#E#D
92960 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperind Israelul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.04.2019
DE
Avatar Diaura*
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.03.08
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Muntele si Biserica Fericirilor


Urmare de aici

Multe sunt locurile din Israel, cu puternice semnificatii religioase. Dar aceasta tara cu locurile ei deosebite, poate multumii pe toata lumea. Pe credinciosi pentru “ locurile sfinte” si pe atei pentru frumuseatea naturii, pentru arhitectura si pentru siturile arheologice.

In una din zilele vacantei din Israel, am vizitat Muntele si Biserica Fericirilor. Pentru evrei, este unul din cele mai frumoase locuri din Tara Sfanta, chiar daca acolo Isus a predicat si stim cu totii cum l-au tratat evrei pe Mantuitorul crestinilor.

Dar lasand discutiile religioase pe seama specialistilor, eu am privit acele locuri ca pe o mare oaza de pace, de frumusete, de istorie si de ce nu? … de invataturi.

Muntele Fericirilor (Har Ha Osher in ebraica) este locul unde se spune ca Isus, dupa ce a inviat, i-a intalnit pe apostolii sai si i-a indemnat sa devina ucenicii lui, in toate tarile si pentru toate popoarele lumii.

Peisajul este incantator. Muntele ofera o priveliste superba catre Marea Galileii, Biserica se afla pe varful muntelui, inconjurata de o gradina in care plante meridionale se imbina armonios si in care un mic fir de apa curgatoare susura incetisor. Gradina ofera o oaza de pace, de reculegere si de parfum de flori. Se spune ca aici a tinut Isus indemnuri de pace si de iubire pentru semenii lui. Aici a sustinut cu tarie ca dragostea fata de orice om. Inseamna ca toti suntem creaturile – operele lui Dumnezeu si ca iubirea deplina, fara limite fata de oameni este data de apreciere si de respect, de acceptare si de susinere reciproca.

De-a lungul aleii ce duce la la intrare in gradini si pana la biserica, sunt pietre cu inscriptii ce spun oricui vrea sa le inteleaga, ca toti avem puterea sa vedem in semenii nostrii, tot ce au mai bun in ei si ca noi putem sa fim mai buni daca ne acceptam pe noi si pe ceilalti ca pe finite superioare ce purtam chipul si bunatatea divina.

Iata cateva din invataturile ce pot fi citite in gradina Bisericii Fericirilor. "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor". "Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul". "Fericiti cei ce flamanzesc si insetoseaza de dreptate, ca aceia se vor satura". "Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui". "Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu". "Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor".

Dupa ce am parcurs aceasta alee cu invataturi crestinesti, nu uitand sa admir in stanga si in dreapta, florile, copacii si iarba bine ingrijita, am ajuns la Biserica Fericirilor. Prin “ fericiri” se inteleg invataturile pe care fiecare om trebuie sa le stie si sa le respecte, daca vrea sa dobandeasca fericirea, multumirea si linistea sufleteasca.

Pe locul unde acum este aceasta biserica, a fost construita in sec IV d. H o biserica bizantina. Ea a fost folosita cam trei sute de ani, iar ruinele ei pot fi vazute.

Actuala biserica este relative noua: nu are nici macar o suta de ani. Culmea este ca a fost construita dupa proiectul unui architect italian si finantata partial de un dictator; de Benito Mussolini. Cand a fost construita biserica, pe latura de langa intrare exista o inscriptie pe care scria ca “ biserica a fost ridicata in cel de al cinci-lea an al domniei lui”. Abia in 1970 acea inscriptie a fost inlocuita cu una care spune "Lavs Tibi Christe" (Il adoram pe Hristos).

Biserica a fost ridicata pentru a fi adapost si loc de rugaciune pentru un ordin franciscan de calugarite. Este o biserica mare, dar nu atat de impunatoare incat sa strice pacea locului. Este realizata din calcar si bazalt. Are o forma octogonala, laturile sale reprezentand cele opt fericiri, care sunt scrise in latina in ferestrele superioare ale bisericii. Spre deosebire de alte biserici construite pe lucul unde se crede ca Isus a facut miracole, Biserica Fericirilor este pe locul unde se spune ca a predicat fara sa infaptuiasca nici o minune.

In central bisericii se afla altarul, inconjurat pe podea de mozaicuri realizate din onix si din alabastru. In aceste mozaicuri sunt inscrise cele sapte virtutii din credinta crestina: dreptatea, caritatea, prudenta, credinta, forta, speranta si iertarea. Cupola bisericii este decorate cu un mozaic din aur.

Dupa ce am vizitat biserica, am profitat de ora pusa la dispozitie de ghida noastra si am facut o plimbare prin gradini. O gradina linistita, cu putini vizitatori la momentul respectiv, deci cu posibilitatea de a ne plimba in voie si de a ne opri unde si cat ne-a placut.

Gradinile de pe Muntele Fericirilor si Biserica sunt deschise zilnic intre orele 8,30 – 12,00 si intre 14,30 – 17,00. Intrarea este gratuita.

---
Impresii încărcate de Diaura* in 02.04.2019 18:59:23

Validat / Publicat: 02.04.19 19:30:05


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ORIENTUL MIJLOCIU.
VIZUALIZĂRI: 726


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22250 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mariana.olaru
[03.04.19 18:20:05]
» mesaj pers

   Nu știu cât contează pentru cititori, dar cred că se impune o mică corecție la cele afirmate de tine aici:

”Muntele Fericirilor (Har Ha Osher in ebraica) este locul unde se spune ca Isus, dupa ce a inviat, i-a intalnit pe apostolii sai si i-a indemnat sa devina ucenicii lui, in toate tarile si pentru toate popoarele lumii. ”

   Potrivit Evangheliei după Matei 5.1-12, Fericirile au fost rostite de Isus nu după Înviere, ci la începutul activității sale mesianice, atunci când, alături de ucenicii săi străbătea toată Galileea, învățând, propovăduind Evanghelia împărăției și tămăduind orice boală și orice neputință care era în norod. Iar pentru acestea, i se dusese într-atât de mult vestea, încât ”după El au mers multe noroade din Galilea, din Decapole, din Ierusalim, din Iudeea și de dincolo de Iordan”. ”Când a văzut Isus noroadele, S-a suit pe munte; și după ce a șezut jos, iar ucenicii Lui s-au apropiat de El, a început să vorbescă și să-i învețe astfel: Ferice de... ”

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062933">Şterge vot</a></div><span id="v91062933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062934">Şterge vot</a></div><span id="v91062934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062935">Şterge vot</a></div><span id="v91062935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062936">Şterge vot</a></div><span id="v91062936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062937">Şterge vot</a></div><span id="v91062937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062938">Şterge vot</a></div><span id="v91062938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062939">Şterge vot</a></div><span id="v91062939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062940">Şterge vot</a></div><span id="v91062940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062941">Şterge vot</a></div><span id="v91062941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062942">Şterge vot</a></div><span id="v91062942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062943">Şterge vot</a></div><span id="v91062943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062944">Şterge vot</a></div><span id="v91062944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062945">Şterge vot</a></div><span id="v91062945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062946">Şterge vot</a></div><span id="v91062946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062947">Şterge vot</a></div><span id="v91062947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062948">Şterge vot</a></div><span id="v91062948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062949">Şterge vot</a></div><span id="v91062949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062950">Şterge vot</a></div><span id="v91062950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062951">Şterge vot</a></div><span id="v91062951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062952">Şterge vot</a></div><span id="v91062952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 02.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062953">Şterge vot</a></div><span id="v91062953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
foto Diaura* [02.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111347913742 sec