#I#D
93526 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Dashkova Residence

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.05.2019
DE
Avatar pepsi70ro
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Constanta
înscris/ă în 04.10.09
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 5 nopti
TIP: PRIETENI
PREŢ SEJUR:
---
cu AVIONUL (toate taxele incluse)

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.70
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Povestea Dashkova Residence


Nu știu cum v-ați simți într-un hotel nou, inaugurat în urmă cu aproape 2 ani, situat într-un corp de clădire monumentală cu o istorie de aproape 280 de ani? Eu m-am simțit excelent, Dashkova Residence, hotelul unde am avut plăcerea de a sta pentru 5 nopți, este o mică poveste într-un uimitor oraș încărcat de istorie și foarte multă eleganță.

Este adevărat, am fost „chibiț” în ultimele 14 luni pe AFA, nu pentru că n-aș fi avut ce scrie, însă timpul s-a comprimat în așa măsură încât doar un proces de clonare m-ar salva pentru a vă împărtăși din destinațiile mele de vacanță. Și totuși, Sankt Petersburg m-a determinat să încep un mic serial, în cadrul căruia să povestesc lucruri frumoase din minunatul oraș străbătut de Neva și poate să vă conving de faptul că oricât de multe lucruri frumoase ați citi, o vacanță în Sankt Petersburg ar fi o alegere perfectă, o incursiune în istorie, tradiție și modernism. Am să vă povestesc...

Astăzi vom vorbi despre cum am ajuns în Sankt Petersburg si cazarea la Dashkova Residence.

Trebuie spus de la bun început că pentru a ajunge Rusia, este nevoie de o invitație din partea unei agenții de turism locale, în cazul meu am primit o invitație din partea uneia dintre celei mai titrate agenții din Sankt Petersburg, care atrage mii de turiști români pe lângă mulți alți europeni (în privat vă pot oferi numele agenției), apoi pe baza invitației trebuie obținută o viză de la Ambasadă sau Consulatul Federației Ruse, în schimbul unei taxe de 41 de dolari la cursul zilei, achitată la o bancă comercială. Procesarea vizei durează 7 zile și se acordă fără nici un fel de probleme, ea fiind valabilă doar în intervalul de timp specificat în invitație. Este bien ca invitația să fie emisă cu 24 de ore peste data de terminare a sejurului, pentru siguranța voastră, însă agenția cunoaște aceste probleme si sunt luate în calcul.

Din Constanța și București avem la dispoziție serviciile companiei aeriene Turkish Airlines, una dintre cele mai bune companii aeriene din lume, membră Star Alliance, care realizează zboruri oriunde în lume, deci și către Sankt Petersburg cu escală la Istanbul. De menționat faptul că dacă plecați din Constanța, în prețul biletului este inclusă escala în Istanbul pentru o noapte si transferul de la aeroport la hoteluri de 4 sau 5 stele. Pentru zborul din București, timpul de așteptare în aeroport este de câteva ore, timp suficient de a vizita noul aeroport din Istanbul si facilitățile impresionante oferite de acesta. Un detaliu deloc de neglijat este faptul că prețul biletului din Constanța, cu tot cu escală peste noapte în Istanbul, este mai ieftin decât cel din București. Datorită programului, grupul nostru a optat pentru zborul din București, deși aveam opțiunea Constanța cu o noapte la Istanbul, transportul de la Constanța la aeroportul Otopeni realizându-se cu o binecunoscută firmă de transport direct către aeroport.

Zborul de la București către noul aeroport Istanbul a fost de o oră, iar cel până la destinația finală Sankt Petersburg a fost de puțin peste 3 ore. La revenirea în țară, agenția de turism a optat pentru zborul direct Istanbul – Constanța, timp de zbor aproximativ 45 de minute. Practic! Dar despre toate aceste zboruri voi vorbi într-un material dedicat noului aeroport din Istanbul si facilităților oferite de acesta.

Ajunși în Sankt Petersburg, la aeroportul Pulkovo am trecut prin toate rigorile unui aeroport non UE, ni s-a dat un pass de ședere pe care aveam obligația să-l prezentăm organelor de control dacă ni-l solicitau, alături de pașaport. Nu trebuie rătăcit acel pass, pierderea lui atrage după sine eliberarea altuia, (este drept, gratuit) într-un decurs de câteva ore, ceea ce poate fi fatal pentru prinderea zborului de retur.

La ieșirea din aeroport am fost așteptați de proprietarul agenției cu un microbuz de 4 stele, care ne-a transportat la hotelul unde aveam să ne bucurăm de ospitalitatea gazdelor, un hotel despre care a doua zi am aflat lucruri uimitoare pe care sunt bucuros să vi le împărtășesc și vouă. Pentru că dacă veți alege Dashkova Residence, veți alege calitatea aristocrată a familiei Romanovna.

Povestea Dashkova Residence

Clădirea a fost ridicată în 1735 de către prințul Mikhail Dashkova, care ulterior s-a căsătorit cu Yekaterina Romanovna Vorontsova – Dashkova, o fetiță de aproape 16 ani, fiica contelui Voronțov, figură de marcă a Senatului.

La scurt timp după căsătorie, a intrat în grațiile Ecaterinei a II-a, la acea dată Mare Ducesă a Rusiei, având acces la Palat la orice oră din zi sau din noapte, fiind o confidentă fidelă, apreciată pentru devotamentul ei. Doar că ceea ce nu știa Dashkova, era faptul că sora ei mai mare, avea o aventură cu soțul ei, împăratul Petru al III-lea, un om limitat în gândire și care nu putea avea copii. Și totuși, Marea Ducesă era înșelată constant, chiar de sora celei mai bune prietene a ei.

A urmat Lovitura de Palat, când Dashkova o sprijină pe Ecaterina să-l răstoarne de la putere si apoi să-l asasineze pe Petru al III – lea, devenind țarină sub titulatura de Ecaterina a II-a sau Ecaterina cea Mare, așa cum mai este ea cunoscută. Împărăteasa nu uită devotamentul prietenei sale Dashkova, căreia îi oferă numeroase privilegii la Curtea Imperială, totuși își amintește și de sora ei, care este trimisă în exil, departe de aristocrația rusă. Acest lucru face ca relațiile dintre cele două să se răcească, deși Dashkova a rămas loială Ecaterinei în tot acest timp, în plus numeroasele escapade amoroase, intrigile de curte și diferențele de opinie din ce în ce mai pronunțate, au făcut-o pe Dashkova să-i ceară țarinei permisiunea de a pleca de la curte. Unii istorici afirmă că i-ar fi cerut țarinei șă fie numit colonel al gardienilor imperiali, ceea ce ar fi fost prea mult pentru împărăteasă.

A urmat o perioadă în care Dashkova a călătorit pe la curțile europene, interacționând cu personalitățile momentului, a participat la numeroase evenimente culturale, dezvoltându-și latura artistică, a acumulat experiență vocațională și a dobândit un viu interes pentru promovarea limbii ruse în rândul clasei aristocratice.

S-a întors înapoi la Sankt Petersburg, unde a fost primită cu brațele deschise de către țarina Ecaterina. I s-a oferit conducerea Academiei Imperiale de Artă și Științe a Rusiei, fiind singura femeie care a condus această prestigioasă instituție. Biroul de lucru era chiar în clădirea în care astăzi se află hotelul al cărui oaspete am fost. Ambele doamne, țarina si Dashkova erau însetate de cultură și literatură, ținând constant legătura cu personalitățile europene, fiind sfătuite și consiliate în probleme culturale și de artă. Una dintre principale realizări ale Dashkovei ca președinte al Academiei de Științe, a fost întroducerea limbii ruse la curte. Oricât de ciudat ar părea, limba rusă era vorbită de clasa de jos, fiind considerată o limbă inferioară. Împărăteasa Ecaterina fiind de origini germane vorbea tot timpul limba maternă, însă acest lucru s-a schimbar în timp, introducerea limbii ruse la curte făcând ca aceasta să devină limbă oficială a aristocrației și a conducerii imperiale. Dashkova a avut o contribuție importantă la renașterea culturii și a literaturii ruse. Un alt moment important din activitatea prințesei Dashkova, este redactarea unui dicționar rus în șase volume.

După moartea Ecaterinei și venirea pe tron a împăratului Paul, aceasta a fost exilată pentru contribuția ei la Lovitura de Palat, însă după un timp i s-a permis să se întoarcă la Moscova, unde a și murit la scurt timp.

Cam asta este povestea prințesei și a conacului Dashkova, devenit ulterior hotel. V-am plictisit? Întotdeuna m-au fascinat locurile care au o poveste în spate, care primesc oaspeții cu bucuria de a te trimite undeva în timp, pentru a vedea, a învăța și a povesti mai departe.

Acum să vorbim și despre hotelul propriu zis.

Hotelul Dashkova Residence

Coordonate gps: 59.934170 / 30.297336

Adresa: 15, Galernaya Street, Tsentralny district

Distanța de la aeroport și până la hotel este în jur de 18 km.

Hotelul este situat în zona 0 a Sankt Petrsburgului, în zona cu cele mai multe atracții cultural – istorice, în apropierea Nevei, între cele două poduri mobile care oferă un spectacol unic la trecerea navelor, lângă teatrele imperiale și faleza englezească, lângă Catedrale și monumentele reprezentative ale orașului, pe o străduță liniștită, cu o curte interioară, unde ai parte de o liniște binemeritată după o zi de maraton prin oraș.

Conacul Dashkova este împărți în prezent în două aripi. Într-una se află hotelul, inaugurat în urmă cu 2 ani, după ce aici fusese o clădire administrativă, și în cealaltă sediul procuraturii din Sankt Petersburg, cu vederea către Neva. Deci atenție cum reveniți la hotel, să nu încurcați intrările :)

Hotelurile de acest gen, foste conace, amplasate în zona 0 a orașului, sunt hoteluri de 4 sau 5 stele, elegante cu toate facilitățile pentru cei pretențioși. Dashkova Residence, este un hotel de 3 stele, 3 stele plus, aș adăuga eu, un concept intim de hotel – boutique, contemporan, cu camere adaptate nevoilor și facilităților existente la majoritatea hotelurilor de top. Detaliile fac diferența, s-a dorit un hotel care oferă aceleași lucruri ca la unul de 4 stele, politica hotelului este ca oaspetele care alege acest hotel, să fie impresionat de serviciile oferite, la prețuri atractive. Condimentul este povestea Dashkova, o poveste care impresionează turiștii și care atrage mereu noi grupuri de turiști.

Este un hotel cu prețuri accesibile, tariful camerei variază între 30 de euro în extrasezon, ajungând până la 100 de euro în sezon, pe perioada Nopților Albe si a numeroaselor festivaluri care au loc aici an de an. Dacă mă întrebați când este sezonul în Sankt Petersburg, acesta începe în luna mai odată cu Nopțile Albe și se termină la jumătatea lunii octombrie. Tariful include micul dejun, bufet suedez. Pentru că tot vorbim de tarife, este posibil ca la recepție, pe timpul sezonulu să vi se ceară o taxă de oraș. Noi nu am plătit-o, nefiind încă introdusă oficial.

Tot centrul din Sankt Petersburg este în patrimoniu UNESCO, asta înseamnă că nu se permite intervenția în regimul de constucție inițial al clădirilor, nici hotelul nu a scăpat de aceste rigoli, pereții acestuia sunt din cărămidă originală, iar treptele din piatră, se poate observa trecerea timpului prin șlefuirea acestora. Prințesa Dashkova a locuit în aripa rezidențială unde se află acum Procuratura, iar aripa unde se află hotelul era rezervată oaspeților și birourilor Președintelui Academiei de Științe.

Camerele hotelului sunt înalte, nici nu vreau să mă gândesc cum au montat detectoarele de fum pe tavan, la ultimul etaj există mansarde cu geamuri în tavan, acestea fiind preferate de turiștii europeni, în special cei francezi.

Camera mea a fost în regim single, ceea ce m-a bucurat deoarece puteam utiliza toate prizele după bunul plac, fără să le împart cu nimeni :).

Două paturi alăturate, cu saltele primitoare și pilote subțiri dar călduroase, două măsuțe cu două veioze la capătul paturilor, un telefon pe una dintre ele, un televizor mare lcd amplasat lateral, cred că nici nu conta prea mult poziția pentru că nu m-am uitat decât la jurnalul de știri național, în seara incendiului de la Notre Dame. Fără canale în limbi europene, doar un singur canal de muzică rusesc pe care l-am utilizat ca ambianță seară, până mă lua somnul. Dacă ea după mine, aș fi montat televizorul în fața paturilor, măcar să nu adormi cu gâtul strâmb iar dimineață să nu faci la Papaiani în Nea Mărin.

În fața paturilor era amplasată o masă simplă cu două scaune, lateral o comodă pentru valiză, un dulap cu umerașe, răcitor, cutie de valori, papuci de unică folosință, trusă de cusut, perie pantofi, pungi pentru spălătorie. Unele camere aveau si halate de baie, dar pe acelea l-am văzut în zona celor mansardate. Minibarul era gol, dar răcea bine :).

În baie m-am acomodat cu o cadă impresionantă, baia foarte curată, multe prosoape de schimb care oricum erau schimbate în fiecare zi, consumabile de baie de bună calitate, uscător de păr, dezumificator. Ceea ce m-a impresionat a fost apa caldă, adică fierbinte care ajungea la robinet instantaneu.

Ferestrele sunt mari, întră foarte multă lumină, etanșează perfect, fiind acoperite de perdea și draperii curate, din mateial foarte bun. În cameră cald, foarte cald, în majoritatea timpului am stat cu geamul deschis. Podeaua era din parchet, iar pereții camerei nu prea mi s-au părut din cărămidă. Aflasem că s-au produs numeroase modificări în arhitectura compartimentării camerelor, de vreo 2 ori am auzit zgomote interesante, ceea ce dacă ar fi fost cărămidă izolată cu rigips nu s-ar fi auzit. În fine... aveam căștile pe urechi.

Nu știu ce-aș mai putea scrie despre cameră, poate că dulapul din hol nu este un dulap în sensul pe care îl știm noi, în loc de uși există o draperie care camuflează minibarul si etajerele.

Internetul este foarte bun în tot hotelul, ți se oferă parola de la recepție și te conectezi fără probleme, altfel dacă stai pe datele tale mobile plătești în jur de 10 dolari 1 Mb!

Restaurant si masă

Restaurantul se află la parter, trebuie să ieși din hotel pentru a intra în restaurant, este zona în care pe timpul existenței conacului, acolo se aflau grajdurile.

Așa cum am povestit, noi am beneficiat de mic dejun, unul bogat, românesc cu de toate. Ouă fierte, omletă, cârnăciori, costiță prăjită, legume, crochete, cartofi, cremwusti, mezeluri, cascaval, două sortimente, fructe, pește marinat, salate, prăjituri, fructe tăiate, ceai, cafea, lapte, sucuri (sucul de portocale cel mai tare!) și multe altele care nu-mi vin în minte acum. Oricum, nimeni nu pleca flămând de acolo, eu dau notă maximă restaurantului.

În plus, era foarte curat iar tavile care se goleau erau înlocuite rapid. Mai ales sucul meu de portocale :).

Din păcate, restaurantul servește doar mic dejun, care se poate comanda și în cameră, celelalte mese nu se pot servi în restaurant, se studiază introducerea acestora pentru grupurile organizate, însă este un proces de durată. Noi am avut opțiunea de a servi masa la două restaurante din apropierea hotelului, prețuri foarte bune, preparate gustoase. Cina în jur de 10 euro.

Ar mai trebui să spun că pe holuri există câte un filtru de apă caldă / rece, la recepție este un personal tânăr bine vorbitor de engleză, competent pentru a ne oferi informații turistice, de fapt există și un colț de unde ne-am putut procura hărți cu obiectivele turistice, se găsește pentru comercializare un parfum cu aromele autentice din perioada prințesei Dashkova, la prețul de 250 euro, în lobby există un bar, o cameră pentru bagaje, un pian si un portret al prințesei. De fapt, ar fi fost necesar să încep cu acest lucru.

Dacă vă plac poveștile și doriți să călătoriți în Sankt Petersburg, nu uitați de acest hotel. Îmbină poveștile vremurilor țariste, cu tradiționalul, arhitectura și confortul zilelor noastre.

Mulțumesc directorului de vânzări al hotelului, doamna Svetlana Velmiakina, pentru povestea acestui conac în care am avut onoarea să fim oaspeți.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de pepsi70ro in 13.05.2019 18:19:15

Validat / Publicat: 13.05.19 20:34:50

VIZUALIZĂRI: 539

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47500 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[13.05.19 20:34:26]
» mesaj pers

   O recomandare excelentă!

   Mutat în rubrica "Dashkova Residence, SANKT PETERSBURG" (nou-creată pe sait).

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc.).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[13.05.19 20:53:41]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- pepsi70ro
[13.05.19 21:11:07]
» mesaj pers

   Este ok poziționarea, thx!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[14.05.19 06:54:22]
» mesaj pers

   @pepsi70ro: Felicitări pentru articol și fotografii!

   Si mie îmi plac poveștile si istoria locurilor. Ai povestit foarte frumos!

   Îmi place fotografia intitulată "eu și Dashkova". Mâncarea este multă și variată. Camerele sunt elegante și holul păstrat din acele vremuri este șic.

   Aștept cu interes continuarea.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- pepsi70ro
[14.05.19 07:18:26]
» mesaj pers

   @Dana2008: mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[14.05.19 13:09:42]
» mesaj pers

   @pepsi70ro: frumoasa povestea si chiar este un hotel elegant, o cladire impresionanta. Mi-a placut povestea si asa am adus SB.

   Abia astept continuarea povestii acestui oras deosebit numit si Venetia din Rusia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2019] Dashkova Residence -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070159">Şterge vot</a></div><span id="v91070159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2019] Dashkova Residence
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2019] Aripa hotelului -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070160">Şterge vot</a></div><span id="v91070160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2019] Aripa hotelului
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [APR-2019] Curtea interioară a hotelului cu intrarea in recepție -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070161">Şterge vot</a></div><span id="v91070161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2019] Curtea interioară a hotelului cu intrarea in recepție
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [APR-2019] Curtea interioară, undeva la etajul 1 am avut si eu camera -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070162">Şterge vot</a></div><span id="v91070162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2019] Curtea interioară, undeva la etajul 1 am avut si eu camera
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2019] Eu și Dashkova -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070163">Şterge vot</a></div><span id="v91070163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2019] Eu și Dashkova
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [APR-2019] Camera mea -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070164">Şterge vot</a></div><span id="v91070164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2019] Camera mea
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [APR-2019] Camera mea, un alt unghi -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070165">Şterge vot</a></div><span id="v91070165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2019] Camera mea, un alt unghi
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2019] Tot camera mea -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070166">Şterge vot</a></div><span id="v91070166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2019] Tot camera mea
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [APR-2019] Baia -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070167">Şterge vot</a></div><span id="v91070167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2019] Baia
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [APR-2019] Una dintre camerele de top -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070168">Şterge vot</a></div><span id="v91070168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2019] Una dintre camerele de top
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2019] O altă cameră de top -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070169">Şterge vot</a></div><span id="v91070169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2019] O altă cameră de top
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2019] Intrarea pe mica străduță care duce la hotel -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070170">Şterge vot</a></div><span id="v91070170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2019] Intrarea pe mica străduță care duce la hotel
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2019] Scările si zidul originale, de pe vremea conacului -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070171">Şterge vot</a></div><span id="v91070171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2019] Scările si zidul originale, de pe vremea conacului
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2019] Restaurantul Dashkova -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070172">Şterge vot</a></div><span id="v91070172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2019] Restaurantul Dashkova
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2019] Bufet suedez la micul dejun -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070173">Şterge vot</a></div><span id="v91070173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2019] Bufet suedez la micul dejun
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2019] Micul dejun -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070174">Şterge vot</a></div><span id="v91070174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2019] Micul dejun
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [APR-2019] intrarea în camera mea -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070175">Şterge vot</a></div><span id="v91070175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2019] intrarea în camera mea
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2019] Recepția -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070176">Şterge vot</a></div><span id="v91070176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2019] Recepția
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [APR-2019] Una dintre camerele cele mai solicitate -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070177">Şterge vot</a></div><span id="v91070177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2019] Una dintre camerele cele mai solicitate
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2019] Partea de desert a MD -- foto by <b>pepsi70ro</b> [uploaded 13.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1070178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1070178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1070178">Şterge vot</a></div><span id="v91070178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1070178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1070178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1070178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2019] Partea de desert a MD
foto pepsi70ro [13.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.643467903137 sec