#E#D
92810 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperind Israelul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.03.2019
DE
Avatar Diaura*
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.03.08
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#M#0
   

Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei


Urmare de aici

Anul trecut in toamna am fost in Israel si asa cum se stie cand faci o excursie in aceasta tara, in program sunt o multime de locuri de vizitat. Mai toate aceste obiective au ca tema istoria crestinismului ce s-a nascut in aceasta tara, locuri considerate sfinte, pentru ca acolo au trait, au facut minuni sau au murit primii adepti ai crestinismului.

Unul din aceste locuri vizitate a fost Capernaum, sau mai bine spus ruinele acestui antic oras. Numele sau inseamna „ satul lui Naum” si timp de aproape o mie de ani - intre 150 i. Hr. si cca. 750 dHr. - a fost un sat de pescari. Este situat nu departe de marea Galieei si in vremea lui Isus, era un centru administrativ regional unde functiona si un fel de vama. Deci era o localitate destul de mare de unde predicile lui Isus puteau fi auzite si adoptate de un numar mare de oameni.

Inainte de a ajunge la ruinele vechii localitati, cand inca ne deplasam cu autocarul, ghida noastra ne-a povestit cele mai importante lucruri despre Capernaum, urmand ca odata ajunsi acolo, sa ne plimbam in voie si sa admiram ce ce credem de cuvinta.

Se spune ca Isus, cand a placat din Nazareat s-a stabilit in acest sat de pescari unde si-a atras mai multi adepti prin predicile pe care le tinea si prin minunile pe care le infaptuia pentru a le demonstra puterea si credinta sa.

In 1838 un explorator american a descoprit ruinele vechii localitati. Dupa 1900 s-a deschis acolo un sit arheologic, care a scos la lumina, case de locuit, o sinagoga si o biserica. Se estimeaza ca peste o mie cinci sute de locuitori avea Capernaum, in vremea lui Isus. Putin pentru noi astazi, dar suficient de multi pentru a putea fi un loc in care sa fie ascultat si urmat. Descoperirile arheologice corelate cu vechile scrieri religioase, au reusit sa creeze un tablou clar asupra vietii si activitatii lui Isus si a apostolilor sai, recrutati in acea parte a Israelului.

Se spune ca Isus, neavand o casa proprie in acel sat, a fost gazduit in casa lui Petru, caci sinagoga existenta nu era proprice pentru predicile sale, ce nu de putine ori erau in contradictie cu religia ebraica. Dar Petru nu a fost singurul care a imbratisat noile idei, ce mai tarziu s-au transformat intr-o religie.

In aceste locuri au trait Apostolii Petru, Andrei, Iacov si Ioan, precum si Matei numit vamesul. Isus i-a indemnat sa devina „ pescuitori de oameni „ sa ii duca opera mai departe si sa faca raspandita in intreaga lume invatatura sa. Acolo el a facut din bolnavi oameni sanatosi si din necredinciosi, oameni cu frica lui Dumezeu. Asa cum era de asteptat a existat o mare rivalitate intre crestini si evrei. Fiecare isi apara si isi demonstra credinta cum credea ca e mai elocvent.

Am lasat autocarul cam la cinci sute de metri distanta de situl arheologic si mergand pe marginea sosele aglomerate (autocare dupa autocare veneau si plecau) am ajuns in ceea ce multi numesc, orasul lui Isus.

Intrati in zona ce urma sa o vizitam, in partea stanga am vazut un mic parc in care erau expuse doua statui din bronz... Una este cea a lui Francisc de Assisi iar a doua numita „ Isus fara adapost” este considerata una din cele mai sensibile si mai reprezentative posturi in care poate fi reprezentat Mantuitorul in acel sit. Sculptura este realizata de un canadian si a starnit multe controverse printre credinciosi. Originalul acesti sculpturi este expus in Ontario – Canada si copii se pot vedea in cateva orase din USA, in Dublin (Irlanda) in Roma si desigur cea din Israel.

Am mers mai departe si doar dupa cativa zeci de metri, ne-am dat seama ca suntem in milocul sitului arheologic. In stanga si in fata noastra erau ruinele vechii localitati Capernaum. Ruine mai bine sau mai putin bine conservate, peste care doua mii de ani au trecut cu bune si mai ales cu rele.

In centrul acestui sit arheologic, bine pus acum in valoare, este o zona bine amenajata pentru odihna si relaxare. Sunt plantati palmieri si chiparosi care au darul de a colora peisajul gri al ruinelor. Peste tot sunt placi comemorative ce spun povestea acelor ruine.

Cea mai reprezentativa constructie este o veche sinagoga ce se spune ca dateaza din sec. III sau IV dHr. dar care a fost ruinata din cauza vicisitudinilor. Aceasta nu are nici o legatura cu cea existenta pe vremea lui Isus. Sinagoga este compusa din doua cladiri; locul propriuzis pentru rugaciuni si casa scribilor.

Nu departe de ruinele sinagogii am vazut ceea ce se spune ca ar fi casa lui Petru, unde a fost gazduit Isus in perioada cat a trait in Capernaum.

Si casa lui Petru, si biserica si sinagoga au fost distruse de islamici in perioada cruciadelor iar intreaga localitate a fost abandonata si lasata sa se autodistruga – ce mai ramasese din ea. Apoi, in sec, XIX locul a fost cumparat de ordinul franciscanilor. Acestia au construit in anii '90 ai sec. XX o biserica neobisnuita deasupra ruinelor casei lui Petru. La prima vedere se poate spune ca seamana cu o nava extraterestrea sprijinita pe picioare de beton. Se numeste „ Memorialul” si este nu doar o simpla constructie ci si un altar moden.

Este o constructie hexagonala, pe piloni inalti din beton, cu o podea de sticla ce lasa sa fie vazute ruinele vechii biserici si ai casei lui Petru. In ea am intrat si noi si prin peretii din sticla ce o inconjoara am admirat de la inaltime, ruinele a ceea ce in urma cu doua mii de ani, era o localitate infloritoare, plina de viata dar si de conflicte religioase; Capernaum.

Daca sunteti o persoana profund religioasa, cele spuse mai sus ar trebuie sa fie suficiente, pentru a petrece o ora in acel loc, plin de semnificatii. Daca nu, e un loc in care situl arheologic, va poate duce cu gandul la cum se taria in urma cu peste doua mii de ani, in Israel.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Diaura* in 21.03.2019 10:12:27

Validat / Publicat: 21.03.19 17:52:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ORIENTUL MIJLOCIU.
VIZUALIZĂRI: 438


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  15750 PMA (din 18 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060182">Şterge vot</a></div><span id="v91060182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Statuia lui Francisc de Assisi la Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060183">Şterge vot</a></div><span id="v91060183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Statuia lui Francisc de Assisi la Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Statuia ' Homeless Jesus' la Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060184">Şterge vot</a></div><span id="v91060184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Statuia " Homeless Jesus" la Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [OCT-2018] Ruinele vechiului oras Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060185">Şterge vot</a></div><span id="v91060185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Ruinele vechiului oras Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060186">Şterge vot</a></div><span id="v91060186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] 'Memorialul' din Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060187">Şterge vot</a></div><span id="v91060187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] "Memorialul" din Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] La Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060188">Şterge vot</a></div><span id="v91060188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] La Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060189">Şterge vot</a></div><span id="v91060189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060190">Şterge vot</a></div><span id="v91060190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Ruinele vechiului oras Capernaum - Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060191">Şterge vot</a></div><span id="v91060191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Ruinele vechiului oras Capernaum - Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] La Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060192">Şterge vot</a></div><span id="v91060192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] La Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060193">Şterge vot</a></div><span id="v91060193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060194">Şterge vot</a></div><span id="v91060194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Ruinele anticului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060195">Şterge vot</a></div><span id="v91060195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Ruinele anticului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Capernaum - ruinele Casei Sfintului Petru - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060196">Şterge vot</a></div><span id="v91060196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Capernaum - ruinele Casei Sfintului Petru - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Ruinele Casei lui Petru vazute prin podeaua de sticla din 'Memorial'. - Capernaum - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060197">Şterge vot</a></div><span id="v91060197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Ruinele Casei lui Petru vazute prin podeaua de sticla din "Memorial". - Capernaum - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060199">Şterge vot</a></div><span id="v91060199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Ruinele orasului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060200">Şterge vot</a></div><span id="v91060200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Ruinele orasului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Ruinele orasului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060202">Şterge vot</a></div><span id="v91060202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Ruinele orasului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Ruinele orasului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060203">Şterge vot</a></div><span id="v91060203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Ruinele orasului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel
foto Diaura* [21.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Ruinele orasului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel (fotografie preluata de pe internet) -- foto by <b>Diaura*</b> [uploaded 21.03.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1060204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060204">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Ruinele orasului Capernaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei sau Casa lui Isus - Israel (fotografie preluata de pe internet)
foto Diaura* [21.03.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.107272863388 sec