85769 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Oslo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.05.2018
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 4 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
3000 lei
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 16

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
60.0 %
  
Către satisfăcător

NOTA MEDIE rez.:
7.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Pe urmele vikingilor


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

M-am întors de curând dintr-un city break în țara fiordurilor. Am colindat destul de mult pe la viața mea și în țări bogate și în țări mai sărace. Cred eu, că am acumulat de-a lungul timpului destulă experiență turistică!

Știam că Norvegia este una dintre cele mai scumpe destinații turistice din lume, dar am avut o mare curiozitate să observ cum de reușesc ei într-o climă potrivnică, să fie cei mai fericiți locuitori din întrega lume! Norvegia clar este o țară foarte dezvoltată, din toate punctele de vedere atât al infrastructurii, cât și al serviciilor. Asigurările sociale, sănatatea, învățământul sunt la cele mai înalte standarde! Iar nivelul lor de trai este foarte ridicat. Este de-ajuns acest lucru pentru a se considera că sunt cei mai fericiți de pe planetă? Bunăstarea materială și standardul ridicat de viață aduc automat fericirea? Atunci de ce au un așa mare grad de sinucideri? E un paradox sau e altceva?

Ei bine toate aceste întrebări mă măcinau și am decis să văd cu ochii mei cum e pe-acolo. E clar că o vizită de doar trei nopți și patru zile este total insuficientă pentru a da un răspuns exact la aceste întrebări, dar îmi pot exprima părerea așa la prima vedere.

O să încep acest articol un pic mai atipic și anume o să încep să prezint concluziile pe care le-am tras și abia apoi o să spun povestea călătoriei!

Oslo este capitala Norvegiei din 1814 și este cel mai mare oraș din regat. Are o populatie de numai 600.000 de locuitori. O mare parte din suprafața orașului este acoperită de verdeață. De altfel cadru natural absolut deosebit în care este amplasat acest oraș este principala calitate a acestui oraș. Este ca un amfiteatru natural ce se întinde între apele fiordului din sud si dealurile împădurite din nord, est și vest. Exact acest lucru îi dă un farmec aparte orașului.

În schimb din punct de vedere cultural și al arhitecturii clădirilor eu personal nu l-aș plasa în top 25 capitale ale Europei. E foarte clar că ai ce vedea în acest oraș, dar eu l-aș recomanda doar după ce ați vizitat tot ce e mai frumos și important prin Europa.

Oslo este un oraș incredibil de scump. Există o cutumă mai modernă, nu știu dacă ați auzit de ea, care spune că dacă vrei să afli care sunt prețurile prin oraș, în comparație cu oricare altă țară din lumea asta, trebuie doar să afli care-i costul Big Mac-ului. Acesta este un etalon foarte exact al costului vieții dintr-o anumită țară. Ei bine aici în Oslo prețurile era de 2,5 ori mai mare decât la noi în țară, lucru care reflectă destul de fidel raportul prețurilor întâlnite. Cam peste tot erau cel puțin duble ca la noi, cu mici excepții. Asta m-a făcut să declar că e bine să câștigi banii la Oslo și nu să-i cheltui acolo. De altfel Oslo e prima capitală din lumea asta, pe care am vizitat-o și nu mi-am permis o masă la un restaurant! Să dau 100 de euro pentru trei porții de mâncare și câte o bere aferentă mi se pare absolut exorbitant.

Pentru mine o vizită în orice loc din lumea asta nu este completă până nu reușesc să interacționez și cu băștinașii, din afara traseului turistic sau comercial. Și poate să fie cea mai frumoasă țară din lume, dacă nu-mi plac oamenii, nu-mi plac nici locurile! Așa-s eu și n-am ce să fac! Ei bine stiți stereotipul ăla cu nordici: sunt înalți, blonzi si frumoși. Total de acord cu toate astea! Și sunt reci! Ei bine chiar așa sunt! Și aici nu ma refer la cei cu care interacționezi in cadrul diverselor servicii și care prin natura meseriei sunt foarte drăguți, ci mă refer la omul de rând de pe stradă! În alte țări doar dacă deschideam vreo hartă sărea câte unul să ne îndrume! Mai mult chiar se oferea să ne ajute și să ne conducă până la destinație! Am pățit asta și în Male, dar și în Viena. Ei bine aici abia dacă te băgau în seamă, dacă cereai vreo informație, iar răspunsul era invariabil și sec, nu știu!

Lucru care mi-a plăcut foarte mult la ei era faptul că sunt foarte sportivi! Cu acest cadru natural de excepție ar fi și păcat să nu fie! Aleargă, merg pe bicicletă, dar fac și câte –o baie în apele mării Nordului, care e recunoscută de cât de rece e! De drumeții montane sau de sky nu cred că e cazul să mai pomenesc! Aș vrea doar să precizez că au un aer foarte relaxat datorită condiției lor sociale și probabil a lipsei grijilor. Ziua sunt destul de banali! Am făcut o excursie pe un vas de croazieră și parcă eram la muzeu! O liniște mormântală! Parcă e mai frumos aerul nostru latin!

Ei bine seara și în special în weekend se strângea parcă tot orașul la pub-uri și terase. La magazine nu am găsit băutură, ci doar bere cu un grad foarte redus de alcool. În schimb la terase se bea la greu. Având în vedere că un pahar de bere costa intre 7 si 10 euro am noi am zis pas! Nu și ei!!! Beau parcă era ultima zi pe pământ și apoi deveneau zmei, adevărați urmași ai vikingilor. Nu sunt vreo domnișoară care nu am mai văzut băutură sau bețivi. M-am îmbătat și eu la viața mea, dar când îi vezi pe toți laolaltă beți parcă e un pic ciudat! După ce beau prindeau și tupeu si deveneau destul de agresivi și verbal nu numai! Plus că deveneau și nesimțiți, își făceau nevoile în public fără absolut nicio jenă!

Era momentul când ne retrăgeam în cameră, dar nici aici nu era liniște. Pe la două, trei sau patru dimineața când se întorceau de la șpriț nu se lăsau până nu trezeau tot hotelul. Urlete, răgete, picioare în uși. Dacă asta înseamnă să fii cea mai fericită nație din lume prefer să trăiesc într-o țară mai putin fericită, da mai liniștită!

Zona în care aveam hotelul era plină de tot felul de oameni fără căpătâi, fie ca erau negri, țigani de-ai noștri sau chiar norvegieni! Poliția patrula non stop prin zonă, dar ei nu prea se sinchiseau. Am găsit și afișe în română adresate cerșetorilor români atât în fața unui magazin cât și la o biserică! Chiar le urez celor aproximativ 5 milioane de norvegieni toleranți să-i primească și să-i integreze în societate pe țiganii români! Așa mi s-ar parea corect.

Da ce-am facut noi în Oslo!? În prima zi am vizitat celebra operă din Oslo, o clădire futuristică proiectată de un celebru arhitect italian. Este situată într-o zonă de promenadă pe malul apei. Mai mult, am urcat și pe ea, de unde am admirat o frumoasă panoramă a orașului. Apoi am luat-o la pas pe celebra lor stradă Karl Iohans unde sunt o mulțime de terase si magazine, dar și o multitudine de atracții turistice. Iar în capătul străzii tronează pe o culme, Palatul Regal.

Dintre obiectivele turistice ale orașului am decis să vizităm pe cele specifice norvegiene! Așa că a doua zi am fost să vedem cel mai vechi muzeu al skiului situat la baza pistei de sărituri Holmenkollen. După această escapadă incitantă am ales să facem o croazieră pe mare să vedem și să admirăm mai în amănunt fiordul Oslo.

În a treia zi am fost în peninsula Bygdoy unde am vizitat cinci din cele șase muzee din zonă și anume: Vikinngskipshuset- Muzeul corăbiilor vikinge, Norsk Folkemuseum- Muzeul civilizației norvegiene un fel de muzeu al satului de pe la noi, Norsk Maritimt Museum- Muzeul Maritim al Norvegiei interactiv si interesant, Frammuseet- Muzeul Fram care ne spune povestea celor trei expediții polare celebre și nu în ultimul rând Kon-Tiki Museet- Muzeul Kon Tiki dedicat temerarului explorator Thor, socotit un adevarat erou național. Seara am mers în zona Primăriei unde este și portul și unde este o zonă de promenadă foarte frecventată de localnici si turiști! Aker Brygge se numește și este cel mai animat loc din Oslo. Aici fostul santier naval de pe chei a fost transformat într-un complex ultra modern, plin de cafenele și restaurante. Priveliștea de aici este neprețuită.

Ultima zi am vizitat celebrul parc Vigeland care a fost transformat într-o atractie deosebită de sculptorul Gustav Vigeland. Sunt aici nici mai mult, nici mai puțin de 212 sculpturi din bronz și granit, care reprezintă bărbați, femei și copii în diverse ipostaze. Foarte interesant și incitant!

Ei bine despre tot ce am vizitat o să scriu ulterior un pic mai detailat! Cum concluziile au fost deja trase, aici eu o să mă opresc din povestire!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 08.05.2018 11:33:18

Validat / Publicat: 08.05.18 12:21:58


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ȚĂRILE SCANDINAVE. A mai fost în/la: Finlanda
VIZUALIZĂRI: 1369


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  58500 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[08.05.18 11:54:01]
» mesaj pers

   rog https://www.youtube.com/watch?v=LOZuxwVk7TU

   

   mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[08.05.18 12:20:31]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[08.05.18 16:42:06]
» mesaj pers

   Ce destinații deosebite de vacanță ai! Nu visez la Norvegia, dar este interesant să vezi cum arată o țară atât de civilizată.

   Eu le prefer pe celelalte, în care să mă simt... mai acasă!

    Felicitări pentru excursie și impresiile postate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[08.05.18 17:09:10]
» mesaj pers

   @robert: Foarte interesantă destinație pentru o minivacanță.

   Statisticile spun că sunt cei mai fericiți, că au un nivel de trai foarte ridicat, că au de toate... Poate așa înteleg ei să fii fericit. Și vorba ta parcă este mai bine în spiritul nostru latin, mă refer la felul nostru de a ne simți bine, sau a ne distra... nu la nivelul de trai, alea, alea...

   Cred că nu ai fost ironic când ai zis să-i integreze norvegieni pe conaționalii noștri???!!!

   Nu ne-ai spus cum a fost vremea cât ați stat voi acolo?

   Una peste alta ai văzut o țară nordică cu bune și cu mai puțin bune.

   Doar 3000 lei a cost excursia asta cu tot cu cazare? Mi se pare puțin.

   Aștept continuarea.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- msnd
[08.05.18 17:24:57]
» mesaj pers

   Foarte interesant! Par a fi impresii mult mai încadrate în realitate decât ceea ce am văzut eu în urmă cu vreo 6 ani (vezi impresii).

   Drept este însă că noi am avut numai o zi la dispoziție pentru cam aceleași obiective, plus o plimbare cu vaporașul.

   Dacă mai adaug un hotel destul de departe de centru și toate dezavantajele unei excursii cu autocarul, rezultă clar că nu prea am avut timp de a interfera, sau de a studia localnicii. Mai ales că, prin zonele umblate, ne ciocneam mai mult de turiști. Așa că, informațiile furnizate sunt utile pentru a-mi completa imaginea asupra acestui oraș.

   O seară excelentă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- robert
[08.05.18 17:34:41]
» mesaj pers

   @Rodel: mulțumesc frumos! Aveam restanțe la Europa fostele țări socialiste si țările nordice! Anul trecut am ales Serbia, anul asta Norvegia!

   Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu!

   Călatorii cât mai frumoase în care să te simți ca acasă, îți doresc! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[08.05.18 17:43:24]
» mesaj pers

   @ANILU: avionul a costat 1000 lei, iar cazarea 1900 lei! Plus ce-am mai cheltuit pe acolo!

   Nu am fost deloc ironic ba din contră! Ei se cred superiori nouă și se consideră foarte toleranți, dat fiind ca stau pe o mare rezervă de petrol și au cel mai valoros fond suveran din lume, nu le-ar fi deloc greu să facă un gest frumos!

   Am aterizat pe o ploaie câinească, iar spre după amiază a aparut soarele! Apoi a fost vreme frumoasă si din ce în ce mai cald, cu o minimă între 0 și 10 grade și o maximă de 10-22 de grade!

   Mersi de vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
- robert
[08.05.18 20:16:27]
» mesaj pers

   @msnd: multumesc mult de vizită si de aprecieri! In prima zi acolo si eu credeam ca totul e idilic , dar cu cât stai mai mult printre ei vezi si părtile mai puțin placute!

    Asta a fost perceptia mea proprie! Nu stiu daca-i adevărată ori ba! Doar cine locuieste acolo, împreună cu ei, poate sti care-i realitatea!!!

   Toate cele bune va doresc si sa aveti parte de multe alte călătorii frumoase! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[08.05.18 21:17:19]
» mesaj pers

   Eu nu cred să existe un anume popor ”fericit”! Toată lumea are probleme.

   Nordicii au probleme în primul rând cu clima. Vara mai e, cum e, dar în restul timpului... unde mai pui și Nopțile Polare!

   În 2008 am fost în iulie și la ora 23.00, încă mai era lumină. La 3.00 dimineața, răsărea soarele. Păi ce-o fi prin Ianuarie?

   Nici vorbă de astfel de comportament în hotel. Atunci, în 2008.

   Dar merita o plimbare pe fiorduri. Acolo, peisaje!

   Votat cu mare drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mogly
[08.05.18 22:08:26]
» mesaj pers

   @robert: Concluzie: secretul fericirii egal secretul lui Bachus? Am inteles ca daca nu-ti plac bastinasii nu-ti place nici tara, insa facand abstractie de bastinasi (uita si tu un moment de betivi) si spune-mi: ti-a placut ceva in mod deosebit in Oslo, cladiri, strazi, arhitectura, piete? Te-a impresionat ceva, in afara de sculturi si zona de promenada?

   Calatorii frumoase! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[09.05.18 08:15:49]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: o plimbarea cu mașina cred că ar fi ceva superb! Doar așa am putea vedea frumusețea acestei țari reci! E foarte posibil să fi avut eu ghinion cu niste vecini mai gălăgioși! Dar ce era și prin oraș! Dacă știți cum era la noi pe vremuri de 1 mai la mare! O mare nebunie, doar ca era pe termen scurt când se strângeau o mulțime de nebuni frumosi la un loc!

   Mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[09.05.18 09:33:00]
» mesaj pers

   @mogly: nu stiu ce să zic! Eu personal dacă așa avea bani nu m-aș muta într-o țară rece, ba din contră aș alege un loc însorit, cu o vară permanentă.

   Parametrii după care se măsoară fericirea, nu cred eu că-s corecți! Dar e doar o părere personală.

   Oricum am da-o, Norvegia este o țară dezvoltată din toate punctele de vedere, cu un nivel de trai foarte ridicat. Cum apreciază ei acest lucru e o altă mâncare de pește!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[09.05.18 12:07:25]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[09.05.18 12:20:25]
» mesaj pers

   @webmaster: mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- balasa violeta
[11.05.18 01:20:01]
» mesaj pers

   Pe 20 martie, zapada, ger, probleme cu avioanele am plecat din Romania in Malaga, Benalmadena. Hotelul era plin cu norvegieni iar ziua m-am convins ca si statiunea. Umblau in sort, maieu si slapi... era cald dar nici asa. Barul de noapte era la subsol, noi aveam camerele la etajul cinci, din sapte nopti nu pot spune ca am dormit una cap coada. Urlau, se bateau... sunt cei mai groaznici turisti, dau clasa englezilor si nemtilor! Femeile sunt sub orice critica cand se imbata... pozitii obscene, groaznic...

   Daca asta-i fericire, sa ramana cu ea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- nicole33
[11.05.18 06:50:44]
» mesaj pers

   @balasa violeta:

Hotelul era plin cu norvegieni iar ziua m-am convins ca si statiunea. Umblau in sort, maieu si slapi... era cald dar nici asa.

   Ghinionul tău a fost că ai mers în martie :)). Dacă mergeai vara sigur scăpai de stresul cu norvegienii. Sigur ar fi fost mult prea cald pentru ei şi nu mergeau pe Costa del Sol pe aşa caniculă =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[11.05.18 09:06:23]
» mesaj pers

   @balasa violeta: mersi Vio pentru vizita și comentariu! Oameni și oameni, ca peste tot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- roth
[14.05.18 21:34:06]
» mesaj pers

   @robert: Ca esti "baiet simpatic " o stiu bine dar asa mandru ca in poza 7 nici ca te-am mai vazut.

   O destinatie interesanta dar scumpa si derutanta dpdv al localnicilor

   Oricum curajul se rasplateste si noi iti multumim de poveste.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[15.05.18 08:43:17]
» mesaj pers

   @roth: firește că eram mândru, pentru ca un soldat așa drăguț (ă) a acceptat să facă o poză cu mine! ; -)

   Eu mulțumesc pentru vizită și comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[20.05.18 00:10:49]
» mesaj pers

   @robert: O experienta minunata chiar si cu oameni reci. Am citit multe despre ei si nu cred ca ar fi locul unde m-as putea acomoda.

   Astept povestile urmatoare, pana atunci, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[20.05.18 10:19:49]
» mesaj pers

   @mishu: mulțumesc frumos! Mishule părerea mea este că tu te-ai putea acomoda absolut oriunde! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[20.05.18 10:46:37]
» mesaj pers

   @robert: Mulțumesc frumos pentru aprecieri, e valabil și pentru tine, însă trebuiesc te simți bine. Pe termen scurt poate ca e ok, dar pe termen lung e discutabil. O zi frumoasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[20.05.18 10:48:29]
» mesaj pers

   @mishu: eu nu! Sunt un pic mai dificil!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] opera futuristă de pe malul apei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964682">Şterge vot</a></div><span id="v9964682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] opera futuristă de pe malul apei
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] loc de promenadă în fața operei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964683">Şterge vot</a></div><span id="v9964683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] loc de promenadă în fața operei
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] restaurant in incinta Catedralei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964684">Şterge vot</a></div><span id="v9964684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] restaurant in incinta Catedralei
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] strada Karl Johans -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964685">Şterge vot</a></div><span id="v9964685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] strada Karl Johans
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] Palatul regal unde își au reședința capetele încoronate -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964686">Şterge vot</a></div><span id="v9964686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] Palatul regal unde își au reședința capetele încoronate
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] tot Palatul Regal străjuit de simpatici soldati -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964687">Şterge vot</a></div><span id="v9964687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] tot Palatul Regal străjuit de simpatici soldati
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] poză cu cea mai frumoasă străjeră -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964688">Şterge vot</a></div><span id="v9964688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] poză cu cea mai frumoasă străjeră
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] vasul ce ne-a dus pe mare -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964689">Şterge vot</a></div><span id="v9964689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] vasul ce ne-a dus pe mare
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] muzeul dedicat exploratorului Thor -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964690">Şterge vot</a></div><span id="v9964690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] muzeul dedicat exploratorului Thor
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] muzeul dedicat expedițiilor Fram -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964691">Şterge vot</a></div><span id="v9964691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] muzeul dedicat expedițiilor Fram
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] muzeul navelor maritime norvegiene -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964692">Şterge vot</a></div><span id="v9964692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] muzeul navelor maritime norvegiene
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] muzeul satului norvegian -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964693">Şterge vot</a></div><span id="v9964693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] muzeul satului norvegian
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] curtea interioară din cadrul muzeului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964694">Şterge vot</a></div><span id="v9964694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] curtea interioară din cadrul muzeului
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] poza din portul maritim -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964695">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964695"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964695">Şterge vot</a></div><span id="v9964695" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964695)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964695Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964695MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] poza din portul maritim
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] cine își permite are yachtul lui -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964696">Şterge vot</a></div><span id="v9964696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] cine își permite are yachtul lui
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] vase care de care mai modern -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964697">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964697"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964697">Şterge vot</a></div><span id="v9964697" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964697)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964697Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964697MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] vase care de care mai modern
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] zona de promenadă din port -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964698">Şterge vot</a></div><span id="v9964698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] zona de promenadă din port
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] celebra trambulină de sărituri -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964699">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964699"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964699">Şterge vot</a></div><span id="v9964699" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964699)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964699Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964699MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] celebra trambulină de sărituri
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] Oslo văzut de sus de pe trambulină -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964700">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964700"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964700">Şterge vot</a></div><span id="v9964700" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964700)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964700Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964700MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] Oslo văzut de sus de pe trambulină
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] muzeul skiurilor din Oslo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964701">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964701"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964701">Şterge vot</a></div><span id="v9964701" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964701)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964701Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964701MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] muzeul skiurilor din Oslo
foto robert [08.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] loc de relaxare tradițional norvegian -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964702">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964702"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964702">Şterge vot</a></div><span id="v9964702" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964702)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964702Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964702MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] loc de relaxare tradițional norvegian
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2018] doar o vedere de pe mare -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964703">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964703"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964703">Şterge vot</a></div><span id="v9964703" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964703)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964703Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964703MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2018] doar o vedere de pe mare
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2018] o frumoasă nava cu vele -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964704">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964704"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964704">Şterge vot</a></div><span id="v9964704" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964704)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964704Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964704MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2018] o frumoasă nava cu vele
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2018] muzee în peninsula Bygdoy -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964706">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964706"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964706">Şterge vot</a></div><span id="v9964706" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964706)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964706Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964706MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2018] muzee în peninsula Bygdoy
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2018] case traditionale norvegiene -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964707">Şterge vot</a></div><span id="v9964707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2018] case traditionale norvegiene
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2018] casă traditională norvegiană -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964708">Şterge vot</a></div><span id="v9964708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2018] casă traditională norvegiană
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2018] intrarea in parcul Vigeland -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964709">Şterge vot</a></div><span id="v9964709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2018] intrarea in parcul Vigeland
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2018] diverse ipostaze ale vieții -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964710">Şterge vot</a></div><span id="v9964710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2018] diverse ipostaze ale vieții
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2018] 2 plus 1 -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964711">Şterge vot</a></div><span id="v9964711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2018] 2 plus 1
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAY-2018] parcul Vigeland -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964713">Şterge vot</a></div><span id="v9964713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAY-2018] parcul Vigeland
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAY-2018] dii dii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964714">Şterge vot</a></div><span id="v9964714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAY-2018] dii dii
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [MAY-2018] parcul Vigeland -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964715">Şterge vot</a></div><span id="v9964715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [MAY-2018] parcul Vigeland
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [MAY-2018] la pas prin parc -- foto by <b>robert</b> [uploaded 08.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964716">Şterge vot</a></div><span id="v9964716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [MAY-2018] la pas prin parc
foto robert [08.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.148240089417 sec