ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2018
DE Cdia
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Beius
ÎNSCRIS: 05.07.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Zoo Palic 2018

TIPĂREȘTE URM de aici

Bună Dragilor,

Am citit despre Zoo din Palic două reviewuri @georgiana – vezi impresii și @andreea_c vezi impresii, de fapt am cam citit tot ce era pe site despre zona respectivă… Doar știți că sunteți o sursă de inspirație pentru mine…

Am reușit să ajung în urmă cu câteva zile la Palic după o rezervare făcută în pripă cu o noapte înainte (am să revin cu o postare) și nu mi-a părut rău.

Oscilam în a vizita sau nu Grădina Zoologică, husbandul îmi tot spunea că e pentru copii chestia asta, dar cum am tot insistat, iată-ne pe faleza lacului Palic, căutând indicatoarele spre Zoo. În fața ștrandului pentru femei – o clădire destul de mare, simetrică, situată pe malul lacului (?!? – un cafebar - vom vorbi și despre asta cândva) găsești un indicator, îl urmezi și te îndrepți pe lângă Vila Luisa spre destinație. Bineînțeles că sunt modalități de a ajunge acolo și de pe șoseaua care leagă Palic de Subotica. De fapt vocile animalelor și în special ale păsărilor or să te îndrume. În mijlocul parcului te întâmpină un magazin cu suveriniruri, un chioșc cu răcoritoare și casa de bilete.

250 Dinari (cam 10 lei) costă biletul pentru o persoană, dar sunt mai multe tarife, biletul pentru familii este 700 dinari (părinții plus copiii până la 15 ani), copiii (până la 15 ani), pensionarii, persoanele din grupurile organizate vor plăti 200 Dinari. Există și posibilitatea unui abonament anual în special pentru copii sau persoane din grupuri care dezvoltă activitate științifică (cu intrări nelimitate) – 1100 dinari.

Bun și am intrat... Ce am văzut nou față de reviewurile citite?

De la intrare primești, alături de bilet, o hartă (foarte utilă – așa am descoperit că pe domnul lup era să-l ratez). Aleile mult mai atent amenajate (există pași albi imprimați pe alei), există expoziții florale (am văzut că pun mult accent pe peisagistică, multe lucrări aparținând aceleiași doamne) și sculpturi tematice (lemn, piatră sau fier).

Există un cafebar, chiar și un restaurant – bine aprovizionate, locuri de odihnă drăguț amenajate unde poți servi șandișurile sau apa din dotare.

Fântâni cu apă nu am văzut multe, dar din fericire nici nu am avut nevoie, oprind să bem ceva rece la cafebar, unde personalul a fost foarte amabil – am luat și o cafea și am cerut extralapte, ceea ce nu făcea aparatul. Mi-au adus de la bucătărie o ceșcuță cu lapte și, deși am insistat, nu m-au taxat suplimentar. Apoi berea la halbă pe căldura aia ne-a dat putere să mergem să ne minunăm și la bivoli...

Toaletele, destul de curate, nu au fost cu plată, erau și urme că ar fi fost suluri de hârtie igienică, bineînțeles nu suficientă pentru fluxul din parc...

Iată câteva plusuri, dar și un minus față de vizitele colegilor noștri – fiind la amiază și foarte cald, animalele leneveau la umbră, parcă jucam hidden objects chinuindu-mă să le zăresc – noroc cu husbandu care îmi mai dădea câte un hint. De hrănit nici nu a fost vorba, nu am văzut îngrijitorii, doar un muncitor care lucra la ceva reparații și unul care tundea iarba, asurzindu-ne... Pe lângă lenea datorată căldurii și probabil sațietății, animalele clar aveau ceva cu mine... Se uitau copiii la ele, le strigau..., ce le care erau pe afară aruncau o privire, stăteau la poze... apăream eu și intrau în clădiri, cuști, cotețele amenajate (fiecare la casa lui), sau dacă rămâneau afară, întorceau partea dorsală...

Am eu fazele mele... cu dedicație... Așa că a trebuit să stau mult mai mult, vizita a fost aproape 3 ore (ne propusesem una), dar m-am bucurat de ocheadele ursului (bine că nu și de îmbrățișări) și de o comunicare cu un papagal.

A, uitasem... nu mai e elefantul. Marta, simbolul Zoo Palic, s-a dus într-o lume mai bună...

Există un centru / sală de conferințe unde se desfășoară activități de profil.

Ce am văzut?

Păsările m-au încântat: curcubeu oferit privirii - papagali gălăgioși (câteva specii, dar cel mai vorbăreț e Ara din videoclip), peruși timizi, doamna păuniță care se uita de sus la mine, domnul ei care nu mi-a arătat penajul în toată splendoarea lui, o bibilică ducea lipsă de socializare (ca și mine) și mi-a explicat ceva…. Apoi păsările de pradă… pentru care eu am o admirație deosebită de când am fost în Polonia (vezi impresii)

Reptilele și amfibienii – șerpi, caimac, aligator (nu s-au mișcat aproape deloc, inițial am avut impresia că-s artificiale), broaște țestoase, broaște normale ce furau mâncarea dată peștilor de vizitatori…

Carnivorele – câte o familie de lei, tigri (somn de voie la umbră), râși, leopard (ar fi trebuit să fie pe undeva … eu nu am văzut decât țarcul), lupi, hiene…

Ursul…, de fapt doi…

Ierbivore – cai, măgăruși, asini, capre, căprioare, lame, alpaca, girafe, zebre, bivoli, tauri etc.

Și rozătoare, porci și maimuțe. A, și pești!

Flora , de fapt putem spune că există o adevărată grădină botanică în Zoo Palic. Ei îi spun parc tematic cu aproximativ 300 de specii de copaci și flori, creând un habitat proprice animalelor. Există și un stejar de peste 300 de ani. În fiecare an, grădina este decorată cu aproximativ 60.000 de flori, aranjate în rondouri magice.

Într-o continuă amenajare, care a reușit să transforme grădina zoologică cu cuști în adevărate medii de iață ale animalelor, Zoo din Palic m-a impresionat.

Sper să nu am greșeli de scriere, acum nu am timp să recitesc și să corectez, așa că...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Cdia in 25.08.18 11:57:12
Validat / Publicat: 25.08.18 13:22:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SERBIA.

VIZUALIZĂRI: 1301 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cdia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Ara
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[26.08.18 15:05:33]
»

Mutat în rubrica "Zoo Palic [Palic], SUBOTICA" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

CdiaAUTOR REVIEW
[26.08.18 15:20:31]
»

@webmaster26: da, e ok

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[26.08.18 18:41:56]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Cdia
Alte impresii din această RUBRICĂZoo Palic [Palic]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039465188980103 sec
    ecranul dvs: 1 x 1