93887 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Istanbul - poarta Orientului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.06.2019
DE
Avatar sebigeanina
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Pătârlagele [BZ]
înscris/ă în 09.06.10
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
600 euro
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
8.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mini vacanță la Istanbul, a treia zi


Urmare de aici

Salutare, AFA!

Pentru ultima zi la Istanbul ne-am propus să vizităm Palatul Dolmabahce deoarece se afla pe lista scurtă de obiective turistice de văzut în acest oraș. Am tot căutat să rezervăm bilete online pentru a evita statul la cozi mari și a pierde mult timp prețios, dar nu am găsit decât inclus alături de tururi prin oraș care aveau un program întins pe o durată de timp mai mare, aproximativ undeva la o jumătate de zi și costul lor era destul de mare.

Trebuie să menționez aici că am fi putut achiționa de la inceput Istanbul Museum Pass, dar nu ne-a surâs ideea deoarece nu avea inclus accesul la palat, dar în schimb îți garanta intrarea la multe alte muzee pe care noi nu le aveam pe listă de văzut. Așa că în primă fază eram pe punctul de a renunța la acest obiectiv și în plus, din ce am citit, se spune că trebuie rezervate bilete.

Norocul nostru, dacă pot spune așa, a fost să avem o prietenă care plecase cu trei zile înaintea noastră la Istanbul și ne-a spus că a fost de dimineață la prima oră, a stat puțin la coadă și a intrat destul de repede.

La prima oră am luat tramvaiul de la hotel în direcția Kabataș care este cap de linie și de aici până la palat am mai mers aproximativ 300 de metri. Pentru cei interesați, tot aici de la Kabataș se află punctul de plecare în croaziere pe Bosfor.

După un drum de aproximativ 15 minute cu tramvaiul, admirând frumoasa panoramă a Cornului de Aur și a Bosforului de pe Podul Galata am ajuns la palat.

Aici surpriză o coadă frumușică de cel puțin 100 de metri la care ne-am așezat hotărâți că doar voiam să îl vedem și ușor-ușor mai glumind, mai făcând o poză am ajuns la casele de bilete (aproximativ 15-20 de minute).

Ce am remarcat în timpul vizitei la Istanbul a fost faptul că pe lângă turiști români pe care îi întâlneai la tot pasul, mai erau mulți indieni și chinezi și aici la coadă am prins câțiva in față, asta nu ar fi nicio problemă dar unul avea un teanc de lire turcești și o hârtie cu câte bilete dorea să cumpere. Și am zis că mai avem de stat, dar spre surprinderea noastră a primit doar un bilet pe care avea imprimat numărul de persoane cum de altfel am primit și noi, pe care îl scanam la intrare (aici am rămas plăcut surprins de operativitate că doar este și interesul lor financiar la câți turiști au).

Costul unui bilet este de 60 de lire pentru partea fără harem, cei care vor și aici mai trebuie să plătească 40 de lire sau 90 pentru tot palatul. Studenții au reduceri pe baza unui card ISIC doar 20 de lire și copii până în 6 ani au accesul gratuit.

După controlul de securitate unde ești scanat ca la aeroport, am plecat la vizitat, se trece de mai multe porți și apoi se intră în cladirea principală pe trasee bine delimitate. Aici este interzis filmatul și fotografiatul in interiorul clădirilor, dar ca să avem și noi câte o amintire am mai riscat, dar pe cei pe care îi vedeau gardienii îi sancționau. Din cauza vechimiii clădirilor, sunt și zone unde se renovează și nu este permis accesul ca de altfel și la celelalte muzee.

După ce am ieșit din clădirea principală, de pe trepte ai una din cele mai frumoase panorame a Bosforului, este locul unde se fac cele mai frumoase poze și filmări, cred că este una din cele mai frumoase poziții. Ce am remarcat în mod deosebit este faptul că acordă o atenție deosebită grădinilor palatului. Au o frumusețe de ronduri pline de flori, în special lalele, copaci frumos toaletați, gazonul tuns. Pentru cei care doresc o pauză de odihnă au și un loc unde se poate servi o cafea, o baclava, înghețată la umbră.

După ce se iese din corpul principal alături este haremul sultanului compus din mai multe apartamente pe care l-am vizitat, dar de care nu am fost foarte încântați sau poate cine știe am avut alte așteptări. De aici pe aleile palatului unde am dat de o frumusețe de bibilici am mers la muzeul ceasurilor, micuț amplasat undeva intr-un colț al palatului.

Ușor-ușor, după un tur de aproximativ 3 ore, ne-am indreptat spre ieșire, admirând din nou coada de la intrare, de această dată mult mai mare și mulțimiți că am fost inspirați că am venit la prima oră.

La ieșirea de la palat pentru cei care nu cunosc, am dat de frumosul stadion al echipei Beșiktas Istanbul amplasat vis-a vis de acesta, pe lângă care am trecut mai departe în direcția Kabataș. De la capătul liniei de tramvai la aproximativ 100 de metri a fost construit funicularul subteran care face legătura cu Piața Taksim. După o plimbare scurtă de câteva minute am ajuns în Piața Taksim exact în mijlocul acesteia, o piață mare în mijlocul căreia tronează un monument închinat eroilor Turciei.

De aici am plecat in direcția Bulevardului Istiklal. Acesta face legătura între Piața Taksim și zona unde este amplasat Turnul Galata, destinat exclusiv traficului pietonal (doar pe mijlocul lui circulă un tramvai de epocă pe un singur fir spre plăcerea turiștilor). Este celebru datorită numărului mare de magazine de firmă, multe dintre ele prezente și la noi a restaurantelor și cafenelelor.

Aveam pe listă și vizitarea Pieței de Pește amplasată undeva în zona Universității Galatasaray dar am ratat-o cu părere de rău deoarece am căutat un punct PTT să plătim taxa de autostradă fiindcă cel din vamă nu mergea. Am citit despre ea că este un loc plin de restaurante, cafenele și magazine.

Punctul PTT acesta este amplasat pe o străduță lângă Universitatea Galatasaray ce are in față o mașină blindată a poliției și o ambulanță.

După o binemeritată pauză de masă și odihnă, ne-am îndreptat spre Turnul Galata, acesta este amplasat pe strada ce face legătura intre Bulevardul Istiklal cu Podul Galata. Ajunși aici, după o zi plină cu dorința de a-l vizita, la vederea aglomerației din jurul lui, am renunțat la idee mulțumindu-ne doar o cu pauză de cafea.

De aici am plecat in direcția Sirkeci pe jos traversând Podul Galata admirând frumusețea Cornului de Aur, trecând pe lângă mulțimea de pescari care pescuiesc de pe pod. Pe traseul urmat, după pod se poate vizita și Spice Bazar (egiptean-de mirodenii) pe care am fi vrut să îl vedem, dar era foarte aglomerat, asta fiind sâmbăta după-amiaza, nu îmi explic dacă așa era mereu sau era ceva sărbătoare (aici este și terminalul de unde se iau feriboturile spre Asia) și am căutat să ajungem cât mai repede la hotel.

După o zi plină de vizitat cu un traseu lung, deja obosiți, mai aveam pe listă și Parcul Gulhane amplasat la 200 de metri de hotelul la care am fost cazați. Cu toate că mai trecusem de mai multe ori pe lângă el fără să îl observăm, acesta este înconjurat de niște ziduri înalte de aproximativ 6-8 metri pe de o parte flancat de Palatul Topkapi și pe altă parte de Gara Sirkeci.

Accesul principal se face din apropierea Hagia Sophia, a doua intrare este din stația de tramvai Tophane și mai este o poartă între Palatul Topkapi și Gara Sirkeci ce dă in Bulevardul Kennedy Cadessi. Cu toate că este amplasat în cel mai aglomerat cartier din oraș, avantajat de vecinătate, acesta este plin de verdeață și flori, un loc plin de liniște unde să te relaxezi și să îți incarci bateriile. Și chiar așa a fost după o zi plină cu un traseu lung și aglomerat, o plimbare prin parc de relaxare nu poate decât să bucure și să încheiem ultima zi de vacanță.

Am avut mai multe pe lista de vizitat și aici enumăr doar un tur pe Insula Buyukada, Miniaturk și Pierre Loti, dar niciodată socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, dar ce ne-a schimbat programul a fost sosirea târzie la hotel și apoi distanța mare dintre obiective, plus timpul pierdut la cozi. Pentru deplasarea în oraș am folosit Istanbul Card luat de la cineva din țară pe care îl încarcam în fiecare stație cu câte lire doream și l-am folosit pentru tot grupul, cu el am mers pe tramvai, metrou și funicular.

Am avut o mini vacanță frumoasă cu o vreme plăcută mai puțin in prima zi când am prins și o ploaie de primăvară.

De recomandat ar fi pentru cei doritori de un sejur la Istanbul să evite dacă se poate perioada de 1 mai, cel puțin așa am observat peste tot prin oraș pe unde am mers erau multe mașini cu numere de România.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de sebigeanina in 09.06.2019 11:57:17

Validat / Publicat: 09.06.19 12:42:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Ucraina. Franța.
VIZUALIZĂRI: 607


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (sebigeanina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22250 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Mihai18
[09.06.19 15:45:14]
» mesaj pers

   Argumente vot rewiev.

    Oricare turist la finalul unei excursii poate scrie un rewiev în care scrie ce a vizitat și ce l-a impresionat.

    La rândul lor, cititorii după părerea mea, pot fi de două feluri

    - cei care nu au vizitat destinația din rewiev și iau ca atare ce s-a scris și postat în fotografii.

    - cei care au vizitat aceiași destinație și au abilitatea să aprecieze obiectiv calitatea rewievului, motiv pentru care votul lor are mai multă greutate. Eu fac parte din cea de a doua categorie pentru că am fost de mai multe ori acolo, cu precizarea că regretata @Maria 55 rămâne inegalabilă și ar fi nedrept să nu mai adaug pe userii @Irinad, @Krisstinna, @Micutzu și cer scuze celor pe care nu-i nominalizez dar care au merite mari.

   

    Despre rewiev.

    Acesta a fost pentru mine o revedere a unor locuri frumoase. Mi-a plăcut rewievul pentru abilitatea cu care autorul a ales obiectivele vizitate cât și flexibilitate de a alege prompt varianta cea mai convenabilă momentului.

    Pentru acest scurte argumente, eu am votat rewievul cu FB și pe autor l-am notat la „Favorite”

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- sebigeanina
[13.06.19 16:17:22]
» mesaj pers

   @Mihai18: Bună ziua, pentru această mini vacanță la Istanbul a cărui idee a apărut prin iarnă am alocat mult timp de a căuta un hotel bun la un preț convenabil care să aibă parcare dacă se poate ori in apropiere. Eu am fost cel care m-am ocupat de planificarea in mare a vacanței datorită faptului că eu am mai fost de multe ori aici și în tranzit spre Antalya, Apoi de la ce am planificat inițial, de la patru persoane cu o mașină am ajuns la 12 persoane cu trei mașini, am rezervat și anulat două hoteluri până am ajuns la cel unde am stat, căutând pe Booking, Tripadvisor și nu în ultimul rând impresii AFA. Tocmai de aceea am scris cât decât detaliat despre ce poți face pentru că sunt multe necunoscute la mijloc. Dacă o să fie de folos cea ce am scris mă bucur deoarece și eu la rândul meu procedez la fel, apoi acesta este spiritul AFA la care am aderat când m-am înscris.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  Publicitate    [25.06.19 23:56:04]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2019] Stadionul Beșiktaș amplasat vis-a-vis de Palatul Dolmabahce -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076649">Şterge vot</a></div><span id="v91076649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2019] Stadionul Beșiktaș amplasat vis-a-vis de Palatul Dolmabahce
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2019] Poarta de intrare la Palatul Dolmabahce. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076650">Şterge vot</a></div><span id="v91076650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2019] Poarta de intrare la Palatul Dolmabahce.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2019] Aleea ce duce spre corpul principal al Palatului Dolmabahce. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076651">Şterge vot</a></div><span id="v91076651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2019] Aleea ce duce spre corpul principal al Palatului Dolmabahce.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2019] Una din aleile pline verdeață a palatului -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076652">Şterge vot</a></div><span id="v91076652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2019] Una din aleile pline verdeață a palatului
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2019] O frumusețe de flori. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076653">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076653"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076653">Şterge vot</a></div><span id="v91076653" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076653)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076653Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076653MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2019] O frumusețe de flori.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2019] Cea de a doua poartă din curtea palatului. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076654">Şterge vot</a></div><span id="v91076654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2019] Cea de a doua poartă din curtea palatului.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2019] Prin curtea palatului. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076655">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076655"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076655">Şterge vot</a></div><span id="v91076655" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076655)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076655Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076655MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2019] Prin curtea palatului.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2019] Corpul principal intrat in renovare la exterior. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076656">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076656"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076656">Şterge vot</a></div><span id="v91076656" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076656)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076656Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076656MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2019] Corpul principal intrat in renovare la exterior.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2019] O poartă frumoasă amplasată pe bulevard. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076657">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076657"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076657">Şterge vot</a></div><span id="v91076657" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076657)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076657Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076657MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2019] O poartă frumoasă amplasată pe bulevard.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2019] O sală mare de festivități. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076658">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076658"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076658">Şterge vot</a></div><span id="v91076658" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076658)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076658Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076658MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2019] O sală mare de festivități.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2019] Biblioteca Palatului. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076659">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076659"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076659">Şterge vot</a></div><span id="v91076659" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076659)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076659Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076659MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2019] Biblioteca Palatului.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2019] Bosforul văzut de pe treptele palatului și partea asiatică a orașului. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076660">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076660"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076660">Şterge vot</a></div><span id="v91076660" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076660)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076660Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076660MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2019] Bosforul văzut de pe treptele palatului și partea asiatică a orașului.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2019] Palatul Topkapi văzut din curtea Palatului Dolmabahce. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076661">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076661"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076661">Şterge vot</a></div><span id="v91076661" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076661)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076661Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076661MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2019] Palatul Topkapi văzut din curtea Palatului Dolmabahce.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2019] Aici este micul muzeu al ceasurilor. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076662">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076662"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076662">Şterge vot</a></div><span id="v91076662" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076662)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076662Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076662MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2019] Aici este micul muzeu al ceasurilor.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2019] O fântână arteziană în curtea palatului. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076663">Şterge vot</a></div><span id="v91076663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2019] O fântână arteziană în curtea palatului.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2019] O frumusețe de aranjamente florale. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076664">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076664"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076664">Şterge vot</a></div><span id="v91076664" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076664)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076664Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076664MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2019] O frumusețe de aranjamente florale.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2019] Monumentul Eroilor din Piața Taksim. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076665">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076665"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076665">Şterge vot</a></div><span id="v91076665" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076665)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076665Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076665MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2019] Monumentul Eroilor din Piața Taksim.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2019] La pas pe Bulevardul Taksim. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076666">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076666"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076666">Şterge vot</a></div><span id="v91076666" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076666)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076666Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076666MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2019] La pas pe Bulevardul Taksim.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2019] Turnul Galata. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076667">Şterge vot</a></div><span id="v91076667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2019] Turnul Galata.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [MAY-2019] Fântână arteziană în Parcul Gulhane. -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076668">Şterge vot</a></div><span id="v91076668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2019] Fântână arteziană în Parcul Gulhane.
foto sebigeanina [09.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2019] O mare de flori, în plan secund se vede intrarea în parc dinspre Hagia Sophia -- foto by <b>sebigeanina</b> [uploaded 09.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1076669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1076669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1076669">Şterge vot</a></div><span id="v91076669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1076669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1076669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1076669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2019] O mare de flori, în plan secund se vede intrarea în parc dinspre Hagia Sophia
foto sebigeanina [09.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.126271009445 sec