#E#D
91424 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Gijon

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.12.2018
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 05.01.13
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Gijon, capitala maritimă a Asturiei


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

„În Gijon, noi nu bem doar cidru, trăim pentru el‘’ (motto local)

 

Am lăsat în spate aristrocaticul Oviedo și după 29 de km am deschis o fereastră maritimă rapidă spre Gijon, cel mai mare oraș spaniol al Asturiei cu peste 270 000 de locuitori.

Deci povestea cidrului merge mai departe, inhalez și absorb puterea peisajului asturian, în timp ce domnul ghid recită la microfon, frânturi din viata de ieri și de astăzi a orasului aflat pe Via de la Plata, aflând că el ar fi avut un port, înainte de venirea romanilor.

Ei transportau spre sudul Spaniei metale pretioase și minerale, eu as duce în brațe, dacă aș fi pe un vapor, doar o sticlă de cidru, deși o veche traditie asturiană zice că acesta își pierde din aromă, dacă e scos din Asturia, așa că am lasat băutura pe raftul unui magazin.

Gijon, oras portuar cu miros industrial, e capitala Coastei Verzi, m-a izbit aici o combinație minunată de arome ale Mării Cantabrice, un patrimoniu monumental interesant și oglinzile urbanismului modern.

Localizarea Gijonului pe Costa Verde, între estul și vestul Asturiei, e un punct ideal de explorare a coastei, pentru cei cu o mașină proprie.

Acest Gijon mi s-a părut că are un picior în trecut și unul în prezentul modern, am apăsat din pedală sub umbrela ghidului …. prima impresie, Gijon nu are parfumul elegantului Oviedo … e diferit, contrastant.

Am sorbit orașul nou cu polonicul, pe geamul autocarului, zărind din mers un magazin romnesc închis, pe care scria chiar așa, Oltenia, ni se spune că a dat faliment.

Ne-am continuat traseul cu mașina spre nord, spre Cimadevilla unde se ascunde esenta cartierului vechi, mă trezesc debarcată chiar aproape de portul maritim, doldora de iahturi și vase de agreement, plăcute ochiului.

Playa San Lorenzo, avuția turistică a orașului

Gijon, oraș cu influențe celtice și romane, se articulează în jurul superbei plaje San Lorenzo și a portului.

A fost dragoste la prima vedere pentru plaja uriașă cu nisip auriu din centrul urbei, ea are formă de scoică, am aruncat o mână în apa rece a mării, brr, era evident rece în luna mai, dar soarele era ca un glob auriu, zglobiu.

Receptez cu bucurie informația că plaja centrala de 1,5 km e una din cele mai frumoase din nordul Spaniei, la vest e plaja Poniente, unde evident nu am făcut studiu pe teren … de pe plajă, scrutez la orizont Campo Valdes, în vârful unei mici peninsule.

Playa de San Lorenzo e mărginită de un zid de piatră protector pe timpul mareei, numit

Muro de San Lorenzo, mă plimb solo pe o bucătică dintr-o o promenadă lungă de 3 km, aliniată și cu hoteluri … în spatele băncii unde mă asez, e clădirea veche a Pescăriei Municipale, Pescadria pe Calle Cabrales (1928.)

Marea Cantabrică își pune pecetea asupra orașului, locuitorii ei sunt în sufletul lor latin, pescari, marinari de cursă lungă, constructori de bărci.

Gijon (Xixon) a fost odată un sat de pescari, în lunga lui istorie el devine o fortăreață atacată de pirații mării … romanii au trecut pe aici și au lăsat amprente vizibile și astăzi, pe vremea lor localitatea se numea Gigia.

Istoria sa stă într-un con de umbră până în 1270 când regele Alfonso 10 îi acordă titlul de pueblo.

Pe scena Evului Mediu, monarhii spanioli au aprobat planuri pentru constructia unui port, după alte trei secole Gijon devine capitală maritimă a Asturiei, dar și centru industrial și comercial.

In goana după modernitate și în timpul revolutiei industriale, vechiul port si-a pierdut mostenirea culturală, El Musel s-a născut în sec. 19, odată cu înflorirea industriei mineritului si oțelului.

Gijon a renascut din rădăcinile lui industriale ca pasărea Phoenix, devenind treptat un oraș modern, cosmopolit.

Cimadevilla, inima și sufletul orașului vechi

Cimadevilla în vechiul sat de pescari se află la poalele dealului Cerro de Santa Catalina , fiind înconjurată în epoca medievală de ziduri de protectie, care au fost demolate în epoca modernă.

De pe deal ai șansa să vezi tot orasul și marea, aici e instalată sculptura colosală a lui Eduardo Chillida Elogio del Horizonte , simbolul modern al orașului … urcă acolo cine are timp să scoată capul din coșul turistic, dau din aripi, data viitoare … pe Chillida aveam să-l întălnesc la San Sebastian si la Bilbao în muzeu.

Explorând orasul vechi, pietonal descoperim o parte din oglinda cartierului Cimadevila, care păstrează o combinație de case vechi, populare, dar și nobiliare.

O minunată panoramă asupra ei o prind sub lupă din Campo Valdes , acolo unde e gâtul peninsulei și Biserica San Pedro.

In Campo Valdes iubitorii de istorie găsesc urmele unui mare zid roman și băile romane Termas Romanas , descoperite în 1903, sunt cele mai mari si mai bine păstrate din nordul Spaniei.

Interesul arhitectural e completat de palatul Campo Valdes, cu niște turnuri grațioase din sec 17, pe o stâncă e Biserica San Pedro, patronul orasului e Sfântu Petre, sarbătorit cu mare fast, în luna iunie.

Atunci preotii binecuvântează apele Golfului San Lorenzo și primarul oferă mării daruri florale, ghinion pe capul nostru, era doar luna mai și nu am primit decât îndemnul de a mări pasul.

Biserica îmi pare încremenită într-o solitudine sacră, acolo golful se curbeazăși dispare în mare, pozitia ei geografică e deosebită... am intrat repede și interior.

Actuala clădire urmează modelul bisericilor pre-romanești din Asturias, fiind ridicată pe locul unui lăcaș din sec. 15, distrus în timpul războiului civil spaniol.

Străzile adormite din Cimadevilla sunt aliniate de câteva palate, traseul pietonal trece prin Paseo del Muelle, în Plaza del Marques.

Piața Marchizului

Aceasta piață pe unde am defilat în pași de vals, e prezidată de statuia lui Don Pelayo, regele vizigot, monumentul a fost realizat de un artist spaniol local și amplasat aici în 1891, pe locul unei vechi fântâni... în rolul meu de turist efemer, cu greu îmi imaginez comerțul cu pește sărat care era în toi prin zonă, în vremurile demult apuse.

Peste drum trecem doar în revistă Palatul Revillagigedo, care a apartinut inițial unui marchiz, Esteban, în prezent clădirea este gazda unui centru cultural, cu artă contemporană.

Acest palat sobru a fost construit pe vremea cand atacurile piratilor dinspre mare, erau o reală amenințare.

Palatul e deschis spre port, în afara zidurilor romane, el face legătura între inima Cimadevillei și orașul modern, în secolul 19 și 20 el a fost reședința mai multor monarhi spanioli, veniti în Gijon la băi.

Lângă palat am admirat pe exterior biserica colegiată San Juan Batista cu ornamente ale renașterii și barocului, ea arată ca un templu de talie medie, fiind actualmente sală de concerte.

Plaza Mayor (1852) și Primăria (1867)

In timpul liber, am scotocit minunata piața istorică a orasului, dominata de vechea clădire a primăriei cu trei etaje, aflată în zona de jos din Cimadevilla.

As fi vrut eu sa ascult muzica de cimpoi, numai vara, piața cam mică e scena unor evenimente culturale, festivaluri, târguri... eu am găsit doar o piață goală, cu exceptia unor sidrerii, cu turiști, care testau cidrul.

Am intrat de curiozitate într-o sidrerie veche, am căscat gura cu artă la un chelner care turna cidrul de la un metru, cu brațul ridicat, m-a observat și a râs din inimă, rămânând oleacă înțepenit cu sticla pentru a-mi oferi o poză grațioasă.:(

Plaza Mayor rămâne în amintirea mea doar un clinchet de pahare, printre porticuri istorice, cidrul trebuie citit pe îndelete, i-am simțit mirosul... mi-ar fi plăcut să mă nimeresc aici, cu ocazia Festivalului cidrului organizat în oraș.

Din Plaza Mayor mergi fie spre Campo Valdes fie spre Plaza Jovelanos , unde e casa muzeu a fiului iubit al orașului, Gaspar Melchor de Jovellanos.

El a lasat moștenire orașului Institul Regal Asturian în 1794, devenit astăzi Centro Cultural Instituto Antiguo, clădirea e lângă Plaza Instituto.

Alte puncte de interes

Gijon e cuibărit pe drumul nordic care merge spre Santiago de Compostella, pelerinii se opresc în oraș, înainte de a ajunge în Oviedo.

Sufletul religios al orașului e ascuns și în alte biserici ca San José, vazută de mine doar din mașină, Biserica Sagrado Corazon de Jesus, cea mai mare dintre toate, precum și biserica San Lorenzo.

Am fost informați că Gijon detine și o listă bogată de muzee, citesc și eu pe un fluturaș ce ar putea face un turist pe vreme de ploaie... deci, unde am merge?

*Museo Casa Natal de Jovellanos, o casă de secol 16, locul de naștere al filosofului si politicianului, Gaspar Melchor de Jovellanos, eminentul reformator si diplomat care a trăit aici în secolul 18.

*Museo del Ferricarrill de Asturias, care conservă moștenirea culturală a căilor ferate asturiene.

*Museo del Pueoblo de Asturias, la est de Plaza Mayor, e un muzeu de istorie asturiană, o parte a clădirii e Museo de la Gaita, Muzeul Internațional al Cimpoaielor.

Personal aș fi fost interesată de o vizită cu ghid la Universidad Laboral un adevarat oraș al culturii aflată însă în afara orasului, la 3 km și de vasta Gradina Botanică Atlantică , una din cele mai mari din nordul Spaniei.

Gijon, oras de coasta modern a fost doar o escală la mare, după Oviedo, am prins însă aroma cartierului vechi și am simțit briza mării... mi-am finalizat vizita întrun magazin de suveniruri să-mi cumpăr o barcută, un far și o sticlă cu scoici.

 

Bibliografie –Northern Spain Guide.

 

Vă rog mult, un video clip cu –Gijon Turismo:qué hacer en Gijon - youtube - desasturias, June10/2014

---
Impresii încărcate de mireille in 11.12.2018 09:50:13

Validat / Publicat: 11.12.18 11:21:37


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 860


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  72800 PMA (din 55 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[11.12.18 11:19:49]
» mesaj pers

   E ceva greșit în linkul indicat, dar am găsit (cred), până la urmă, clipul - pe baza descrierii..

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[11.12.18 12:12:31]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   =

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[11.12.18 12:57:40]
» mesaj pers

   @webmasterX: multumesc, nu-mi apare nici un clip, o sa verific, am ceva probleme cu vederea, nu mai disting literele mici, nici cu ochelari.:(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[11.12.18 13:11:43]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] Prima oprire în portul orașului Gijon, capitala maritimă a Asturiei -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040018">Şterge vot</a></div><span id="v91040018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] Prima oprire în portul orașului Gijon, capitala maritimă a Asturiei
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] Gijon, capitala Coastei Verzi, oraș portuar cu miros industrial -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040021">Şterge vot</a></div><span id="v91040021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] Gijon, capitala Coastei Verzi, oraș portuar cu miros industrial
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] Playa San Lorenzo, avuția turistică a orașului -detaliu -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040025">Şterge vot</a></div><span id="v91040025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] Playa San Lorenzo, avuția turistică a orașului -detaliu
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [MAY-2018] Cimadevilla -cartierul vechi al orasului -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040029">Şterge vot</a></div><span id="v91040029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] Cimadevilla -cartierul vechi al orasului
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] Gjon, zona portuară, pe fundal constructiile moderne -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040042">Şterge vot</a></div><span id="v91040042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] Gjon, zona portuară, pe fundal constructiile moderne
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] Pescăria municipală -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040048">Şterge vot</a></div><span id="v91040048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] Pescăria municipală
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] Campo Valdes si biserica San Pedro -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040052">Şterge vot</a></div><span id="v91040052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] Campo Valdes si biserica San Pedro
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] Piata Marchizului, palatul Revillagigedo si biserica Colegiata San Juan -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040067">Şterge vot</a></div><span id="v91040067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] Piata Marchizului, palatul Revillagigedo si biserica Colegiata San Juan
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] Gijon, oglinda modernă -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040077">Şterge vot</a></div><span id="v91040077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] Gijon, oglinda modernă
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] O veche sidrerie in Plaza Mayor -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040079">Şterge vot</a></div><span id="v91040079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] O veche sidrerie in Plaza Mayor
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] Gijon, orașul cidrului -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040084">Şterge vot</a></div><span id="v91040084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] Gijon, orașul cidrului
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] Detaliu cu plaja San Lorenzo, in centrul orașului. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040087">Şterge vot</a></div><span id="v91040087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] Detaliu cu plaja San Lorenzo, in centrul orașului.
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] Biserica San Pedro, Gijon nu are o catedrală. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040090">Şterge vot</a></div><span id="v91040090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] Biserica San Pedro, Gijon nu are o catedrală.
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] Plaza Mayor nu e foarte mare -Primăria -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040094">Şterge vot</a></div><span id="v91040094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] Plaza Mayor nu e foarte mare -Primăria
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] Plaza Mayor, în culori roșiatice -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040097">Şterge vot</a></div><span id="v91040097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] Plaza Mayor, în culori roșiatice
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] Pieton prin Plaza Mayor cu miros de cidru -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040101">Şterge vot</a></div><span id="v91040101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] Pieton prin Plaza Mayor cu miros de cidru
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] Gijon -biserica San Jose -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040105">Şterge vot</a></div><span id="v91040105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] Gijon -biserica San Jose
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] Piata Marchizului, esenta cartierului vechi -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040108">Şterge vot</a></div><span id="v91040108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] Piata Marchizului, esenta cartierului vechi
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] Suveniruri din Gijon -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040109">Şterge vot</a></div><span id="v91040109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] Suveniruri din Gijon
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] Gijon, un simbol drăgălaș -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040110">Şterge vot</a></div><span id="v91040110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] Gijon, un simbol drăgălaș
foto mireille [11.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAY-2018] Marea Cantabrica -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040111">Şterge vot</a></div><span id="v91040111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2018] Marea Cantabrica
foto mireille [11.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2018] Suveniruri -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040112">Şterge vot</a></div><span id="v91040112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2018] Suveniruri
foto mireille [11.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2018] Magazinul românesc Oltenia -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040113">Şterge vot</a></div><span id="v91040113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2018] Magazinul românesc Oltenia
foto mireille [11.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2018] Plaja San Lorenzo -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040114">Şterge vot</a></div><span id="v91040114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2018] Plaja San Lorenzo
foto mireille [11.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2018] Chelnerul si arta turnării cidrului în pahare -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 11.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1040115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1040115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1040115">Şterge vot</a></div><span id="v91040115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1040115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1040115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1040115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2018] Chelnerul si arta turnării cidrului în pahare
foto mireille [11.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.119709968567 sec