91308 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Muntele Olimp

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.12.2018
DE
Avatar monik-50
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Braila
înscris/ă în 30.08.15
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
Inclusa in cea despre Nea Potidea 1000 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe poteci de poveste (Descoperă Muntele Olimp)


Urmare de aici

Spuneam în postarea despre Nea Potidea că este aproape strategic așezată, încât îți oferă multă libertate de mișcare, poți să mergi dintr-o parte în alta să vezi multe alte locuri.

Înainte de a pleca de acasă, anul acesta, am trecut în revistă locuri, plaje pe care le-am omis sau pe care voiam să le revedem. Atunci mi-a zbârnâit ceva în minte și m-am întrebat: mare, mare, dar munte? Trecusem de-atâtea ori pe lângă Olimp, dar nu l-am privit decât de departe. Am hotărât ca în acest an să încercăm să urcăm pe Olimp, și am zis bine pentru că n-am dus la capăt tot planul. A rămas să-l finalizăm, poate, vara următoare.

Ne-am smuls cu mare regret o zi dedicată plajei ca să o înlocuim cu muntele. Făcusem planul, stabilisem tot, în așa fel încât să nu ratăm nimic. Dar și aici s-a adeverit povestea cu planul de acasă și cel din târg. Până i-am adus la verticală pe băieți, timpul s-a scurs.

Am plecat pe la opt dimineața cu direcția Lithochoro, pentru că era punctul de pornire, un fel de Sinaia sau Bușteni, la noi. Era ceva distanță (cam 170 de km.), dar, fiind autostradă, am ajuns destul de repede, pe la 11.

N-am plecat imediat spre Prionia, ci ne-am plimbat prin oraș, l-am admirat, am găsit o patiserie și am luat niște plăcinte grozave pentru că ni se putea face foame și ne trebuia hrană. Și nu ne-am lăsat până nu am bătut cu piciorul centrul orașului, străduțe mai lăturalnice, parcul, pentru că așa suntem noi: trebuie să vedem locurile prin care trecem, să observăm specificul.

Într-un târziu, am revenit la planul inițial, acela de a ne îndrepta spre Prionia, locul de unde se pornește spre vârfuri. Drumul este minunat, bun, cu multe curbe, mai largi sau mai strâmte, cu locuri amenajate, unde se poate opri si de unde se pot admira marea, muntele, canionul. Și cum spuneam, sigur că n-am rezistat, am oprit de două ori să vedem peisaje superbe, să facem poze.

Am ajuns la Prionia, neîncăpătoare pentru multele mașini de acolo, dar, cu puțin noroc, am găsit un loc de parcare și am pornit să cercetăm zona. Așa ne este comportamentul: când ajungem într-un loc necunoscut, ne uităm, vedem, analizăm, pentru că trebuie să știm ce vedem, unde suntem, ce se poate face.

Ne-am aprovizionat cu apă și, deși era târziu, am plecat spre refugiul Spilios Agapitos, aflat la 2.100 de metri (Prionia- la 1.100). Eram convinși că nu vom ajunge până acolo, dar ce să mai zic de celelalte vârfuri: Skala, Mytikas. Trebuie să pornești dimineața spre vârfuri, cam pe la opt, ca să te poți întoarce până seara. Drumul nu-i foarte ușor, dar nici foarte greu, cu ceva condiție fizică, se poate reuși. Ce-i drept, nu am mers susținut, am făcut pauze multe, pentru că ne consolaserăm cu gândul că e târziu, că nu avem timp și, ca atare, mergeam lejer. Mai mult, ne opream să cercetăm un copac mai deosebit, să admirăm o priveliște, o floare…

Și tot urcam, iar, la un moment dat, ne-am uitat la ceas, se apropia de patru și jumătate și am hotărât că ne intoarcem. Numai că eu am întrebat pe cineva care cobora dacă mai este mult până la refugiu, iar răspunsul a fost minunat: cam zece minute de urcuș. Și am continuat, firește, nu ne stă în caracter să ne înecăm ca… la mal.

Am ajuns într-un suflet, nici nu ne-am odihnit, nu cred că am făcut poze (cel puțin eu), am văzut cabana, am aruncat o privire spre vârfuri, parcă să ne cerem scuze că n-am ajuns la ele, dar am promis că ne vom întoarce. Apoi, într-o mare viteză am luat-o la vale. Ne mișcam repede, nu simțeam efortul, dar știam că febra se va resimți peste ceva timp.

Am ajuns în mai puțin de două ore, ne-am oprit la cascadă (trecuserăm fără să o vedem la urcare), acolo am făcut poze și ne-am minunat de limpezimea apei. Fiul nostru chiar nu a văzut că e apă și a călcat în ea, în dorința de a lua un cadru deosebit. Apoi nu am mai zăbovit, pentru că mai aveam ceva în plan: Cascada și cada lui Zeus. Era șapte și trebuia să ne grăbim.

Am ajuns rapid în Lithochoro, am lăsat mașina pe o străduță lăturalnică, am căutat drumul și am plecat. Am mers cam un km., era bine dacă știam că se poate ajunge cu mașina până la intrare, ne scutea de distanță. Am fost ultimii vizitatori, dar nici traseul nu e foarte lung, așa că l-am parcurs lejer, am admirat sălbăticia zonei, am văzut cascada și scăldătoarea și… am fost mulțumiți.

Chiar merită să vezi o dată în viață locurile de poveste. Sincer, ne-am declarat mulțumiți de ziua aceasta, pentru că am văzut locuri frumoase, pentru care merită să renunți o zi la plăcerea de a înota.

Se întunecase când am pornit spre orășelul unde ne aflam temporar, spre Nea Potidea, cu gândul la ziua următoare când trebuia să recuperăm, să ne zbenguim în apa clară-clară, să vedem peștii și să rememorăm excursia pe care tocmai o încheiaserăm.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de monik-50 in 03.12.2018 16:28:08

Validat / Publicat: 03.12.18 18:36:12


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA. A mai fost în/la: In multe locuri
VIZUALIZĂRI: 2194


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (monik-50); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20900 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de monik-50? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- DOINITA
[04.12.18 08:10:40]
» mesaj pers

   Frumoasa excursie si inteleapta hotarare! Asa este, cand ajungem in Grecia uitam ca aceasta tara are si munti cu peisaje uimitoare si poteci imbietoare.

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- monik-50
[04.12.18 13:19:53]
» mesaj pers

   @DOINITA: Multumesc pentru cuvintele frumoase.

   Da, Grecia are munti minunati si e pacat sa nu vedem o parte dintre ei sau chiar sa-i strabatem cu piciorul.

   O zi buna!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [26.08.19 11:40:17]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[17] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Drumul spre Lithochoro. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037604">Şterge vot</a></div><span id="v91037604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Drumul spre Lithochoro.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] Intrarea în oraș. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037605">Şterge vot</a></div><span id="v91037605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] Intrarea în oraș.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] Piateta orasului. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037606">Şterge vot</a></div><span id="v91037606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] Piateta orasului.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] O străduță în oraș. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037607">Şterge vot</a></div><span id="v91037607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] O străduță în oraș.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] Intrarea în parc. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037608">Şterge vot</a></div><span id="v91037608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] Intrarea în parc.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] Marea și orașul văzute de sus. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037609">Şterge vot</a></div><span id="v91037609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] Marea și orașul văzute de sus.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] Canionul Enipeas văzut tot de acolo. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037610">Şterge vot</a></div><span id="v91037610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] Canionul Enipeas văzut tot de acolo.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] Prionia: parcarea și intrarea în traseu. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037611">Şterge vot</a></div><span id="v91037611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] Prionia: parcarea și intrarea în traseu.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Poteca trece prin aceste locuri minunate. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037612">Şterge vot</a></div><span id="v91037612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Poteca trece prin aceste locuri minunate.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Călătorului, după cum știm, îi stă bine cu popasul. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037613">Şterge vot</a></div><span id="v91037613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Călătorului, după cum știm, îi stă bine cu popasul.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] Acolo visam să ajungem, dar... poate altădată. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037614">Şterge vot</a></div><span id="v91037614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] Acolo visam să ajungem, dar... poate altădată.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] Cascada Enipeas. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037615">Şterge vot</a></div><span id="v91037615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] Cascada Enipeas.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2018] Cascada din alt unghi și apa de o claritate că parcă nici nu era. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037616">Şterge vot</a></div><span id="v91037616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] Cascada din alt unghi și apa de o claritate că parcă nici nu era.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2018] Prin Canionul Enipeas. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037617">Şterge vot</a></div><span id="v91037617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018] Prin Canionul Enipeas.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2018] Cascada și Cada lui Zeus. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037618">Şterge vot</a></div><span id="v91037618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Cascada și Cada lui Zeus.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2018] Cada lui Zeus. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037619">Şterge vot</a></div><span id="v91037619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] Cada lui Zeus.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [AUG-2018] Cada lui Zeus, alt unghi. -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 03.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1037620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1037620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1037620">Şterge vot</a></div><span id="v91037620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1037620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1037620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1037620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] Cada lui Zeus, alt unghi.
foto monik-50 [03.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[17] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.109551906586 sec