87564 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Nitra

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.07.2018
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Oraşul de pe şapte coline, Nitra


Probabil că nu toată lumea a auzit de acest oraş aflat în vestul Slovaciei, chiar dacă este o atracţie turistică destul de importantă. Iar cei ce urmăresc fenomenul fotbal au auzit, cu siguranţă, de acest oraş de prin anii’ 90, când FC Nitra s-a calificat într-o grupă din Europa League.

Oraşul Nitra este al patrulea ca mărime din Slovacia, după Bratislava, Kosice şi Preşov şi are o populaţie de aproximativ 90 000 de locuitori. Este situat pe râul Nitra, la poalele muntelui Zobor, şi, împreună cu Bratislava, este cel mai vechi oraş din Slovacia (secolul IX).

A fost fondat, la fel ca şi Roma,Atena,Lisabona sau Edinburgh, pe şapte coline şi în perioada medievală era împărţit în oraşul de sus şi oraşul de jos. Chiar şi acum localnicii folosesc aceste denumiri referitoare la zonele oraşului. Cu o populaţie relativ mică este destul de întins ca suprafaţă şi nu este chiar uşor de vizitat. Distanţa dintre Bratislava şi Nitra este de aproximativ 90 de km şi mulţi turişti vin aici în excursie cu autocarele.

Noi am vizitat Nitra venind din estul Cehiei şi cum drumul nostru spre casă trecea prin Slovacia am hotărât să ne cazăm o noapte aici. În anii trecuţi vizitasem mai multe oraşe din această ţară (Bratislava, Kosice, Zilina, Banska Bystrica, Spisska Nova Ves, Levoca), ne-au plăcut şi am zis să încercăm şi cu Nitra.

Ne-au plăcut, pentru că toate oraşele enumerate mai sus au acel centru istoric vechi, pietonal, o stradă foarte lată străjuită de clădiri vechi, biserici, muzee, monumente, hoteluri, terase, baruri şi restaurante. Nici Nitra nu a făcut excepţie, doar că strada principală din oraşul vechi (oraşul de jos) nu este la fel de lată în comparaţie cu altele similare din oraşele amintite mai sus.

Cazarea am avut-o chiar pe laterala străzii principale, Stefanikova trieda, din centrul vechi (STARA MESTO) şi am întâmpinat dificultăţi până am ajuns cu maşina la ea. GPS-ul ne-a condus pe o stradă aflată în spatele unităţii de cazare şi cum nu vedeam niciun hotel în jur, am mai făcut o tură cu maşina pe alte străzi. În final am ajuns de unde plecasem, “Ioana” ne-a zis că am ajuns la destinaţie, dar hotelul tot nu era.

Am parcat maşina pe o stradă şi am intrat pe un gang în strada principală şi apoi în …. recepţia hotelului. Ni s-a explicat că intrarea în parcare este în spatele hotelului, cu intrare pe o stradă mai îngustă. Am mers la maşina, am ocolit centrul vechi, dar tot nu am putut să ajungem în locul indicat, pentru că intrările spre piaţă aveau acces interzis.

Mai puţin una pe care noi nu am nimerit-o. :( Noroc cu un tânăr localnic care ne-a ajutat şi în final am ajuns în parcarea hotelului plini de nervi. O asemenea întortocheală de străzi nu am mai întâlnit până aici. E drept că nici “Ioana” nu este aşa de deşteaptă pe căt se crede. Şi nici conducătorul auto nu e chiar aşa de descurcăreţ. :)

Totuşi, e bine când se termină cu bine. Am parcat maşina, ne-am luat bagajele, ne-am cazat fără probleme, după care ne-am făcut un plan sumar de vizitare a oraşului. Nu a fost dificil de ales, pentru că principalele atracţii turistice se găsesc în zona centrală. Ar mai fi o plimbare pe jos până la muntele Zobor, dar pentru asta îţi trebuie timp mai mult.

Nitra este un oraş cu multe clădiri de valoare istorică, multe muzee, multe locuri în care îţi poţi petrece timpul liber. Având la dispoziţie doar o jumătate de zi noi am vizitat foarte puţin din acest oraş. Am parcurs de la un capăt la altul strada centrală a oraşului, am admirat din exterior unele biserici şi am intrat în unele magazine, de unde am cumpărat câte ceva ca amintire.

Prin partea nordică a străzii principale am intrat într-un parc plin de aranjamente florale şi pe lângă o frumoasă clădire ce adăposteşte Consiliul Judeţea Nitra am urcat apoi pe una din colinele oraşului. Aici se află Castelul Nitra, cel mai important obiectiv turistic al oraşului. Construit în secolul al XI-lea pe locul unei fortăreţe mai vechi castelul face parte dintr-un complex, în care se mai află un muzeu religios, Diecenze Muzeum (muzeul eparhiei), şi o frumoasă catedrală.

Inima complexului o constituie Catedrala Sf. Emmeram, care este si resedinta episcopiei regiunii Nitra. De costrucţie romano-catolică catedrala este înglobată în incinta castelului la fel ca cea din Castelul Praga. Lăcaşul de cult cuprinde atât elemente de arhitectură romanică cât şi elemente gotice mai recente, din secolele XIV si XVII. Reşedinţa episcopiei nu s-a păstrat întru totul intactă, a suferit modificări pe parcurs şi edificiul gotic initial a fost înlocuit cu unul în stil baroc.

Înainte de intrare în castel eşti întâmpinat de o statuie impresionantă a “apostolilor slavilor”, Chiril şi Metodiu. Ceva asemănător, dar de dimensiuni mai mici, am mai întîlnit în Bulgaria, Cehia, Serbia şi Macedonia. Din faţa statuii se intră pe un mic pod din piatră străjuit de statuete cu personaje religioase.

Primul punct de atracţie este biserica castelului cu acces pe nişte scări late, din piatră, ale căror balustrade sunt ornate cu personaje bisericeşti legate de istoria castelului. Interiorul bisericii este mare şi frumos, plin de statuete cu personaje religioase, unele din ele aurite. În faţă este un altar cu catapeteasma aurită, iar în dreapta Hristos crucificat. Tot în interiorul bisericii sunt mai multe capele şi ele ornate cu statuete aurite a unor sfinţi.

Cum muzeul era închis la acea oră, ne-am rezervat timpul rămas pentru vizitarea interiorului castelului. Pe nişte scări din metal am urcat până aproape de turnurile de apărare, apoi am vizitat locurile din incintă, unde la tot pasul întâlneşti câte ceva care să de atragă.

Pe aripa dreaptă a castelului am întâlnit un loc cu o sală în aer liber, unde sunt proiectate filmuleţe cu istoria oraşului, iar lângă ea, într-o încăpere de piatră, o imitaţie a celebrului tablou “Cina cea de Taină” cu cei 12 apostoli şi Isus Hristos făcuţi din lemn în mărime naturală.

Pe platourile înalte ale castelului, cu imagini panoramice foarte frumoase asupra oraşului, am întâlnit diferite statui cu sfinţi şi conducători ai bisericii, dar şi ceva ce am mai întâlnit prin ţările de la granita noastră de nord. Pe un platou aflat în stânga castelului se află “Cuşca Ruşinii” , o îngrădire din sârmă groasă, în formă de clopot, în care femeile adultere erau închise goale şi expuse oprobriului public.

Pe un alt platou aflat în dreapta castelului un grup statuar, “Monumentul Ciumei”, mi-a atras atenţia, pentru că l-am mai văzut şi prin alte oraşe din Cehia, Ungaria, Slovacia, Austria şi mi s-a părut că ăsta-i cel mai frumos. Sau poate le-am uitat pe cele din Kosice, Levoca, Banská Bystrica sau Kecskemet…

Cam atât am vizitat prin oraşul Nitra. N-o fi el un City Breack de primă mână, dar cine se află prin zonă n-ar trebui să-l ocolescă.

Vacanţe cât mai frumoase!

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 21.07.2018 22:23:03

Validat / Publicat: 22.07.18 10:01:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SLOVACIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 747


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48800 PMA (din 52 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de traian.leuca? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[22.07.18 12:48:42]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[22.07.18 13:31:53]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RoxanaGRS
[23.07.18 10:17:37]
» mesaj pers

   Frumos articol și interesantă destinație! Și nouă ne-a plăcut Nitra în mod deosebit. Foarte liniștit și cu multă verdeață, ca de altfel multe orașe slovace, despre care nu auzisem până la excursia în Slovacia. Alte orășele drăguțe de care nu prea a auzit nimeni sunt Trencin și Bojnice, fiecare cu castelul lui. Cel de la Bojnice e o minune, un fel de Peleș al slovacilor.

   Castelul Nitra l-am vizitat și noi, ne-am urcat pe ziduri, ne-a plăcut catedrala, noi am prins și muzeul deschis. Are niște exponate frumoase cu o lucrătură de o mare finețe. De asemenea, am vizitat niște catacombe la subsolul castelului. Cina cea de taină din lemn e mai nouă. Nu era când am fost noi.

   In poza P14 este statuia papei Ioan Paul al II-lea, care a fost la Nitra pe 30 iunie 1995. Scrie pe soclul statuii. La dv. nu se vede, am căutat pozele mele de atunci.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- traian.leuca
[23.07.18 12:51:03]
» mesaj pers

   @ Roxana GRS :Am vizitat Slovacia de trei ori şi sunt puţine oraşe mari prin care să nu fi făcut măcar o oprire de două ore.

   La Bojnice am fost( vezi impresii).

    Un alt castel care m-a impresionat în mod deosebit a fost (Castelul Orava )

In poza P14 este statuia papei Ioan Paul al II-lea

   Acum mi-am adus aminte că am citit despre vizita papei Ioan Paul al II-lea la acest castel.

   Nu ştiu de ce nu am făcut poză cu explicaţiile de pe soclul statuetei, pentru că la vârsta mea e mai greu să memorezi detalii din atât de multe vacanţe.

   Mulţumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[24.07.18 21:55:15]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Am citit articolul si normal, prima poza la care m-am dus a fost "Monumentul ciumei" si sunt de acord, nu stiu daca este intradevar cel mai frumos, dar sigur este printre cele mai frumoase.

   De altfel tot orasul este frumos, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[24.07.18 22:28:35]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[26.07.18 19:53:23]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Frumos și interesant! Monumentul ciumei? De ce-ar avea această cumplită boală un monument?

   Frumoase poze, dar P07 m-a dat gata! Sfințișorul ăla mic și-albastru și poznaș face toți banii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[26.07.18 20:22:54]
» mesaj pers

   @Zoazore:

Sfințișorul ăla mic și-albastru și poznaș face toți banii!
Ce umil este... păcătosul de el... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[26.07.18 20:51:44]
» mesaj pers

   @traian. leuca: =)) Ba nu! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Strada principală din centrul oraşului Nistra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988580">Şterge vot</a></div><span id="v9988580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Strada principală din centrul oraşului Nistra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] O clădire frumoasă din centrul oraşului Nistra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988584">Şterge vot</a></div><span id="v9988584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] O clădire frumoasă din centrul oraşului Nistra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Imagine din parcul central al oraşului Nistra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988587">Şterge vot</a></div><span id="v9988587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Imagine din parcul central al oraşului Nistra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] Altă imagine din parcul central al oraşului Nistra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988590">Şterge vot</a></div><span id="v9988590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Altă imagine din parcul central al oraşului Nistra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] Clădirea Consiliului Judeţea Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988595">Şterge vot</a></div><span id="v9988595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] Clădirea Consiliului Judeţea Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] 'Monumentul Ciumei' din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988599">Şterge vot</a></div><span id="v9988599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] "Monumentul Ciumei" din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Stauia Sfinţilor Chiril şi Metodiu de la intrare la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988601">Şterge vot</a></div><span id="v9988601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Stauia Sfinţilor Chiril şi Metodiu de la intrare la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Podul de acces de la intrarea în Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988606">Şterge vot</a></div><span id="v9988606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Podul de acces de la intrarea în Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Intrarea la biserica Sf. Ştefan de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988607">Şterge vot</a></div><span id="v9988607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Intrarea la biserica Sf. Ştefan de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Turnul bisericii de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988608">Şterge vot</a></div><span id="v9988608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Turnul bisericii de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Interior la biserica Sf. Ştefan de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988609">Şterge vot</a></div><span id="v9988609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Interior la biserica Sf. Ştefan de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Interior biserică de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988610">Şterge vot</a></div><span id="v9988610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Interior biserică de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Interior biserică de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988611">Şterge vot</a></div><span id="v9988611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Interior biserică de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Stauetă cu un episcop, pe un platou de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988612">Şterge vot</a></div><span id="v9988612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Stauetă cu un episcop, pe un platou de la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Sală de proiecţie în aer liber la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988613">Şterge vot</a></div><span id="v9988613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Sală de proiecţie în aer liber la Castelul Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] Scări de acces spre turnurile Castelului Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988614">Şterge vot</a></div><span id="v9988614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] Scări de acces spre turnurile Castelului Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] Scară de acces pe zidurile Castelului Nitra din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988615">Şterge vot</a></div><span id="v9988615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] Scară de acces pe zidurile Castelului Nitra din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Imagine asupra oraşului de pe unul din platourile Castelului Nitra. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988616">Şterge vot</a></div><span id="v9988616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Imagine asupra oraşului de pe unul din platourile Castelului Nitra.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Un complex sportiv văzut de pe unul din platourile Castelului Nitra. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988617">Şterge vot</a></div><span id="v9988617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Un complex sportiv văzut de pe unul din platourile Castelului Nitra.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Acelaşi complex sportiv văzut de pe un alt platou al Castelului Nitra. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988618">Şterge vot</a></div><span id="v9988618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Acelaşi complex sportiv văzut de pe un alt platou al Castelului Nitra.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] 'Cina cea de Taină' de la Castelul Nitra, din oraşul Nitra, Slovacia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 21.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av988619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv988619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=988619">Şterge vot</a></div><span id="v9988619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(988619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f988619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e988619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] "Cina cea de Taină" de la Castelul Nitra, din oraşul Nitra, Slovacia.
foto traian.leuca [21.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.110505104065 sec