ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.04.2019
Avatar mprofeanu
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
APR-2019
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
93.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în zona Alba Iulia?

Remeny Restaurant din Alba Iulia

TIPĂREȘTE URM de aici

Dacă în prima zi petrecută la Allegria Hotel am luat masa de seară la restaurantul hotelului, vezi impresii, pentru a doua seară am hotărât să mergem la un restaurant în Alba Iulia. Hotărârea am luat-o în timp ce ne întorceam din frumoasa plimbare făcută în Depresiunea Trascău, prin satele Rîmetea și Colțești și prin împrejurimile lor, așa că am început să butonez telefonul pentru a găsi un restaurant convenabil unde să mergem. După mai multe vizualizări am ales Remeny, un restaurant tradițional ardelenesc – unguresc, aflat în centrul istoric.

Alba Iulia, localitate antică locuită încă din mileniul 5 î. Hr. a avut mai multe denumiri date de locuitorii/cuceritorii ei: Apoulon în perioada dacică, Apulum după cucerirea romană, Bălgrad după sosirea slavilor și diferite variante de Alba. Capitală a celor trei țări române unite de Mihai Viteazul, Alba Iulia devine simbolul dorinței de unire a tuturor românilor...

Este cunoscută ca Cetate Simbol a Marii Uniri a Românilor, este cunoscută prin fortăreața bastionară Cetatea Alba Carolina, una din cele mai mari și mai puternice cetăți bastion construite de mareșalul francez arhitect, inginer Vauban, pentru AFA-iști Cetatea în care s-a organizat Întâlnirea AFA 2018, cunoscută și prin alte multe obiective turistice prezentate pe diverse site-urile şi, bineînţeles, pe AFA.

Pe site-ul oficial al orașului, apulum.ro se găsesc multe informații utile pentru vizitatorii lui.

Remeny Restaurant este un restaurant tânăr, nu are încă 4 ani, dar s-a făcut cunoscut în Alba ca un restaurant tradițional, clasic, simplu, cu dorința ca turiștii să se simtă ca în familie, familia Remeny, …

Este situat la parterul blocului M11 de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, lângă Hotelul Cetate, are coordonatele GPS 46.070568 N, respectiv 23.565066 S. Este deschis zilnic între orele 10:00 şi 22:00, iar pe site-ul remeny.ro se găsesc multe informații despre el.

Când am ajuns noi, în restaurant era o singură masa ocupată, s-a eliberat și aceasta până să plecăm noi, așa că am putut alege masa la care să stăm și mai ales am putut să-l privim în voie. Sala avea pereții tapetați-zugrăviți, plafonul din scânduri lăcuite, pardoseală din gresie, parțial acoperită cu mochetă. Este împodobit cu plante, flori, diverse obiecte artizanale, dar cel mai mult mi-a plăcut acvariul destul de mare din mijlocul sălii.

Barul era bine aprovizionat, dar, ca de obicei, nu m-a interesat decât pentru poze...

Restaurantul are și o terasă unde cred că este plăcut să stai și să privești... Nu am stat pe terasă, eram și obosiți, și încălziți de pe drum, acum cred că era bine dacă încercam…

Grupul social arăta bine, era modern, nou, curat dar puțin spațios.

O tânără din personalul de serviciu ne-a adus meniurile, puțină conversație, ceva recomandări și s-a retras lăsându-ne să studiem oferta Remeny. Mi-a plăcut prezentarea bucatelor, detalii cu poze color, cantități și prețuri…

Oferta Remeny cuprinde Supe, Ciorbe de pui, de văcuță sau de porc, de burtă, din care am comandat preparate ungurești, “Bob gulaș cu ceapă roșie” și “Ciorbă de varză Lucskon cu afumătură”, șoferul meu având interdicție la bere a acceptat ciorba!? ..., iar din Preparate Tradiționale am comandat tot mâncare ungurească, “Gulaș unguresc” și “Papricaș de pui cu smântană și răzălăi", mai erau și alte mâncăruri ungurești și ardelenești.

Restul ofertei, Preparate la Grătar, Specialități, Vinuri, Bere, Băuturi Răcoritoare, Freshuri, Deserturi le-am văzut doar în pozele din meniu, unele se pot vedea în pozele postate, se pot vedea și cele comandate, dar vă doresc să vedeți și gustați cât mai multe din ele la fața locului…

De la tânăra care ne servea am aflat că răzălăii sunt un fel de tăiței, mai complet aluat foarte vârtos din făină de grâu și apă, puțin uscat și apoi ras pe partea mare a răzătorii. Se fierb în apă cu sare și se folosesc la gătit. Tot ea ne-a spus că restaurantul oferă și meniul zilei și chiar livrări la domiciliul solicitanților.

Citisem că primim din partea casei un bol cu ceapă roșie cu boia și untură de porc, au fost plăcute, și țuică sau vișinată, care nu au mai sosit, probabil știau că unul din consumatori șofa în continuare, pe celălalt nu-l interesa...

Până să vină comanda am mai pozat restaurantul, barul, ..., televizorul era pornit, nu mai știu ce emisiune era, telefoanele erau la îndemână, comanda a sosit făra să realizez cât am așteptat, timp destul de scurt…

Am gustat din toate felurile, ciorbele au fost bune, Gulașul meu cu ceapă roșie mult mai bun decât Ciorba de varză cu afumătură, Papricașul de pui cu răzălăi, o tocăniță foarte gustoasă, decorată cu frunzulițe de patrunjel verde, nu doar pentru gust ci și pentru a înviora albul smântânii, era dulce și consistent, plăcut la gust dar foarte sățios și în cantitate prea mare. Pentru cantitate am găsit soluția: soțul a gustat o cantitate mai mare. Gulașul unguresc avea carnea fragedă și suculenta, sosul picant și aromat.

Am achitat costul consumației, 78 lei, un cost acceptabil pentru acea cină, i-am mulțumit tinerei care ne-a primit, ne-a mulțumit și ea, și am plecat spre Piața Unirii, 2 – 3 minute de mers pe jos, pentru o scurtă plimbare.

Restaurantul și personalul lui creează o atmosfera generală plăcută, deconectantă, mâncarea este bună, gustoasă și în cantități mari, toate acestea făcând recomandabil acest local.

Mergeți la Remeny Restaurant cu speranța că vă veți simți bine și speranța vi se va împlini la “Restaurantul Speranța”…

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de mprofeanu in 30.04.19 12:38:30
Validat / Publicat: 30.04.19 13:12:14
VIZUALIZĂRI: 850INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ROMÂNIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX [30.04.19 13:08:18] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Alba Iulia?, ALBA IULIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Zoazore [30.04.19 17:48:15] »

@mprofeanu: Si, ca desert, un SB bun si rumen! Stiam ca ungurii gatesc bine, iar blidele voastre mi-au confirmat asta.

Si localul arata frumos! Ca era gol duminica seara... se mai intampla! Avantaj-voi!

Sa va fie de bine!

addcont [30.04.19 19:23:24] »

Fie au un bucătar nou și mai priceput, fie am avut noi ghinion in Iulie 2018, când am mancat la același restaurant. Am plecat destul de dezamăgiți și destul de flamanzi... in special eu 🙁. Șnițelul de pui și coastele de porc au fost Ok, in sensul ca s-au putut mânca.

Eu am comandat cotlet de porc, cartofi la cuptor și salata: cotletul era atât de subțire și uscat ca nu se putea tăia; castraveții și roșiile din salata de vara erau tăiate cu destul de mult timp înainte. Am mancat doar cartofii. Nu am vrut nici sa comand altceva, nici sa degust de la ceilalți, ochisem niște clătite in centru, așa ca am fugit acolo ca sa rezolv problema cu foamea. 😉

Am citit cu mare interes review-ul, in speranța ca altcineva a găsit un restaurant bun in zona in care noi am mancat prost.

Ma bucur ca ati avut noroc de un bucătar bun, sa va fie de bine!

mprofeanu [30.04.19 20:12:36] »

@Zoazore:

Mulțumesc frumos pentru desert, este foarte bun! Doar rețetele sunt ungurești pentru că proprietarul restaurantului este... o tânără româncă!

Ne-a simțit foarte bine având tot localul pentru noi, personalul la dispoziție, fără să plătim nimic în plus! Și la alte localuri din alte orașe am pățit același tratament!...

Mulțumesc și pentru vizită și ecou! Cu drag,

mprofeanu [30.04.19 20:21:20] »

@addcont: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

Este posibil să fi schimbat bucătarul pentru că, ne spunea administratorul de la hotelul din Carei, că ei schimbă foarte des personalul dacă nu corespund cerințelor. Cred că a fost și aici la fel...

Spuneam că atunci când am intrat în restaurant era o masă ocupată și atât, toată zona Cetății era cam pustie, am revenit și a doua zi dar fiind luni am crezut că aceasta este cauza lipsei turiștilor...

Porțiile au fost OK! Am comandat mâncare ungurească pentru că nu prea o cunosc...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
roth [01.05.19 22:31:43] »

@mprofeanu: Ma bucur sa aud de bine si despre localuri de la noi, avem potential dar si oameni ce nu il folosesc intelept.

Vacante minunate.

Yolanda [02.05.19 13:52:00] »

@mprofeanu: razalaii se mai folosesc si la ciorbe pentru a varia eterna fidea/taietei din comert. M-a învatat mama (ardeleanca) sa fac si taietei de casa...

O experienta buna si gustoasa.

mprofeanu [02.05.19 20:08:22] »

@roth: Off! Mi-ai ridicat mingea la fileu! Ai așa de mare dreptate, vorba ceea: " Omul sfințește locul! " Este adevărat că în extrasezon nici turiști nu sunt așa de mulți...

mprofeanu [02.05.19 20:11:21] »

@Yolanda: Habar nu am avut, dar uite că la orice vârstă mai înveți câte ceva! Dacă mama era ardeleancă sigur ai testat și mâncarea ardelenească! Mulțumesc frumos pentru ecou! Cu drag,

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
addcont, mprofeanu, roth, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată în 0.11398601532 sec
ecranul dvs: 1 x 1