#I#D
95582 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Bran

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.08.2019
DE
Avatar zapacitu
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Valcea
înscris/ă în 09.09.09
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 6 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
3200 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Club Vila Bran sau întoarcerea la copilărie... (2)


Urmare de aici

Despre împrejurimile complexului Club Vila Bran sunt multe de scris, am să mă rezum la câteva, așa cum le-am perceput noi, în scurtele raite de seară prin centrul Branului și la Castel, sau în excursia de la Râșnov.

La complexul Club Vila Bran, am venit setați să bifăm, în mod obligatoriu, Castelul Bran, Cetatea Râșnov și Dinoparcul.

Luni am vizitat Castelul Bran, iar miercuri Râșnovul cu cele două obiective mai sus pomenite.

Să le luăm cronologic. Din vizita la castel, nu am înțeles nimic, doar o permanentă alergare dintr-o încăpere în alta, mânați de la spate de puhoiul uman cosmopolit.

Ne-am așezat docili, la coada la bilete, ce ajungea pe două rânduri la jumătatea bazarului ce formează antecamera curții castelului. În fața noastră se vorbea maghiara, în spate germana, semn că suntem în Europa sau Europa a venit la noi. Am luat bilete pe categorii de vârstă, trei pentru adulti (copilul peste 14 ani e considerat adult) și unul pentru copil. Tariful total plătit a fost de 130 de lei, din care 40 lei x 3 adulti + 10 lei x 1 copil. Mult, dar odată ajungi la castel... că a doua oară nu-ți mai trebuie, te duci mâncând norii.

Am pătruns pe poarta curții unde am fost direcționați spre intrare. Am trecut de trecerile batante, gen metrou, unde am fost înghițiți de fluxul cosmopolit, format din indivizi de pe tot cuprinsul mapamodului, fiecare vorbind pe limba lui. Am dibuit și eu exotismul rasei umane pe spațiu restrâns dat chinezi, indieni, arabi, evrei, dar și banalele naționalități ilustrate de italieni, francezi, maghiari, ruși, ucraineni, englezi, americani și bineînțeles români. Majoritate dintre aceștia, însoțiți de copii, se scurgeau dintr-o încăpere în alta, parcă dirijați de un spirit al castelului ce dorea să scape cât mai repede de ei. Nici noi nu făceam nici o excepție, ne-am integrat toatal în masa de invadatori ai castelului. Am luat câteva cadre mai mult sau mai puțin reprezentative, de parcă ne pozam pe litoral cu maimuța sau cu iapa. Toată lumea executa aceeși partitură, stop-cadre pentru eternitate în sălașul vampirului din Carpați, Dracula. Stăteam tâmpi la vreo intrare – gen coridorul secret, unde părinții unor copii englezi executau fotografii cu micuții încadrați de tocul ușii, în spatele cărora se zăreau treptele de piatră brută. După ei, a urmat un italian înalt, cu un nas acvilin, care avea o soție minionă și trei fetițe extrem de frumoase. Italianul nu s-a lăsat mai prejos decât englezul, și a luat cadre foto fără număr cu cele trei fetițe ale sale, până când, din cotloanele castelului a răsărit o angajată care i-a luat la rost și a oprit ședința foto pe motiv că este prea multă lume care așteaptă să viziteze castelul. Am ieșit din castel, la foc automat, bucuros că s-a terminat, de parcă însuși Dracula era pe acolo prin castel, la pândă după vreun fresh ”sangria del mondo”. Am evadat în parcul imens, unde am găsit o bancă pe malul lacului populat cu pești. După 45 de minute de adăstare, ne-am răcorit cu pepsi și ne-am revenit, întorcându-ne storși de energie la Club Vila Bran.

Despre Castelul Bran trebuie luate informațiile dinainte, băgate bine la cap și apoi vizitat, ca să înțelegi ceva despre acesta.

La Râșnov am pornit cu mașina proprie, iar Waze-le ne-a fost de un real ajutor, scoțându-ne la fix în timp relativ scurt. Distanța Bran- Râșnov am parcurs-o aproximativ într-o jumătate de oră. Am ales varianta de a urca sus, prin spatele versantului, cu mașina, până la parcare, apoi cu titicarul la cetate, coborâre la Dinoparc. O variantă mai elegantă, dar și mai costisitoare presupunea ascensiunea prin intermediul cabinei de sticlă, prin parte din față a versantului.

La parcarea automobilului a fost o adevărată aventură, ture prin parcarea betonată, ca să constați că nu există loc, ne-am întors vreo două sute de metri până la parcarea amenajată în mod pirateresc, ca să nu folosesc un termen mai dur. Aci am găsit loc contra unei sume de 20 de lei/zi, dirijați metodic de piratul șef, către o zonă mlăștinoasă, unde nu am avut curajul să duc mașina, alegându-mi singur un loc ceva mai uscat, pe geamul lăsat al portierei, declarându-i ritos piratului că nu-mi duc nava în mocirlă. M-a lăsat și astfel am luat drumul cetății, așezându-ne, cum altfel, la o altă coadă, de astă dată la bilete pentru trancarici. 5 lei biletul dus-intors/persoană. Am urcat prima dată la cetate, unde contra unei sume decente (parcă 10 lei adulti, 5 lei copiii) am vizitat mult mai lejer, în comparație cu Castelul Bran, tot ce era mai important de văzut. Din nou am remarcat prezența numeroșilor străini.

După vizita la cetate, am ieșit nădușiți și însetați, unde am ”speriat” câte o înghețată de la magazinașul alimentar din afara cetății pe care am savurat-o în drumul per-pedes spre Dinoparc.

La Dinoparc, altă coadă, alte prețuri 28 lei x 3 adulți, respectiv 18 lei x 1 copil (tichet redus cu 20%). Am pătruns în jurasic parc, unde erau parcă prea mulți hominizi, netemători și prea gălăgioși. Traseul aventura pe cabluri 1 copil și un adult 20 de lei, adultul imprudent eram eu. După primele manevre de pe cablu, voiam să mă întorc, pur și simplu mă blocasem, în timp ce fiul meu trecuse de prima etapă, urmând să intre pe a doua. Mi-am luat inima în gingii și pâș-pâș am ajuns și eu la liman. De aici, am trecut mai ușor prin fiecare etapă, făcâdu-mi curajul necesar. În parcul cu fosile de mucava, plastic și cauciuc, o fosilă vie evolua timid la înălțime... Dracula (de la castel!) m-a pus? În fine, am terminat traseul, apoi am trecut la tiroliană, de data asta cu celălalt vlăstar al familiei. Iarăși emoții și senzații diverse până la așezatul dispozitivului pe cablu și lansării în gol. Așa o fi senzația unui sinucigaș lansat în zborul fatal de pe vreun bloc turn?

Apoi a urmat traseul prin pădure unde din loc în loc machetele cu dinozauri se etalau care mai de care. Minivulcanul în erupție, meteoritul, mașinuța din Jurasic Park, ne transpuneau palid într-o lume de mult apusă. Am ieșit după ce am luat ceva suveniruri tematice din magazinul de la ieșire. Nimicuri pentru care nu-ți explici de ce costă atât de mult, dar conștient tot timpul că este prima dată când calci în Jurasic și că merită efortul pecuniar.

Ne-am întors la Bran, la complexul Club Vila Bran, de acum al nostru... unde am dormit neîntorși până dimineață.

 

Ne-am întors din Bran mai bogați, mai câștigați, convinși de faptul că timpul poate fi dat înapoi, chiar pe termen scurt, aducându-ne în memorie tot ce a însemnat copilăria noastră, văzută și trăită alături și prin ochii copiilor noștri...

Să țină norocul cu noi și cu toți ce vor să redevină copii la Club Vila Bran.

---
Impresii încărcate de zapacitu in 11.08.2019 08:56:22

Validat / Publicat: 11.08.19 10:15:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 629


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zapacitu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  14850 PMA (din 18 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[11.08.19 10:15:11]
» mesaj pers

   Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 46&ridAnt=95582

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.08.19 17:23:07]
» mesaj pers

   Carevasăzică, ați văzut cum arată vînzoleala în probabil cea mai aglomerată și vizitată zonă turistică din țară. Prin Sighișoara și pe la Peleș mai poți prinde asemenea balamuc. Cînd or fi și alte 15 - 20 de locuri la fel de asediate în țară, o să putem spune că sîntem o țară turistică.

   Castelul Bran mi se pare foarte bine amenajat, inclusiv din punct de vedere al informațiilor. Chiar mai bine decît înainte să se privatizeze. Are panouri mari, vizibile, cu explicații clare și cît se poate de succinte, și despre istoria medievală a castelului, și despre cea modernă, despre cum s-a unit România, cine a fost Regina Maria, cum a ajuns castelul al ei, și chiar și despre Bram Stoker și romanul Dracula, Vlad Țepeș, explicații istorice, nu legende turistice.

   În perioada asta e și o expoziție de instrumente de tortură, destul de bogată în exponate, pentru prețul adițional de 10 lei.

   Copiii peste 14 ani sînt adulți, dar beneficiază de bilet de elev, care e tot 10 lei.

   Zic astea pentru că am fost și eu la castel foarte recent.

   În schimb, cetatea Rîșnov este într-o stare de degradare vizibilă. Nu mi-a venit să cred cum arată, mai ales după renovările din anii 2000, acum pare abandonată, unele amenajări s-au degradat, nu mai există muzeu, totul e prăfuit, niciun fel de semnalizare turistică, nimic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- zapacitu
[12.08.19 11:28:46]
» mesaj pers

   @webmasterX,

   Ceva din 1000 de fotografii realizate, am să încerc să postez când am să ajung acasă la calculator, e mai greu de pe tel, iar semnalul de date este slab. Momentan sunt oarecum izolat de civilizație...

   

   @abancor,

   Mulțumesc pentru vizită și ecou.

   Expoziția cu instrumentele de tortură nu era disponibilă în ziua când am vizitat noi castelul.

   Cetatea Sighișoara mi s-a părut mai puțin aglomerată, era mai aerisită, e drept că era și luna mai atunci când am vizitat-o.

   Am fost mai impresionat de Cetatea Râșnovului decât de Castelul Bran. E degradată, dar ai loc să te miști, colcăie de viață, culoare de la tarabiști și ai aer respirabil, nu ca la castel, de unde nu știi cum să o zbughești mai iute...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.08.19 13:04:17]
» mesaj pers

   Sighișoara e și mare, e mai greu să o „umpli”, mai nasol se simte gradul de aglomerație cînd vrei să stai la masa de prînz :D Uneori e greu de găsit masă.

   La Rîșnov nu am înțeles aparenta abandonare a cetății. După ce s-a lucrat la ea peste 15 ani, s-au amenajat pasarele, s-au reconstruit cîteva case, apăruse și o cafenea, să fie lăsată de izbeliște e o ciudățenie. Nici măcar muzeul nu mai era deschis, iar multe din amenajări sînt degradate. Ca și cum și-au dat singur cu stîngu-n dreptu. Un fel de auto-sabotaj.

   Ai fost în weekendul ăla cu 3-4 august? Cînd era festivalul de rock? Atunci e și mai plină parcarea, și de fapt toată zona de la poale, stadionul e camping etc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- zapacitu
[13.08.19 14:29:18]
» mesaj pers

   @abancor: pe 6 august am vizitat Râșnovul, n-am prins festivalul, dar era oricum aglomerată parcarea. Cafeneaua era funcțională, am băut o cafea " la varice" . Aveau sirop nepreparat, nu puteai servi datorita lipsei apei si a paharelor. Setea o puteai stinge numai cu borsec la jumate contracost, 5 lei stecluța. I-am sugerat doamnei sa facă un sirop cu apa respectivă, dar nu a vrut. Sticlele erau sigilate, iar comoditatea era politică de marketing pe care nu am înțeles-o eu...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterX
[18.08.19 18:31:21]
» mesaj pers

   Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zapacitu
[18.08.19 20:34:04]
» mesaj pers

   Cu plăcere, sper să placă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[13] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2019] Castelul Bran -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098074">Şterge vot</a></div><span id="v91098074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2019] Castelul Bran
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [AUG-2019] Interiorul curții suprapopulat -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098075">Şterge vot</a></div><span id="v91098075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2019] Interiorul curții suprapopulat
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2019] Detaliu piesă mobilier din camera regală -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098076">Şterge vot</a></div><span id="v91098076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2019] Detaliu piesă mobilier din camera regală
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [AUG-2019] Spațiul de studiu -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098077">Şterge vot</a></div><span id="v91098077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2019] Spațiul de studiu
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2019] Parcul din curtea castelului -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098078">Şterge vot</a></div><span id="v91098078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2019] Parcul din curtea castelului
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2019] Ceatea Râșnov -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098079">Şterge vot</a></div><span id="v91098079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2019] Ceatea Râșnov
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [AUG-2019] Ce a mai rămas... -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098080">Şterge vot</a></div><span id="v91098080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2019] Ce a mai rămas...
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2019] Panaroma Râșnov luată din Cetate -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098081">Şterge vot</a></div><span id="v91098081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2019] Panaroma Râșnov luată din Cetate
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2019] Partea comercială a Cetății Râșnovului -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098082">Şterge vot</a></div><span id="v91098082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2019] Partea comercială a Cetății Râșnovului
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2019] Traseu aventura la Dino Park -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098083">Şterge vot</a></div><span id="v91098083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2019] Traseu aventura la Dino Park
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2019] Meteoritul -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098084">Şterge vot</a></div><span id="v91098084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2019] Meteoritul
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [AUG-2019] La masăăă... -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098085">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098085"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098085">Şterge vot</a></div><span id="v91098085" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098085)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098085Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098085MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2019] La masăăă...
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2019] T Rex - sătul... de atâta modernism -- foto by <b>zapacitu</b> [uploaded 18.08.19] - <span class="allrVotedi" id="av1098086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1098086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1098086">Şterge vot</a></div><span id="v91098086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1098086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1098086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1098086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2019] T Rex - sătul... de atâta modernism
foto zapacitu [18.08.19]
# [50 PMA, +BONUS]

[13] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.156268835068 sec