90063 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Islanda

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.09.2018
DE
Avatar icata24
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Rugby
înscris/ă în 12.05.11
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
500
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Islanda pe drum


Am dorit sa ieşim, eu cu soţia doar, undeva un weekend lung.

Cu zborurile low cost din UK, avem avantajul de a... alege doar.

Astfel dau peste un zbor Londra-Islanda cu doar 105 lire sterline dus întors pentru ambii.

Nu mai verific nimic altceva, iau biletele.

Prin booking apoi, realizez că chestia ne va cam costa, auzisem că Islanda este scumpă, am aflat-o acum pe pielea noastră. Iau cele trei nopţi de cazare, locaţii diferite. Iau şi maşină, cu rentalcars.

Prima noapte o iau pe lângă aeroport, fiind un zbor de dupăamiază nu doresc a păţi prin Islanda ce am păţit prin Maroc. După căutări, am dat peste o chestie ce mi s-a părut interesantă, Brimarsbru Art Inn Gallery. Citesc vreo două review uri, preţ bun, doar 46 lire, o iau.

La aeroport scap cu greu de insistenţele tipului de la Budget rental că adică să iau şi asigurare la maşină căci toţi în Islanda aduc maşina înapoi cu probleme. Nu iau asigurare, în schimb iau contra a 10 Euro pe zi un sistem de navigaţie.

Uşor de montat pe parbriz, muuuult mai greu dreaq de introdus numele localităţii unde vrem noi să ajungem, alfabetul lor are nişte litere de care nu am auzit neam.

Deşi doar 8 kilometri, petrecem vreo oră căutând, noroc cu o tanti de la o pizzerie care stă pe aceeaşi stradă, amabilă ne spune să o urmărim.

Într-adevăr, în Islanda, cei cu care am interacţionat verbal, vorbesc cât de cât limba engleză.

Cazarea…. well, un garaj transformat în galerie de artă, tablouri ale unui văr sau cumnat sau nush ce neam al gazdei, decedat de vreo 10 ani, care vorbea o engleză greoaie şi care vreme de o oră ne-a explicat care e treaba cu tablourile, culminând cu a ne informa că spiritul pictorului mai... vizitează zona.

Am dormit deci... bine. Baia se afla în casa principală, unde dormea el cu soţia, aveam cheie să intrăm... pe uşa dormitorului lor un anunţ "please be quiet ", buda la doi metri, eu fasolar... aţi prins idea.

Dimineaţă bem o cafea repede şi la drum.

Destinaţia pentru ziua a doua am ales-o după căutări îndelungi.

Am citit desigur care ar fi principalele atracţii în Islanda, am citit despre Golden Ring, laguna albastră, am oscilat între una şi alta.

Despre laguna albastră am citit că este foarte scumpă, de droit doream să mă bălăcesc în ceva apă termală, aşa a dat de hot tube urile din Drangsnes. Am citit, văzut, calculate distanţe, caut apoi hotel prin zonă, găsesc la cca 60 de kilometri la Djupavik, cu mic dejun. Buuuun, asta e zic, iau hotelul.

De la Njarovik, scris cu un o sau d cu ceva ca o cratimă deasupra (vă spuneam despre alfabetul lor), locul primei nopţi, plecăm.

Drangsnes neavând litere complicate este găsit uşor de sistemul de căutat drumurile, well, 300 de kilometri, asta e, admirăm peisajele.

Şi da, cu certitudine ai ce admira!!

După ce am depăşit mica centură a capitalei Reykjavik, drum întins dar, nu autostrada.

Vreme frumoasă, superbă chiar, soare, rece, vânticel.

Maşina înghite kilometrii, trecem print-un tunel de cca 6 kilometri din care ieşim pe banda unde trec maşini cu taxa deja plătită (nu era cazul nostru), nu am timp să mă replies pe banda unde dădeai banii la ghişeu ca la Feteşti, iau un blitz în freză de la camera foto, oprim în ceva parcare mai la deal cred că anume făcută pentru alde mine, coborâm per pedes şi plătim taxa, doamna de la ghişeu toată un zîmbet şi bună dispoziţie.

Fiind avertizat din timp că în Islanda lucrurile sunt scumpe, am luat de la duty free ceva lichide, dar o bere islandeză tot voiam a savura.

În Islanda magazinele care vînd licori cu grade nu sunt în acelaşi loc ca cele pentru papa.

Avem noroc căci din fuga bibiului zpăresc un "Vinbudin", neavând habar dacă o fi, nu o fi, îmi zic totuşi că "vin... ", întorc maşina, da, ăla e.

Numai bere, vin şi tării.

Pe 6 cutii de bere locală Viking am dat cam 12 Euro, iar pe o sticlă de vin pentru doamna, am dat 14 Euro. Şi ăla era mai... ieftin aşa. Ba chiar aveam să regretăm a doua zi la înapoierea la capitală că nu am luat două, la Reykjavik găsind închise Duminica Vinbudinurile, iar la barul hotelului... 50 de Euro sticla. În sfârşit... ajungem deci Sâmbătă la Drangsnses, la hote tube urile cu apă termală.

Le găsim după ceva căutări, pustiu nene, afară rece, cam 3 grade Celsius, devin foarte circumspect, îmi zic că or să râdă ăia de noi de ne băgăm acolo pe vremea aceea, dar, pana mea, am condus 300 de kilometri să mă uit la ele???

În Islanda duşul este obligatoriu înainte de a intra în orice fel de ape sau piscine (bine, aăa e cam peste tot de bun simţ). Problema era că duşul şi camera de schimb erau peste drum de tuburile cu apă, nu departe dar, ud prin frigula acela.

Viteji deci, ne schimbăm, duşuim, şi fuga la bazine.

Am sta acolo peste o oră.

Una dintre cele mai plăcute experienţe din viaţă!

Trei bazine în care ar fi încăput cam 5,6 oameni în fiecare, cu apă la diferite grade de temperatură, preferata mea fiind cea mai fierbinte. Priveliştile fabuloase, munţii înzăpeziţi în zare. Plecăm hotărâţi să revenim a doua zi când ne întoarcem (ceea ce am şi făcut).

Mai mult, între timp a ieşit soarele iar lumea a început să se adune, deodată nu mai păream nebuni. Iar după acea baie te simţi extraordinar de revigorat, plin de energie.

Treaba era că, până la hotel, încă 60 de kilometri.

Ei, au trecut 300,60 e mizilic nu?

De unde era să ştiu eu că, după ieşirea din Drangsness drumul nu mai este asfaltat, devenind un off road, nepracticabil iarna. Acum e OK, cu mici pete de zăpadă doar sus, la altitudine. Ce pot să spun?

Unul dintre cele mai frumoase şi spectaculoase drumuri pe care am condus vreodată, comparabil poate doar cu ceva trasee din Alpii elveţieni.

Cum spune englezul, priveliştile sunt breathtaking, opream maşina des pentru poze.

Cârduri de oi pasc pe păşunile din jur, unde nu sunt păşuni sunt doar munţi de rocă vulcanică, pârâiaşe de apă cad mai la tot pasul din munţi, semne cu "atenţie cad pietre" frecvente, drumul îngust cu nenumărate refugii pentru a te adăposti dacă vine trafic din faţă.

Cei 60 de kilometri i-am făcut în apropae două ore. Am mers şi cu 70 de kilomteri la oră, dar şi cu 15. Am aflat apoi la hotel că drumul este impracticabil iarna, se ajunge la hotel doar cu snow mobilul, iar de asfaltat nici nu se pune problema, sălbăticia sa e parte a patrimoniului cum ar veni.

Djupavik. Locul unde, FINALMENTE, am ajuns când deja se întuneca.

Localitatea are 7 case şi doi, da DOI, locuitori declaraţi, restul fiind doar personalul de la hotel care stau acolo doar în sezon.

Hotelul propriu zis este de fapt fostul dormitor care deservea fabrica de peşte din zonă, dealfel acum obiectiv turistic de vizitat contra sumei de 2000ISK.

Septembrie este când vânătorii de aurora borealis ajung în Islanda, iar Djupavik ul este ideal am înţeles pentru aşa ceva.

Noroc cu rezervarea pe booking pe care au onorat-o, dar ne-au dat cameră într-o clădire adiacentă, cu două dormitoare mici mici, noi având unul, celalalt ocupat de altă familie, şi cu baia comună. Hazardându-se, soţia întreabă dacă camera are TV (nu se vedea nimic), eu îi arăt fereastra. Cum spuneam? Breathtaking!!!

Am cazat trei berici în izvorul ce şipotea spre mare pe lângă geamul nostru (motiv pentru care hotelierul oferă dopuri pentru urechi), am desfăcut sticla de vin şi... ne-am pus pe aşteptat aurora boreală. Noi şi încă vreo două zeci alţii în hotel lângă noi.

Cei care eventual aţi ajuns prin Islanda, veţi şti deja că, toate excursiile organizate pentru auroră, sunt de fapt "the hunt for... ", adică "vânătoarea aurorei", căci există desigur, dar greu... Am apucat vreme de două ore să văd e drept ceva luminiţe verzi, au durat vreo 15 secunde, superb, totţi ceilalţi oftau de plăcere, am oftat şi eu şi am intrat la cald în dormitor că deja se făcuse mulţi afară. Am înţeles că adevăraţii pasionaţi stau toată noapte la vânătoarea de lumini. Să mai spun că am decis să iau o porţie de peşte de la restaurant, aveam ceva papa rece prin bagaj dar... pentru o porţie am dat cam 30 de euro, mielul era 45 de euro porţia.

Micul dejun, inclus, bun, ceva poze şi, la drum.

Răsăritul, ceva de vis

60 kilometri până la Drangsnes, oprit acolo la scăldat iar vreo două ore, apoi la drum spre Reykjavik.

Găsim pe drum un magazin de papa, una alta, oprim şi găsim la reducere la jumătate, un bulan de miel mare de 3 kilograme, achiziţionat contra sumei de 2100 ISK, la 130 ISK un euro, calculaţi. Da, am ajuns cu el la UK.

Găsim uşor hotelul, foarte scump pentru o noapte de cazare, 160 de Euro cu mic dejun, parcăm undeva în ceva parcare în faţa hotelului, contra cost. Luăm camera, arată foarte...neterminată aşa, cred că şi-or fi făcut mişto de noi, întreb, cică nu, aşa e noul trend. Ieşim prin târg, rece, vânt, căcscăm ochii, halim două beri la un bar pe care am dat 1800 ISK, mergem până la biserica din centru, poze, mai căscăm ochii, magazine cu suveniruri la greu, foarte vândută ceva sare din lavă vulcanică, un borcănel mic costă cam 1500 ISK, adică peste 10 Euro, noi deja luasem trei cutii dintr-un magazin Bonnus la o treime din preţ, dar neambalat în borcan.

A doua zi predăm camera şi ne mai plimbăm, avionul este doar seara.

La indicaţiile fiului meu de a nu rata dacă sunt în Reykjavik să mănânc carne de puffin sau balenă, dau un google, găsesc discuţii despre, găsesc şi restaurantul, pe o supă de peşte (superbunăăă) şi un aperitiv din piept afumat de puffin plus o bere (numai doamna), am dat 6000 ISK (cu vreo 350 ciubuc).

Islanda este într-adevăr foarte scumpă, chiar am văzut tricouri cu inscripţii "am fost în Islanda şi tot ce mi-am putut permite este acest tricou", dar merită de vizitat.

Scuze pentru greseli, si felul eventual dezlânat, dar abia m-am trezit din somn (avionul a avut trei ore întârziere) şi am zis că dacă nu scriu acum... la c

---
Impresii încărcate de icata24 in 25.09.2018 17:14:06

Validat / Publicat: 25.09.18 18:23:48


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în ISLANDA
VIZUALIZĂRI: 2356

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (icata24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  53300 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[25.09.18 20:05:26]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[25.09.18 21:05:22]
» mesaj pers

   @icata24: Un weekend minunat, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[25.09.18 21:59:17]
» mesaj pers

   @icata24: Demențial articol!

   Am râs cu lacrimi, i-am citit și soțului meu :)

   Nu v-a vizitat nicio stafie, ați simțit prezenta pictorului in cameră=))?

   Fasolar??? Foarte tare! =))

   Ce faci cu lava din borcane?

   Doream comentarii la fiecare foto :D

   Ce ai vrut sa scrii la final? Cred că erai tare somnoros :)

   Bravo, felicitări pentru tot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- icata24
[25.09.18 22:28:29]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Multumesc!

   Nu ne-a vizitat nicio stafie, culmea ca, avea vreo doua trei DVDuri intr-un raft acolo, toate filme horror, am pus tripodul deschis in usa camerei :)) )

   Nu am vrut sa sciru nimic la final, cred ca este cum am mai inserat chestii dupa ce deja scrisesem si nu am fost atent.

   Lava este de fapt sare, foarte... gustoasa daca pot spune asa ceva despre sare, o gasesti acolo cu diferite arome, de la tyme, la mai stiu eu ce.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- balasa violeta
[03.10.18 11:08:41]
» mesaj pers

   @icata24: sunt incantata!

   O destinatie deosebita povestita cu mult farmec! Nu vei sti niciodata valoarea unui moment pana cand devine o amintire.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- raluca2016
[28.11.18 18:17:56]
» mesaj pers

   @icata24: Foarte util review-ul. Felicitari!

   As avea nevoie de ajutorul dvs.

   Eu si sotul vom pleca pentru 2 zile doar in Islanda din Uk, perioada 2-4 dec 2018.

   Ne-am hotarat sa vizitam doar coasta de sud, (pana la Vik) si sa inchiriem o masina (am gasit kia soul-toate asigurarile incluse la £170).

   Inca nu am rezervat-o insa oscilam in a face asta sau sa mergem din Reykjavik cu agentiile de turism.

   Ne este cam groaza sincer de gheata de oe drum si de drumurile inguste, unde multi au zis ca sunt periculoase.

   Ce ne sfatuiti sa facem?

   Ne-ar ajuta sfatul dvs.

   

   Multumim anticipat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- icata24
[28.11.18 23:37:44]
» mesaj pers

   @raluca2016: Buna.

   Pentru doua zile masina este foarte scumpa.

   Este probabil ca in Decembrie sa fie zapada dar, daca mergeti doar pe sosele, e OK.

   Nu stiu daca nu v-ar ajunge mai ieftin/safe sa cautati un tur ceva, organizat, am intalnit nenumarate masini de teren cu turisti, deci puteti gasi asa ceva doar asortat pentru doua persoane.

   Repet, 170 e scump dpmdv.

   Drumurile asfaltate nu0s mai inguste decat cele din Romania, dar intr-adevar, daca apare ghiata...

   Sunteti curajosi daca ati ales Decembrie. Sanse mari la boreala.

   Daca totusi decideti sa luati masina, vine deja echipata de iarna (conditie legala), doar ca soferul va trebui sa opreasca des spre a se bucura de peisaj.

   Si aveti grija la returnat masina, plin/plin la rezervor, unde am pus noi benzina platesti cu cardul EXACT cata benzina vrei, apoi porneste pompa, deci sa echivalati cumva.

   Distractie faina!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[51] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013185">Şterge vot</a></div><span id="v91013185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013186">Şterge vot</a></div><span id="v91013186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013188">Şterge vot</a></div><span id="v91013188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [SEP-2018] Dormitorul prima seară -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013191">Şterge vot</a></div><span id="v91013191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] Dormitorul prima seară
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013193">Şterge vot</a></div><span id="v91013193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [SEP-2018] intrarea în tunel -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013194">Şterge vot</a></div><span id="v91013194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] intrarea în tunel
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013196">Şterge vot</a></div><span id="v91013196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013197">Şterge vot</a></div><span id="v91013197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013199">Şterge vot</a></div><span id="v91013199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013200">Şterge vot</a></div><span id="v91013200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013203">Şterge vot</a></div><span id="v91013203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013204">Şterge vot</a></div><span id="v91013204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013205">Şterge vot</a></div><span id="v91013205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013206">Şterge vot</a></div><span id="v91013206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013207">Şterge vot</a></div><span id="v91013207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013208">Şterge vot</a></div><span id="v91013208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013209">Şterge vot</a></div><span id="v91013209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013210">Şterge vot</a></div><span id="v91013210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013211">Şterge vot</a></div><span id="v91013211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013212">Şterge vot</a></div><span id="v91013212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013213">Şterge vot</a></div><span id="v91013213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013215">Şterge vot</a></div><span id="v91013215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013216">Şterge vot</a></div><span id="v91013216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013217">Şterge vot</a></div><span id="v91013217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013218">Şterge vot</a></div><span id="v91013218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013219">Şterge vot</a></div><span id="v91013219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013220">Şterge vot</a></div><span id="v91013220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2018] Hotelul Djupavik dreapta. <p> În faţă este fabrica (dezactivată) de peşte. -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013221">Şterge vot</a></div><span id="v91013221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2018] Hotelul Djupavik dreapta.

În faţă este fabrica (dezactivată) de peşte.

foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013222">Şterge vot</a></div><span id="v91013222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013223">Şterge vot</a></div><span id="v91013223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013224">Şterge vot</a></div><span id="v91013224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [SEP-2018] -- foto by <b>icata24</b> [uploaded 25.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1013225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1013225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1013225">Şterge vot</a></div><span id="v91013225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1013225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1013225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1013225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [SEP-2018]
foto icata24 [25.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[51] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.171038866043 sec