#E#D
93043 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Pamukkale

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.04.2019
DE
Avatar RossoNerro
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN București
înscris/ă în 09.08.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Pamukkale – Șok, tristețe maximă


Urmare de aici

După ce am plecat de la Otel Mola – Balikeșir (vezi impresii), dis de dimineață cu noaptea ”n cap”, am luat-o frumușel la ”vale” spre o veche și dorită destinație și anume ”Pamukkale - Castelul de bumbac”.

Ruta aleasă a fost: Balikeșir – Achisar – Alașehir – Develi (pit stop pentru mai multe cafele neaoșe la nisip, recomand cu încredere) în Develi am făcut stânga spre Pamukkale, urcând pe versantul nordic al Muntelui Cal. Distanța parcursă în aproximativ patru ore și jumătate (300 km) au fost parcurși ”de plăcere”, pe un asfalt impecabil aferent D 565 și D 585. Am ales această variantă de drumuri șerpuite pentru a putea folosi intrarea de sus (poarta de nord) a orașului (SPA) antic Hierapolis.

Încă de la (urcare) baza dealului/muntelui începuseră a se derula imagini din trecut…. emoțiile și nerăbdarea puseseră (deja) stăpânire pe mine. Amintirile trecute, erau vii, parcă ardeau, se prăvăleau în cascadă, șiroind una peste alta ca într-un film surdo mut, …... în timp ce urcam, imaginile ce se desfășurau (cu o repeziciune uimitoare din cauza traseului sinuos), în fața ochilor, nu le regăseam nicunde, creierul refuzând să înteleagă ce s-a întâmplat în această perioada de timp, imaginile nu mai erau aceleasi, totul se transformase uluitor, parcă ”jucam” într-un alt film și o altă realitate.

Sătucul Pamukkale, pe care il stiam în tinerețe arăta diferit, mlaștina de la baza muntelui disparuse, casuțele traditionale (sărăcăcioase) cu un farmec aparte cu curti pline de flori: bougainvillea, liliac, iasomie, etc. ce aveau glod pe jos, unde ”efendi” (foarte bătrâni, cu turban) te pofteau să le calci țărîna, să îti tragi sufletul la o ”lalea” de ceai sau o cească de cafea aburindă pe tava cu nisip, ei care te făceu să te simți bine cu vorbe bine meșteșugite, iar la finalul mesei servite în curtea lui … acesta îți ura: Maşallah, nazardan saklasın (Allah să te păzească de rele) sau Allah korusun (Allah să ne păzească) iar când la final, tu îi urai Eline sağlık (Sărut-mâna pentru masa) sau Kesenize bereket (Abundenţă portofelului dumneavoastră) omul din fața ta se tranforma vizibil, rostind emoționat, uneori cu lacrimi ”Madam Eli ayağı dolaşmak ” (Stimată doamnă, sunt emotionat... … …. toate acestea au fost înlocuite cu hoteluri și parcări, beton și iar beton... parcă, deodată peste noapte sătucul se tranformase în ” The Incredible Hulk," crescut enorm pe orizontală, cu foarte multe hoteluri, pensiuni, restaurante, magazine comerciale, etc.

Dealul / muntele alb ca neaua, pe care îl știam cu mulți ani în urmă, pregatit parcă pentru dat cu sania sau cu schiurile, dispăruse, în locul lui era un mare areal gri cu o tentă maronie, La baza acestuiai, unde se revarsă apele termale iar pe vremuri era o mlaștină plină de păsări care mai decare mai colorate, a apărut o zona de distracție și relaxare (strand) cu toate cele de trebuință, de jur împrejur zone comerciale ce îți oferă papuci de plajă, umbrele, magneți….

Instantaneu am avut o strângere de inimă, imaginile dragi mie dispăruseră altele recente le i-au locul… ȘoK… … distrugerile sunt iremediabile, nepasarea și lăcomia umană, exarcerbarea turistică a fenomenului ”Pamukale” a lăsat răni adânci asupra-i, am mai spus-o omul este cea mai distructivă specie … totuși, am aflat că se încearcă limitarea distrugerilor, că s-au mai închis din acele hoteluri de tratament, care foloseau apa termală, înlocuind-o cu cea de la robinet (încălzită) sunt sceptic încă dacă se mai poate salva ceva, am ramăs însă cu amintirea ”Castelului de Bumbac” așa cum l-a daruit mama natură și uneori visez că într-o viață anterioară, copil fiind, parcurgeam alene terasele immaculate, contopindu-mă cu tot acel alb strălucitor.

Dar ce este Pamukkale, ce sunt travertinele, ce îi face pe oameni să vină puhoi?

În limba turcă, Pamukkale înseamna “Castelul de bumbac”, deoarece dealul acestui loc mirific, odinioară, are (avea) o culoare albă similar cu cea a bumbacului, Pamukkale a luat naștere în urma unui cutremur major (secolul 4) apa puternic mineralizată și foarte fierbinte ce curge din versantul sudic al Muntelui Cal, a iesit la suprafața pamântului traversând rocile travertine spongioase poroase (tufuri calcaroase).

Travertinul ia naștere la gura unor izvoare termale bicarbonatate, izvoare care ies din calcare sau traversează roci bogate în carbonati, ioni de carbonat de calciu cam 400 miligrame la litru în cazul de față și bioxid de carbon, prin evaporarea apei, carbonatul de calciu se depune ca un strat alb formând încet încet tot felul de forme și mai ales acele "travertine" (mici piscine) sau ochiuri de apă.

De-a lungul traseului apei mineralizate au dat naștere (construit) la diverse forme de: bazine / depozite / piscine naturale … numițile cum vreți dvs. mai pe scurt travertine albe (fantastice). Bazinele sunt răsfirate peste tot, unele spre vârf, altele spre vale, unele sunt mai mari, iar altele sunt de dimensiuni mai mici. Pe vremuri memoriabile aceste bazine erau folosite la tratarea diverselor afecțiuni, cum ar fi: scaderea tensiunii arteriale, ameliorea problemele coronariene, problem dermatologice, afectiuni ale ochilor si bineînțeles întinerirea epidermei.

Prin tranzitarea apei mineralizate porii travertinului din cauza particulelor de calcar și particulelor de cretă, sau închis, obținându-se prin șlefuire și lustruire efectul de marmură, alb strălucitor. Foarte alb.

În urmă cu mulți ani (zeci) am putut să strabat toate acele pante uluitor de albe, m-am bălăcit lângă pereții albi de calcar cu forme pe care le zărești doar în peșteri, am admirat construcțiile impunătoare, am visat …. a fost incredibil. Memorabil.

În afară de travertine în fața ochilor vi se dezvăluie imensul site arheologic, de o valoare si unicitate impresionante: Poarta Domițiană, Orașul Antic Hierapolis, Amfiteatru, Muzeul de istorie, Piscina Cleopatrei, Templul lui Apollo (zeul venerat în Hierapolis), zidul înconjurător, cimitirul, etc și/sau vestigii imortante și impozante: sarcofage, coloane, statui, bazoreliefuri pietroaie, cataroaie… și multe altele. Majoritatea acestora sunt rămășițe din perioada romană, dupa ce edificiile grecești (originale) au fost distruse de cutremure.

Orașul Hierapolis a fost întemeiat, cică, de chiar zeul Apollo și refăcut, după un cutremur devastator, de Eumenes II, regele cetății Pergam. Hierapolis-ul a fost asimilat ulterior de către Imperiului Roman. și folosit ca o statiune cu bai termale, avănd printre oaspeți de renume, pe împărații: Adrian și Nero, Cleopatra a Egiptului (de unde și denumirea ”Piscina Cleopatrei”).

Legenda spune ca această construcție impresionantă a fost facută cadou Cleopatrei de catre împăratul roman Marcus Antonius. De asemenea, se povestește că dacă faci baie în piscina Cleopatrei, întinerești cu cel putin zece ani (povești). În perioada romană s-au construit două băi termale, o sală de gimnastică, temple, strada principală flancată de coloane, amfiteatre, biblotecă, etc. Orașul Hierapolis a fost unul dintre cele mai importante din Imperiul Roman.

Revenim la vizită

Am ajuns în zona parcării autocarelor, am plătit cele 10 lire pentru facilitate, ne-am pus la stat la cozi, una pentru schimb valutar (PTT) iar alta la ghișeul de bilete. Am platit cei 200 lire necesare intrării în site-ul Pamukale, oarecum forțat de membrii familiei, deasupra planau vre-o 4 parapante ca niște ulii uriași deasupra cadavrului, anticipând parcă finalul. Pe vremuri, platoul era gol, o singură gheretă cu o barieră, acum era ca într-un aeroport: cohoarte de turisti (mimim 5 k) restaurant, terase, locuri de așteptare, punct de informare, poștă, schimb valutar, maidanezi, magazine de suveniruri, etc.

Ce am găsit noi?

Am plecat de acasă cu foarte multe așteptări, impresia generală a fost: un areal gri, cu apă murdară, poluare sub toate formele (atmosferică, fonică, menajera, etc.), o zonă cosmopolită, cu transformări vizibile. Oricum o parte din noi s-au bucurat că pe vremuri acest loc era atât de fantastic, ireal aș spune. Nu zic că e rău, dar foamea de bani și senzaționalul distruge iremediabil o capodoperă naturală creată în sute chiar mii de ani. Trist foarte trist.

Güle, güle…... Pamukkale

P. S. La final vă urez din toată inima: Yolunuz açık olsun! (Drum bun/Călătorie plăcută) și Çok yaşa! Hep beraber! (Să trăim cu toţii, împreună). Să auzim numai de bine. TCB.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de RossoNerro in 11.04.2019 10:08:53

Validat / Publicat: 11.04.19 12:18:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
VIZUALIZĂRI: 1307


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (RossoNerro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29450 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- nrs
[11.04.19 12:44:45]
» mesaj pers

   foarte adevarat ce ai scris! cei ce au apucat sa vada cum era Pamukkalle acum peste 20 ani (ma numar printre ei) sunt dezamagiti de cum a ajuns, travertinele mai sunt cum mai sunt, dar Antik pool pentru mine a fost o mare deceptie. din pacate turismul de masa distruge tot, tare imi e frica ca peste 10 ani nici Cappadoccia nu va mai fi cum este acum

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- RossoNerro
[11.04.19 12:53:00]
» mesaj pers

   @nrs: Buna ziua,

   Va multumesc pentru amabilitate si ecou, iar ca sa va raspund la intrebare, cum va fi peste zece ani la Pamukkale? Dumnezeu stie! , sa speram ca le vom apuca pe acele vremuri, daca nu, asta e...

   Sa auzim numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[12.04.19 10:06:56]
» mesaj pers

   @RossoNerro: Nu pot să cred că așa arată Pamukkale! Prima oară când am for in Turcia, acum 20 de ani, excursia la Pamukkale a fost cea mai frumoasă parte a concediului. Păcat! Ai, dreptat, omul este cel mai distrugătoare specie. felicitări pentru articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RossoNerro
[12.04.19 12:07:08]
» mesaj pers

   @Mika: În primul rând vă multumesc pentru: amabilitatea de lecturare, vot și ecou. Din păcate ce a fost s-a dus, acum sunt alte vremuri și altele vor fi de acum încolo.

   All: Vă mulțumesc pentru interesul acordat precum și al voturilor.

   P. S. Se pare ca (cu) acest review, sparg (e) gheața. Am observat trendu” specific precum si votul ”greilor” AFA. Apreciez.

   Yardımların için teşekkür ederim

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Bujie
[27.05.19 23:28:53]
» mesaj pers

   Wow! Descurajant... Am sacul pregatit sa merg la " pomul" descris. Multumesc pentru articol, este clar foarte util. Habar n-aveam de toate cele descrise.

    Hieropolisul cum este? Tot... antic sau l-au mai " varuit" ?

    Am in plan un drum de 300Km pentru acest loc, dar acum ma voi mai gandi...

    Cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[28.05.19 06:31:53]
» mesaj pers

   @Bujie:

Descurajant... Am sacul pregatit sa merg la " pomul" descris.

   Nu te descuraja atât de uşor!

   Cu toată degradarea suferită în ultimii ani, cu tot turismul intensiv, Castelul de Bumbac este o minune albă şi merită a fi vizitat. Dacă este prima ta vizită acolo, cu siguranţă vei fi încântat. Dezamăgiţi au fost doar cei care l-au revizitat după nişte ani şi care şi-l aminteau din vremurile lui bune :).

Am in plan un drum de 300Km pentru acest loc, dar acum ma voi mai gandi...

   Eu zic să nu mai stai pe gânduri. Peste câţiva ani va fi poate prea târziu:(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]
- nrs
[28.05.19 09:43:55]
» mesaj pers

   @Bujie:

   sunt intrutotul de acord cu ce a zis nicole, daca nu ai fost merita sa te duci pentru ca este ceva deosebit, eu am fost dezamagit cand am revenit dupa 20 de ani pentru ca aveam in minte o alta imagine, cei care mergeau prima data erau incantati. oricum grabestete peste 10 ani s-ar putea sa nu mai fie nimic si asta datorita turismului de masa

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 4 voturi)]
- RossoNerro
[30.05.19 09:49:23]
» mesaj pers

   @Bujie: Salutare,

   În primul rând vă multumesc pentru: amabilitatea de lecturare, vot și ecou.

   Secondo: Da, merita sacrificiul de a aloca: timp, bani, resurse infinite...

   ” Hieropolisul” arată un pic mai bine, în schimb ”Aspendosul / Aspendus” (Pamphylian: ΕΣΤϜΕΔΥΣ; Attic: Ἄσπενδος) arată ca scos din cutie...

   Oricum, cum au precizat antevorbitorii mei, ar fi păcat să nu tragi o fugă, ai foarte multe obiective de vizitat în zonă.

   

   Succes si să auzim numai de bine. Drumuri bune să aveți!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Bujie
[30.05.19 11:49:56]
» mesaj pers

   @nicole33: Uh... ! Merci, o să țin cont!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Bujie
[30.05.19 12:15:01]
» mesaj pers

   @nrs: Mulțumesc. Ce să mai, rămâne așa! Vă povestesc... ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Ifle
[21.08.19 11:07:11]
» mesaj pers

   @nrs: Sincer, nu imi vine a crede cand vad aceste poze:(!! as putea sa va trimit poze de acum exact 10 ani! nu era chiar asa mare distrugerea!!

   Pacat de aceste locuri minunate create de natura!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nrs
[21.08.19 14:55:44]
» mesaj pers

   multumesc, eu am poze de acum 20 ani! era cu totul altceva

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[38] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Pamukkale - incepe a se ivi, maretia... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064337">Şterge vot</a></div><span id="v91064337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Pamukkale - incepe a se ivi, maretia...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Pamukkale - o parte din deal... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064338">Şterge vot</a></div><span id="v91064338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Pamukkale - o parte din deal...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Pamukkale - drumuri siunuoase -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064339">Şterge vot</a></div><span id="v91064339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Pamukkale - drumuri siunuoase
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JUN-2018] Pamukkale - undeva departe, in zare. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064340">Şterge vot</a></div><span id="v91064340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Pamukkale - undeva departe, in zare.
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Pamukkale - ne apropiem, prima parapanta... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064341">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064341"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064341">Şterge vot</a></div><span id="v91064341" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064341)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064341Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064341MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Pamukkale - ne apropiem, prima parapanta...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Pamukkale - inca putin... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064342">Şterge vot</a></div><span id="v91064342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Pamukkale - inca putin...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] Pamukkale - incepe aglomeratia... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064343">Şterge vot</a></div><span id="v91064343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Pamukkale - incepe aglomeratia...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064344">Şterge vot</a></div><span id="v91064344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018]
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUN-2018] Pamukkale - suntem la baza lacului, aici am strangerea de inima, ceilalti participanti nici nu banuiesc. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064345">Şterge vot</a></div><span id="v91064345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Pamukkale - suntem la baza lacului, aici am strangerea de inima, ceilalti participanti nici nu banuiesc.
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Pamukkale - pe platou... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064346">Şterge vot</a></div><span id="v91064346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Pamukkale - pe platou...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Pamukkale - casa de bilete... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064354">Şterge vot</a></div><span id="v91064354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Pamukkale - casa de bilete...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Pamukkale - pe vremuri pe aici trecea o apa, totul era alb, acum totul este TERN -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064359">Şterge vot</a></div><span id="v91064359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Pamukkale - pe vremuri pe aici trecea o apa, totul era alb, acum totul este TERN
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Pamukkale - ceva vestigii -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064362">Şterge vot</a></div><span id="v91064362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Pamukkale - ceva vestigii
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] Pamukkale - explicind ce si cum... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064363">Şterge vot</a></div><span id="v91064363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Pamukkale - explicind ce si cum...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Pamukkale - ~aeroportu~... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064365">Şterge vot</a></div><span id="v91064365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Pamukkale - ~aeroportu~...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] Pamukkale - Punct de informare... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064367">Şterge vot</a></div><span id="v91064367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Pamukkale - Punct de informare...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Pamukkale - TERN, pe aici candva trecea un paraias, a fost odata. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064368">Şterge vot</a></div><span id="v91064368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Pamukkale - TERN, pe aici candva trecea un paraias, a fost odata.
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] Pamukkale - zidul orasului Hierapolis... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064369">Şterge vot</a></div><span id="v91064369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Pamukkale - zidul orasului Hierapolis...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] Pamukkale - de prin zona, la alegere. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064370">Şterge vot</a></div><span id="v91064370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] Pamukkale - de prin zona, la alegere.
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] Pamukkale -Travertinele pe vremuri, imaculate... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064371">Şterge vot</a></div><span id="v91064371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] Pamukkale -Travertinele pe vremuri, imaculate...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] Pamukkale - travertinele... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064372">Şterge vot</a></div><span id="v91064372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] Pamukkale - travertinele...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2018] Pamukkale - pe vremuri alta era calitatea apei... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064373">Şterge vot</a></div><span id="v91064373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2018] Pamukkale - pe vremuri alta era calitatea apei...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2018] Pamukkale - vedere de ansamblu -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064374">Şterge vot</a></div><span id="v91064374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2018] Pamukkale - vedere de ansamblu
foto RossoNerro [11.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2018] Pamukkale - -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064375">Şterge vot</a></div><span id="v91064375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2018] Pamukkale -
foto RossoNerro [11.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2018] Pamukkale -panoramic... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064376">Şterge vot</a></div><span id="v91064376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2018] Pamukkale -panoramic...
foto RossoNerro [11.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2018] Pamukkale - -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064377">Şterge vot</a></div><span id="v91064377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2018] Pamukkale -
foto RossoNerro [11.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2018] Pamukkale - -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064378">Şterge vot</a></div><span id="v91064378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2018] Pamukkale -
foto RossoNerro [11.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2018] Pamukkale - Travertinele, ce au mai ramas. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064379">Şterge vot</a></div><span id="v91064379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2018] Pamukkale - Travertinele, ce au mai ramas.
foto RossoNerro [11.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUN-2018] Pamukkale - -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 11.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1064380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1064380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1064380">Şterge vot</a></div><span id="v91064380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1064380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1064380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1064380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUN-2018] Pamukkale -
foto RossoNerro [11.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[38] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.134302854538 sec