92002 
nu sunteţi logat. - LOGIN
The Carlton Hotel [Folkestone]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.01.2019
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 nopti
TIP: CUPLU FARA COPII
REGIM MASĂ FM
PREŢ SEJUR:
34
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 20 GBP  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

O cazare la Canalul Mânecii


Urmare de aici

În drumul meu spre Ţara Galilor ( vezi impresii) am avut o cazare de tranzit în Folkestone (la aproximativ 13 de km de ferry port Dover), Anglia, la hotelul The Carlton. Nu am vrut să scriu despre acest hotel, pentru că telefonul meu, cu care am făcut poze hotelului, “a murit” şi am pierdut toate datele stocate în memorie. Nu obişnuiesc să scriu review-uri neînsoţite de poze, însă o întâmplare nefericită ptrecută la acest hotel m-a determinat să o fac totuşi.

Hotelul se află amplasat excelent în oraşul Folkestone, pe malul Canalului Mânecii, şi are o arhitectură deosebit de frumoasă. Este amplasat într-o clădire cu două etaje, este de culoare alba şi are unele sculpturi interesante la faţadă. În spate are o parcare generoasă, free, într-un miniparc înconjurat de copaci. Intrarea în parcare se face printre copaci şi nu are vreo pancartă în care să se specifice că este a hotelului The Carlton. Fiind în spatele hotelului, şi văzând şi alte maşini parcate , am dedus că aici trebuie să parcăm.

Intrarea la recepţie se face din strada principală şi este vizibilă de la distanţă. Recepţia, una modestă, se află la parter, iar în dreapta se află restaurantul şi o masă pentru billiard. Restaurantul hotelului oferă preparate culinare gustoase, la un raport bun calitate/preț la micul dejun și la cină. Hotelul nu are lift, urcarea la etaje se face pe nişte scări din lemn frumos ornamentate.

Camera hotelului destul de mare, pat dublu, confortabil, baia destul de modestă,dar dotată cu tot ce trebuie. Noi am fost cazaţi la etajul I, într-o cameră dublă cu vedere la parcarea din spate. Deşi nu a fost cazul, am avut în cameră un calorifer electric pentru încălzire. HiFi –ul este gratuit şi a funcţionat impecabil.

Personalul hotelului, o asiatică şi …. un roman din Constanţa, ne-au primit foarte bine şi am avut un lung schimb de informaţii, cele mai multe din ele pe teme turistice.

Cam atât despre hotel, pentru că vreau să povestesc despre întâmplarea amintită mai sus. Sper ca această păţanie a mea să fie de ajutor pentru cei care călătoresc în UK şi nu numai. Deşi mai condusesem pe stânga, ce-i drept într-un orăşel mic din Ţara Galilor, nu am vrut să intru în Londra aglomerată şi am convenit cu fata cea mare (care locuieşte în capitala Angliei) să ne întâlnim la acest hotel pe repede-înainte, pentru că oricum urma să ne vedem în ţară peste 30 de zile. Ţinta călătoriei era oraşul Bridgend, acolo unde mă aşteptau nepoţii.

Ştiind de unele reguli privind primirea de oaspeţi într-un hotel am cerut voie recepţionerului român să mă întâlnesc cu fiica mea pentru un scurt timp în parcare şi în camera hotelului. Pentru că era de-al nostru nu am solicitat, cum se face corect, consemnarea vizitei, cu toate datele, în registrul de la recepţie. Peste 10 zile a venit surpriza: amendă de 100 de lire sterline (60 de lire în 14 zile) pentru parcarea interzisă a maşinii fiicei mele. :(

La început am rămas interzişi de întâmplare, :( pentru că timpul în care maşina a fost parcată a fost cam de 30 de minute. Ne-am mirat cum s-a stabilit aşa de repede că posesorul maşinii cu număr de UK nu este cazat la hotel, pentru că nici nouă nu ne-a cerut nimeni numărul maşinii când ne-am cazat!! Am dat telefon managerului hotelului şi acesta ne-a trântit telefonul în nas spunând că el nu se ocupă de parcare şi plăteşte o firmă pentru acest serviciu.

Am dat apoi telefon la cei de la Booking.com, le-am trimis câteva mailuri şi poza cu amenda şi în final totul s-a rezolvat cu brio. La scurt timp am primit un mail şi de la managerul hotelului în care ne anunţa că s-a anulat amenda şi a făcut pentru de noi un gest de bunăvoinţă. :)

Ulterior am făcut unele investigaţii şi am constatat că englezii nu se joacă atunci când sunt încălcate regulile cu privire la parcare. Au servicii security care se ocupă de aşa ceva, au sisteme de informaţii performante şi ajutaţi de mii de camera de luat vederi poţi fi indentificat imediat dacă le încalci.

O altă regulă pe care am observat-o în UK ,şi care la noi este încălcată mereu, este cea a timpului de parcare la supermarketuri sau mall-uri. Numai un minut dacă ai depăşit timpul de parcare îţi vine acasă amenda de 60 de lire. Şi aici este un sistem infailibil de depistare a celor care nu respectă timpul de parcare.

Camera de luat vederi te înregistrează la intrare şi dacă nu ai ieşit la timpul potrivit, un miniprogram te înregistrează automat şi cei de la serviciul de securitate culeg datele şi trimit amenda, însoţită de poze, la domiciliu. Ai dreptul să faci contestaţie, dar înainte te întreabă de ce vrei să faci asta şi trebuie să plăteşti investigaţia.

Fiica mea cea mare a plătit o astfel de amendă pentru depăşirea timpului de parcare, cu cinci minute, la un mall din nordul Londrei. Cu parcarea interzisă nu este de glumit, în majoritatea ţărilor Europei, însă în UK nu e loc de întors.

Vacanţe cât mai placute!

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 19.01.2019 14:06:18

Validat / Publicat: 19.01.19 16:06:05


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MAREA BRITANIE.
VIZUALIZĂRI: 356


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  66900 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[19.01.19 14:45:01]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "The Carlton Hotel [Folkestone], DOVER / CANTERBURY" (nou-creată pe sait)

   --

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[19.01.19 14:48:45]
» mesaj pers

   Coordonatele GPS sunt perfecte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[19.01.19 16:20:16]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[19.01.19 17:05:03]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Wow! Foarte util, n-am știut că-s... "mai catolici decât Papa"!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[19.01.19 17:07:44]
» mesaj pers

   @crismis: Mulţumesc pentru vizită şi apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulian68
[19.01.19 17:48:35]
» mesaj pers

   Ma gandesc ce bani s-ar strange daca ar exista si la noi regulule astea. "Bizonii" ar deveni specie pe cale de disparitie! 😊

    Altfel, ma bucur mult ca mai citesc cate ceva scris de tine! Felicitari pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[19.01.19 21:11:44]
» mesaj pers

   @iulian68: Avem şi noi ceva reguli, dar nu se respectă. Ne lipsesc şi mijloacele care să ne oblige să le respectăm. Mulţumesc pentru vizită şi apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[20.01.19 16:57:29]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   Ce bune ar fi și la noi regulile astea! Te duci într-o parcare la supermarket și 1/3 din locuri sunt ocupate de riverani, ba unii au niște rable lăsate acolo de mult timp. Doar ieri la Veranda Mall, subteran, situația era de genul ăsta, locuri ocupate de zile bune ori și mai frumos, mașina parcată fix pe 2 locuri, în diagonală! Nu conta că unii dădeam ture de parcare!!

   În cazul vostru, recepționerul trebuia să vă spună cum stau treburile.

   Amenda usturătoare până la urmă e singura educație 😥

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- traian.leuca
[20.01.19 17:22:54]
» mesaj pers

   @elviramvio: Nu ştiu dacă se dă amendă şi pentru asta, dar am observat că în parcări şoferii fac manevre în plus ca maşina să fie încadrată simetric în spaţiul delimitat.

   La noi se parchează chiar şi pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi.

   Ai dreptate:

Amenda usturătoare până la urmă e singura educație
. Dar nu avem mijloacele tehnice să depistăm indisciplinaţii şi nici nu are cine să aplice amenda.

   Mulţumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[20.01.19 17:41:02]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   Eu cred că "mijloacele tehnice" sunt oprite să acționeze! Din motive de știm noi care că de, vin alegerile!

   Îmi pare incredibil ca o tanti care și-a parcat mașina fix pe linia de tramvai la o oră de vârf să fie căutată 1 oră pentru a -și muta bolidul să poată circula tramvaiul!! Și să se aleagă doar cu o amenduță de parcat ilegal în condițiile în care o grămadă de oameni a plecat pe jos de acolo. Salt-o nene fără nici un preaviz, du-o unde trebuie și apoi să plătească gras proprietara pentru recuperare, staționare în parcare și amenda de blocare a traficului!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- DOINITA
[20.01.19 20:18:17]
» mesaj pers

   Interesant si bine de stiut! Cum reusesc ai nostri sa respecte atatea reguli???

   La noi regulile sunt facute pentru a fi incalcate...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[21.01.19 21:21:57]
» mesaj pers

   @DOINITA: Am studiat fenomenul şi în câteva oraşe din Wales şi am observat că şi aici regulile sunt respectate cu sfinţenie.

    Mumai la noi nu. Mulţumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[7] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).  -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 19.01.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1048498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048498">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).
foto traian.leuca [19.01.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P02 [OCT-2018] Recepţia de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).  -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 19.01.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1048499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048499">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Recepţia de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).
foto traian.leuca [19.01.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P03 [OCT-2018] Aleea din faţa The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).  -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 19.01.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1048500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048500">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Aleea din faţa The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).
foto traian.leuca [19.01.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]P04 [OCT-2018] Vedere la Canalul Mânecii de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).  -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 19.01.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1048501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048501">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Vedere la Canalul Mânecii de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).
foto traian.leuca [19.01.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P05 [OCT-2018] Camera de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).  -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 19.01.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1048502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048502">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Camera de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).
foto traian.leuca [19.01.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [OCT-2018] Camera de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).  -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 19.01.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1048503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048503">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Camera de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).
foto traian.leuca [19.01.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P07 [OCT-2018] Vedere la Canalul Mânecii de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).  -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 19.01.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1048504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048504">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Vedere la Canalul Mânecii de la The Carlton Hotel din Folkestone, Anglia (poză luată de pe site-ul hotelului).
foto traian.leuca [19.01.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.100486040115 sec