#I#D
86381 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Leiria şi împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.06.2018
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Mănăstirea Alcobaça, imaginea Portugaliei de altădată


Să ajungi la Alcobaça plecând din Sintra pare extraordinar de uşor. Pe hartă. Am pornit cu volanul în față, iar copilotul cu tableta pe brațe, căci mi s-a spus că a trecut timpul hărților pe hârtie. Vremea era excelent de frumoasă şi drumul asemenea. Pentru cea care nu conducea. Drumarii portughezi au ştiut să toarne un asfalt perfect, cum noi doar visăm să găsim pe "autostradă" între Bucureşti şi Fundulea. Dar cu tot respectul pe care li-l port trebuie să spun că au desenat prea multe curbe. Şi nu toți şoferii sunt la fel de înzestrați precum Schumacher. Ce-i drept şi responsabilii cu traficul rutier au băgat o grămadă de semafoare în zonele unde şoseaua lua altitudine. Sunt de acord că relieful nu a colaborat şi s-a vălurit la nesfârşit, dar să pornesc în pantă nu-mi face deloc plăcere. Mai ales când colegii de trafic mi se lipeau de bara de protecție, probabil în semn de mare respect pentru "abilitățile" mele în materie de condus.

Am ajuns întregi în localitatea Alcobaça după ce am învățat pe dinafara cântecelul cu "at the next roundabout take the second exit". Chiar la orice răscruce de drumuri trebuia un giratoriu? Dar probabil ei au tradus "Wuthering Heights" prin "Giratoriul vântului". Străduțele urbei erau înguste, aglomerate şi fără nici un spațiu liber să-ți laşi maşina. Am urmat indicatoarele până am găsit celebra mănăstire şi m-am ambiționat să intru în parcarea plin-plinuță. Eu şi încă alți cinci-şase şoferi la fel de optimişti. Nu aş fi putut să parchez nici bicicleta, cu atât mai puțin ditamai Kia, drept care folosind cu elan marşarier-ul am încercat să ies. Ceilalți m-au urmat şi a început un concert de beep-uri până ne-am extras cu toții din parcare şi ne-am răspândit prin alte locuri mai primitoare. Noi l-am găsit pe aproape. Pe la aproape o jumătate de kilometru depărtare.

Mănăstirea Alcobaça ne-a aşteptat liniştită s-o fotografiem din toate unghiurile. Soarele strălucea puternic, doar că se aşezase perfect pentru a lumina partea din spate a ei. Am încercat o negociere din care să rezulte nişte poze mai decente, dar mărețul astru a rămas inflexibil. Aşa cum am citit undeva Alcobaça este una dintre "cele mai notabile şi mai bine conservate exemple de arhitectură cisterciană şi de filozofie spațială". Asta cu "filozofia spațială" trebuia s-o scriu, dar nu puteam să evit ghilimelele căci m-ar fi recrutat pentru Academia Română. Piatra de temelie a fost pusă în 1178 pe pământul donat de regele Afonso Henriques lui Bernard de Clairvaux, viitorul Sfânt Bernard, începându-se construirea primului edificiu gotic din Portugalia. Planul inițial se baza pe forma casei parinteşti din Clairvaux şi urma ideile de simplitate şi austeritate propăvăduite de sfântul Bernard. Desigur lucrările au durat timp îndelungat, însă comunitatea religioasă stabilită aici nu s-a limitat doar la rugăciuni. S-au defrişat păduri, s-au asanat bălți şi mlaştini, s-au plantat vii şi livezi şi chiar s-a săpat un canal pentru a aduce apă din râul Alcoa. Mănăstirea s-a mărit continuu şi considerabil. La începutul sec. al XIV-lea, în timpul regelui Dinis, ea devine cel mai mare aşezământ monahal al Portugaliei. În urma domniei lui Pedro I biserica îşi adaugă monumentele funerare ale regelui şi reginei sale neîncoronate, Inês. În secolul al XVI-lea, pe timpul lui Manuel I, bogățiile cărate de peste mări ajung şi aici, prosperitatea materializându-se în noi dormitoare, ateliere, bibliotecă, noua sacristie şi mai ales Sala regilor. Veacul al XVII-lea aduce influențe baroce şi neo-gotice, care arată că mănăstirea nu este ruptă de arta Europei apusene. Dar ascensiunea este curmată în 1834, când ordinele religioase sunt interzise şi averilor lor nationalizate. Mândra mănăstire s-a transformat pe rând în primarie, tribunal, inchisoare, şcoală, cazarmă, bibliotecă. Din fericire din 1928 a început munca de restaurare pentru a se evita degradarea unui reper al culturii şi artei portugheze.

La prima impresie mi se pare o disproporție între biserică şi clădirea care o împrejmuieşte. Zidurile mănăstirii sunt albe, dar un alb pătat de vreme, cu doar un singur cat şi întrerupte de numeroase ferestre. Totuşi acestea nu sunt nici simple şi nici austere ca pe vremea sfântului Bernard. Biserica are o fațadă mult mai impresionantă, cu două turle ce adăpostesc clopotele. Decorațiuni complicat sculptate şi statui impunătoare dovedesc că barocul nu a trecut fără a lăsa urme şi pe aici. Doar uşa încadrată de ogive uriaşe, fereastra rotundă şi stalagmitele îmbobocite care încadrează terasa de la intrare mai aduc aminte de originea gotică. Intrând realizezi cât de înaltă este, poate şi datorită lățimii mici. Ferestrele lungi care permit luminii să pătrundă şi vremea insorită de aici alungă întunericul care domneşte de obicei în bisericile vechi. Slujba era pe sfârşite şi întreg poporul se ridicase în picioare. Am făcut cu sfială câteva poze, neposedând tupeul unui paparazzo. Pentru o imagine mai clară trebuia aşteptat până când rămâneau doar turiştii.

Aici îşi află odihna veşnică regele Pedro şi iubita sa Inês de Castro, asasinată la Coimbra din ordinul lui Alfonso al IV-lea, tatăl lui Pedro. Ei au fost protagonişti ai unei poveşti de dragoste sfârşită sângeros şi macabru, poveste care a inspirat poeți, scriitori, pictori, numele cel mai celebru fiind al lui Camões. Sarcofagele înțesate de ornamente sculptate, evocând destinul uman şi speranta unei vieți următoare, impresionează de sute de ani pe cei care au şansa să le admire, excepție făcând poate soldații lui Napoleon, care le-au mutilat în timpul unei efemere staționări prin zonă.

Ne-am întors spre casa de bilete şi am început explorarea mănăstirii. Sala dos Reis (Sala regilor) este o cronică a vremurilor trecute ilustrată cu plăci albe de faianță pictate cu albastru. Din partea superioară a pereților ne privesc încruntați regii Portugaliei. Alfons Henriques, supranumit Cuceritorul, cel care a declarat independența Portugaliei, Sancho I şi Alfonso al II-lea cel Gras sunt imortalizați în piatră, implătoşați şi înarmați până-n dinți. Într-alt colț, tot la înălțime, ne întâmpină cu înfățişări marțiale João cel Bun, Duarte "filozoful", Fernando "frumosul" şi Pedro cel Crud, ținând sabia în mână. Vedem apoi doi prelați încoronând pe Afonso Henriques, adică biserica şi monarhia, crucea şi sabia, aducând izbăvirea țării.

Am colindat mai departe prin culoarele lungi şi prin săli austere, alături de alte zeci de vizitatori. Am ajuns şi la bucătărie, cu coşuri de fum înalte precum la Palatul din Sintra, acoperită din 1750 cu faianță de sus până jos şi cu apă curentă, probabil printre călugării mănăstirii fiind şi ingenioşi ingineri.

În mod normal bați drumul până la Alcobaça dacă esti interesat de istorie sau dacă arta se află printre pasiunile tale. Drumul dinspre Sintra sau Lisabona poate părea lung, însă peisajele nu sunt nicidecum monotone, iar destinația merită tot efortul. Prețul pentru acces în mănăstire nu este o avere, iar cumpărând un bilet având incluse mănăstirile din Batalha şi Tomar rezultă şi o reducere. Vizitați Alcobaça pentru o avea imaginea Portugaliei de altădată.

Să aveți un drum frumos în față.

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 12.06.2018 06:26:13

Validat / Publicat: 12.06.18 09:34:23


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în PORTUGALIA
VIZUALIZĂRI: 820


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  54000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[12.06.18 09:33:23]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Leiria şi împrejurimi, LEIRIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Tomar și împrejurimile]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[12.06.18 09:42:20]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RoxanaGRS
[12.06.18 09:55:29]
» mesaj pers

   Foarte frumos! Chiar mi-era dor de un articol de-al tău.

   Noi n-am reușit să vedem decât Bathala, care ne-a plăcut.

   Cât privește autostrăzile portugheze... și politețea șoferilor portughezi, perfect de acord cu tine :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[12.06.18 11:56:10]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran:

   Să văd și să nu cred, un articol marca R. T. ! Deși pe fugă, n-am rezistat tentației să nu fac o primă lectură cu atât mai mult cu cât Portugalia este la repetir pe lista foarte scurtă. Mi-a plăcut începutul, tocmai la moment pentru un nou plan de vacanță acolo și care are în vedere restul țării, cam fără cele două orașe mari. Avem în plan să închiriem mașini așa că mulțumesc de informații.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Radu Tudoran
[12.06.18 16:17:57]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS:Multumesc pentru incurajari.

    Si Batalha este impresionanta, dar cel mai mult mi-a placut la Tomar.

   Cu circulatia este ok, ceea ce m-a bucurat, eu nefiind un sofer pasionat :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[12.06.18 18:58:35]
» mesaj pers

   @elviramvio: Saru-mana pentru aprecieri. Am umblat mult in ultima vreme si am in desfasurare doua proiecte nebunesti (tinand cont de varsta mea):)

   Asa ca am scris cam putin. Da' si cand voi porni.....

   Vacante frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[12.06.18 21:14:23]
» mesaj pers

   L-am citit în fugă, mi-a plăcut, nu am ajuns până acolo. Ghidul ne-a dus doar la Sintra, programul fix fiind unul din dezavantajele unei excursii organizate. În Portugalia am fost înafară de Lisabona şi Porto, la Batalha, Coimbra, Escoril, Cascais, Sintra, Capo da Boca şi bineînţeles Fatima.Cu totul altfel ar fi fost dacă ne-am fi stabilit singuri programul. Promit să reiau reviewul mâine dimineaţă pe cap limpede.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Radu Tudoran
[14.06.18 14:53:53]
» mesaj pers

   @Michi: Saru-mana pentru interesul acordat. Noi n-am ajuns in Porto, dar am vizitat Sinatra pe indelete. Iar dupa vacanta in Portugalia am iarasi probleme in a da raspuns la intrebarea "ce tara preferi din sudul Europei".

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[14.06.18 20:29:24]
» mesaj pers

   Ți s-o fi spus că a trecut vremea hărților pe hârtie dar eu îți spun, cu toată convingerea, că mai sunt unii care nu pleacă de acasă fără una.

   Deci..., ce țară preferi din sudul Europei?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[14.06.18 21:19:21]
» mesaj pers

   Oscilez intre Spania, Portugalia, Italia, Turcia, Grecia, Malta. Dupa ce vad si Cipru ma gandesc iarasi.

   Am si o colectie de harti :)

   Sa inteleg ca nu ti-au placut elucubratiile mele?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[14.06.18 22:01:29]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: M-am liniștit! Credeam că este un defect să-ți placă aproape toate locurile pe unde ajungi. Dar sper că n-ai ceva cu Croația, Slovenia, chiar și Muntenegru sau Serbia...

   Și eu am o colecție de hărți (pe care o îmbunătățesc continuu) și-mi place la nebunie să o folosesc. Mă scoate din minți să-mi spună Zaraza când s-o iau la stânga și când la dreapta, fără să am permanent o imagine de ansamblu a traseului.

   Îmi place profilul tău turistic și cum ne transmiți. Implicit tot ce vine la pachet cu asta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Radu Tudoran
[14.06.18 22:25:23]
» mesaj pers

   In Croatia si Serbia am vazut doar zona dunareana. Amintirile din razboaiele trecute sunt inca vii, dar oamenii sunt primitori. In Slovenia si Muntenegru astept sa ajung.

   Am si o harta de prin 17... :) N-o folosesc si o tin in rama.

   De ce te zgarcesti si nu dai un vot din tot sufletul, sa se bucure si autorul. Ca oricum nu se face film dupa "opera" mea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Aurici
[14.06.18 22:45:54]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Auoleuuu, scuză-mă. Mi-a scăpat, nu prea se întâmplă. M-am uitat întâi la poze dar ordinea mea e inversă de obicei. D-aia m-oi fi derutat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[14.06.18 22:56:59]
» mesaj pers

   @Aurici: :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[16.06.18 15:41:49]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Chiar dacă am citit mai târziu articolul, l-am votat pentru că mi-a plăcut! Pozele sunt foarte frumoase, făcute din unghiuri bine alese.

   Felicitări!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[16.06.18 16:29:33]
» mesaj pers

   @doinafil: Multumesc. N-am avut conditii prea bune de fotografiat, mai ales in interior. Dar locurile sunt mai frumoase decat am reusit eu sa prezint.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Fatada impozanta a bisericii manastirii Alcobaça -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974164">Şterge vot</a></div><span id="v9974164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Fatada impozanta a bisericii manastirii Alcobaça
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Interiorul bisericii -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974165">Şterge vot</a></div><span id="v9974165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Interiorul bisericii
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Manastirea Alcobaça -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974166">Şterge vot</a></div><span id="v9974166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Manastirea Alcobaça
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [SEP-2017] Curtea interioara -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974167">Şterge vot</a></div><span id="v9974167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Curtea interioara
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Austeritatea monahala nu exclude frumosul -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974168">Şterge vot</a></div><span id="v9974168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Austeritatea monahala nu exclude frumosul
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Capela Desterro, in curtea interioara -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974169">Şterge vot</a></div><span id="v9974169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Capela Desterro, in curtea interioara
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Oare unde ducea scara? -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974170">Şterge vot</a></div><span id="v9974170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Oare unde ducea scara?
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Vizavi de manastire orasul isi continua viata -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974171">Şterge vot</a></div><span id="v9974171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Vizavi de manastire orasul isi continua viata
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Alfons Cuceritorul, Sancho I si Alfonso cel Gras privesc aspru, asa cum vremurile le cereau. -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974172">Şterge vot</a></div><span id="v9974172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Alfons Cuceritorul, Sancho I si Alfonso cel Gras privesc aspru, asa cum vremurile le cereau.
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Curtea interioara -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974173">Şterge vot</a></div><span id="v9974173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Curtea interioara
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Coridoarele lungi, strabatute azi doar de turisti -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974174">Şterge vot</a></div><span id="v9974174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Coridoarele lungi, strabatute azi doar de turisti
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Sub soarele arzator al Alcobacei -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974175">Şterge vot</a></div><span id="v9974175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Sub soarele arzator al Alcobacei
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Sala din Manastirea Alcobaça -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974176">Şterge vot</a></div><span id="v9974176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Sala din Manastirea Alcobaça
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Nimeni nu uita sa se imortalizeze -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974177">Şterge vot</a></div><span id="v9974177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Nimeni nu uita sa se imortalizeze
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Interior din Manastirea Alcobaça -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974178">Şterge vot</a></div><span id="v9974178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Interior din Manastirea Alcobaça
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Sala regilor, pagini impietrite din istoria Portugaliei -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974179">Şterge vot</a></div><span id="v9974179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Sala regilor, pagini impietrite din istoria Portugaliei
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Sutanele monocrome au fost inlocuite de tricourile pastelate ale turistilor -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974180">Şterge vot</a></div><span id="v9974180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Sutanele monocrome au fost inlocuite de tricourile pastelate ale turistilor
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Localitatea de la poalele manastirii Alcobaça -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974181">Şterge vot</a></div><span id="v9974181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Localitatea de la poalele manastirii Alcobaça
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Interior din Manastirea Alcobaça -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974182">Şterge vot</a></div><span id="v9974182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Interior din Manastirea Alcobaça
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Istoria ilustrata in alb si albastru -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 12.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av974183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv974183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=974183">Şterge vot</a></div><span id="v9974183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(974183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f974183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e974183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Istoria ilustrata in alb si albastru
foto Radu Tudoran [12.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.126940965652 sec