#I#D
92800 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Lugo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.03.2019
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Lugo, oraşul ascuns de metereze


Ieşind din pădurile întunecoase ale Galiciei, pelerinul istovit după o zi de călătorie pe drumul său către Santiago de Compostela va da cu ochii de mândra cetate a Lugo-ului, ridicată de cuceritorii romani cu multe veacuri în urmă. Cu privirea încețosată de sudoarea care-i curge pe frunte, el o aseamănă cu castelul clădit de uriaşi pe vârful unui deal semeț, aşa cum ştia din basmele copilăriei. Apoi, închinându-se cu smerenie, păşeşte sfios prin poarta larg deschisă, îndreptându-se către catedrală.

Poate că aşa mi-aş fi început cronica dacă aş fi fost unul dintre pelerinii medievali. Totuşi, deşi am lăsat multe la voia întâmplării în acest pelerinaj, itinerariul îl cunoşteam destul de bine. Apariția oraşului, având zidurile ascunse de blocuri contemporane, este nu atât spectaculoasă, cât reconfortantă, ştiind că ziua de marş se apropie de sfârşit.

Pentru pelerinii care se îndreaptă către Santiago pe cea mai veche rută a drumului Sf. Iacob, Camino Primitivo, reperul principal îl constituie catedrala. A fost începută în 1129 şi terminată un veac şi jumătate mai târziu, în stilul romanesc, precum majoritatea aşezămintelor de cult de atunci. Renovările inerente, în special în urma cutremurului din 1755, i-au adăugat o fațadă renascentistă, o clopotniță gotică, o sacristie barocă, dar amalgamul de stiluri este observat doar de cunoscători, noi ceilalți percepând doar frumusețea.

O mulțime de informații cu privire la catedrală, la istoria ei, la stilul lucrărilor de artă şi modul de înțelegere a lor am primit de la o doamnă care întâmpina pelerinii. Mi-a povestit despre sfântul sacrament, despre multitudinea de înfățişări a fecioarei Maria în iconografia catolică, despre importanța catedralei pentru pelerini de-a lungul secolelor. Cum cunoştiințele mele referitoare la serviciul religios din bisericile catolice nu sunt numeroase am fost încântat de prezența unui astfel de ghid. Turul s-a încheiat în sacristie, unde pe lângă veşmintele preoteşti înşirate erau o mulțime de documente vechi care atestau existența îndelungată a vieții spirituale din Lugo. Tot acolo mi s-a ştampilat şi credențialul, paşaportul meu de pelerin.

După o rezervare rapidă pe "booking.com" m-am cazat cu peripeții, în plin centru, la un hotel aproape invizibil de pe strada dedicată celei mai vechi meserii din lume, un fel de mic "red district", cu parfum afro-spaniol. Am făcut abstracție de tentațiile unei "brown girl in the ring" şi mi-am adunat toate puterile pentru a efectua conştiincios turul zidurilor cetății. Locul de pornire a fost lângă Porta de Santiago ou do Postigo, o poartă cu origini romane, care mai târziu a devenit locul de ieşire din oraş pentru drumeții în drum spre Santiago.

Celebrele metereze, construite în sec. III dH de cei veniți să aducă civilizația în vârful pilumului, au rămas intacte şi înconjoară zona centrală a urbei, reprezentând atracția principală pentru turişti. Masive, înălțându-se la peste 10 metri, au sumedenie de turnuri (71 este cifra exactă) care se dispun pe cei mai mult de 2 kilometri, cât măsoară circumferința. Lățimea ar permite în multe pasaje ca două autoturisme să treacă fără a face schimb de vopsea, iar pietrişul netezit aduce şi bicicliştii la plimbare. Nu toate cele zece porți existente astăzi datează din perioada romană, jumătate apărând după sec. al XIX-lea, când eficacitatea zidurilor scăzuse drastic în fața noilor echipamente de artilerie şi nevoia de mişcare a locuitorilor crescuse.

Coborând, m-am afundat în labirintul de imobile de diferite vârste înghesuite mai mult sau mai puțin de pereții străvechi de piatră. M-am alăturat unor domni preocupați să fotografieze biserica San Froilan, aparținând odată fostei mănăstiri San Bartolome, şi am remarcat vizavi o clădire cu aer cazon, cu pereții lungi, cu un singur cat şi cu ferestrele distanțate. Azilul pentru invalizi "San Fernando", un exemplu de arhitectură militară datând din sec. al XVIII-lea, arată sigur mult mai bine decât la inaugurare, deşi fantezia nu a fost punctul forte al arhitecților.

Palatul San Marco, situat în apropierea zidului de nord, a fost proiectat a fi spital. Dar ținând cont de prioritățile urbei, el a devenit pe rând bibliotecă, liceu, iar în prezent este sediul unui organism guvernamental. În mod neaşteptat în fața lui exista spațiu liber, cu bănci, câțiva arbori tineri şi ruinele conservate ale unui apeduct roman din sec. I dH. Fațada elegantă a palatului apare fără zorzoane inutile, doar frontonul rămâne decorat cu multe blazoane, iar în mijloc am recunoscut coroana, simbol al monarhiei.

Foarte aproape, căci în Lugo toate sunt foarte aproape, se află Piața Santo Domingo. Monumentul de aici, reprezentat de coloana unui templu având în vârf o acvilă, aminteşte de aniversarea a două milenii de continuitate a vieții din acest oraş. Citisem pe un site că există o superstiție legată de frecarea biletelor de loterie de suprafața monumentului pentru atragerea norocului, dar nu am găsit nici o agenție prin preajmă, aşa că situația mea financiară nu a avut nici o şansă de a se îmbunătăți.

Biserica de la care se trage numele pieții a fost începută în 1303 de către călugării dominicani veniți să răspândească credința pe aceste meleaguri. Scurta notă informativă de la intrare ne dezvăluie că este construită într-un stil gotic mai auster, pe care sigur nu l-aş fi intuit, dacă mă gândesc la goticul flamboiant al catedralei Notre Dame de Strasbourg sau la cel al delicatei Santa Maria della Spina de pe malul râului Arno din Pisa. În prezent la San Dominigo este sediul surorilor augustine. Austeritatea continuă şi în interior, întreruptă doar de altarele capelelor, ornate precum în perioada de glorie a barocului.

Am depăşit piața agro-alimentară locală (nici o asemănare cu ce ştiți din Madrid, Barcelona sau Bilbao) şi mi-a apărut în față Muzeul provinciei, găzduit de fosta mănăstire San Francisco. Afişul unei expoziții dedicate arte africane şi cele câteva informații citite despre exponate nu m-au convins să-i dedic ceva timp, aşa că am căutat să profit de lumina darnică a soarelui pentru a face mai multe fotografii.

După parcurgerea unui traseu alambicat, presărat cu lăcaşe de cult, magazine cu suveniruri şi vestigii romane m-am întors în Praza Maior, principala piață civică din Lugo, una destul de largă dacă mă gândesc că este în mijlocul unei foste cetăți. Aici este instalată actuala primărie, Casa do Concello, poate cea mai frumoasă clădire din oraş, o simbioză între "pazo"-ul galician şi "loggia" italiană (au declarat specialiştii). Nu a împlinit încă 300 de primăveri, iar turnul din dotare este cu două veacuri mai vechi, aparținând construcției originare.

Locuri unde turistul înfometat şi însetat îşi poate salva viața sunt multe şi diverse în Lugo. Prețurile sunt la limita de jos a Spaniei turistice, dar servirea şi meniul nu suferă calitativ. Bariera lingvistica nu există, cel puțin pentru noi, românii.

Surprinzător, dimineața centrul arăta ca după un bombardament combinat cu lupte de guerilă. Sticlele sparte şi cutiile de bere stâlcite acopereau ca un covor infect străzile din jurul catedralei, iar lucrătorii de la salubritate transpirau din plin. Fusese o seară obişnuită, fără fiestă. Am traversat podul roman de peste râul Minho şi mi-am continuat drumul. Mai aveam doar 100 de kilometri.

Făcând abstracție de ziduri, Lugo este o urbe normală, locuită, destul de departe de imaginea idilică (sau artificială) a unei localități - muzeu, precum San Giminiano. Dar farmecul unui oraş spaniol plin de viață nu-i lipseşte. Luând în considerație şi istoria şi grija pentru vizitatori rămân la părerea că o excursie în Galicia nu trebuie să-l ocolească.

Să aveți un drum frumos în față.

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 20.03.2019 11:34:35

Validat / Publicat: 20.03.19 12:16:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 451


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  51400 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[20.03.19 12:14:59]
» mesaj pers

   Excelentă recomandarea

   Mutat în rubrica "O zi în Lugo, LUGO" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.03.19 12:33:03]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[20.03.19 12:59:51]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Încă un oraș de adăugat pe lista ”must see în N-V-ul Spaniei”, listă care se tooot lungește pe măsura neputinței mele de a ajunge acolo.

   Foarte frumos și interesant loc, care te plimbă printr-o istorie de 2.000 de ani și te încântă cu exemple lăudabile de arhitectură romanică sau gotică.

   Așa cum ți-am scris deja într-un ecou postat la reviewul în care ne-ai prezentat pelerinajul pe care l-ai făcut, te felicit (și te învidiez colegial) pentru acest traseu extraordinar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mika
[20.03.19 12:59:57]
» mesaj pers

   Foarte frumos tot traseul, tot ce ne-ați povestit. Aproape că imi vine să arunc cateva lucruri in rucsac si să plec. Felicitări! Votat cu plăcere toate articolele pe care le-ați scris.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[20.03.19 13:19:46]
» mesaj pers

   Felicitări! Un review frumos, pe care am să-l trimit iubitorilor de pelerinaj pe Camino de Santiago!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[20.03.19 13:34:54]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Multumesc pentru cuvintele frumoase. Cred ca ma voi opri la 150 de review-uri, in mai. Apoi ma voi dedica cititului si planificarii de noi calatorii.

   Sa aveti un an plin de excursii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[20.03.19 13:37:13]
» mesaj pers

   @Mika: Multumesc pentru aprecieri. Pentru o calatorie ca a mea rucsacul nu trebuie sa fie plin. Dar amintirile si impresiile vor fi greu de contabilizat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[20.03.19 13:39:20]
» mesaj pers

   @puiutea: Multumesc. Eu ma pregatesc pentru o noua incercare, pe un alt traseu, peste un an. Daca mai sunt inn stare :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[20.03.19 18:12:33]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: PE CAMINO??

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[20.03.19 19:11:22]
» mesaj pers

   @puiutea: Cel portughez. Desi obisnuiesc sa merg singur, de data asta voi merge cu fiul meu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[20.03.19 23:10:41]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Pot să vă ajut cu documentație, hărți, alberguesuri, diverse - DACĂ aveți nevoie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[20.03.19 23:57:03]
» mesaj pers

   @puiutea: Multumesc pentru oferta. Voi profita de amabilitatea dumneavoastra.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[21.03.19 09:25:12]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Cu mare plăcere. De câțiva ani, cam asta mai fac - ajut pelerinii la Santiago de Compostela cu documentație. Deci, când veți avea nevoie, vă trimit cam tot ce este necesar. Dacă plecați din Lisabona, aveți timp și pentru Fatima?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[21.03.19 12:58:27]
» mesaj pers

   @puiutea: Plec din Porto (nu am timp prea mult). La Fatima am fost in 2017. Si la Alcobaca si Tomar, care sunt in drum.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[21.03.19 14:11:53]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: O. K. Buen Camino, peregrino!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] Lugo vazut de departe -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059973">Şterge vot</a></div><span id="v91059973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] Lugo vazut de departe
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] Pazo de San Marcos, sediul deputatilor din zona -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059974">Şterge vot</a></div><span id="v91059974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] Pazo de San Marcos, sediul deputatilor din zona
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] Muzeul provinciei este găzduit de fosta mănăstire San Francisco -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059975">Şterge vot</a></div><span id="v91059975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] Muzeul provinciei este găzduit de fosta mănăstire San Francisco
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [SEP-2018] Catedrala din Lugo -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059976">Şterge vot</a></div><span id="v91059976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] Catedrala din Lugo
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] Casa do Concello este actuala primarie -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059977">Şterge vot</a></div><span id="v91059977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] Casa do Concello este actuala primarie
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] Bineinteles ca Podul roman a devenit in 2000 de ani 'Podul spaniol' -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059978">Şterge vot</a></div><span id="v91059978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] Bineinteles ca Podul roman a devenit in 2000 de ani "Podul spaniol"
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] Altarul din catedrala din Lugo -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059979">Şterge vot</a></div><span id="v91059979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] Altarul din catedrala din Lugo
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] Biserica San Froilan -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059980">Şterge vot</a></div><span id="v91059980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] Biserica San Froilan
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2018] Imagine din Lugo -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059981">Şterge vot</a></div><span id="v91059981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] Imagine din Lugo
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] Biserica manastirii San Domingo -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059982">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059982"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059982">Şterge vot</a></div><span id="v91059982" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059982)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059982Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059982MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] Biserica manastirii San Domingo
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] Catedrala din Lugo vazuta dinspre est -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059983">Şterge vot</a></div><span id="v91059983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] Catedrala din Lugo vazuta dinspre est
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] Muzeul provinciei -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059984">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059984"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059984">Şterge vot</a></div><span id="v91059984" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059984)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059984Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059984MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] Muzeul provinciei
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2018] Biserica din Lugo -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059985">Şterge vot</a></div><span id="v91059985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018] Biserica din Lugo
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2018] Strada comerciala din Lugo -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059986">Şterge vot</a></div><span id="v91059986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018] Strada comerciala din Lugo
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2018] Interior din catedrala din Lugo -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059987">Şterge vot</a></div><span id="v91059987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018] Interior din catedrala din Lugo
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2018] Imagine din Lugo (zona dedicata restaurantelor) -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059988">Şterge vot</a></div><span id="v91059988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018] Imagine din Lugo (zona dedicata restaurantelor)
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2018] Celebrele metereze ale orasului Lugo -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059989">Şterge vot</a></div><span id="v91059989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018] Celebrele metereze ale orasului Lugo
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2018] Biserica Sf. Maria, din centrul orasului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059990">Şterge vot</a></div><span id="v91059990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2018] Biserica Sf. Maria, din centrul orasului
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2018] Turlele catedralei -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059991">Şterge vot</a></div><span id="v91059991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018] Turlele catedralei
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2018] Terase in Lugo -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059992">Şterge vot</a></div><span id="v91059992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018] Terase in Lugo
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [SEP-2018] Unul dintre turnurile cetatii -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059993">Şterge vot</a></div><span id="v91059993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018] Unul dintre turnurile cetatii
foto Radu Tudoran [20.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.123271942139 sec