#I#D
91934 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sardinia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.01.2019
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • I murales din Orgosolo şi Tinnura


  Urmare de aici

  Orgosolo este un orăşel vechi de origine medievală în inima Sardiniei, situat la cca 20 km de capitala regiunii Barbagia, Nuoro. Este amplasat la 660 m altitudine în regiunea Supramonte înconjurată de munţi. Principala îndeletnicire a locuitorilor este păstoritul.

  Oraşul a devenit faimos datorită celor 150 picturi murale de mărime naturală executate pe pereţii exteriori ai caselor. Temele predilecte sunt cele politice şi sociale:scene din viaţa bandiţilor, vendeta, războiul, fascismul, lupta pentru independenţa Sardiniei. Cauza acestei explozii contestatare este proiectul guvernului Italian din anii ´60 de a crea o bază militară în colaborare cu NATO şi expropierea pământurilor păstorilor sardinezi. În urma acestei acţiuni fenomenul banditi cunoscut de secole în regiune a luat amploare, astfel încât în a doua jumătate a secolului trecut Orgosolo din cauza ratei ridicate a criminalităţii era numit, ˝satul ucigaşilor˝.

  Deşi după anii ´80 carabinierii au stopat în mare fenomenul, încă funcţionează în comunităţile izolate codul onoarei şi vendetei numit Codice Barbaricino. Judecata se face în cadrul comunităţii fără sprijinul autorităţilor şi ducerea la îndeplinire a verdictului o face familia celui lezat. Vittorio de Seta (nu Sica) a regizat în 1961 un film de mare succes Banditi a Orgosolo (interpretat de localnici) care descrie evoluţia unui păstor simplu deposedat de pământ de guvern care se transformă în transfug şi terorist.

  Prima pictură murală semnată Dioniso a fost realizată de un grup de anarhişti din Milano conduşi de arhitectul Pinnucio Scuola în 1969. Au urmat compoziţiile echipei unui profesor comunist Francesco Casino care şi-a încurajat studenţii să picteze faţadele modestelor case şi să diversifice temele, ducându-le până la conflictele internaţionale din Vietnam sau Gaza, criza petrolului din 1973, lupta pentru pace. Fiecare pictură are impact dramatic asupra privitorului atât prin desen cât şi prin mesajul care o însoţeşte. Stilul abordat oscilează între impresionism, hiperealism şi pictură naivă, rădăcinile fiind luate din pictura revoluţionară a mexicanului Diego Rivera (vă mai amintiţi de filmul Frieda cu Salma Hayek?).

  Mişcarea sardineză s-a numit revoluţia Pratobello şi înafară de protestul prin pictură au apărut şi lupte de gherilă susţinute de grupări organizate de banditi. În cele din urmă guvernul a renunţat la confiscarea pământurilor păstorilor şi la amplasarea unei baze militare în munţi şi păstorii şi-au reluat viaţa tradiţională pe care o duceau de sute de ani.

  După anii 80, odată cu ieşirea din criza economică, picturile politice nu au mai avut motivaţie şi în alte localităţi cum sunt San Sperate, Villamar sau Tinnura, murales reprezintă viaţa de zi cu zi a agricultorilor şi păstorilor dar şi teme de interes global şi internaţional. Pictura murală sardină este o formă de décor urban în care locuitorii micilor comunităţi povestesc nealterat problemele lor actuale. Există o preocupare a autorităţilor şi organizaţiilor neguvernamentale de a proteja aceste picturi unicat care se deteriorează prin expunere la intemperii.

   

  Tinnura este un mic sat cu numai 250 locuitori situat în regiunea Planargia în centrul-vest al insulei la 9 km de Bosa şi 55km de Oristano capitala provinciei. De la Bosa se ajunge în 16 minute cu autobuzul comunal la preţ de 2 eu. Nu aş fi scris despre acest sătuţ patriarhal în care locuitorii se ocupă cu împletirea coşurilor de trestie, păstorit, agricultură şi producţia excelentului vin Malvasia dacă nu ar fi şi el renumit prin celebrele sale picturi murale. Întregul sat este un muzeu în aer liber. Picturile murale din Tinnura sunt mai recente decât cele din Orgosolo. Ele au fost create în anul 2000 de muralistul Pina Monne.

  Pe faţadele caselor sunt pictate în culori vii scene din viaţa de zi cu zi, cu ilustrarea îndeletnicirilor oamenilor. Sunt reprezentate 30 de picturi de dimensiunea pereţilor exteriori ai caselor iar execuţia lor este atât de perfectă încât ţi se par scene vii. Spre deosebire de murales din Orgosolo care au o tentă politică şi revoluţionară şi toate picturile sunt însoţite de text, aici este redată viaţa simplă în esenţa ei, puţin romanţată, fără niciun comentariu.

  Am avut ghinionul să intrăm în localitate pe o aversă de ploaie care a şiroit pe geamurile autocarului şi ca atare multe poze au ieşit brăzdate. După terminarea aversei şoferul a întors autocarul aşa încât am putut poza câteva murales di Tinnura în toată splendoarea lor.

  WEB, dacă se poate youtube

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Michi in 13.01.2019 12:56:38

  Validat / Publicat: 13.01.19 14:35:09


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 761


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29000 PMA (din 30 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Michi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - doinafil
  [13.01.19 17:01:23]
  » mesaj pers

     @Michi:

     Interesant și de succes acest mod de a protesta, prin grafitti. Mie nu-mi plac mâzgălelile de pe pereții Bucureștiului, care se vor artă (?!?!?), însă cele de aici, din Orgosolo și din Tinnura au un mesaj clar, de contestare a guvernanților. Sunt nu numai cu mesaj, dat sunt și bine executate!

     Mi-a plăcut ce am citit și văzut, în consecință am votat cu drag! :*:*:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - Michi
  [13.01.19 17:24:12]
  » mesaj pers

     @doinafil:Mulţumesc Doina, cu atât mai mult cu cât te ştiu o cunoscătoare în artă.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [13.01.19 17:55:12]
  » mesaj pers

     @Michi: Foarte, foarte interesant acest mod de protest. Și foarte diferit de picturile murale văzute de mine la Lyon.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [13.01.19 17:57:43]
  » mesaj pers

     Foarte interesante picturile astea murale. Au expresie, șarm, mesaj. Numai cineva cu talent, poate chiar plasticieni, pot face așa ceva.

     Mi-am amintit de filmul ”Frații corsicani”, văzut prin anii 60, film dur cu un sfârșit tragic.

     Frumos review! Vă îmbrățișez!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Michi
  [13.01.19 18:49:26]
  » mesaj pers

     @ Carmen& @ Mihaela, mulţumesc pentru vot, ecou şi apreciat poze.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Jimmy1
  [13.01.19 23:33:52]
  » mesaj pers

     @Michi: Nu mai am voie să vă votez că n-am publicat nimic. Excelent articol, excelente poze.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mprofeanu
  [24.01.19 19:44:23]
  » mesaj pers

     @Michi: Am fost la Orgosolo în primăvara anului 2013, cu autobuzul din gara orașului Nouro. Și acolo la Nouro am fost cu un alt autobuz ce pleca din Olbia.

     Mi-a plăcut acel sat și acum îmi aduc aminte cum autobuzul a urcat destul de abrupt și sinuos pe drumul ce duce în sat.

     În Tinnura nu am fost, atunci nu ne trecea prin minte să închiriem mai bine o mașină și să vizităm Sardinia mai ușor.

     Frumoasă este Sardinia!...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [27] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2018] Intrarea în Orgosolo -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047356">Şterge vot</a></div><span id="v91047356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2018] Intrarea în Orgosolo
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2018] Murales deteriorate de intemperii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047357">Şterge vot</a></div><span id="v91047357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2018] Murales deteriorate de intemperii
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [OCT-2018] Picturi deteriorate de intemperii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047358">Şterge vot</a></div><span id="v91047358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2018] Picturi deteriorate de intemperii
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  P04 [OCT-2018] Alt război? Nu, mulţumesc -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047359">Şterge vot</a></div><span id="v91047359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2018] Alt război? Nu, mulţumesc
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [OCT-2018] Lumea trece printr-o criză nemaiîntâlnită -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047360">Şterge vot</a></div><span id="v91047360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2018] Lumea trece printr-o criză nemaiîntâlnită
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [OCT-2018] Un păstor cu cătuşe la mâini -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047361">Şterge vot</a></div><span id="v91047361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2018] Un păstor cu cătuşe la mâini
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2018] Pictură murală în Orgosolo -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047362">Şterge vot</a></div><span id="v91047362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2018] Pictură murală în Orgosolo
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [OCT-2018] Pictură murală în Orgosolo -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047363">Şterge vot</a></div><span id="v91047363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2018] Pictură murală în Orgosolo
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [OCT-2018] Mesaj revoluţionar al tinerilor -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047364">Şterge vot</a></div><span id="v91047364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2018] Mesaj revoluţionar al tinerilor
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [OCT-2018] Mesaj antifascist -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047365">Şterge vot</a></div><span id="v91047365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2018] Mesaj antifascist
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [OCT-2018] Provocare colonialistă şi fascistă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047366">Şterge vot</a></div><span id="v91047366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2018] Provocare colonialistă şi fascistă
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2018] În faţa unui pahar de vin -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047367">Şterge vot</a></div><span id="v91047367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2018] În faţa unui pahar de vin
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [OCT-2018] Mama, văduvă de păstor -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047368">Şterge vot</a></div><span id="v91047368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [OCT-2018] Mama, văduvă de păstor
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [OCT-2018] O FLOARE PENTRU PACE -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047369">Şterge vot</a></div><span id="v91047369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2018] O FLOARE PENTRU PACE
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [OCT-2018] Picturi murale în Orgoso -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047370">Şterge vot</a></div><span id="v91047370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2018] Picturi murale în Orgoso
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [OCT-2018] Campanie de donare de sânge -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047371">Şterge vot</a></div><span id="v91047371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2018] Campanie de donare de sânge
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [OCT-2018] Emigranţi clandestini în America -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047372">Şterge vot</a></div><span id="v91047372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [OCT-2018] Emigranţi clandestini în America
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [OCT-2018] Pictură murală în Orgoso -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047373">Şterge vot</a></div><span id="v91047373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [OCT-2018] Pictură murală în Orgoso
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [OCT-2018] Viaţă de familie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047374">Şterge vot</a></div><span id="v91047374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [OCT-2018] Viaţă de familie
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [OCT-2018] Tinnura- pictură murală văzută pe ploaie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047375">Şterge vot</a></div><span id="v91047375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [OCT-2018] Tinnura- pictură murală văzută pe ploaie
  foto Michi [13.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [OCT-2018] Tinnura- pictură murală văzută pe ploaie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 13.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1047376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1047376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1047376">Şterge vot</a></div><span id="v91047376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1047376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1047376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1047376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [OCT-2018] Tinnura- pictură murală văzută pe ploaie
  foto Michi [13.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  #I#D2
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.11606502533 sec