86685 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Canberra

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.06.2018
DE
Avatar DanCld
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Dublin
înscris/ă în 28.07.08
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 3 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Canberra [2018]


Canberra (se pronunță cu accentul pe „an” și nu pe „be”) este capitala federală a Australiei, localizată pe un platou la 500m altitudine, la aprox. 3 ore distanță de mers cu mașina de Sydney, respectiv 4 ore cu trenul. Este un oraș construit de la zero pentru rolul de capitală, cu bulevarde largi și clădiri publice impunătoare. Nu e neapărat o destinație turistică, dar "#amfostacolo" să vă spun ce e de găsit, de vizitat și de fotografiat.

Cum se ajunge acolo? În principiu ca parte a unei călătorii mai lungi în Australia, dar se poate și direct, sper totuși nu ca unică destinație în Australia. Ca punct de intrare în Australia, sunt 2 curse internaționale pe zi, una din Doha (Qatar) și una din Singapore. Intrarea în Australia se face pentru români (și nu numai) pe baza sistemului eVisitor, cu durerile asociate: vest europenii primesc autorizația de călătorie în 1-2 ore, esticii chiar și după 1-2 săptămâni după ce fac upload la un braț de documente scanate.

Diferențele se perpetuează și la frontieră: cu pașaport românesc e destul de probabil să fii admis în Australia doar după verificări suplimentare și un interviu semnificativ mai lung decât al celorlalți turiști, indiferent de țara de rezidență declarată pe „landing form”.

Revenind, Canberra este un oraș nou, cu bulevarde largi, clădiri nu foarte înalte, construit cu rigla și compasul, greu de navigat doar cu transportul public și destul de puțin prietenos cu pietonii.

Distanțele dintre obiective sunt mari, nu există zone complet pietonale mai întinse precum în Europa iar cumpărăturile se fac în general la mall. La mică distanță de civilizație apar destul de des grupuri de canguri (evident sălbatici) iar prin oraș zboară stoluri de papagali, extrem de zgomotoși.

Clima este mai plăcută decât pe coastă, din cauza altitudinii, fără temperaturi excesive și cu ploaie tot timpul anului. Iarna, când am fost eu, este totuși destul de frig (2-3 grade noaptea, 10-12 ziua), dar cu multe zile însorite.

Ca obiective, prima oprire trebuie să fie observatorul de pe muntele Ainslie, care oferă o perspectivă 360° asupra întregii regiuni, incluzând centrul orașului. Fotografiile cele mai reușite se fac cred dimineața, din cauza poziției soarelui.

Chiar la poalele acestui munte se află „Australian War Memorial”, din fața căruia pornește o imitație a celebrului „National Mall” din Washington DC, mai scurt totuși – doar 1km față de cei 3km din capitala americană. Bulevardul se numește Anzac Parade și e probabil utilizat pentru defilări sau alte evenimente care implică forțele armate.

Canberra este împărțită (oarecum) în 2 jumătăți de către o salbă de lacuri navigabile pe modelul celor din nordul Bucureștiului. În continuarea geografică a Anzac Parade, dincolo de unul dintre aceste lacuri, se află clădirile parlamentului – cea veche, într-o arhitectură de început de secol 20, și cea nouă, situată în spatele acesteia pe vârful unui deal. Ambele clădiri se pot vizita. În fața clădirii vechi sunt permanent corturi și clădiri improvizate pe care scrie „Aboriginal Embassy”; din când în când sunt și proteste, nu atât pe teme de discriminare - cât de proprietate asupra „Australiei” sau pe drepturi de exploatare a resurselor naturale.

De o parte și de alta a Anzac Parade sunt statui și monumente dedicate diverselor momente istorice în care armata australiană a fost parte, gen războiul din Korea sau anumite operațiuni importante din cele două războaie mondiale. Asemănările cu „National Mall” din capitala SUA – arteră flancată de muzee - se opresc însă aici, muzeele din Canberra, deși destul de mari și de interesante, fiind totuși mult sub cele sub sigla „Smithsonian” din Washington DC.

Australian War Memorial este cel mai important și mai interesant dintre muzeele de vizitat din Canberra: accesul este gratuit, fiind împărțit în 2 secțiuni mari, pentru cele 2 războaie mondiale, acoperind în detaliu cele câteva operațiuni la care au participat trupele australiene: de exemplu debarcarea de la Gallipoli din 1915 sau războiul din Pacific împotriva japonezilor după 1941. Australienii au avut câteva zeci de mii de victime adunate în cele 2 războaie mondiale și au investit enorm în cultul eroilor; pentru mine a fost extrem de frustrant să compar cu cele câteva obiective rătăcite (gen Mausoleul de la Mărășești sau Muzeul Militar din București) care spun o prea mică parte din povestea a poate 1 milion de români care au murit, adunat, în cele 2 războaie mondiale.

Un alt muzeu de văzut este „National Museum of Australia”, cu o colecție mai mică de exponate decât echivalentul din Sydney, dar de asemenea cu acces gratuit. Secțiunea despre aborigeni spune povestea unei culturi din categoria celor pe care tindem să le considerăm primitive – vânători și culegători, dar cu o spiritualitate destul de complexă. Peste ei a venit cultura europeană, la momentul respectiv în epoca industrială, pentru care Australia reprezenta o sursă nouă de resurse. Povestea colonizării, așa cum reiese de acolo de la muzeu, e povestea unui teritoriu „domesticit” cu pușca în mână.

Clima din Canberra facilitează însă și activitățile în aer liber: printre lacuri sunt peninsule cu spații verzi întinse, unele transformate în spații de recreere, altele lăsate sub formă de „Nature Reserves”. Pe un deal din vestul orașului a fost amenajat în ultimii câțiva ani un „National Arboretum”, momentan doar cu restaurant, loc de joacă și câteva mici expoziții, de exemplu de bonsai. Probabil în 20-30 de ani puieții de sequoia sau ce alți arbori au plantat acolo vor ajunge la maturitate.

Terminând cu muzeele și cu plimbările în aer liber, câteva cuvinte despre restaurante. Restaurantele din Canberra servesc în general mâncare de inspirație europeană, cu un specific pronunțat anglo-saxon, incluzând importuri culturale americane (gen fish&chips, burgers, steaks etc). Prețurile mi s-au părut cam cu 20-30% mai mari decât în Irlanda, din păcate nu pot să mai compar cu România. În localurile de tip „pub” se comandă și se plătește totul în avans la bar, după care primești un băț cu un număr pe care îl pui pe masă. Mâncarea este în general bună, dar nu atât încât să o ții minte.

Eu am stat 2 zile în Canberra, cred suficient pentru a „cunoaște” orașul. Concluzia mea e că e un oraș extrem de prietenos cu cei care locuiesc acolo: nu am văzut oameni care să cerșească sau să doarmă pe stradă, altfel orașul este extrem de curat și de îngrijit. Ca turist mașina este obligatorie, vizitarea cu transportul public, deși posibilă, se poate transforma rapid într-o experiență frustrantă și consumatoare de timp. Cam atât despre Canberra.

---
Impresii încărcate de DanCld in 26.06.2018 12:56:53

Validat / Publicat: 26.06.18 14:01:40

VIZUALIZĂRI: 428


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (DanCld); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27300 PMA (din 20 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[26.06.18 14:00:54]
» mesaj pers

   Bune recomandările

   Mutat în rubrica "Descoperă Canberra, CANBERRA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[26.06.18 18:22:44]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[28.06.18 21:09:10]
» mesaj pers

   @DanCld: Mulțumim pentru impresii. Eu visez să ajung în Australia, e drept că nu la Canberra, și sper să nu rămână doar un vis, așa că citesc cam tot ce îmi pică în mână.

   Având în vedere că Irlanda este și ea mai scumpă decât România înseamnă că mă aștept la 30-40-50% prețuri mai mari:((.

   Foarte utile informațiile, mulțumim încă o dată.

   Călătorii cât mai plăcute în continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Bună dimineața băieți, la voi totul bine? -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978544">Şterge vot</a></div><span id="v9978544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Bună dimineața băieți, la voi totul bine?
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Natură în Canberra -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978545">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978545"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978545">Şterge vot</a></div><span id="v9978545" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978545)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978545Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978545MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Natură în Canberra
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Artă aborigenă în Muzeul Național al Australiei -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978546">Şterge vot</a></div><span id="v9978546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Artă aborigenă în Muzeul Național al Australiei
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] Blocuri și natură -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978547">Şterge vot</a></div><span id="v9978547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Blocuri și natură
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Clădirea nouă a parlamentului în fundal -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978548">Şterge vot</a></div><span id="v9978548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Clădirea nouă a parlamentului în fundal
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Clădirea veche a parlamentului -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978549">Şterge vot</a></div><span id="v9978549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Clădirea veche a parlamentului
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] 'King George V Memorial', spațiul verde din fața clădirii vechi a parlamentului -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978550">Şterge vot</a></div><span id="v9978550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] "King George V Memorial", spațiul verde din fața clădirii vechi a parlamentului
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Ambasada aborigenilor, evident cu mesaj pur politic, motivat economic -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978551">Şterge vot</a></div><span id="v9978551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Ambasada aborigenilor, evident cu mesaj pur politic, motivat economic
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Clădirea nouă a parlamentului -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978552">Şterge vot</a></div><span id="v9978552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Clădirea nouă a parlamentului
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Anzac Parade -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978553">Şterge vot</a></div><span id="v9978553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Anzac Parade
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JUN-2018] Australian War Memorial -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978554">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978554"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978554">Şterge vot</a></div><span id="v9978554" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978554)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978554Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978554MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Australian War Memorial
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Artă aborigenă în Australian War Memorial -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978555">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978555"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978555">Şterge vot</a></div><span id="v9978555" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978555)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978555Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978555MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Artă aborigenă în Australian War Memorial
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Dioramă în Australian War Memorial -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978556">Şterge vot</a></div><span id="v9978556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Dioramă în Australian War Memorial
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] Flora nativă a Australiei - eucalipți -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978557">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978557"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978557">Şterge vot</a></div><span id="v9978557" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978557)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978557Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978557MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Flora nativă a Australiei - eucalipți
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Foto din observatorul de pe muntele Ainslie, surprinzând Anzac Parade -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978558">Şterge vot</a></div><span id="v9978558" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978558)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978558Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978558MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Foto din observatorul de pe muntele Ainslie, surprinzând Anzac Parade
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] Un pic de civilizație urbană în Canberra -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978559">Şterge vot</a></div><span id="v9978559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Un pic de civilizație urbană în Canberra
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Lebădă neagră, la propriu -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978560">Şterge vot</a></div><span id="v9978560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Lebădă neagră, la propriu
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] Iarnă în Australia -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978561">Şterge vot</a></div><span id="v9978561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Iarnă în Australia
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] National Arboretum -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978562">Şterge vot</a></div><span id="v9978562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] National Arboretum
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] Bonsai în National Arboretum -- foto by <b>DanCld</b> [uploaded 26.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av978563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv978563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=978563">Şterge vot</a></div><span id="v9978563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(978563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f978563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e978563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] Bonsai în National Arboretum
foto DanCld [26.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.100667953491 sec