#I#D
88039 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Rătești [Rătești]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.08.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: COLEGI
PREŢ:
În jur de 70 lei.
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 20

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Mănăstirea Rătești. Ravagiile unei alunecări de teren.


În excursia de o zi, cu Asociația pensionarilor din Prahova, în zona turistică a județului Buzău, cu destinația Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari, după ce ne-am încântat privirile cu frumoasele peisaje ale munților, cu unicitatea micilor formațiuni vulcanice ce veșnic bolborosesc în limba lor neînțeleasă, cu legenda Lacului Meledic și frumusețea Mănăstirii Ciolanu, la întoarcere, ”mama natură” a binevoit a ne arăta și din faptele sale rele, că forța sa este greu de învins, ba uneori, chiar deloc!

Ghidul însoțitor a vrut să ne facă (zice el, ) o surpriză. Dar surpriza a fost nu tocmai plăcută! Ne-a dus la Mănăstirea Rătești, unde m-am înfiorat ce am văzut! Nu era în program, dar porțile sale erau deschise, vizitarea ei fiind totuși un risc!

Întreg ansamblul mănăstiresc din satul Rătești, comuna Berca, aflat pe lista monumentelor istorice, a fost victima unei alunecări de teren în noaptea de 14/15 mai 2014 și transformat într-o ruină. Prima distrusă de alunecare a fost Stăreţia Mănăstirii, acolo unde se afla și Muzeul, împreună cu alte chilii aflate în spatele Bisericii. Chiliile aflate în fața Bisericii, atunci când am văzut-o, erau aproape intacte. Așa cum s-a produs alunecarea, partea de răsărit a bisericii și zona altarului erau deslocate, părțile laterale prezentau mari crăpături, dar proptită cu stâlpi groși, așa, numai să nu cadă! Partea de est, intrarea în Biserică, avariată și ea, dar mai puțin.

Istoricul Mănăstirii Rătești.

Prima menţionare a Schitului din Răteşti este data de 6 mai 1634, când acesta este amintit într-un act de danie al monahului Sofronie de Gomeşti. În anul 1752, lăcaşul monahal din Răteşti a fost părăsit, fie din pricina unor greutăți ale vremii, fie din pricina lipsei de monahi. În anul 1760, schitul este reânființat, ca urmare a donaţiei făcute de doi boieri locali.

Mănăstirea Răteşti, în forma sa actuală, a fost ctitorită la 1844 de Episcopului Chesarie și pictată în frescă, de N. Teodorescu și Gh. Tattarescu. Acestea nu s-au mai păstrat, fiind repictată prin anul 1930.

În 2010, se afla într-un proiect european de reabilitare şi introducere a ei în circuitul turistic. Contractul de finanţare fusese semnat în 2013, iar din 2014 urma să înceapă lucrările. La numai două zile după ce s-a semnat ordinul, mănăstirea a fost surpată de alunecarea de teren amintită.

Văzându-ne un grup, o măicuță se apropie cu sfială, marcată de cele întâmplate, făcându-și de treabă în jurul nostru. Aștepta să fie întrebată, să spună, să povestească prin ce a trecut în noaptea cu pricina. Așa am aflat cum în toiul nopții, mai întâi s-a auzit un zgomot surd, crezând că e cutremur. Au ieșit în curte. Pământul se mișca lent, spunea că zidurile se crăpau sub ochii lor, se deslocau, trosneau, o parte s-a dus cu totul la vale, restul a rămas așa. După un timp, tot în noapte aceia alte chilii au fost distruse, după ce pământul a continuat să se surpe.

Călugărița vorbea cu lacrimi în ochi, o vedeam cum cere ajutor din priviri. Ne povestea câtă lume venea altădată la Mănăstire și cum, după evenimentul nefericit, au venit televiziuni, reporteri, echipe de specialiști, dar cum zicea ea, aceștia vin și pleacă. Și totuși era încrezătoare într-un Program al Consiliului Județean în colaborare cu Episcopia, pentru renovarea Mănăstirii și a consolidării terenului.

Aspectul din jur, ce să zic, era Jalnic (cu J mare) ! Chiliile, cu frumoasa lor arhitectură de sfârșit de secol al XIX-lea, arătau într-o rână, zidurile cu largi crăpături, stâlpii de susținere retezați și cum totul se petrecuse cu doi ani în urmă, erau crescute flori în interiorul chiliilor. În zona cea mai afectată, stăreția și o parte din chilii erau înfundate în pământ. Încă se mai vedeau niște saci cu lână în podul uneia, pod aflat la nivelul privirii noastre. Nu am avut curaj să mă apropii pentru a fotografia. Dar nu numai chiliile mănăstirii au fost afectate, ci și gospodăriile din jur. Cotețe, acareturi, mobilă, garduri zăceau pe jumătate îngropate, amestecate cu pământ.

Natura, acest desăvârșit artist, după ce a făcut ”pozna”, își etala frumusețea. Și darurile. Verdeață, flori perene, trandafiri, gura leului, prunii aveau prune, merii aveau mere. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat!

Ne-a povestit cum autorităţile bisericeşti au luat decizia de a le muta în centrul social filantropic aflat în apropiere, ce aparține de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Am consultat un sait. Alunecările de teren au continuat încă trei luni. Și acum este la fel, în aceiași stare, poate chiar mai accentuat dezastrul.

Rătești nu este un punct de interes turistic, dar dacă vă aflați prin zonă, un ochi merită aruncat, măcar pentru frumoasa arhitectură a chiliilor ce se sprijină neputincioase, una pe alta.

---
Impresii încărcate de mihaelavoicu in 02.08.2018 09:27:03

Validat / Publicat: 02.08.18 10:31:42


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA. A mai fost în/la: județul Buzău.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: pe alocuri.
VIZUALIZĂRI: 457


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  25400 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[02.08.18 10:31:02]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Mutat în rubrica "Mănăstirea Rătești [Rătești], MĂGURA & BERCA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[02.08.18 10:36:51]
» mesaj pers

   @webmaster26: Corect. Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[02.08.18 11:13:51]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Dramatic! Imagini sfâșietoare - un întreg sat mănăstiresc aflat în paragină. Autoritățile au alocat ceva bani pentru consolidări, insuficienți însă. De trei ani se chinuiesc să obțină bani printr-un proiect cu finanțare europeană.

   Am vizitat în primăvara anului 2012 mănăstirea, pe atunci nu erau decât mici probleme cu alunecările de teren. Casele măicuțelor erau în stare bună, incinta îngrijită, biserica întreagă. Priviți imaginile pe care le-am postat în articolul dedicat mănăstirii pentru a vedea diferența (vezi impresii).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[02.08.18 11:44:38]
» mesaj pers

   @tata123: M-am întors în timp.

   La Rătești erau benzi de protecție. Acum am umblat alandala peste tot.

   Unele chilii erau cu propte. Nici vorbă! S-or fi prăbușit cu propte cu tot!

   Căsuțele din fața bisericii erau neatinse. Acum aveau crăpături!

   Atunci exista o speranță. Acum s-a spulberat! Ploile din vara asta și-or fi făcut mendrele!

   Să fim realiști. Măcar de ar rămâne așa, pentru frumusețea căsuțelor.

   Cu bine! Și mulțumesc pentru ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mihai18
[02.08.18 14:38:33]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu:

    Reviewul nu este frumos, dar nici nu dau cik pe „nu-mi place” pentru că este interesant și mai ales, trist.

    Mihaela, suntem de vârste apropiate. Nu-i așa că acum viața este cu totul altfel? Tinerețea noastră a fost altfel de cât cea de acum. Eu o regret. Unde este iubirea sinceră dintre un cuplu care a încept din frumoșii ani de liceu, s-a continuat și s-a finalizat cu o căsătorie pe viață, din acele îndepărtate vremuri. Acum cuplurile gay defilează pe străzi pentru dreptul de a adopta copii. Unde este muzica melodioasă de altă dată, acum nu este muzică, este zgomot. Atunci era bun simț și frică de Dumnezeu. Ce s-a întâmplat în locul pe care l-ai descris, poate fi un semn de la Dumnezeu, să revenim la viața normală, să luăm aminte de cele 10 porunci. Mă opresc pentru că am încept să derapez. Cu bine și să ști că sunt trist.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[02.08.18 15:09:24]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Păcat!!! Natura este o mamă bună - în general vorbind, dar și rea - câteodată! Putem să-i oprim pornirile distrugătoare?! Nu știu! (și nici nu cred!)

   Mulțumesc pentru articol! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[02.08.18 15:21:40]
» mesaj pers

   @Mihai18: Toată lumea e tristă când vede așa ceva! Și sunt poate sute de biserici în această stare, cum bine a zis, colega Iulianic, ”Biserici care plâng”. Mănăstirea Rătești, ”bocește”! Dar și altele noi, fățoase, apar ca ciupercile după ploaie.

   Ăsta e mersul vieții, contradicția între generații a fost dintotdeauna, noul a luat locul vechiului, așa că nu trebuie să fii trist. Este ceva firesc!

   La Rătești, hai să fim serioși, ploile din perioada aceia și-au produs efectele, ca de altfel și-n alte locuri. De ex. Breaza, tot în Prahova, sau Slănic.

   Să auzim de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[02.08.18 15:25:12]
» mesaj pers

   @doinafil: Mulțumesc, Doina! Stai liniștită, nu vezi ce dezastre sunt în natură! Putem face ceva? Nu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.08.18 08:49:46]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Nu obișnuiesc să mă laud atunci când prind și eu un SB. De astă dată o fac pentru că vreau să spun că nu pentru frumusețea articolului am votat, ci pentru realitatea dureroasă pe care o reflectă. Din păcate, ea face parte din viața noastră, din viața lăcașurilor noastre de spiritualitate. Dacă nu e cutremur, e foc. Dacă nu e foc, sunt alunecări de teren. Dacă nici alunecări de teren nu sunt atunci e nepăsarea oamenilor sau trecerea de neoprit a vremii. Ruina înghite orice. Fără deosebire. Păcat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[03.08.18 14:45:04]
» mesaj pers

   @iulianic: Mulțumesc! Da, un ”spectacol” trist dat de natură. Măcar nu a fost cu victime, că dealtfel Natura are un repertoriu foarte bogat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] În excursia de o zi, județul Buzău. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993245">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993245"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993245">Şterge vot</a></div><span id="v9993245" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993245)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993245Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993245MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] În excursia de o zi, județul Buzău.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Harta Județului Buzău. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993246">Şterge vot</a></div><span id="v9993246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Harta Județului Buzău.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Am ajuns la Mănăstirea Rătești. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993247">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993247"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993247">Şterge vot</a></div><span id="v9993247" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993247)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993247Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993247MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Am ajuns la Mănăstirea Rătești.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [AUG-2016] Poarta de intrare la Mănăstire. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993248">Şterge vot</a></div><span id="v9993248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Poarta de intrare la Mănăstire.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Turnul clopotniță al mănăstirii Rătești. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993249">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993249"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993249">Şterge vot</a></div><span id="v9993249" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993249)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993249Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993249MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Turnul clopotniță al mănăstirii Rătești.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Atenționare! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993250">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993250"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993250">Şterge vot</a></div><span id="v9993250" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993250)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993250Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993250MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Atenționare!
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [AUG-2016] La prima vedere! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993251">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993251"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993251">Şterge vot</a></div><span id="v9993251" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993251)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993251Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993251MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] La prima vedere!
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Ansamblul mănăstiresc Rătești, Buzău. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993252">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993252"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993252">Şterge vot</a></div><span id="v9993252" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993252)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993252Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993252MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Ansamblul mănăstiresc Rătești, Buzău.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] O imagine dezolantă. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993253">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993253"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993253">Şterge vot</a></div><span id="v9993253" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993253)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993253Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993253MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] O imagine dezolantă.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Prin ușă, se vede în spatele casei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993254">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993254"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993254">Şterge vot</a></div><span id="v9993254" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993254)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993254Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993254MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Prin ușă, se vede în spatele casei.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Chilia cu nr. 51. Geamuri sparte, pereți rupți. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993255">Şterge vot</a></div><span id="v9993255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Chilia cu nr. 51. Geamuri sparte, pereți rupți.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Ce arhitectură frumoasă! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993256">Şterge vot</a></div><span id="v9993256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Ce arhitectură frumoasă!
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Păcat de așa frumusețe! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993257">Şterge vot</a></div><span id="v9993257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Păcat de așa frumusețe!
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Trandafiri în floare și merii au mere. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993258">Şterge vot</a></div><span id="v9993258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Trandafiri în floare și merii au mere.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Bine proptită, cât va mai rezista! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993259">Şterge vot</a></div><span id="v9993259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Bine proptită, cât va mai rezista!
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Intrarea în Biserică. Uși superbe, însemn de monument istoric, coloane grecești, trepte smulse. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993260">Şterge vot</a></div><span id="v9993260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Intrarea în Biserică. Uși superbe, însemn de monument istoric, coloane grecești, trepte smulse.
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Aflat în apropiere, locul unde călugărițele, au fost mutate. Se pare că au avut noroc! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993261">Şterge vot</a></div><span id="v9993261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Aflat în apropiere, locul unde călugărițele, au fost mutate. Se pare că au avut noroc!
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] La noul sediu. Ce reprezintă culoarea galben? -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 02.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av993262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv993262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=993262">Şterge vot</a></div><span id="v9993262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(993262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f993262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e993262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] La noul sediu. Ce reprezintă culoarea galben?
foto mihaelavoicu [02.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.119457960129 sec