89820 
nu sunteţi logat. - LOGIN
'Must see' în Barcelona

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.09.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 5 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
Nu mai dețin documentele.
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 6

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

”Trei Grații” pe Passeig de Gracia. Casa Batllo, Barcelona.


Urmare de aici

Pe ”podiumul” Passeig de Gracia din Barcelona, una din cele trei frumoase ale Manzana de la Discordia, participantă la concursul de frumusețe, se află la numărul 47. Este o minune concepută de Antoni Gaudí, o alegorie a legendei lui Sant Jordi, patronul spiritual al Cataluniei și balaurul răpus de acesta.

Am purces la Barcelona în anii din urmă, dar imaginea uimitoarelor realizări ale inegalabilului Gaudi, nu pot fi uitate cu una, cu două, de vreme ce perioada artistică Modernista (Art Nouveau) i s-a potrivit ”mănușă” acestui om cu idei năstrușnice și un talent ieșit din comun. Acolo, atunci, la Barcelona s-a petrecut un fenomen numit Picasso, Miro, Dali, Gaudi, fenomen care va uimi lumea.

Așadar, a treia casă din Ansamblul Discordiei este Casa Batllo. Inițial o construcție veche și fără nicio valoare. Cumpărată de marele industriaș Josef Batllo, va fi renovată în perioada 1904-1906 de renumitul arhitect A. Gaudi, în colaborare cu alți specialiști ai timpului. Rezultatul a fost o reușită de excepție și un exemplu de modernism catalan, un Art Nouveau veritabil. Gaudi s-a concentrat în deosebi pe fațada casei, pe primul etaj ce urma a fi locuit de proprietar, pe curtea interioară și terasa de acoperiș. Restul încăperilor aflate la etaj, de la început au fost destinate închirierilor

Exteriorul Casei Batllo

Clădirea este unică prin forma sa ciudată (zic unii cu aspect scheletic și da, balcoanele par a avea formă de cranii), prin rotunjimea elementelor ce o compun, începând de la balconul primului etaj, continuând cu cele superioare, ferestrele și până la acoperiș. Însăși fațada nu este plană, ci ușor vălurită. Ferestrele și balcoanele, cu dantelăria lor de cercuri și linii curbe, au un impact deosebit asupra trecătorilor, iar acoperișul sugerează un dragon cu solzii din plăci de ceramică divers colorate și coama unduită.

Unicitatea mai este dată de culorile și nuanțele ce le îmbracă fațada, funcție de modul cum cade lumina pe cioburile din ceramică, sticlă colorată, smalț și alte materiale ce alcătuiesc mozaicul. Întreaga dantelărie este punctată din loc în loc cu discuri din ceramică de diferite dimensiuni și divers colorate fixate în mozaic, tehnică numită trencadis. Și cum culoarea fațadei este un melanj preponderent albastru-verzui, aceasta se schimbă pe parcursul zilei, devenind mai mult su mai puțin intensă, cu reflexii de lumină și culoere.

Balcoanele ce sugerează o asemănare cu oarece cranii, pot fi foarte bine asemuite cu măști de carnaval, perfect încadrate în ploaia de lumină a fațadei. De aici rezultă și forța de creație a artistului, aceia de a da liber la interpretare.

Interiorul Casei Batllo

Valoarea biletului de intrare a fost și este una mare, pe măsura ”Wow-urilor! ” celor care intră spre vizitare. La ora actuală, un ticket costă 21,50 euro, dar atunci când AmFostAcolo, în 2014 prețul era mult mai mic. Studenții, seniorii peste 65 ani și copii cu vârste între 7-18 ani plătesc 18,50 euro (ha... copil de 7 ani, 18 euro intrarea! Ce pricepe acel copil din Gaudi?). Dar cel mai important a fost pentru mine, că am putut fotografia în voie.

Intrăm în casă, urcăm scara şerpuindă ce sugerează o coloană vertebrală și primul obiectiv vizitat este apartamentul familiei Batlló de la primul etaj. Aici am pătruns în altă lume, în alt spațiu, în lumea fantastică a lui Gaudi! Tavanul vălurit în spirală, fereastra cu vitralii ce dă la stradă, ușile cu forme lor rotunjite, mobilierul puțin dar de un design deosebit, totul fascinează.

Aici a locuit familia Batllo, (căreia i-am luat imaginea într-o fotografie), până în anul 1950 (desigur, urmașii), după care, în 1962 clădirea intră în patrimoniul cultural al Cataloniei, apoi al Spaniei și acum în UNESCO.

Dar cine a fost Batllo? Un mare industriaș în domeniul industriei Textile, îmbogățit în perioada războiului din 1913. Căsătorit cu fiica unui politician liberal, afacerile îi cresc precum pâinea în țest. Are 5 copii-vedete în fotografia din salon.

Patio, sau Curtea interioară, are rol de luminator, dar asigură și aerisirea întregii clădiri. Pereții sunt îmbrăcați în ceramică albastră și albă – la etajele de sus mai mult albastru ca să absoarbă lumina, iar la parter, mai mult alb. Un aranjament foarte inspirat! Am admirat mult ferestrele cu forma lor ondulată, ce dau spre acest spațiu de un albastru fermecător ce induce liniște interioară.

Terasa de acoperiș este de fapt luminatorul întregii clădiri, prevăzută cu guri de aerisire, cu hornuri foarte interesante, ca de altfel toate hornurile caselor lui Gaudi, iar pe latura spre stradă dăm de coloana vertebrală a dragonului cu pricina. Coama și vertebrele sale, sunt punctate de jumătăți de oale din lut fixate între plăcile de ceramică, plăci ce formează solzii dihaniei. Ceva uluitor!... Am rămas uitându-mă mirată la ele. Cum i-a trecut așa ceva prin cap, lui Gaudi? Omul ăsta, sau avea ceva în plus, sau ceva în minus, sau... ceva, nu funcționa!!

Hornurile? Wow, ce hornuri ciudate! Ce formă interesantă au, ce culori dulci și ce aranjament al cioburilor folosite! Și când te gândești că doar cerul le poate vedea și noi turiștii, care plătim bilet de intrare. Sunt de văzut! Must see! Și ce abrupt e acoperişul! De aici, de pe coama dragonului, se vede lumea pe Passeig de Gracia.

Publicul are acces din 2002 când Casa Batllo fost deschisă cu ocazia Anului Internațional Antoni Gaudi (150 ani de la nașterea sa). A avut un succes neașteptat, și de atunci a rămas deschisă vizitatorilor. Programul său de vizitare este între orele 9.00-21.00. Permanent.

În prezent, nu se vizitează decât holul de intrare cu scara Art Nouveau, un demisol în care se află depozitat mobilier conceput de același Gaudi, etajul I în care a locuit familia cu 5 copii a lui Josef Batllo Casanovas, curtea interioară cu albastrul său relaxant, terasa de zi cu un superb trencadis și terasa de acoperiș cu celebrele hornuri Gaudi.

Concluzia: Este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Barcelona și una dintre cele mai frumoase opere ale ”trăznitului” Gaudi.

Nu părășiți Barcelona, fără a cumpăra un bilet de intrare la Casa Batllo.

---
Impresii încărcate de mihaelavoicu in 14.09.2018 10:19:11

Validat / Publicat: 14.09.18 16:36:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA. A mai fost în/la: Madrid și Valencia
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Numai Europa.
VIZUALIZĂRI: 607


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24950 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[14.09.18 16:36:04]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "'Must see' în Barcelona, BARCELONA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[14.09.18 23:03:17]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Gaudi a creat frumoase „nebunii” care, după părerea mea, parcă ar fi casuțe din povești, dar la scară mai mare!

   Pentru mine, însă, tot clasamentul inițial din articolul trecut rămâne valabil. Așa simt eu!

   Felicitări, am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[14.09.18 23:17:09]
» mesaj pers

   @doinafil: În acest caz, Montaner îți va mulțumi și îți va oferi un loc de onoare la un spectacol din Palatul Muzicii Catalane, iar la Spitalul Sant Pau vei fi vizitator. Deasemenea la Fundația Tapies. Ai ce admira la toate.

   Mulțumesc, Doina!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2014] Barcelona. Casa Batllo. Alături se vede Casa Amatller. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010089">Şterge vot</a></div><span id="v91010089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2014] Barcelona. Casa Batllo. Alături se vede Casa Amatller.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2014] Balconul de la primul etaj, al Casei Batller. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010090">Şterge vot</a></div><span id="v91010090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2014] Balconul de la primul etaj, al Casei Batller.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2014] Fațada Casei Batller. Se observă mozaicurule cu discurile din ceramică. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010091">Şterge vot</a></div><span id="v91010091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2014] Fațada Casei Batller. Se observă mozaicurule cu discurile din ceramică.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2014] Acoperișul Casei Batller. O poveste cu pitici!! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010092">Şterge vot</a></div><span id="v91010092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2014] Acoperișul Casei Batller. O poveste cu pitici!!
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2014] Casa Batller. Holul cu scara ce duce la etaj. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010093">Şterge vot</a></div><span id="v91010093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2014] Casa Batller. Holul cu scara ce duce la etaj.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2014] Curtea interioară, un albastru infinit! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010094">Şterge vot</a></div><span id="v91010094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2014] Curtea interioară, un albastru infinit!
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2014] Fereastră ce dă spre Curtea interioară. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010095">Şterge vot</a></div><span id="v91010095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2014] Fereastră ce dă spre Curtea interioară.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2014] Salonul de la etajul I -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010096">Şterge vot</a></div><span id="v91010096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2014] Salonul de la etajul I
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2014] Familia Batllo, proprietarii casei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010097">Şterge vot</a></div><span id="v91010097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2014] Familia Batllo, proprietarii casei.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2014] Fereastra cu vitralii, ce dă spre stradă. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010098">Şterge vot</a></div><span id="v91010098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2014] Fereastra cu vitralii, ce dă spre stradă.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2014] Salonul de la primul etaj, al Casei Batller. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010099">Şterge vot</a></div><span id="v91010099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2014] Salonul de la primul etaj, al Casei Batller.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2014] Stâlpi în arcadă, de susținere a întregii structuri. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010100">Şterge vot</a></div><span id="v91010100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2014] Stâlpi în arcadă, de susținere a întregii structuri.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2014] Ferestrele Casei Batllo. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010101">Şterge vot</a></div><span id="v91010101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2014] Ferestrele Casei Batllo.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2014] Casa Batllo. Mobolier, marca Gaudi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010102">Şterge vot</a></div><span id="v91010102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2014] Casa Batllo. Mobolier, marca Gaudi.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2014] Hornurile Casei Batllo. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010103">Şterge vot</a></div><span id="v91010103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2014] Hornurile Casei Batllo.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2014] Alte hornuri marca Gaudi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010104">Şterge vot</a></div><span id="v91010104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2014] Alte hornuri marca Gaudi.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2014] Acesta este Gaudi! Detaliu horn, Casa Batllo. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010105">Şterge vot</a></div><span id="v91010105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2014] Acesta este Gaudi! Detaliu horn, Casa Batllo.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2014] Coama dragonului răpus de Sant Jordi. Astea sunt vertebrele! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010106">Şterge vot</a></div><span id="v91010106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2014] Coama dragonului răpus de Sant Jordi. Astea sunt vertebrele!
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2014] Pe acoperișul Casei Batllo. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010107">Şterge vot</a></div><span id="v91010107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2014] Pe acoperișul Casei Batllo.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2014] Doar cerul poate vedea așa ceva! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010108">Şterge vot</a></div><span id="v91010108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2014] Doar cerul poate vedea așa ceva!
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2014] Barcelona. Casa Batllo. Intrare și ieșire, pe acoperiș. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010109">Şterge vot</a></div><span id="v91010109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2014] Barcelona. Casa Batllo. Intrare și ieșire, pe acoperiș.
foto mihaelavoicu [14.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.112198114395 sec