#E#D
91998 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.01.2019
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 8 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Vizită la ”Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”


Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat anul trecut este domeniul brâncovenesc de la Mogoșoaia. Am mers acolo într-o sâmbătă după-amiază pe la începutul lunii iunie și am avut parte de o vreme superbă în acea zi, astfel că am plecat spre casă după ora 19.00.

Am ajuns în acel loc venind dinspre București; am traversat centura capitalei și am intrat în localitatea Mogoșoaia. Ajutați fiind de un program instalat pe telefon, am sosit repejor la intersecția cu strada Constantin Brâncoveanu, unde am virat stânga și am găsit loc de parcare pe marginea străzii. Am intrat într-un magazin din zonă pentru a cumpăra câte ceva de ronțăit și o sticlă de apă, apoi am pornit la pas către domeniul brâncovenesc aflat în fața noastră, la numai câteva minute.

Am intrat pe porțile larg deschise și am continuat pe o alee mărginită de copaci falnici; din loc în loc, floricele multicolore ornau covorul de iarbă verde. Pășind pe acea alee, gândurile ne-au zburat la istoria de peste 300 de ani a obiectivului. Începând cu anul 1681, viitorul domnitor Constantin Brâncoveanu -pe atunci mare postelnic- a început să cumpere pământuri în zonă, fiind atras de frumusețea acestor locuri apropiate de București. Majoritatea parcelelor de pământ au fost cumpărate de la văduva boierului Mogoș, de la ea dăinuind în timp numele Mogoșoaia.

Prima construcție ridicată pe acest domeniu de către Constantin Brâncoveanu a fost biserica având hramul ”Sfântul Gheorghe”. Lăcașul de cult a fost terminat în anul 1688, cu puțin timp înainte ca Brâncoveanu să devină domnitor.

În ceea ce privește Palatul Mogoșoaia, acesta a fost finalizat în data de 20 septembrie 1702 (data începerii construcției nu este cunoscută cu exactitate). După ce Constantin Brâncoveanu și fiii săi au fost executați de către otomani în anul 1714, Palatul Mogoșoaia a fost confiscat, jefuit și transformat apoi în han de către otomani. Palatul a trecut ulterior în posesia familiei Bibescu, a fost renovat între anii 1860 – 1880 de către Nicolae Bibescu și a fost oferit drept cadou de nuntă Marthei Bibescu în anul 1911. Urma o altă etapă înfloritoare pentru acest palat (întreruptă vreme de câțiva ani de Primul Război Mondial), întrucât Martha Bibescu a ținut la acest loc și a investit sume importante din averea sa pentru a reda strălucirea fostului domeniu brâncovenesc. Printre personalitățile care au vizitat palatul în perioada interbelică, pot fi amintiți Charles de Gaulle, Marcel Proust, Nicolae Iorga, Regina Maria a României, Winston Churchill ș. a. m. d.

După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Palatul Mogoșoaia avea să fie naționalizat, iar noi lucrări de restaurare au fost efectuate începând cu anul 1977. În prezent, domeniul poartă următoarea denumire: ”Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”. (Pentru acest scurt istoric am conspectat informații din două surse, respectiv Wikipedia și acest site).

Biserica având hramul ”Sfântul Gheorghe” poate fi admirată înainte de a trece prin gangul de sub turnul porții. Biserica se află în stânga și pridvorul deschis (în stil brâncovenesc), susținut de câteva coloane era încărcat cu ghivece de flori. Tricolorul flutura la intrare, iar covorașul roșu arăta faptul că acolo se desfășurau ceremonii religioase (am văzut apoi mai multe mirese care realizau ședințe fotografice în curtea palatului). Această biserică nu este pictată la exterior, iar cele câteva ferestre mici sunt încadrate de ornamente dreptunghiulare din piatră, meșteșugit sculptate. Acest lăcaș de cult a reprezentat paraclisul domeniul brâncovenesc de la Mogoșoaia.

Turnul porții străjuiește curtea interioară a complexului și este prevăzut cu un gang ce permite accesul vizitatorilor. Turnul este o construcție impozantă și are în partea de sus o platformă acoperită, susținută de mai multe coloane, un loc ideal pentru realizarea unor poze de la înălțime. Se poate urca în acel balcon pe o scară aflată în lateral. Noi nu am ajuns acolo sus deoarece, atunci când am intrat, pe trepte era în plină desfășurare o ședință foto.

Imediat ce ajungi în curtea complexului, dintr-o privire îți poți da seama de structura obiectivului. În dreapta intrării de află cuhnia (bucătăria brâncovenească), în stânga este casa de oaspeți, iar în față apare silueta palatului Mogoșoaia.

Cuhnia este o construcție interesantă (de forma unui pătrat, din ceea ce mi-am putut da seama). La fel ca celelalte construcții din cadrul complexului, cuhnia este și ea prevăzută cu un pridvor deschis pe două laturi, susținut de coloane impozante. Acoperișul este prevăzut cu patru turnuri de aerisire.

Casa de oaspeți se află pe latura cealaltă a curții. Această construcție a fost adăugată de către Nicolae Bibescu în perioada 1860 – 1880 și purta inițial denumirea de Vila Elchingen (numită după numele de fată al soției sale, Helene-Louise). Vila a fost realizată respectând stilul brâncovenesc al locului și este la fel de frumoasă ca palatul aflat în apropiere. Pridvorul deschis de la parter este susținut de coloane solide și mai rare decât cele aflate la etaj. La parter funcționează un restaurant destul de căutat, judecând după faptul că majoritatea meselor din exterior erau ocupate. Nu am mâncat acolo, așa că nu pot oferi detalii despre tarife sau despre prețuri.

Mai trebuie spus că -din ceea ce am citit pe internet- după Al Doilea Război Mondial a fost amenajată în Vila Elchingen o Casă de Creație a Uniunii Scriitorilor. Dintre cei care au locuit periodic acolo și au scris opere memorabile pot fi amintiți Marin Preda, Fănuș Neagu, Nicolae Breban sau Zaharia Stancu. Despre Marin Preda voi mai adăuga anumite informații, mai ales că scriitorul a decedat în camera sa de la Mogoșoaia, în noaptea de 15 – 16 mai 1980 (la vârsta de 57 de ani). Operele acestui scriitor se bucurau în acea perioadă de o popularitate în creștere, iar creațiile ”Delirul” (1975) și ”Cel mai iubit dintre pământeni” (1980) i-au atras autorului antipatia comuniștilor români, dar și a vecinilor sovietici. Așa că moartea sa timpurie, precum și diversele informații contradictorii au născut anumite teorii ale conspirației, conform cărora Marin Preda ar fi fost asasinat. De către cine? Nimeni nu a putut da un răspuns exact la această întrebare... Mai multe detalii despre nefericitul eveniment sunt prezentate în acest articol.

Spațiile verzi din jurul palatului sunt adevărate oaze de relaxare în zilele călduroase de vară. Noi ne-am plimbat pe o alee din dreapta, ajungând în câteva minute pe malul lacului. Am zăbovit mai mult acolo, ne-am așezat chiar la un moment dat pe iarbă și ne-am bucurat de priveliște. În apropiere, un pescar aștepta în liniște marea captură.

În vecinătatea palatului am admirat trandafirii și am făcut mai multe fotografii, iar partea opusă a domeniului brâncovenesc nu am mai explorat-o, întrucât doream să vizităm colecția muzeală din palat. Mai trebuie spus că în parcul Mogoșoaia se află cavoul familiei Principelui Nicolae Bibescu. Acest cavou a fost realizat în anul 1870 și a fost restaurat în anul 1997.

Palatul Brâncovenesc găzduiește Muzeul Tradiției Aulice, înființat în anul 2000. Fiind sâmbătă după-amiază, accesul în palat era permis până la ora 18.45. Noi am intrat în muzeu pe la ora 18.00, împreună cu un grup de elevi care sosiseră acolo ceva mai devreme. Nu ne-a deranjat acest lucru, am avut și noi de profitat întrucât am urmărit parțial explicațiile ghidei care a însoțit grupul. După ce am plătit taxa de intrare, am primit niște cipici de plastic pe care i-am pus peste pantofi, o măsură menită să protejeze pardoseala muzeului.

Am urcat la etaj și timp de 30 de minute am trecut dintr-o sală în alta, admirând diferite piese de mobilier, dar și elemente deosebite de arhitectură. Dintre denumirile sălilor prin care am trecut, aș putea aminti Sala de Onoare, Sala Tronului, Sala Ortodoxă sau Cancelaria Domnească. Un loc deosebit este și loggia de la etaj care oferă o priveliște frumoasă către lacul din apropiere. Pe malul celălalt al lacului lucrurile nu mai sunt chiar atât de atrăgătoare (vile și alte acareturi îngrămădite printre pomii de acolo).

Revenind la colecția muzeală a palatului, pot fi admirate exponate precum frumoasele țesături expuse pe pereți (lucrări cu vechime considerabilă), cuferele meșteșugit sculptate, o vitrină Biedermeier (Viena, secolul al XIX-lea), icoanele vechi, vasele de ceramică, niște hărți, cărți bisericești vechi (dintre care aș putea aminti un Triodion din anul 1747, București), jilțuri, dar și unele picturi abstracte. Majoritatea pieselor expuse provin din donații.

Aproape de finalul prezentării, ghida ne-a condus afară și ne-a invitat către un alt spațiu, amenajat la subsolul Palatului Brâncovenesc. Într-o sală pătrată sunt expuse mai multe fragmente provenind de la fosta Mănăstire Văcărești. Există și o machetă a acestui lăcaș de cult. Am citit faptul că mănăstirea a fost ctitorită în anul 1716 și a fost demolată în anul 1986, la solicitarea lui Nicolae Ceaușescu. Fragmentele expuse acolo ”spun” o poveste tristă a unui important fost obiectiv construit în stil brâncovenesc.

Ar mai fi de precizat că pentru vizitarea colecției muzeale din incinta palatului am plătit câte 6 lei de persoană. Programul de vizitare din acel moment era: luni – închis; marți-vineri, între orele 10.00-18.00; sâmbăta și duminica, între orele 10.00 și 19.00. Ultimul acces era permis cu 15 minute înainte de ora închiderii.

După mai bine de două ore petrecute vizitând acest frumos domeniu brâncovenesc, sosise momentul să plecăm spre casă. Umbrele tot mai lungi din jurul nostru ne-au însoțit pașii pe aleea principală, către ieșire. Am plecat de acolo încântați și ne-am propus să mai revenim cândva. Concluzionând, recomandăm vizitarea acestui domeniu brâncovenesc aflat atât de aproape de București.

Toate cele bune!

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 18.01.2019 23:08:10

Validat / Publicat: 19.01.19 08:43:55


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 453


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42500 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mihaelavoicu
[19.01.19 11:57:42]
» mesaj pers

   O excursie foarte interesantă. Mogoșoaia este un loc superb. Dacă nu ai intrat în Biserica din curtea palatului, ai pierdut ceva foarte frumos. Acolo se află mormântul din marmoră, frumos sculptată, al soțului Martei Bibescu, aviator George Valentin Bibescu.

   Eu am apreciat mult colecția de covoare.

   Toate bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[19.01.19 12:48:30]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Foarte bun articol!

   Am vizitat acest domeniu prin anul 2003 (sau 2004?). Atunci interioarele nu erau la fel de frumos amenajate, erau mai sobre, cu mobilier puțin - aproape fără - pereții nu erau „tapetați” cu covoare sau cu tablouri.

   Așa cum arată în pozele tale, este mult mai atractiv!

   Felicitări! Am votat cu drag! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[19.01.19 12:53:55]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Anii trecuți (2003 sau 2004), biserica nu era deschisă spre vizitare, aș fi vrut și eu s-o văd, dar... era cu lacăt! :(

   Nu știam că mormântul lui Valentin Bibescu este acolo, aflu acum de la tine! Dacă am să mai ajung acolo, sigur am să-l văd! (sper!) Pupici! :*:*:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.01.19 18:04:20]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Într-adevăr, nu am intrat în acea biserică, locul fiind pregătit pentru o ceremonie religioasă. De altfel, aș putea spune că a fost o invazie de mirese cât am stat noi pe acolo (participau la ședințe foto în curtea palatului; fie pe scările exterioare ale palatului, fie în parc). Nu-i nimic, a mai rămas ceva de văzut și cu altă ocazie! :)

   @doinafil: Interiorul palatului este frumos amenajat, ne-a plăcut! Ai ce vedea și totodată exponatele sunt suficient de aerisite încât spațiul să nu fie încărcat.

   @all: Mulțumesc pentru ecouri și pentru lectură!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mihaelavoicu
[19.01.19 22:09:09]
» mesaj pers

   @doinafil: Voi posta pe Prieteni fotografia plăcii funerare, George Valentin Bibescu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[20.01.19 09:52:45]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumesc, Mihaela! (drăguță, ca întotdeauna!):*:*:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[41] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Intrarea pe domeniul brâncovenesc de la Mogoșoaia. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048378">Şterge vot</a></div><span id="v91048378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Intrarea pe domeniul brâncovenesc de la Mogoșoaia.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Copacii falnici din jur ne-au vegheat primii pași făcuți pe acest frumos domeniu brâncovenesc. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048379">Şterge vot</a></div><span id="v91048379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Copacii falnici din jur ne-au vegheat primii pași făcuți pe acest frumos domeniu brâncovenesc.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Vegetația din jur se îmbină armonios cu vestigiile istorice. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048380">Şterge vot</a></div><span id="v91048380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Vegetația din jur se îmbină armonios cu vestigiile istorice.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JUN-2018] Aceasta este biserica având hramul ”Sfântul Gheorghe”. Lăcașul de cult a fost terminat în anul 1688, cu puțin timp înainte ca Brâncoveanu Constantin să devină domnitor. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048381">Şterge vot</a></div><span id="v91048381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Aceasta este biserica având hramul ”Sfântul Gheorghe”. Lăcașul de cult a fost terminat în anul 1688, cu puțin timp înainte ca Brâncoveanu Constantin să devină domnitor.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Aflați în gangul de sub turnul porții admirăm silueta elegantă a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048382">Şterge vot</a></div><span id="v91048382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Aflați în gangul de sub turnul porții admirăm silueta elegantă a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Turnul porții este prevăzut cu o platformă în partea superioară, loc de unde domeniul poate fi admirat de la oarecare înălțime. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048383">Şterge vot</a></div><span id="v91048383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Turnul porții este prevăzut cu o platformă în partea superioară, loc de unde domeniul poate fi admirat de la oarecare înălțime.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] Aceasta este cuhnia, vechea bucătărie brâncovenească. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048384">Şterge vot</a></div><span id="v91048384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Aceasta este cuhnia, vechea bucătărie brâncovenească.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] O latură a casei de oaspeți, cunoscută inițial sub denumirea de Vila Elchingen. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048385">Şterge vot</a></div><span id="v91048385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] O latură a casei de oaspeți, cunoscută inițial sub denumirea de Vila Elchingen.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] La plimbare pe aleile din apropierea lacului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048386">Şterge vot</a></div><span id="v91048386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] La plimbare pe aleile din apropierea lacului.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Am admirat lacul preț de câteva minute. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048387">Şterge vot</a></div><span id="v91048387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Am admirat lacul preț de câteva minute.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Fragmente de alei pe domeniul de la Mogoșoaia. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048388">Şterge vot</a></div><span id="v91048388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Fragmente de alei pe domeniul de la Mogoșoaia.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] O parte din curtea interioară a frumosului domeniu brâncovenesc de la Mogoșoaia. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048389">Şterge vot</a></div><span id="v91048389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] O parte din curtea interioară a frumosului domeniu brâncovenesc de la Mogoșoaia.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Scara exterioară a palatului îți conduce pașii în balconul spre curtea interioară a domeniului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048390">Şterge vot</a></div><span id="v91048390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Scara exterioară a palatului îți conduce pașii în balconul spre curtea interioară a domeniului.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc găzduiește Muzeul Tradiției Aulice, înființat în anul 2000. Am vizitat această colecție muzeală. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048391">Şterge vot</a></div><span id="v91048391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc găzduiește Muzeul Tradiției Aulice, înființat în anul 2000. Am vizitat această colecție muzeală.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia - exponate diverse. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048392">Şterge vot</a></div><span id="v91048392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia - exponate diverse.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia - Reprezentare a Sfinților Martiri Brâncoveni. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048393">Şterge vot</a></div><span id="v91048393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia - Reprezentare a Sfinților Martiri Brâncoveni.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Am admirat exponatele și încăperile aflate la etaj. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048394">Şterge vot</a></div><span id="v91048394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Am admirat exponatele și încăperile aflate la etaj.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia - exponate diverse. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048395">Şterge vot</a></div><span id="v91048395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia - exponate diverse.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] La pas prin sălile primitoare ale palatului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048396">Şterge vot</a></div><span id="v91048396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] La pas prin sălile primitoare ale palatului.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] Reprezentare de mari dimensiuni a familiei ctitorului Constantin Brâncoveanu. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048397">Şterge vot</a></div><span id="v91048397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] Reprezentare de mari dimensiuni a familiei ctitorului Constantin Brâncoveanu.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia - sala tronului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 18.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048398">Şterge vot</a></div><span id="v91048398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia - sala tronului.
foto Crazy_Mouse [18.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[41] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.169229030609 sec