95021 
nu sunteţi logat. - LOGIN
De vizitat în San Francisco şi împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.07.2019
DE
Avatar lenti
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Pitești
înscris/ă în 02.03.15
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 15 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
2500 $/ 2 persoane
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 5

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

America, descoperind VESTUL SĂLBATIC (3) - San Francisco


Urmare de aici

Am plecat din Sacramento cu destinația San Francisco, distanța nu este prea mare între cele două orașe, aproximativ 130 Km și s-a circulat pe autostrada, deci aproximativ o ora de mers.

Traseul a fost foarte bun, șosele ca-n palma, am trecut podul San Francisco și am fost puțin surprinși, podul a fost cu plată, 6 $. De ce surprinși, pentru ca până acum nu am plătit nicio taxa de drum, nicio autostrada. Podul este impresionant, cu câte 5 benzi pe sens.

Am ajuns seara în oraș la un hotel din apropierea aeroprtului. Dimineața ne-am trezit și după ce am servit micul dejun am luat un autobuz al companiei SamTrans (autobuze pentru rute externe, 2,75$/călătorie sau 5 $/zi) care ne-a dus în apropiere de centrul civic. Odată ajunși aici în jurul orei 08.15 ne-am așezat la rând (20 min.) pentru a lua celebrul Cable Cars (7 $).

Cable Cars adică tramvaiul cu iz de epocă tras cu niște cabluri electrice, de altfel aceste tramvaie sunt o emblemă a orașului San Francisco și fac parte din reţeaua de transport urban, operată de Calea Ferată Municipală. Aceste tramvaie circulă pe trei linii pentru ca localnici cât și turiști să se deplaseze cu ușurință pe pantele abrupte ale orașului californian. San Francisco este așezat pe coline, iar strazile sânt în pantă sau în vale, deci urci și cobori ca pe cocoașele unei camile. După ce am coborât din tramvai am fost nevoiți să urcăm vreo 400 metri pentru a ajunge la celebra strasă Lombard. Pe stradă nu au acces decât mașinile, pietonii au pe ambele părți trotuare de unde pot să admire strada și să facă poze.

Lombard Street a devenit una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din oraș. Este poreclită ”cea mai strâmbă stradă din oraș” chiar dacă acest statut nu e chiar corect. Însă indiferent de eroarea topografică, turiștii vin aici zi de zi minunându-se de cele 8 ace de păr care formează această stradă. Iar motivul pentru care autoritățile au construit-o sub forma asta e chiar simplu: diferența de nivel dintre cele două străzi principale aflate la un capăt și la celălalt al cartierului Lombard ar fi fost prea mare pentru o cale de rulare obișnuită așa că s-a recurs la această variantă a cărui singur impediment e acela că viteza e limitată la doua 5 km pe oră. De asemenea, Lombard Street, este plină de verdeață și parcă nimic nu erea la voia înâmplării, niciun fir de iarbă nu creștea de capul lui.

Din Lombard Street am mers pe jos până la celebrul PIER 39 unde pot fi admirați leii de mare care stau tolăniți pe pontoane special amenajate. Poți urmări cum se joacă luptându-se să își dea jos adversarul de pe ponton. Pier 39 este un centru comercial și o atracție turistică populară, construită pe un dig din San Francisco, California. La Pier 39 există magazine, restaurante, arcade video, spectacole de stradă. Toate magazinele sunt interesante, care mai de care, unele cu articole din piele din zona vestului sălbatic, cizme ciocate, veste cu franjuri și tot felul de amulete a indienilor incași și până la magazine cu tot felul de obiecte si articole reprezentative ale celebrei închisori ALCATRAZ.

Daca ajungeți în zonă va recomand sa savurați o înghețată, este foarte mare, cantitativ, nu foarte dulce, sunt foarte multe sortimente iar pretul este acceptabil. O înghețată cu două cupe și cornet din napolitană a costat 8,25 $.

Aici întâlnesti la tot pasul ineditul, trepte care imitau clapele unui pian și puteai sa te joci și să-ți compui singur o melodie, restaurante cu specific care mai de care, totul foarte colorat.

După ce am bifat si celebrul Piere 39, urmatorul obiectiv al traseului nostru a fost Podul Golden Gate.

De la Pier 39 am luat autobuzul local nr. 28 (2,75 $/călătorie) care ne-a dus până la Golden Gate. După ce am vizitat magazinul de suveniruri din cadrul obiectivului am luat-o la pas pentru a străbate pe jos cei 2,7 Km ai podului.

Podul Golden Gate o imagine aproape iconică pentru acest oraș, a devenit, aproape imediat după inaugurare, una dintre cele mai mari atracții turistice din San Francisco. Cu o lungime impresionantă și un decor art-nouveau ce îi pune în evidență cei doi stâlpi uriași, această construcție, inaugurată în 1937, a fost multă vreme cel mai mare pod suspendat din lume. Iar culoarea sa roșu-portocalie a devenit legendară cu toate că rostul ei este pur utilitar: golful San Francisco este ”bântuit” de perioade foarte cețoase iar culoarea îi permite podului să fie mai ușor observat de vasele ce intră sau ies din port.

De pe pod vezi foarte bine Inchisoarea Alcatraz. Mica insulă de lângă oraș nu a fost mereu o închisoare de maximă siguranță dar în memoria colectivă aceasta este funcția cu care a rămas cunoscută. Aici au fost ”cazați” de-a lungul timpului de la infractori mărunți la capi mafioți de prim rang cum ar fi Al Capone sau Machine Gun Kelly. Totuși locul și-a mai pierdut din popularitate după mai multe încercări de evadare dintre care una presupus reușită. Iar azi, la câteva decenii după ce a încetat să mai funcționeze ca temniță, închisoarea Alcatraz a devenit una din cele mai neobișnuite atracții turistice din San Francisco.

Biletelete trebuie procurate cu cel puțin 2 săptămâni în avans. Noi am ales sa nu o vizităm, din lipsă de timp.

Fiind obosiți am luat același autobuz 28 dar în direcție greșită, așa că am stat în autobuz pret de 2 ore, un prilej bun să ne bucurăm și de un mini circuit al orașului dar și de puțină odihnă.

---
Impresii încărcate de lenti in 23.07.2019 23:59:11

Validat / Publicat: 24.07.19 09:29:28


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AMERICA DE NORD.
VIZUALIZĂRI: 203


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (lenti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  16200 PMA (din 19 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mprofeanu
[24.07.19 19:52:35]
» mesaj pers

   @lenti: Minunat să vezi San Francisco! Mi-au plăcut pozele, habar nu aveam de colonia de lei de mare, ei stau tot timpul acolo..., despre pod, tramvai mai știam câte ceva. Aștept în continuare alte impresii!

   Citit cu plăcere și atenție totul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2019] Celebrul Cable cars -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089466">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089466"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089466">Şterge vot</a></div><span id="v91089466" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089466)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089466Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089466MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2019] Celebrul Cable cars
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2019] pentru o poza ce nu face omul -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089467">Şterge vot</a></div><span id="v91089467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2019] pentru o poza ce nu face omul
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2019] Lombard Street -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089472">Şterge vot</a></div><span id="v91089472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2019] Lombard Street
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [APR-2019] -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089475">Şterge vot</a></div><span id="v91089475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2019]
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [APR-2019] culoare si arhitectura -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089478">Şterge vot</a></div><span id="v91089478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2019] culoare si arhitectura
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2019] inchisoarea ALCATRAZ -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089481">Şterge vot</a></div><span id="v91089481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2019] inchisoarea ALCATRAZ
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2019] putin la plaja -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089483">Şterge vot</a></div><span id="v91089483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2019] putin la plaja
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [APR-2019] -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089485">Şterge vot</a></div><span id="v91089485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2019]
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [APR-2019] o colonie de lei de mare -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089488">Şterge vot</a></div><span id="v91089488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2019] o colonie de lei de mare
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2019] o pereche de ciocate -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089491">Şterge vot</a></div><span id="v91089491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2019] o pereche de ciocate
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2019] Celebra Pier 39 -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089494">Şterge vot</a></div><span id="v91089494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2019] Celebra Pier 39
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [APR-2019] -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089498">Şterge vot</a></div><span id="v91089498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2019]
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [APR-2019] -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089504">Şterge vot</a></div><span id="v91089504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2019]
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [APR-2019] Golden Gate -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089509">Şterge vot</a></div><span id="v91089509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2019] Golden Gate
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [APR-2019] Golden Gate -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089511">Şterge vot</a></div><span id="v91089511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2019] Golden Gate
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [APR-2019] Alcatrazul -- foto by <b>lenti</b> [uploaded 24.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1089512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1089512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1089512">Şterge vot</a></div><span id="v91089512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1089512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1089512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1089512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2019] Alcatrazul
foto lenti [24.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0980010032654 sec