91614 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Excursii opţionale prin/din Rhodos

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.12.2018
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Koskinou, satul colorat din Rhodos, poate cel mai pitoresc din insulă


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Cum am ajuns acolo

La început, pe când ne făcuserăm temele cu privire la vacanța ce aveam s-o petrecem în Rhodos, satul Koskinou nu figura pe lista noastră de obiective de vizitat în insulă, care și așa era plină de puncte de atracție, realizabile într-o măsură mai mare sau mai mică. De fapt, nici nu cred că auzisem de satul ăsta, până să citesc de el pe marginea unei hărți a insulei distribuită gratuit în aeroport, la secțiunea „Seightseeing”. Acolo era prezentat în două-trei vorbe drept satul cu cele mai frumoase case din insulă, case colorate vesel, construite în perioada neoclasică și, cum aveam până atunci experiența superbelor case din insulele Symi şi Halki, mi-am zis că nu trebuie nicidecum ratat, mai cu seamă că se află destul de aproape de capitala Rhodos Town. L-am inclus așadar în program, mai bine zis l-am „strecurat” pe când ne întorceam din sudul insulei, de la Prasonissi, punându-l la pachet cu bijuteria de staţiune Kallithea Springs.

Koskinou este situat la 7 km de centrul orașului Rhodos, la început fiind nevoie să te înscrii pe șoseaua care duce la Lindos (în estul insulei), iar în dreptul stațiunii Kallithea Springs, se face dreapta către munte și se urcă pe un drum șerpuit circa 2 km. Din punct de vedere administrativ, aparține de localitatea Kallithea, iar numărul locuitorilor săi ar fi în jur de 3.000 de suflete, iar înălțimea la care se află este de 100m.

Ce este Koskinou (în greacă Κοσκινού) și în ce constă

Deși este o așezare veche, dar nu chiar atât de veche precum altele din Rhodos care datează de mii de ani, Koskinou are o istorie interesantă care ne relevă că satul ar fi cunoscut o înflorire deosebită în secolele XVII-XVIII, când au fost ridicate aceste frumoase case, locuitorii ei fiind ba comercianți de bureți de mare, ba constructori de vase sau cel mai probabil, sitari, cuvântul koskinoú însemnând „sită”. Această din urmă meserie, pare-se la fel de bănoasă ca și celelalte, i-a făcut pe localnici să se întreacă în a-și clădi case, care de care mai frumoase, motiv de fală între aceștia.

Este renumit, așadar, pentru casele sale tradiționale construite în stil neolcasic, ale căror fațade sunt zugrăvite în culori luminoase, vesele și foarte tari: roșu, galben, verde, mov, portocaliu, maro, turcoaz. Acestea se găsesc în partea veche a satului, într-un cartier foarte bine conservat, la care locuitorii săi țin foarte mult să-i păstreze intact aspectul de acum două-trei sute de ani, totuși inserând subtil elemente de modernitate absolut necesare, precum utilitățile, fără de care nu se mai poate concepe viața în secolul nostru. Multe dintre case au fost renovate şi se găsesc în stare foarte bună, altele nu au fost atât de norocoase şi arată mai rău.

La intrarea în curți, se găsesc portaluri cu arcade impresionante, realizate din piatră și metal. În plus, casele au și ele uși și ferestre arcuite, decorate bogat cu ornamente din lemn, metalice sau cu desene gravate pe ele. Casele sunt dispuse pe străduțe înguste și întortocheate ca un labirint, așa încât nu e prea greu să te rătăcești. Ulițele sunt pietruite și, aproape în dreptul fiecărei case, atârnă flori superbe de iasomie și bougainvillea în diverse nuanțe, fiind o reală plăcere să te pierzi în pas de plimbare pe ele.

Farmecul satului face ca acesta să fie al doilea cel mai fotografiat loc din Rhodos, după orășelul Lindos, splendida așezare cu aspect cicladic din insulă. Curțile caselor sunt acoperite cu mozaicuri din pietricele negre și albe care poartă motive rhodiene, numite hohlaki. De asemenea, și în case, pardoseala ar fi tot din mozaicuri din pietricele negre și albe, frumos îmbinate, după cum în interior, casele ar avea pereții împodobiți cu vase ceramice tradiționale, iar ferestrele ar fi protejate cu draperii țesute manual.

Ce se mai poate vedea sau face în Koskinou

Fiind un sat cu o existență de vreo două mii de ani, Koskinou are câteva biserici vechi, dar și câteva vestigii împrejurul satului, din perioada greacă antică sau bizantină. Dintre biserici, cea mai de demult este cea cu hramul Agios Lukas care datează din secolul al IV-lea, fiind de fapt la origine o bazilică din eopca creștină timpurie, reconstruită în mai multe rânduri. Ar mai fi biserica Agia Irini, veche şi ea de vreo 200 ani ce seamănă cu o moară veche și impozanta biserică a Fecioarei Maria, cel mai mare lăcaș din Koskinou, lângă care aveam să parcăm şi noi.

În Koskinou se află câteva case tradiționale restaurate, semnalizate cu pancarte, precum Casa Tradiţională Dimitroula din păcate noi nu am găsit niciuna deschisă pentru a putea vedea și admira interioarele vestite, despre care citisem.

Există la marginea satului, după cum arată indicatoarele, și ruinele unui mic castel medieval, din secolul al XIII-lea care nu are legătură cu cele ridicate de Cavalerii Ioaniți, ci făcea parte din fortificațiile bizantine care, mai târziu, au fost parțial înglobate în structura satului. De asemenea, în Koskinou a fost înființat un mic muzeu folcloric care detaliază cultura, obiceiurile și tradițiile existente încă din vremuri străvechi ale locuitorilor de aici.

Peste tot, în centrul satului, se pot întâlni acele taverne și cafenele unde se pot vedea bătrânii satului stând la palavre și savurând câte un păhărel de ouzo, cu ochii pe trecători. Tavernele servesc mâncăruri delicioase din bucătăria locală (le-am probat) și internațională, dar cele mai cunoscute „preparate” din partea locului sunt așa-numitele melekouni care sunt dulciuri de casă sub formă de batoane învelite cu miere de cimbru și mult susan.

În sat există și posibilități de cazare la pensiuni și hoteluri mai mici, fiindcă Koskinou a devenit o stațiune de vacanță din ce în ce mai căutată, în special de cei ce vor mai multă liniște și relaxare într-un cadru viu colorat.:) În plus, cei ce se cazează aici, își pot petrece timpul și la plaja Reni Koskinou, situată la 2,5 km, pe coasta Mediteranei, acolo unde s-a „dezvoltat” practic, o a doua parte a așezării Koskinou, mult mai nouă, cu câteva unități de cazare proprii, mult mai moderne.

Localnicii de la taverna unde ne-am oprit și noi ne-au spus că cel mai potrivit ar fi fost să vizităm satul pe 17 iulie când are loc un festival anual de sărbătoarea Ag. Marina, cu muzică și dansuri locale, cu mâncare și băutură tradiționale și un târg în care se vând tot felul de mărfuri.

Nici acum nu nimeriserăm prea rău, deși cam aglomerat, ne-am potrivit să vizităm satul în același timp cu multe frumuseți indiene, dat fiind că centrul vechi al satului era ales de organizatorii concursului „Haut Monde Mrs India Worldwide 2018” drept decor pentru una dintre ședințele foto. Prestigioasa competiţie se ţinea anul acesta în Rhodos tocmai pentru a promova încă o dată insula şi bogăţiile sale. Străduțele fuseseră invadate de zeci de frumoase brunete împreună cu cameramanii și fotografii lor ce profitau din plin de farmecul și culorile minunate ale vestitelor case. Lucrul acesta ne-a întărit ideea că, într-adevăr, Koskinou este cel de-al doilea loc cel mai fotografiat din insulă, după Lindos, fiind preferat față de acesta fiindcă este mai puţin expus, oferă discreție, liniște, departe de aglomerație și circulație intensă.

Concluzie

Deși Koskinou nu făcea parte inițial din noianul de obiective turistice pe care ni le fixaserăm pentru Rhodos, ne-am bucurat că am avut posibilitatea să ne clătim ochii privind casele cu arhitectură neoclasică, la pas printre frumoasele indience cu care dădeam nas în nas fără să vrem pe străduțele satului vechi.

Se pare că farmecul coloratului sat Koskinou nu i-a lăsat indiferenți nici pe cei câțiva artiști locali și străini care au ales să se mute aici definitiv, după cum ne-a spus patronul tavernei la care am mâncat, probabil în ideea să fie mai aproape de sursa care să-i inspire la creație.

Dacă mergeți în Rhodos, vă puteți „rupe” două-trei ore pentru a vă rătăci pe străduțele din Koskinou, dacă vă plac casele acestea zugrăvite în tonuri vii, dacă simțiți nevoia să vă relaxați într-un cadru mai retras și mai puțin comercial. În plus, este și foarte aproape de capitală de unde se poate ajunge cu transportul în comun.

Vă rog, atașați următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=D1rIVrHuM0s

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 26.12.2018 22:02:16

Validat / Publicat: 26.12.18 23:33:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 695


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  45200 PMA (din 49 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[26.12.18 23:30:04]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[27.12.18 01:49:28]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.12.18 06:33:07]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulţumesc frumos, sunt onorată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.12.18 10:17:56]
» mesaj pers

   Fără îndoială, dacă voi reveni în Rhodos, mă duc și eu în acest sătuc romantic, colorat... sigur că nu am știut de el... dar mulțumesc că ni l-ai prezentat atât de frumos... :)

   Uitându-mă la poze și la filmuleț, îmi aduce aminte tare de Patmos, de casele din Chora și Skala, cu arcadele superbe de piatră la ușă și poartă. Sigur că nu erau așa de colorate, acolo erau albe, dar totuși aduce mult...

   Iar florile, care îmbracă spectaculos zidurile și porțile, cred că nu mă satur niciodată privind la astfel de locuri!!! :)

   Mă bucur pentru voi că ați ajuns acolo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
- doinafil
[27.12.18 14:05:21]
» mesaj pers

   @irinad:

   Este un sătuc cu case f. frumoase, iar bougainvillea, „floarea de hârtie”, cu nuanțele ei diferite nu face decât să le înfrumusețeze și mai mult!

   Mă uitam la P24, poarta neîngrijită, intrată în paragină, chiar dacă acum este așa, tot avea o floare la intrare, semn al iubirii pentru flori a localnicilor! Poate stăpânii casei erau plecați, de-aceea era uscată mușcata. Dacă eram eu printre vecinii casei, sigur n-o lăsam să se usuce!

   Felicitări pentru scriere și descriere, dar și pentru pozele frumoase!

   Am votat cu drag, a meritat cu prisosință! :*:*:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.12.18 14:43:20]
» mesaj pers

   @maryka: Si eu când am aflat de sat, am vrut neapărat să-l văd fiindcă aveam experiență caselor din insulele Symi şi Halki care-mi plăcuseră la nebunie. Noroc cu harta găsită in aeroport, tot uitându-mă am dat de informații minimale, dar foarte utile si practice. S-a nimerit să fim pe-acolo in acelaşi timp cu frumoasele Indiei şi asta a contribuit mult în a aprecia locul dându-ne seama că nu degeaba aleseseră oamenii din staff-ul lor să facă acolo pozele de catalog şi filmulețele de prezentare.

   A fost o experiență scurtă, dar foarte plăcută.

   Mulțumesc mult de vizită, ecou şi comentarii, eram aproape sigură că, la cât iubeşti de mult şi tu Grecia, îți va plăcea satul cu toate casele şi străduțele lui.

   Toate cele bune! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.12.18 14:59:00]
» mesaj pers

   @doinafil: După părerea mea (subiectivă, desigur), chiar şi casele vechi, nerestaurate aveau ceva frumos, deşi privite în ansamblu, apăreau neîngrijite şi lăsate la voia întâmplării. Cu alte cuvinte aveau şarm, acel şarm care amintea de prosperitatea şi fericirea unei familii înstărite odinioară.

   Da, florile erau minunate. Aşa colorate si vesele cucereau orice trecător. Sunt sigură ca nu le-ați fi lăsat să se usuce, însă tot ce e posibil, proprietarii sa nu fi stat efectiv în sat. Proprietarul tavernei la care am mâncat, mândru tare de satul lui, văzând că ne interesează, nu ştia ce să ne povestească mai întâi.

   Mulțumesc frumos pentru cuvintele frumoase,:ecou, vizită, mă bucur că v-a plăcut Koskinou, satul colorat din Rhodos.:*:*:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mireille
[27.12.18 16:23:04]
» mesaj pers

   @irinad: satul colorat a fost pe lista mea de obiective, nu am gasit însa mijloc de transport public până acolo... am ajuns ușor la Kalithea cu autobuzul dimineata devreme, a fost greu să revin în Rhodos town, toate autobuzele erau pline și nu opreau în statie, că nu mai era loc... era doar optiunea taxiului pentru Koskinou, dar nu m-am aventurat de una singură... în concluzie, nu am carnet de șofer, stau acasă și pun punct final Greciei... fără mașină închiriată e greu să descoperi frumusetile insulei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.12.18 20:52:57]
» mesaj pers

   @mireille: Ei, ştiam că tu te documentezi temeinic înainte să vizitezi un anumit loc, de aceea nu mă surprinzi prea tare, dar mă bucur că aflaseşi de satul ăsta dinainte în sensul că mă înţelegi de ce am ţinut să-l vizităm.

   Am văzut în centrul satului, lângă biserică, o staţie de autobuz şi m-am gândit că e posibil ca acestea să vină până acolo. Beneficiind de maşină închiriată trei zile, am avut libertate de mişcare, într-adevăr, deplasările fiind floare la ureche. Îţi dau dreptate când spui că e greu să descoperi frumuseţile insulei fără maşină închiriată, dar eu nu pot pune punct final Greciei, fiindcă îmi place, am mai spus-o de fiecare dată când am avut ocazia şi o voi scotoci atât cât mă vor ţine picioarele. Ce-i drept, mereu am fost cu maşina în Grecia (cu excepţia primei dăţi şi a city-breack-ului de la Atena), deci deplasările erau oarecum asigurate.

   Mulţumesc mult pentru vizită, ecou şi comentarii! O seară minunată îţi doresc!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- DOINITA
[29.01.19 08:06:19]
» mesaj pers

   Frumuseti grecesti, frumuseti indiene, e multa frumusete in reviewul tau!

   P. s. indiencele, erau in uniforma? Toate aveau tinuta cu dungi... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[29.01.19 08:14:33]
» mesaj pers

   @DOINITA: Frumuseţea grecească pe care o iubim şi tu şi eu era prezentă peste tot în Rhodos. Frumuseţile Indiei, trecătoare de altfel, erau acolo absolut inopinat, dar spre încântarea noastră. Da, am sesizat şi eu că toate indiencele aveau în îmbrăcăminte ceva cu dungi, e posibil să fi fost ideea designerului ce le-o fi asigurat vestimentaţia.

   Dar, am avut noroc să ne nimerim la "împletirea" cu succes a celor două tipuri de frumuseţe...

   Mulţumesc de vizită, pupici!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  Publicitate    [22.04.19 00:00:54]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[37] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] Casă cu bougainvillea în Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044133">Şterge vot</a></div><span id="v91044133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] Casă cu bougainvillea în Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] Koskinou, poarta uneia dintre case -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044134">Şterge vot</a></div><span id="v91044134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] Koskinou, poarta uneia dintre case
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] House Marigo, Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044135">Şterge vot</a></div><span id="v91044135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] House Marigo, Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2018] Una dintre străduţele din Koskinou, Rhodos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044136">Şterge vot</a></div><span id="v91044136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] Una dintre străduţele din Koskinou, Rhodos
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] Casă în Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044137">Şterge vot</a></div><span id="v91044137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] Casă în Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] Casă cu bougainvillea în Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044138">Şterge vot</a></div><span id="v91044138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] Casă cu bougainvillea în Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] Altă străduţă în Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044139">Şterge vot</a></div><span id="v91044139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] Altă străduţă în Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] O frumoasă indiancă la pozat în faţa unei porţi din Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044140">Şterge vot</a></div><span id="v91044140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] O frumoasă indiancă la pozat în faţa unei porţi din Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2018] Multe flori la poarta uneia dintre case -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044141">Şterge vot</a></div><span id="v91044141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] Multe flori la poarta uneia dintre case
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] Casa Tradiţională Dimitroula, Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044142">Şterge vot</a></div><span id="v91044142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] Casa Tradiţională Dimitroula, Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] Altă străduţă, alte case în Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044143">Şterge vot</a></div><span id="v91044143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] Altă străduţă, alte case în Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] Casa Tradiţională Dimitroula din celălalt unghi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044144">Şterge vot</a></div><span id="v91044144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] Casa Tradiţională Dimitroula din celălalt unghi
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2018] La pas, pe străduţele din Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044145">Şterge vot</a></div><span id="v91044145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018] La pas, pe străduţele din Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2018] Multe fete frumoase la coadă la şedinţe foto -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044146">Şterge vot</a></div><span id="v91044146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018] Multe fete frumoase la coadă la şedinţe foto
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2018] Una dintre porţile nerestaurate -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044147">Şterge vot</a></div><span id="v91044147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018] Una dintre porţile nerestaurate
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2018] O casă pe o stradă înfundată din Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044148">Şterge vot</a></div><span id="v91044148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018] O casă pe o stradă înfundată din Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2018] Pe străzi în Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044149">Şterge vot</a></div><span id="v91044149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018] Pe străzi în Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2018] Frumoasele indience stând la coadă pentru a fi repartizate la pozat -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044150">Şterge vot</a></div><span id="v91044150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2018] Frumoasele indience stând la coadă pentru a fi repartizate la pozat
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2018] Bougainvillea la porţile caselor din Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044151">Şterge vot</a></div><span id="v91044151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018] Bougainvillea la porţile caselor din Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2018] Multe ghivece în faţa casei acesteia din Koskinou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044152">Şterge vot</a></div><span id="v91044152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018] Multe ghivece în faţa casei acesteia din Koskinou
foto irinad [26.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2018] Se înfoaie corespunzător rochia la şedinţa foto -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1044153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1044153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1044153">Şterge vot</a></div><span id="v91044153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1044153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1044153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1044153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018] Se înfoaie corespunzător rochia la şedinţa foto
foto irinad [26.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[37] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.557432889938 sec