91088 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Excursii, activități opționale în zona Kemer

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.11.2018
DE
Avatar Rodel
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 03.05.11
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
15 euro/persoană
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cu„ Monster” în largul Mării Mediterane


Urmare de aici

Dacă e mare, trebuie să fie nu doar plajă și bălăceală, ci și o minicroazieră! O croazieră, fie chiar doar te câteva ore, face parte dintre preferințele mele când mă aflu în Turcia sau în Grecia. Vacanța mea ideală este plajă plus excursii opționale. Circuitele nu sunt de mine, de aceea le și evit. Am participat și la o astfel de vacanță, să-i zic foarte activă, și am venit mai obosită decât am plecat. Acesta este profilul meu de turist: odihnă și ceva excursii.

Sejurul în stațiunile din Turcia este mai mult pasiv, dar sunt și variante de a îmbina pe cât posibil dulcea leneveală cu explorarea zonei.

Faptul că n-am stat într-un resort, mi-a oferit posibilitatea să descopăr frumusețea orașului Kemer, despre care am scris, și să-l admir de la bordul unui vas care m-a purtat pe valurile aproape inexistente ale Mediteranei.

Încă de la începutl sejurului, mi-am exprimat dorința de a face o croazieră pe Mediterana. Zis și făcut! Vis-a -vis de hotel se află o agenție de turism. Am citit pe panourile din fața agenției ce fel de excursii organizează și am ales croaziera la cele trei insulițe. Interesantă este și cea de pe coasta Lyciei, dar o făcusem altădată. Prețul pentru croazieră a fost 15 eur de persoană, negociat de la 20.

La 9:30 dim. eram în fața agenției. Un autocar a luat turiștii de la celelalte hoteluri (al nostru fiind vis-a-vis, nu era cazul). Am ajuns la Kemer Marina, port turistic. După controlul de rigoare, ne-am îndreptat spre vasul nostru. Nu era singurul. Alte multe își așteptau pasagerii pregătiți de croazieră. Aproape toate erau vase de... pirați. Al nostru avea un nume mai horror: Monster. Deci, mergeam cu un monstru al mării! Întâmpinați am fost de doi tineri îmbrăcați în costume populare ucrainiene. Și costumele, și tinerii erau tare frumoși! Cred că ați ghicit: majoritatea pasagerilor erau ruși sau din fostele țări sovietice. În consecință, limba folosită a fost rusa, muzica, preponderent rusească. Nimic surprinzător în Kemer!

Vasul cu două punți. Am preferat puntea de jos. La ora 10 fix, vasul și-a început călătoria purtându-ne pe apele albastre ale Mediteranei.

Senzația este extraordinară! De la bordul vasului, admiram țărmul cu plajele ce se întind de-a lungul lui, hotelurile ce se înălțau pe faleză. Apoi, locurile populate au rămas departe și din toate părțile doar mare, iar în depărtare, Munții Taurus care mărgineau marea. Un peisaj încântător în care muntele întâlnește marea, ieșind parcă din ea. E atât de plăcut să-ți plimbi privirea de la apele mării la munții împăduriți cu pini!

Acestă minicroazieră avea în program și opriri la trei insulițe. Abia am așteptat să ajungem acolo, să coborâm pe insulițe, eventual să facem și plajă, așa cum mă obișnuisem cu alte croaziere de prin Grecia. Dar, surpriză! Sau poate numai pentru mine... Cele trei insulițe,la care nu a ajuns nimeni, erau la mare distanță de vas. Doar de una ne-am apropiat mai tare. Vaporul a acostat și cine a vrut a sărit în apă. Pe vapor se aflau veste și colaci pentru doritorii de snorkerling, dar eu nu m-am numărat printre ei. Așa că m-am mulțumit să mă uit cum sar în apă.

Prânzul pe vas a intrat în preț: crochete de pește, paste cu sos, salată de varză, pâine. A fost gustos. Apă, însă nu. A trebuit să cumpărăm, 1 euro 1/2 l.

Pe puntea de sus a început distracția. Baia cu spumă deja a devenit banală. Treceam pe lângă alte vase și spumele de acolo se revărsau în mare. Și de la noi, la fel. M-am uitat, dar n-am participat. Nici să fi avut alți ani și tot n-aș fi luat parte la jocul ăsta cu spumă. În concluzie, distracție a fost. Și a mai fost și un fotograf cu un papagal mare pe umăr. Mi s-a părut cam chinuită pasărea, mai ales că fotograful din când în când o lovea peste cioc.

Croaziera a durat între orele 10-16. Același program pentru toate vasele cu turiști. Ajunși în port, ghidul vorbitor de limba rusă ne-a dus până la o parcare unde ne așteptau autocarele. Am trecut prin stațiune acum în sens invers lăsând turiștii la casele lor, iar noi, doar am traversat strada spre hotel.

Acum, după ceva timp de atunci, mă gândesc cu plăcere la minicroaziera pe Mediterana. Peisajul văzut de pe mare este întotdeuna fascinant. Iar dacă poți admira și munții, nu doar marea, tabloul este perfect.

---
Impresii încărcate de Rodel in 19.11.2018 18:35:03

Validat / Publicat: 19.11.18 19:53:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
VIZUALIZĂRI: 1095


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Rodel? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[19.11.18 19:52:50]
» mesaj pers

   Bună recomandarea, fain impresii

   --

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii, activități opționale în zona Kemer, KEMER" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[19.11.18 20:10:50]
» mesaj pers

   @Rodel: Adică nu te-ai bălăcit? :(

   Eu ador excursiile astea, iubesc apa și îmi place “să navighez”, îmi place să mă scald in ape adânci dar linistite. Ai văzut ce frumos se văd oamenii in apă, parcă ar fi sirene (așa i-am poreclit eu).

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[19.11.18 20:30:12]
» mesaj pers

   @krisstinna: Nu m-am bălăcit, pentru că am un handicap: nu știu să înot. Dar mă tenta să-mi pun o vestă... Am coborât puțin pe scară doar cât să-mi ud picioarele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[19.11.18 23:23:35]
» mesaj pers

   @Rodel:

   Felicitări pentru excursie şi pentru articol!

   Am petrecut până acum cinci sejururi în zona Kemer, dar nu m-am încumetat niciodată să plec în croazieră pe mare, deşi mi-ar fi plăcut teribil.

Vaporul a acostat și cine a vrut a sărit în apă. Pe vapor se aflau veste și colaci pentru doritorii de snorkerling, dar eu nu m-am numărat printre ei. Așa că m-am mulțumit să mă uit cum sar în apă.

   Păcat că nu ai participat la bălăceală. Senzaţia de libertate când înoţi în larg este extraordinară, nici nu se compară cu înotul în zona plajei până în geamanduri.

   Chiar dacă nu ştii să înoţi, cu o vestă nu exista niciun risc.

   Au fost persoane pe vas care au acuzat rău de mare?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Rodel
[20.11.18 12:28:32]
» mesaj pers

   @nicole33: Mulțumesc pentru lectură, aprecieri și vot! N-am avut destul curaj ca să mă aventurez în mare, chiar și cu o vestă de salvare. Rău de mare nu cred să fi avut cineva. Marea a fost calmă, vaporul a plutit lin, fără tangaj. Poate voi reuși în viitor să fac și o croazieră adevărată, despre care doar citesc în prezent și care tare mă tentează.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[22.11.18 18:35:29]
» mesaj pers

   @Rodel:

Marea a fost calmă, vaporul a plutit lin, fără tangaj.

   De teama tangajului şi a răului de mare inevitabil pentru mine am ezitat adeseori să încerc asemenea minicroaziere, corăbiile fiind uşoare şi fără mare stabilitate în caz de mare puţin mai agitată.

Poate voi reuși în viitor să fac și o croazieră adevărată, despre care doar citesc în prezent și care tare mă tentează.

   Şi eu îmi doresc o croazieră adevărată, vapoarele de croazieră fiind mari şi foarte stabile, dar nu am găsit încă oferta potrivită în perioada concediului meu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  Publicitate    [17.06.19 18:56:07]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[12] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] Monster, vasul de pirați care ne-a purtat pe valurile mării -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033076">Şterge vot</a></div><span id="v91033076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] Monster, vasul de pirați care ne-a purtat pe valurile mării
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] Trecem de-a lungul țărmului. În fundal, Munții Taurus. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033078">Şterge vot</a></div><span id="v91033078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] Trecem de-a lungul țărmului. În fundal, Munții Taurus.
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] Ne depărtăm de oraș. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033082">Şterge vot</a></div><span id="v91033082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] Ne depărtăm de oraș.
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2018] Admirăm marea și o stâncă ce parcă iese din mare. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033084">Şterge vot</a></div><span id="v91033084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] Admirăm marea și o stâncă ce parcă iese din mare.
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] Un alt vas cu care ne -am încrucișat pe mare -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033087">Şterge vot</a></div><span id="v91033087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] Un alt vas cu care ne -am încrucișat pe mare
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] O primă oprire. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033089">Şterge vot</a></div><span id="v91033089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] O primă oprire.
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] Alte vase de croazieră. Toate de... pirați! -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033092">Şterge vot</a></div><span id="v91033092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] Alte vase de croazieră. Toate de... pirați!
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] Peisaj marin:vedere de la bordul vasului -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033093">Şterge vot</a></div><span id="v91033093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] Peisaj marin:vedere de la bordul vasului
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2018] Albastru, totul e albastru... -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033094">Şterge vot</a></div><span id="v91033094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] Albastru, totul e albastru...
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] Pe vas, puntea inferioară -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033095">Şterge vot</a></div><span id="v91033095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] Pe vas, puntea inferioară
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] Marina Kemer, portul turistic de unde ne-am îmbarcat pe vas -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033096">Şterge vot</a></div><span id="v91033096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] Marina Kemer, portul turistic de unde ne-am îmbarcat pe vas
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] Ferestre spre mare... -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033097">Şterge vot</a></div><span id="v91033097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] Ferestre spre mare...
foto Rodel [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[12] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.110629796982 sec