93117 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă insula Corsica

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.04.2019
DE
Avatar Mika
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.08.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Saint-Florent sau Micul Saint Tropez


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

De când am inceput să imi fac documentarea și planurile concediului din Corsica, am aflat de Saint Florent, nume care apărea in toate ghidurile citite până la vizita in insulă.

Nu puteam rata o scurtă vizită in ”Micul Saint Tropez”, așa cum este poreclit orășelul din nordul Corsicii, mai ales că era aproape de Bastia, doar la un munte depărtare.

Și când spun un munte, nu exagerez cu nimic. Intr-una din zilele șederii noastre in Bastia, primul lucru pe care l-am făcut după micul dejun, a fost să profităm de faptul că locul unde eram cazați era practic pe malul mării, și să stăm puțin pe plajă. Soarele ardea cu putere deși prognoza meteo spunea că e posibil să dea o ploaie de vară in cursul dupăamiezii.

Am stat noi ce am stat, dar incepeam să mirosim a ars, așa că ne-am gândit să facem o plimbare, să mai vedem locuri noi.

Am propus să mergem la Saint Florent, care nu era prea departe, GPS-ul ne spunea că ajungem in aproximativ 40 de minute.

Era intr-adevăr scurt drumul până acolo numai că era, cum altfel in Corsica, un drum de munte. Practic din Bastia, chiar din oraș, incepi să urci, și urci, pe un drum ingust, in serpentine strânse, până la aproximativ 560 metri, la Col de Teghime. Nu este o inălțime prea mare, dar serpentinele dese și strânse, drumul ingust și in pantă, imi dădeau senzația că am urcat mult mai sus. Dar, frumusețea drumului era mai presus de greutatea lui. Soseaua merge pe deasupra văii Conca d'Oru, o importantă zonă viticolă, traversând satele Barbaggio și Patrimonio, două sate renumite pentru ville lor și vinul bun produs aici. Pentru exemplificare, (dacă se poate atașa) două mici filmulețe făcute de soțul meu in timp ce eu conduceam (iar am fost eu pedepsită) youtube și youtube.

Saint Florent este așezat in golful cu același nume, golf unde am coborât pe serpentinele drumului D81 pe care am venit de la Bastia.

Am ajuns in oraș pe la ora prânzului, și am intrat in prima parcare găsită, chiar lângă port. Am avut mare noroc cu parcarea, cred că am ocupat ultimul loc liber.

Am pornit in explorarea micului oraș, și, pentru că eram lângă port, am inceput chiar cu el.

Vechiul port pescăresc, așezat chiar in centrul orașului, este in prezent un port de agrement, la care ancorează iaht-uri de toate mărimile și bărci de agrement. De aici se poate pleca cu vaporașe in mici excursii pe mare sau se poate traversa spre deșertul Agriate, cu plajele Saleccia (una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă), Lotu sau Fuime Santu. Nu aveam timp să mergem pe niciuna din aceste plaje iar traversarea era destul de scumpă și, pentru maxim o oră cât am mai fi putut să stăm pe acele plaje, nu merita.

Am făcut in schimb o plimbare prin port, unde sunt o mulțime de restaurante și cafenele, și, cum era ora prânzului iar francezii respectă cu sfințenie orele de masă, toate aceste restaurant erau pline.

Oferta era variată, de la languste, creveți și diferite tipuri de pește până la preparate din porc sau vițel, gătite după rețete corsicane.

Nu puteam să trecem nepăsători pe lângă toate aceste imagini și mirosuri imbietoare, și ne-am oprit la un restaurant aflat chiar pe ultimul dig al portului, deasupra mării.

După ce am mâncat languste și creveți din Mediterana (Cap Corse este o zonă renumită pentru pescuitul de languste și homari) și am băut o bere Pietra, am mers mai departe in explorarea orașului.

Așezările umane in Sant Florent, ca de altfel in intreaga peninsulă Cap Corse datează incă din neolitic. In antichitate orașul era cunoscut sub numele de Nebbio, numele de Saint Florent fiind dat de genovezi, mai târziu, in secolul al 14-lea, in timpul guvernării lui Giano Campofregoso.

Genovezii au construit atunci Citadela, o fortăreață așezată pe o colină deasupra mării, al cărei scop principal a fost nu numai de protejare a orașului de atacurile armatelor dușmane, cât și de oprire a neavelor care veneau să atace Bastia. De-a lungul timpului, Citadela a trecut, pe rând, de la genovezi, la aragonezi, francezi, englezi și, in final, la corsicani.

Fortăreața prezentă in centrul Citadelei se vizitează doar in lunile iulie și august, când se desfășoară aici și un festival de muzică latino. um noi eram in septembrie, ne-am mulțumit să stăm câteva minute pe esplanadeaCitadelei, de unde se vedea portul, casele colorate ale orașului iar de cealaltă parte a golfului, in depărtare, frumoasa plajă Saleccia.

De la Citadelă am coborât in oraș și am inceput o plimbare pe străduțele inguste, mărginite de case colorate, cu magazine unde se vindeau produse locale (vin, brânzeturi, salamuri), restaurant cafenele și nelipsitele magazine de suveniruri.

Am trecut prin Piazzeta Doria, in centrul căreia se află o fântână ”cu broaște”, mici sculpture din poatră aflate pe marginea fântânii. Piazzeta se află chiar in spatele portului, și este inconjurată de restaurante și magazine de tot felul.

Tot aici se află Biserica Sainte-Anne, cu un turn pătrat, vizibil de oriunde din oraș, construit in secolul al 18-lea.

Ne-am mai plimbat pe străduțele inguste, cu case colorate și pline de flori, am intrat in toate magazinele de suveniruri, și am ajuns in Place des Portes, in aporpierea căreia se afla și parcarea noastră.

Niste nori negri veneau dinspre munte, unde incepuse chiar să fulgere și să tune. Nu prea vroiam să ne plouă pe drum, așa că ne-am indreptat spre mașină.

După scurta primbare in oraș, pot să spun că merită o excursie in Saint-Florent. Orașul e mic și destul de aglomerat, mulți turiști alegând acest loc mai ales pentru plajele și locurile frumoase care il inconjoară.

Cu casele lui colorate, cu străduțele inguste și cu micul port, Saint-Florent iși merită porecla de micul Saint-Tropez.

Am plecat cu un singur regret, că nu am văzut renumita plajă Saleccia, asemuită, datorită apei turcoaz și a culorii nisipului, cu plajele din Caraibe.

Cine știe, poate voi mai reveni.

 

Am atasat câteva fotografii completate de cele ale clipului pe care il rog pe webmaster să il atșeze. Melodia este interpretată in limba corsicană, de o formație cunoscută in Corsica.

Fotografiile sunt de pe intreaga insulă. youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mika in 19.04.2019 12:01:25

Validat / Publicat: 19.04.19 19:37:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
VIZUALIZĂRI: 454


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27200 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Mika? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [19.04.19 19:36:38]
  » mesaj pers

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă insula Corsica, #EXCURSII și CĂLĂTORII - CORSICA" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

     --

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dana2008
  [20.04.19 07:57:33]
  » mesaj pers

     @Mika: Felicitări pentru articol si fotografii!

     Pe lângă faptul că ești sportivă, mai ești și șoferita foarte bună dacă ai condus pe "drum îngust, în serpentine strânse, până la aproximativ 560 metri".

     De când am fost în Lefkada mi-am dat seama că nu aș fi ajuns pe câteva plaje dacă nu conducea soțul meu, eu ca pasager îmi țineam respirația la fiecare viraj mai mare de 180°, în pantă pe un drum îngust suficient doar pentru o singură mașină, dar era folosit în ambele sensuri și cu prăpăstii pe margilile fără parapeti de protecție.

     Frumos articolul! Filmul este superb, imaginile sunt de vis!

     Călătorii plăcute si sigure!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
  - Mika
  [20.04.19 08:32:25]
  » mesaj pers

     @Dana2008: Mulțumesc În Corsica am condus numai eu. Lui Cristi nu ii plac serpentinele și cum acolo se merge aproape numai pe serpentine, eu am preluat controlul. Dar îmi place sa conduc. Mulțumesc de vizita.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mitica49
  [24.04.19 14:11:03]
  » mesaj pers

     @Mika: Frumoasă și descrierea plimbării voastre, a zonei ce ați vizitat-o dar și fotografiile.

     Felicitări pentru articol!

     Drumuri bune și excursii frumoase!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [24.04.19 16:39:51]
  » mesaj pers

     @Mitica49: Mulțumesc. A fost un concediu frumos. Sper sa mai avem cu totii vacante cat mai frumoase ca sa avem ce povesti.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [21] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P02 [SEP-2018] Saint-Florent văzut de la Citadelă -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065570">Şterge vot</a></div><span id="v91065570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [SEP-2018] Saint-Florent văzut de la Citadelă
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [SEP-2018] Citadela -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065571">Şterge vot</a></div><span id="v91065571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [SEP-2018] Citadela
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P04 [SEP-2018] Citadela -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065572">Şterge vot</a></div><span id="v91065572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [SEP-2018] Citadela
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, fara bonus]  P05 [SEP-2018] Saint Florent cu cupola bisericii Sainte-Anne, care străjuie orașul. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065573">Şterge vot</a></div><span id="v91065573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [SEP-2018] Saint Florent cu cupola bisericii Sainte-Anne, care străjuie orașul.
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [SEP-2018] In port. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065574">Şterge vot</a></div><span id="v91065574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [SEP-2018] In port.
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P07 [SEP-2018] La restaurantul de pe ultimul dig din port -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065575">Şterge vot</a></div><span id="v91065575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [SEP-2018] La restaurantul de pe ultimul dig din port
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [SEP-2018] Papa bun! -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065576">Şterge vot</a></div><span id="v91065576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [SEP-2018] Papa bun!
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P09 [SEP-2018] Panoramă a golfului Saint Florent, de sus de la Citadela -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065577">Şterge vot</a></div><span id="v91065577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [SEP-2018] Panoramă a golfului Saint Florent, de sus de la Citadela
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [SEP-2018] Biserica Sainte-Anne -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065578">Şterge vot</a></div><span id="v91065578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [SEP-2018] Biserica Sainte-Anne
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [SEP-2018] Piazzeta Doria -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065579">Şterge vot</a></div><span id="v91065579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [SEP-2018] Piazzeta Doria
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [SEP-2018] Vedere de sus de la Citadela -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065580">Şterge vot</a></div><span id="v91065580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [SEP-2018] Vedere de sus de la Citadela
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [SEP-2018] Citadela -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065581">Şterge vot</a></div><span id="v91065581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [SEP-2018] Citadela
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P14 [SEP-2018] Pe straăduțele orașului, la ieșirea din Piazzeta Doria -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065582">Şterge vot</a></div><span id="v91065582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [SEP-2018] Pe straăduțele orașului, la ieșirea din Piazzeta Doria
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [SEP-2018] Restaurante din Piazzeta Doria -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065583">Şterge vot</a></div><span id="v91065583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [SEP-2018] Restaurante din Piazzeta Doria
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [SEP-2018] In oraș sunt multe magazine cu produse ale producătorilor locali -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065584">Şterge vot</a></div><span id="v91065584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [SEP-2018] In oraș sunt multe magazine cu produse ale producătorilor locali
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [SEP-2018] Un magazin cu produse locale -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065585">Şterge vot</a></div><span id="v91065585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [SEP-2018] Un magazin cu produse locale
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [SEP-2018] Plimbare prin oraș -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065586">Şterge vot</a></div><span id="v91065586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [SEP-2018] Plimbare prin oraș
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [SEP-2018] Portul orașului cu multe ambarcațiuni -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065587">Şterge vot</a></div><span id="v91065587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [SEP-2018] Portul orașului cu multe ambarcațiuni
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [SEP-2018] Magazin cu produse locale -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065588">Şterge vot</a></div><span id="v91065588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [SEP-2018] Magazin cu produse locale
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [SEP-2018] Portul Saint Florent -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065590">Şterge vot</a></div><span id="v91065590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [SEP-2018] Portul Saint Florent
  foto Mika [19.04.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P23 [SEP-2018] Saint Florent văzut de la Citadela -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 19.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065591">Şterge vot</a></div><span id="v91065591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [SEP-2018] Saint Florent văzut de la Citadela
  foto Mika [19.04.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.108803033829 sec