ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.06.2019
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Piatra-Neamţ
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 12

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CAZARE [camere etc]:
25.00%
Foarte nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
52.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 35 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Hotel Bradul Vatra Dornei - Mai bine nu!

TIPĂREȘTE

Am ales să ne petrecem mini-vacanța de Rusalii la Vatra Dornei, unul dintre criteriile selectate fiind distanța față de locul de baștină. Practic, am gândit că nu are rost să ne pierdem două zile pe drum și, cum la Vatra Dornei nu mai fusesem de 20-25 de ani, am decis că ar fi o destinație potrivită.

De la Piatra Neamț până la Vatra Dornei am făcut fix 3 ore pe traseul Gura Humorului Câmpulung Moldovenesc. Drumul este foarte bun și foarte frumos, cu peisaje de poveste și cu sate extraordinare. În Vatra Dornei însă povestea s-a schimbat. Tot orășelul era spart la propriu întrucât municipalitatea schimba canalizarea sau rețeaua de termoficare, nu știu exact. Cert este că toate străzile centrale erau sparte și se înlocuiau țevile astfel încât am ocolit destul de mult până am ajuns la hotel.

Hotel Bradul este lipit de fratele lui geamăn, Hotel Călimani, ambele arătând ponosite rău. Încă din recepție ne-a întâmpinat un miros de vechi, iar toți locatarii întâlniți pe holuri - puțini dealtfel - erau trecuți de 70 de ani, fiecare purtându-și bătrânețile în bastoane sau scaune rulante.

Ni s-a repartizat o cameră la etajul 2 cu vedere spre pârtie și când am intrat am constatat că nu avea decât 2 paturi, și acelea despărțite, deși noi eram 3, copilul de 12 ani fiind considerat adult și taxat ca atare. După ce am sesizat acest aspect la recepție, ni s-a spus că hotelul nu are camere triple, în consecință a venit o cameristă cu un pat pliant. Pe acesta nu l-am folosit însă pentru că după ce l-am desfăcut am constatat că am blocat accesul către dulap și, în plus, nu mai aveam loc nici să călcăm. Drept urmare, am unit cele două paturi, am rezemat patul pliant de un perete și am mutat noptierele sub o măsuță.

Cu alte cuvinte, camera este mică, (pentru 3 persoane chiar foarte mică), mobilierul modest și fără pretenții, iar în balcon nu există nici un scaun. Am mutat noi un fotoliu ca să avem pe ce sta. Nu există aer condiționat, ce-i drept nici nu a fost foarte cald, deci nu i-am simțit lipsa - dar probabil vara ar trebui. Prosoapele care au fost cândva albe aveau o culoare cenușie și câteva dintre ele erau rupte. Nu există halate de baie, deci pentru piscină le folosiți pe cele de acasă sau vă îmbrăcați cum puteți. Baia este mărișoară însă consumabile nu am primit decât în prima zi și anume câte un gel-șampon, un săpun și o hârtie igienică. Pentru a ni se schimba prosoapele și a mai primi o hârtie igienică am căutat camerista și i-am dat un bacșiș. În rest, timp de 3 zile nu a venit nimeni nici măcar să ia gunoiul din cameră sau baie darmite să facă curat,

Piscina nu este în cadrul Hotelului Bradul ci la Calimani. Pentru a ajunge acolo se străbate holul recepției în șlapi și halat, se intră în recepția de la Călimani care e despărțită de a fratelui Bradul doar printr-o ușă, apoi se ia liftul până la etajul doi unde se află baza de tratament. Noi am folosit doar piscina și sauna, de fapt acestea fiind singurele disponibile în weekend. Există vestiare, dușuri și căteva uscătoare de păr. Piscina este de mici dimensiuni iar adâncimea maximă este de 1,5 metri. În total sunt cam 10 șezlonguri, dar nici nu e spațiu pentru mai mult. Există și un jacuzzi micuț dar care nu era funcțional când am fost noi. Gresia de lângă piscine este extrem de alunecoasă, motiv pentru care bâtrânii ce se încumetau la piscină abia se târau.

Restaurantul este la mezanin și este măricel. Într-unul dintre saloane mâncau bătrânii veniți în stațiune cu bilete de pensionar și aceștia aveau meniu fix ce părea tare modest. Meniul era afișat la intrare în restaurant.

Ceilalți turiști, veniți pe cont propriu aveau bufet suedez. Trebuie să spunem în fiecare dimineață numărul camerei și abia apoi ne puteam așeza la masă. Micul dejun dealtfel era destul de bogat având cam de toate: mezeluri, cașcaval, chifteluțe, salată de boeuf, crenvurști, omletă, ouă fierte, unt, dulceață, lapte, cereale. De asemenea, era și câteva prăjiturici gen pandișpan, suc la dozator și cafea la discreție.

Într-o seară am ales să mâncăm tot în restaurantul hotelului. Prețurile sunt mici dar mâncarea este proastă iar servirea execrabilă. De exemplu, o porție de ceafă de porc era 20 de lei, tochitură dorneană costă 15 lei, tocăniță bucovineană 13 lei, cartofii natur 5 lei iar salata de varză sau cea de castraveți murați 6 lei. Din păcate, ambele feluri de mâncare (tochitura și tocănița cică „tradiționale”) erau la fel, singura diferență este că la tochitură erau în plus o linguriță de brânză și un ou-ochi. i. Berea a fost caldă și ni le-a adus desfăcute pe amândouă iar desertul (clătite și papanași, singurele feluri) ni s-a adus odată cu felul principal. Înainte să ne apucăm de mâncat ni s-a adus și nota de plată fără să ne mai întrebe cineva dacă mai vrem altceva. Pe scurt, n-am mai mâncat așa prost de multă vreme...

Amplasarea hotelului este foarte bună, acesta fiind chiar în parcul central al stațiunii, parc ce este mai mult o pădurice umbroasă și răcoroasă. Aleile sunt numeroase, în pantă, numai bune de dat cu trotineta sau bicicleta iar veverițele sunt foarte numeroase și blânde. Veneau și-ți mâncau din palmă nuci sau alune. Din păcate însă, acest parc extrem de frumos și mare, potrivit pentru plimbări, sport, etc., este lăsat în paragină. Buruienile aveau peste 1 metru înălțime, era mizerie peste tot mai puțin în zona ultracentrală a parcului, locul de promenadă dealtfel al întregii stațiuni.

Toată stațiunea este părăginită dealtfel, având un aer dezolant și bătrânicios. Clădirile vechi, cu o arhitectură foarte frumoasă, sunt scorojite și dărăpănate iar cazinoul, emblema aristocratică a orașului ca și cele câteva pavilioane ce adăpostesc izvoarele de ape minerale stau să cadă. Cazinoul era în șantier deci ar fi ceva șanse de renovare într-un viitor oarecare. Orășelul este foarte mic, în jumătate de oră poate fi făcut la pas, nu prea ai ce vedea iar magazinele sunt și ele modeste. Restaurante și terase sunt puțintele și concentrate în zona centrală. Cel mai probabil iarna, când se deschide sezonul de schi stațiunea e mai animată și turiștii mai tineri.

În concluzie, așa de bătrâni nu ne-am simțit niciodată iar la Vatra Dornei nu cred că vom mai ajunge prea curând.


[fb]
---
Trimis de fan bulgaria in 26.06.19 12:09:02
Validat / Publicat: 26.06.19 13:46:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VATRA DORNEI.

VIZUALIZĂRI: 3216 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fan bulgaria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Manastirea Piatra Fantanele
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 7 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 35.26 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [26.06.19 13:17:35]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Bradul Călimani Complex Hotelier, VATRA DORNEI" (deja existentă pe sait)

    [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

    ---

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    fan bulgariaAUTOR REVIEW
    [27.06.19 07:39:51]
    »

    @webmasterX: E ok, multumesc frumos!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    fan bulgaria
    Alte impresii din această RUBRICĂBradul Călimani Complex Hotelier:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056543111801147 sec
    ecranul dvs: 1 x 1