#E#D
93017 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Băile Herculane

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.04.2019
DE
Avatar Dan&Ema
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 22.04.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 3 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 8

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Hercule, trezeste-te!


Urmare de aici

Acest articol este despre Baile Herculane. Nu am inceput nicio scriere in stilul acesta. Multi, multi AFA-isti au vizitat in martie 2019 statiunea Baile Herculane care a gazduit Intalnirea anuala a comunitatii noastre dragi. Multi ati scris deja informatii si impresii valoroase despre Herculane. Si atunci de ce mai scriu si eu?

Am avut zilele trecute niste prieteni in vizita si inevitabil a revenit subiectul Herculane. Cand spui Herculane, lumea te intreaba, cum mai e la Herculane ca am auzit ca … Si se va mai intampla oridecateori vom vorbi despre Herculane, caci lumea stie, lumea aude, Herculane traieste vremuri dureroase. Dar poate Hercule se va trezi….

Localizare si acces

Baile Herculane se situeaza la cota 180 metri, in judetul Caras Severin, pe malul raului Cerna. 5000 locuitori numara astazi statiunea balneo-climaterica.

Cel mai facil acces este dinspre DN6 (Bucuresti – Drobeta Turnu Severin – Caransebes - Timisoara – Cenad), de pe tronsonul Orsova – Caransebes. Distante kilometrice: 45 km de la Drobeta, 20 km de la Orsova, 75 km de la Caransebes, aproape 200 km de la Timisoara, aproape 400 km de la Bucuresti. Din localitatea resedinta de judet, Resita, sunt 120 km.

Alt acces este via DN67D Targu Jiu – Baile Herculane, putin peste 100 km, drum care se inteapa in DN6 la iesirea din statiune.

Noi am venit pe Bucuresti – Pitesti – Slatina – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orsova – Baile Herculane, cam 6 ore cu pauze, si ne-am intors pe Baile Herculane – Baia de Arama – Targu Jiu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti, cam 7 ore si, dar cu foarte multe pauze de vizitat.

Trecut

Piatra de temelie a Statiunii Baile Herculane a fost pusa pe vremea Imparatului roman Traian, in anul 102. Romanii erau cunoscatori si practicanti ai terapiilor balneare despre care au aflat de la greci si pe care le-au dezvoltat. Denumirea statiunii provine de la Zeul Hercules, fiul lui Zeus si al Alcmenei. Hercules este cunoscut in mitologia romana drept simbolul fortei si a echilibrului intre forta fizica si cea spirituala si este patronul izvoarelor termale.

Statiunea apare prima data atestata in documentar in anul 153. Romanii au considerat ca aici sunt conditiile naturale propice sa construiasca ceva. Si au facut-o! A aparut Therme Herculi. S-au ridicat temple, bai, monumente si statui inchinate zeilor Hercules, Aesculap si Hygeei. Aristrocratii romani au venit sa descopere efectele curative ale resurselor naturale ale Vaii Cernei. Apele de aici erau considerate sacre. Intrucat au identificat puterea tamaduitoare a apelor termale din zona, au adus semne de multumire zeilor si au dezvoltat statiunea.

O alta fila importanta de istorie se petrece in secolul al XVIII-lea, cand in Europa s-au dezvoltat statiunile cu bai termale. Numele grele ale vremii erau Baden Baden, Karlovy Vary si … Baile Herculane. Aceste statiuni aveau recunoastere continentala si au devenit centre turistice importante. Fiind o statiune de top aici ajungeau aristocratii acelor vremuri.

In secolul al XIX-lea s-au construit pavilioanele din jurul statiunii, Cazinoul, Hotelurile Carol si Franz Josef, Baile Imperiale Austriece, care au format Centrul Imperial Istoric al statiunii. La finalizarea acestor constructii, in anul 1852, Imparatul Austriei afirma ca ”acum in aceasta vale a Cernei exista cea mai frumoasa statiune de pe continent”, iar Imparateasa Elisabeta, cunoscuta drept Sissi scrie un jurnal intim si aminteste de locurile de pe Valea si din Muntii Cernei. Mai multe detalii gasiti in articolul vezi impresii si ecourile acestuia adaugate de @tata123. Statiunea a fost vizitata de personalitati precum Imparatul Iosif al II-lea, Imparatul Francisc I, Imparateasa Carolina, Imparatul Franz Josef, Imparateasa Elisabeta, Regele Carol I, Regele Alexandru al Serbiei, Regele Mihai, Regina Maria.

Prezent

In acest capitol am sa prezint un traseu de vizitare al statiunii pornind in amonte pe Valea Cernei. Sunt doua cai paralele de acces in statiune, cate una pe fiecare mal al Cernei venind din drumul European E70 (DN6) sau de la Gara Baile Herculane. Pe malul stang al Cernei serpuieste DN67D cel care conduce catre Baia de Arama si Targu Jiu, dar poate asta va fi alta poveste. Pe malul stang se formeaza DJ608D, care intra in statiune pe strada Trandafirilor. De o parte si alta a strazii se intalnesc pensiuni. Pe dreapta cum venim noi dupa 800 metri depasim Centrul Infoturistic si dupa alti 2,4 km strada principala se bifurca. Noi facem dreapta si traversam podul peste Cerna, de unde incepe strada Castanilor. Apar si cateva terase si Pizzeria Cristal (pe stanga), Administratia Parcului National Domogled Valea Cernei, Politia si ajungem dupa alti 800 metri la Podul Rosu. Aici incepe plimbarea noastra propriu-zisa. Podul este marcat cu indicatoare, dar il veti recunoaste si dupa culoare.

Sa ne plimbam pe ambele maluri ale Cernei. Sa incepem cu malul drept, asta inseamna sa traversam podul. Strada pe care o urmam se numeste Izvorului. Vom identifica mai intai punctul de pornire in cateva trasee de drumetie, despre care am amintit in articolul anterior si unde gasim mai multe indicatoare in acest sens.

Dupa 600 metri ajungem la Izvorul Neptun III. Aici Sebi, ghidul nostru simpatic ne-a explicat ca trebuie sa ne spalam ochii cu aceasta apa si apoi sa ne clatim gura. Izvorul Neptun III se mai numeste “izvorul de ochi”. Are apa termosulfuroasa, sulfhidrica, clorurosodica, calcica, hipotona recomandata pentru tratarea afectiunilor conjunctivale, a mancarimi de pleoape etc. Pe trotuarul opus, pe acelasi mal, este Izvorul Neptun II sau “izvorul de stomac”. Are apa minerala naturala, sulfuroasa, clorurata, calcica, sodica, hipertermala (e fierbinte), hipotina. Face bine la afectiuni gastrice, de diabet zaharat, la intoxicatii cu metale grele, la stari alergice, sinuzite, se parctica inhalatii si aerosoli. Am baut apele astea, dar mai mult din a doua, si m-am simtit altfel toata ziua.

Dupa alti 500 metri ne aflam la Podul de Fier Forjat. A fost ridicat in 1883 – 1886, are o lungime de 32 metri, o latime de 2,90 metri si o structura pe arc cu zabrele. Parapetul podului este din fier forjat cu elemente decorative. Are rolul de acces direct ca pod pietonal la Baile Imperiale Austriece sau Baile Neptun, in fata carora se gaseste si odata cu care s-a construit. Baile Imperiale Austriece sau Baile Neptun se afla intr-o stare de degradare avansata si de nepasare crasa. Culmea face ca tocmai ce am urmarit un reportaj despre acest edificiu ridicat in stil baroc, unde am putut vedea ce minunatie este inauntru si am plans uscat. Suntem in fata celei mai frumoase constructii din Baile Herculane sau asa ar fi fost. Ba este! Nu am cuvintele cele mai potrivite sa descriu. Cladirea se sfaramiteaza, se mananca si se macina din cauza umezelii si a plafonului care a cedat. Va cadea toata intr-o neagra zi.

Daca parcurgem aceeasi 500 metri pe celalalt mal al Cernei, pe DJ-ul nostru sau pe strada Castanilor, trecem pe langa Cladirea Grajdurilor Imperiale si Baile Termale Venera, unde m-am “tratat” si eu intr-o dimineata devreme cu alti prieteni AFA-isti si cu ghidul nostru Sebi. Nu am stiut ca Sebi chiar vrea sa ne bage in apa la tratament si am fost putin nepregatit, dar nu puteam rata ocazia de cura gratuita. Si ce bine te simti cand iesi din apa aia calda! Sa incercati! Baile astea constau dintr-un bazin parasite dar si dintr-un bazin vechi dreptunghiular in aer liber, pe malul Cernei, cu apa termala si sulfuroasa, de culoare verzuie. Are pe fund si doua izvoare pe unde simti cum tasneste apa, iar din bazin apa se scurge in Cerna. Baile Venera sunt fata in fata cu Izvoarele Neptun II si III, dar pe malul opus al Cernei.

Se continua pe strada serpuita, care de la un punct se numeste strada Cernei, pana la Podul de Fier Forjat. Daca despre Baile Neptun am povestit cand ne-am plimbat pe celalalt mal, acum vom remarca pe dreapta, chiar in dreptul podului, Parcul Central cu Foisor si Cazinoul sau alta ruina a unei constructii deosebite. Cladirea Cazinoului este clasificata ca si monument istoric. Se afla intre Hotel Decebal si Hotel Traian. Este proiectata in stil baroc austriac cu parter si etaj. Pe frontispiciul ei citim “saluti et laetitiae” (sanatate si bucurii). Incepand cu 1864 – 1865 cazinoul a gazduit salonul de cura si sala de argint cu jocuri de noroc.

Dupa alti 150 metri pe rau in sus, strada Cernei traverseaza Podul de Piatra si se reintalneste cu strada Izvorului in dreptul Ansamblului Balnear Apollo I. Podul de Piatra s-a construit in 1865, an inscris pe una din boltile podului. Este lung de 36 metri, lat de 10 metri (din care 6 metri carosabil) si are o structura cu doua bolti de marimi diferite. Parapetul este costruit din elemente ornamentale din fonta. Se poate cobori in albia raului langa care se remarca mai multe izvoare termale si sulfuroase, care au captat interesul Denisei, datorita culorii apei lor.

Mai inaintam putin si suntem in Piata Hercules. Aceasta este dominata de Statuia lui Hercules. Este un monument istoric deasemenea. Este turnata din bronz in 1847 si il reprezinta pe zeul Hercule avand pe umarul stang pielea leului din Nemeea si o maciuca.

Pe laturi se gasesc pavilioanele. 1811,5, 4,3 etc sunt numerele acestora. Acestea au gazduit in decursul timpului hoteluri, unitati de cazare armata etc; astazi multe arata jalnic. Sunt si ele monumente istorice! Mai in fata si pe stanga remarcam frumoasa Biserica Romano-Catolica Adormirea Maicii Domnului.

Apoi drumul se ingusteaza si ne conduce in lumea romana. Calea se numeste aici strada Romana. Pe marginea drumului remarcam mai multe basoreliefuri cu scene din viata romana aplicate pe zidul de piatra ce strajuieste in stanga drumul. Dupa 600 metri parcursi de la Podul de Piatra ne gasim la Apeductul Roman si la Izvorul Hygeea. Apeductul Roman a folosit alimentarii termelor cu apa. Un capat al acestuia se vede si este marcat in drumul nostru. La construirea apeductelor romanii foloseau (datorita rasinii acestuia care nu permite putrefactia) lemnul de pin negru de Banat (gasit din belsug pe coastele Domogledului, langa statiune). Chiar in calea noastra sta Hotelul Roman. Pe sub parcarea lui semi-acoperita continuam incet pentru a vizita Baile Imperiale Romane, alte cadite vechi si stravechi cu apa termala cu efect curativ.

In vreo 2-300 metri gasim un panou informativ imens despre Grota Haiducilor sau Pestera Hotilor, unde am avut placerea sa urc si cu Denisa in ultima zi de sejur in statiune, pe drumul de retragere catre casa. De la sosea poteca conduce in circa 5 – 7 minute la o grota cu mai multe deschideri inalte, dar fara formatiuni carstice specifice. Grota a fost locuita inca din paleoliticul mijlociu.

In 500 metri de la Hotel Roman strada Romana converge in DN67D, despre a carui poveste cu obiective tursitice va scriu alta data.

Viitor sau Hercule, trezeste-te!

Este jalnic, este devastator aspectul statiunii Baile Herculane. Statiunea este activa, are turisti, are unitati de cazare si tratare balneara, dar degradarea obiectivelor renumite ridicate cu secole in urma este inexplicabila.

Avem aici la Baile Herculane conditii descoperite inca de romani si repuse in valoare inca o data de austrieci. Totul este in aer si in apa, binele vine de la Mama Natura. Cele mai multe izvoare termale cu apa sulfuroasa din Romania se gasesc aici si autoritatile lasa sa se prabuseasca cea mai frumoasa statiune (a anului 1852) de pe continent.

Hercule, trezeste-te! Tu ne poti salva! Sfarma-i cu forta ta pe nemernicii astia! Eu Hercule, tu Hercule, noi Hercule, cand trecem la fapte?

Va multumesc daca ati citit pana la capat si va urez doar de bine!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dan&Ema in 08.04.2019 17:02:02

Validat / Publicat: 08.04.19 19:06:15

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 994


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  58250 PMA (din 63 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- adrianbogdan
[08.04.19 19:42:47]
» mesaj pers

   Mai, dar frumos ai grait. Ramane sa vedem daca se trezeste Hercule!?

   O pupa mama pe Denisa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[08.04.19 19:59:14]
» mesaj pers

   @adrianbogdan:

   Deocamdata Hercule e anesteziat, dar din cand in cand mai face plopul pere, asa ca stam in blocstarturi.

   Ma bucur daca ti-a placut de Denisa. Si mie! 😃

   A fost a doua ei “ drumetie “.

   Multumesc de lectura si ecou si va pupam si noi. Numai de bine!

   🍐🍐🍐

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[08.04.19 20:58:52]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- resita2009
[08.04.19 21:08:36]
» mesaj pers

   Din pacate, asa cum am mai spus ori de cate ori am avut ocazia, herculane e un dezastru.

   

   Dupa revolutie nu s-a mai investit deloc in statiune si toti au furat cum au putut.

   

   Pacat de zona si de beneficiile apei... dar visul merge mai departe, speram intr-o inflorire

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Denisa13
[08.04.19 22:02:11]
» mesaj pers

   Ai povestit cu atat de mult suflet despre un loc extrem de valoros, dar lasat in paragina. Am parcurs cu placere articolul dar m-am intristat in acelasi timp. Sper ca Hercules... si nu doar el sa se trezeasca si sa repare ce se mai poate repara si sa reconstruiasca sau sa construiasca restul.

   Felicitari Denisei pentru drumetie. Eu am ratat grota haiducilor dar n-a fost chiar vina mea.

   Poate data viitoare alegem o drumetie pe gustul Denisei. Sigur Stefaniei i-ar face placere sa o insoteasca.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[08.04.19 22:27:34]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Dac-aș avea o putere mare-mare, l-aș anima pe Hercule! Și nu numai pe el!

   Păcat că se pierd așa de multe valori!

   Frumos articol, dar Denisa e și mai frumoasă! Să fie sănătoasă! Și voi!

   Interesantă e și P02! :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[09.04.19 06:35:42]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[09.04.19 07:31:56]
» mesaj pers

   @resita2009:

   Visul merge mai departe...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[09.04.19 07:46:38]
» mesaj pers

   @Denisa13:

   I-a placut Denisei mica drumetie si grota. E drept ca nu are nimic spectaculos grota fata de alte pesteri unde a mai intrat.

   A contat ca a fost cu prietenul ei special! 😍

   Numai de bine! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[09.04.19 07:50:48]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Multumesc de comentariile de dragoste. 🥰

   Sa stii ca exista poze mai reusite tip p02 cu alti AFA-isti cu forme regulamentare de burti, dar nu postez fara acord gdpr. Numai de alea bune! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- fredutza
[09.04.19 10:21:04]
» mesaj pers

   De ceva timp tot primesc niste instiintari de genul Herculane, perla din Banat, o stațiune în care ilegalitatea este la tot pasul , venite pe stiri.ro

   

   Mai mult ca sigur - atata timp cat oamenii pusi in anumite pozitii nu vor constientiza ca trebuie sa faca ceva pentru orasul lor si nu pentru propriul buzunar - nu vom asista la vreo revenire spectaculoasa.

   

   Cu drag,

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- micutzu
[09.04.19 11:41:26]
» mesaj pers

   Un clar semnal de alarma pentru tot ceea ce se intampla in turismul romanesc. majoritatea hotelurilor si a altor cladiri din statiune se afla in litigiu intre terte persoane iar cei care au de pierdut din aceasta cauza sant turistii si implicit economia romaneasca.

   Imi povestea un prieten, propietar al unei mici pensiuni din Herculane, ca Elena Udrea in calitate de ministru al turismului a facut o promisiune tuturor din aceasta localitate ca va relansa statiunea. Va face din ea o perla a turismului. Vorbe... au urmat alti ministrii, alte promisiuni si... Ne auzi Hercule?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- alinafulg
[09.04.19 17:33:23]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:In Herculane sunt peisaje minunate, dar statiunea in ultimii ani nu a avut parte decat de foarte putine lucruri bune.

   Merg de mai multe ori pe an acolo pentru ca este foarte aproape de noi dar de fiecare data cand ajung fac o comparatie intre Herculane asa cum arata astazi si statiunile balneare din Ungaria si evident nu imi place ce vad.

   In urma cu doi ani pe la mijloc de septembrie si pe o caldura de 30 de grade nu am gasit in Herculane nici un strand unde să putem face baie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[09.04.19 21:24:03]
» mesaj pers

   @alinafulg:

   Eu sunt curios cum arata Karlovy Vary sau Baden Baden astazi. Oare asa s-au degradat si acele statiuni aflate in topul european candva la egalitate cu Baile Herculane?

   Zona montana si Valea Cernei sunt faine. Aerul este placut si pe deasupra si atat de sanatos.

   Dar...

   Multumesc de lectura si ecou. Numai bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[09.04.19 21:28:27]
» mesaj pers

   @micutzu:

   Hercule, ne auzi?

   Multumesc de ecou, foarte bine punctat. Exista si alte statiuni care se duc de rapa. Herculane are in plus istoria si locul de top unde a fost candva.

   Pacat!

   Sa vedem ce parere are Hercule?

   Pana cand va ramane in forma latenta puterea lui? Oare cat mai induram in tara asta hotia si hotii?

   Numai de bine si multumesc de lectura! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[09.04.19 21:31:52]
» mesaj pers

   @fredutza:

   Oamenii aceia din pozitii o duc bine merci pe spinarea noastra. Numai noi mai putem face ceva. Asa cum Carmen Uscatu si Daruieste Viata construieste si modernizeaza spitale mobilizand oamenii de rand.

   Dar noi nu ne mai gasim puterea parca.

   Hercule!!!

   Numai de bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- roth
[09.04.19 21:49:07]
» mesaj pers

   Fumoasa urarea de la final, poate deveni clar slogan pentru statiune.

   Viitorul este singurul care va spune daca si cat se va trezi Hercule.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[09.04.19 23:02:43]
» mesaj pers

   @roth:

   Multumesc, Camelia! Nu prea am in general inspiratie la scris si scriu cum imi vine.

   Acum mi-a venit in minte acest “Hercule, trezeste-te! ” Care mi-a placut si m-am decis imediat sa il folosesc in titlu si in final completat apoi de indemnul meu de a il trezi pe puternicul Hercule.

   Am auzit o vorba mare de curand: “azi devine in cateva clipe ieri, iar viitorul incepe de indata”.

   Hai ca ma bag la culcare sa nu ma crezi prea obosit 😁

   Multumesc si numai de bine! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- teona
[09.04.19 23:44:13]
» mesaj pers

   Dane, sper din tot sufletul sa se "auda strigatul tau" si sa se intample un miracol. Eu una inca mai cred, sper sa apuc. E o mare bataie de joc sa ai asemenea potential la indemana si sa il irosesti de atatia ani. Imi place obiectivitatea ta, pacat ca este atat de dureroasa. Felicitari pentru articol si atitudine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[10.04.19 07:38:48]
» mesaj pers

   @teona:

   Multumesc, @teona!

   Stii, am stat in dubii ce note sa dau si daca sa trec”recomanda”.

   Nu stiu cum era corect nici acum.

   Numai de bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[12.04.19 11:25:13]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: FELICITĂRI pentru articol!

   Si mie mi se rupe sufletul de durere să văd o stațiune extrem de valoroasă cu un trecut strălucitor, cum este toată o ruină.

   Știi că ti-am spus că am mai fost în Herculane de vreo 14 ani si nu observ nici o schimbare în bine.

   Cadrul natural este spectaculos, aerul este foarte bun, apele termale fac minuni, ..., totuși de ce este lăsat Hercule în agonie de atâția ani?

   Nu-i aude nimeni strigătul disperat pentru ajutor?

   Călătorii plăcute! Pe curând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[19] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2019] Baile Venera -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063860">Şterge vot</a></div><span id="v91063860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2019] Baile Venera
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [MAR-2019] M-am imbaiat la Baile Venera -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063861">Şterge vot</a></div><span id="v91063861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2019] M-am imbaiat la Baile Venera
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2019] Izvorul Neptun III sau izvorul de ochi -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063862">Şterge vot</a></div><span id="v91063862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2019] Izvorul Neptun III sau izvorul de ochi
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [MAR-2019] Izvorul Neptun II sau izvorul de stomac -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063863">Şterge vot</a></div><span id="v91063863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2019] Izvorul Neptun II sau izvorul de stomac
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2019] Izvorul Neptun II avea apa fierbinte -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063864">Şterge vot</a></div><span id="v91063864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2019] Izvorul Neptun II avea apa fierbinte
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2019] Culmea Domogledului unde creste pinul negru de Banat -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063865">Şterge vot</a></div><span id="v91063865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2019] Culmea Domogledului unde creste pinul negru de Banat
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2019] Cladirea Grajdurilor Imperiale -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063866">Şterge vot</a></div><span id="v91063866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2019] Cladirea Grajdurilor Imperiale
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2019] Podul Rosu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063867">Şterge vot</a></div><span id="v91063867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2019] Podul Rosu
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [MAR-2019] in proces de ruinare -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063868">Şterge vot</a></div><span id="v91063868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2019] in proces de ruinare
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2019] Podul de Fier Forjat -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063869">Şterge vot</a></div><span id="v91063869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2019] Podul de Fier Forjat
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2019] Baile Neptun -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063870">Şterge vot</a></div><span id="v91063870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2019] Baile Neptun
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [MAR-2019] Parcul cu Foisor si Cladirea Cazinoului -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063871">Şterge vot</a></div><span id="v91063871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2019] Parcul cu Foisor si Cladirea Cazinoului
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2019] Cladirea Cazinoului -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063872">Şterge vot</a></div><span id="v91063872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2019] Cladirea Cazinoului
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2019] Podul de Piatra -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063873">Şterge vot</a></div><span id="v91063873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2019] Podul de Piatra
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [MAR-2019] Statuia lui Hercule si unul din pavilioane -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063874">Şterge vot</a></div><span id="v91063874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2019] Statuia lui Hercule si unul din pavilioane
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2019] Pavilionul 4 -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063875">Şterge vot</a></div><span id="v91063875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2019] Pavilionul 4
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [MAR-2019] Baile Romane -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063876">Şterge vot</a></div><span id="v91063876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2019] Baile Romane
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [MAR-2019] accesul catre Grota Haiducilor -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063877">Şterge vot</a></div><span id="v91063877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2019] accesul catre Grota Haiducilor
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2019] Denisa in Grota Haiducilor -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 08.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1063878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1063878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1063878">Şterge vot</a></div><span id="v91063878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1063878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1063878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1063878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2019] Denisa in Grota Haiducilor
foto Dan&Ema [08.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

[19] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.13814496994 sec