.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2019] Fotografie făcută a doua zi. Pe unde este săgeata se văd câțiva cățărători. Pe acolo am urcat și noi. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109931">Şterge vot</a></div><span id="v91109931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2019] Fotografie făcută a doua zi. Pe unde este săgeata se văd câțiva cățărători. Pe acolo am urcat și noi.
foto Mika [24.09.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2019] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109932">Şterge vot</a></div><span id="v91109932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2019]
foto Mika [24.09.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2019] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109933">Şterge vot</a></div><span id="v91109933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2019]
foto Mika [24.09.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 24.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1109934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1109934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1109934">Şterge vot</a></div><span id="v91109934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1109934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1109934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1109934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2019] Pe Via Ferrata Astragalus
foto Mika [24.09.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.15078496933 sec