ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.04.2018
Avatar ioan marinescu
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 20.07.13
STATUS: SENIOR
LUNA
MAR-2018

2018 Întâlnire AFA - hotel Parc, ALBA IULIA

NOTĂ ARTICOL OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS
Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" — eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)

Marginalii la Întâlnirea AFA - Alba Iulia 16-18 martie 2018

TIPĂREȘTE

Toată întâlnirea a fost nu ”o splendoare în iarbă”, ci o splendoare în Park, hotelul din centrul Albei. Nu am destule cuvinte entuziaste să descriu atmosfera, antrenul, baia de prietenie AFA în care ne-am scăldat cu toții, organizarea impecabilă pe care i-o datorăm inegalabilului Cornel și staff-ului AFA, care au muncit pentru noi cât duce trenul și cărora le rămânem profund îndatorați, până la întânirea viitoare când acestă datorie va crește și mai mult si nu o vom putea achita decât cu căldura, recunoștința și mulțumirea sufletelor noastre.

Si uite că de data asta, mă bucur, eu care am publicat patru volume de murphologie aplicată, că legea clasică a lui Murphy: ”Ceea ce începe bine se termină rău! ”, de data asta a fost invalidată complet, totul a început cu bine și s-a terminat cu bine, păcat că așa de repede.

În ceea ce privește hotelul Park, de felul meu nu sunt un chițibușar și nu caut ”pete în soare”, dar nici un ipocrit sau un laș să nu le devoalez, pot spune că a fost o alegere optimă a organizatorilor, care a căutat să ne cuprindă și să ne găzduiască pe toți sub aripile mamei-cloșcă AFA, dar un amănunt, semnalat și de alți confrați, m-a frapat (nu ca pe o sticlă de vin alb, înainte de a fi dată spre consum). E vorba de acea ”taxă de oraș” (nu de stațiune - municipiul Alba nu e stațiune), pe care unii dintre colegi au plătit-o cu 5 lei, în hol s-a anunțat 10 lei, iar eu cănd m-am dus să iau cheia de la recepționeră, dupa 14,30 (deși așteptam de la 12,30) si am întrebat-o: ”10 lei pe cameră? ”, mi-a spus:”Nu, pe persoană! ”. I-am dat 20 lei și m-am dus. Faptul că nu a dat chitanță m-a făcut să suspicionez treaba, dar m-am luat cu programul și am trecut-o la capitolul ”amânări”. Ajuns cu bine acasă, mi-am adus aminte că am fost timp de două mandate consilier local în Consiliul Municipiului Cluj-Napoca și încă mai am experiență în treburi din acestea și am sunat la Primăria din Alba să întreb dacă este o Hotărâre de Consiliu Local în această privință, pentru că era normal ca sumele colectate să intre în bugetul local și utlizate pentru dezvoltarea municipiului. Nici pomeneală! Cred că a fos o metodă inelegantă de rotunjire a veniturilor personalui hotelului. Nu știu dacă și colegii cazați la hotelul Transilvania au plătit și ei taxa acolo?

În rest căldura în cameră, dar și în sălile hotelului a fost cam mare. Termostatul din cameră nu a funcționat și citesc cu stupoare că unii colegi au suferit de frig în camere. Când m-am dus la recepționeră s-o anunț că nu-mi funcționează cartela a părăsit recepția și a venit cu mine ca să remedieze situația. M-am interesat dacă nu au un om însărcinat cu mentenanța și nu aveau. Am compătimit-o, dar la 4* și la tarifele lor așa ceva nu este admis! Încolo a fost în regulă.

În excursia prin Țara Vinurilor, care mi-a plăcut mai ales prin acele degustări de vinuri albe seci de calitate (din care consumam, de regulă, numai atunci când aveam pește la masă) și prin faptul că mi-au îmbogățit orizontul și cunoștințele oenologice. Întors la Cluj, m-am și dus să achiziționez o sticlă de ”Fetească Regală” de Jidvei, care-mi plăcuse la nebunie, dar care m-a dezamăgit parțial pentru că, deși fusesem avertizat că ce voi cumpăra din raft n-o să fie gustul și buchetul taman același, n-am crezut pănă n-am băut. Cred că anul în care fusese produs vinul era diferit, iar ce ni s-a dat spre degustare la Jidvei, au fost vinuri de colecție. Cinste lor!

La a treia degustare, la crama de la Aiud, puteam, zic eu, să ne fi limitat numai la degustarea vinurilor și cu niște gustărele alături, ca la celelalte crame și să nu mâncăm de amiază. Meniul, ziceau niște colegi că a fost cam ”subțire” sau cam ”zgâriat”, la banii dați. Ciorba și tocana de ”mistreț„ (miram-aș, carnea de mistreț are un miros aparte, pentru că nu l-a castrat nimeni când a fost mic, dar carnea de scroafă, e în regulă), la noi la Cluj, la localul cat. II ”Santa Lucia” sau la Cantina Primăriei, costă 12 lei! În plus nu mi-a căzut bine că noi mâncam și unii dintre colegii noștri se uitau la noi, așteptând să le vină rândul. Cred că trebuia să fi venit mai repede la hotel și să fi ”încropit” un ospăț pantagruelic cu bunătățile și lichidele ramase decuseară. La micul dejun, m-au impresionat confrații moldoveni, care au venit cu oalele cu lapte prins, care l-au împărțit la comeseni. A fost de milioane, la fel și cu pepenele murat de la degustări.

La masa festivă de sâmbătă seara, aperitivul ”ficăței de pasăre” a fost incometibil. Eu am avut noroc, la meniul C1, cu cașcavalul pane, dar m-am bucurat degeaba, pentru că la felul doi, adus sleit și cam fără gust, n-am putut să mănânc, cu bunvoință, decăt jumătate din hartanul din farfurie. În schimb tortul și savarina au fost bune.

Am auzit că s-au strâns cca 50 mil lei (vechi) din votările la degustări și licitații, care s-au donat unei înstituții de ocrotire socială. Sper că s-a primit chitanță și ulterior avem dreptul și datoria de a ne interesa de cum s-au cheltuit, ne de alta, dar ca Președinte al Comisiei de Protecție Socială din cadrul Consiliul Local al municipiului Clu-Napoca, am învățat să fiu prudent în cazuri din acestea.

Tot ce am relatat, țin să subliniez nu au depins de admirabilii noștri organizatori, care s-au străduit aproape până la limita epuizări să ne fie bine. Și ne-a fos!


---
Trimis de ioan marinescu in 05.04.18 11:07:34
Validat / Publicat: 05.04.18 15:42:16
VIZUALIZĂRI: 1153INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în zSTRATOSFERA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioan marinescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27 PMA (din 29 voturi)

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

Admin [05.04.18 18:35:18] »

@ioan marinescu:

și am sunat la Primăria din Alba să întreb dacă este o Hotărâre de Consiliu Local în această privință, pentru că era normal ca sumele colectate să intre în bugetul local și utlizate pentru dezvoltarea municipiului. Nici pomeneală! Cred că a fos o metodă inelegantă de rotunjire a veniturilor personalui hotelului. Nu știu dacă și colegii cazați la hotelul Transilvania au plătit și ei taxa acolo?

Pt numele lui Dzeu...

Nu știu cu cine ai vorbit, la ce telefon ai sunat, însă taxa respectivă este binecunoscută de toți oamenii din domeniul turistic de acolo - s-a instituit prin Hotărârea Consiliului Local nr 436 (ianuarie 2018) privind taxele şi impozitele pentru anul 2018, mai exact articolul 32, punctul 14

Vezi de exemplu discuțiile de aici ziarulunirea.ro/o-taxa-in ... te-orase-459044

ziarulunirea.ro/taxa-de-d ... i-o-taxa-457324

etc șamd

-

și da, colegii de la Trasilnvania au plătit și ei acea taxă.

Vede-se, zic eu EXTREM de clar că poporul acesta este defintiv și iremediabil lovit printre altele, și de scenarită.

Admin [05.04.18 18:44:14] »

link spre hotărârea respectivă a CL: extranet.apulum.ro/Regist ... &nr=436&an=2017

Puteau f găsit FOARTE ușor, la orice căutare pe google.

Dar ce farmec ar mai avut avut, fără scenarită??!!!

Admin [05.04.18 18:50:33] »

iar referitor la VALOAREA taxei:

- reamintesc că EU am comunicat-o GREȘIT, inițial;

- pentru cei care „nu cred” [...] - extras din hotărârea ”originală”

14. Taxă promovare turistică:

a) Taxa pentru promovare turistică se stabilește pentru fiecare zi de ședere într-o unitate de cazare de pe raza municipiului Alba Iulia, după cum urmează:

- 4,70 lei/zi/persoană > 12 ani, cazată la o unitate de cazare de 3,4, 5 stele (margarete)

- 2,35 lei/zi/persoană > 12 ani, cazată la orice alte tipuri de unități de cazare

b) Plătitorii taxei speciale pentru promovare turistică sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare și se încasează de unitățile de cazare odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate

c) Taxa pentru promovare turistică se declară și se plătește la Direcția Venituri a municipiului Alba Iulia, de către unitățile de cazare, până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat această taxă

tata123 [05.04.18 18:55:28] »

@Admin: Confirm și eu cele scrise mai sus - am plătit la Hotel Transilvania câte 4,7 lei persoană pe noapte, pentru care am primit factură și bon fiscal (încă am hârtiile). Hotărârea Consiliului Local Alba Iulia din decembrie 2017 este afișată pe portalul acestei instituții. Este vorba despre HCL nr. 436, art. 32, pct. 14 care se poate consulta la această adresa web: extranet.apulum.ro/regist ... &nr=436&an=2017. Am mai precizat aceste lucruri într-un ecou la articolul lui @RossoNerro în 19 martie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
Nasshu [05.04.18 19:10:07] »

@ioan marinescu:

și am sunat la Primăria din Alba să întreb dacă este o Hotărâre de Consiliu Local

păcat că nu ai sunat la ANPC, s-ar fi amuzat și oamenii ăia

Sper că s-a primit chitanță și ulterior avem dreptul și datoria de a ne interesa de cum s-au cheltuit, ne de alta, dar ca Președinte al Comisiei de Protecție Socială din cadrul Consiliul Local al municipiului Clu-Napoca, am învățat să fiu prudent în cazuri din acestea.

Din fericire AFA este dpdv moral peste toate instituțiile pe care le-ai enumerat mai sus și din care nu aș face parte niciodată, pentru că sunt NUMIRI POLITICE!

pff!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
padureanu [05.04.18 22:20:57] »

@Admin:

Admin-ule eu in continuare te admir. In primul rand pentru rabdare, dar nu numai . Numai pentru "nelamuririle" cu taxa turistica cate fire de par ti-or fi albit si era atat de simplu de dat un search pe Google... Spun asta pentru ca "undercover"am urmarit atent ecourile intalnirii si am cules ceva impresii de la cei v-au fost gazde

Cunoscand foarte bine zona Alba si pe multi din cei care s-au ocupat de voi, aici ma refer la cazari, mese, degustari, ghizi, etc... pot sa va confirm ca ati avut tarife/preturi foarte bune! Si am organizat destule intalniri in zona, drept e ca pentru grupuri mai mici si cu alte tematici.

Ca marimea grupului in excursia de pe Drumul Vinului a fost foarte dinamica, sa spun asa, este o alta poveste tipic romaneasca. De aici si portii mai mici si locuri insuficiente, etc

Ca si concluzii: locatie pentru cazare/masa mai buna nu gaseati, ghizi mai dedicati la fel, iar ca si crame mici si medii ati fost la unii dintre cei mai buni/onesti. Toate acestea au fost posibile pentru ca AFA este un nume respectat in zona AB, iar implicarea organizatorilor a fost maxima.

Si dupa un ecou atat de lung, admiratia ramane aceiasi

Sarbatori Luminate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][9 voturi]
Zoazore [05.04.18 22:57:50] »

@ioan marinescu:

Sper că s-a primit chitanță și ulterior avem dreptul și datoria de a ne interesa de cum s-au cheltuit, ne de alta, dar ca Președinte al Comisiei de Protecție Socială din cadrul Consiliul Local al municipiului Clu-Napoca, am învățat să fiu prudent în cazuri din acestea.

= aici aveti "chitanta" vezi impresii

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
nelu73 [06.04.18 08:11:40] »

@Admin: Si la Transilvania am plătit taxa numai ca ne-a luat 17 lei 8,50 de persoana.Am inteles legala dar fara chitanta. Sarbatori fericite tuturor membrilor AFA.

ioan marinescu [06.04.18 15:47:07] »

@nelu73: ouă ne-a luat la Park 20 de lei fără chitanță. de aici am intrat la bănuieli!

ioan marinescu [06.04.18 16:13:37] »

@Zoazore: E în regulă și sper ca banii strânși să fie de folos copiilor în suferință!

ioan marinescu [06.04.18 16:46:01] »

@Admin: Imi pare rău pentru acuzația de scenarită. Nu mă ocup și nu îmi permit, în puținul timp care mi-a rămas de trăit, să mă ocup cu așa ceva, E o acuză care mă doare. Cred că am avut numai cuvinte de laudă la adresa organizatorilor Intalnirii AFA. Neîntelegerea a pornit de la faptul că interlocutoarea mea de la primărie m-a dezinformat cu privire la taxa instituită în ian 2018. Păcat că nu-i știu numele că altfel i-aș fi adus la cunoștință și ei nr. HCL respectiv. Nu aș fi postat episodul incriminat dacă nu ar fi existat discrepanțe intre taxa pe care am achitat-o la cerere și cea care au plătit-o unii dintre colegii noștii, la care s-a adăugat și lipsa chitanței. De aici am intrat la gânduri și am scris ce am scris.

Mă bucur că suma strânsă la Întâlnire a ajuns acolo unde cred că va fi folosită la alinarea suferințelor copiilor suferinzi. Îmi cer scuze dacă am supărat pe cineva cu postarea mea pe care 18 dintre colegi mă bucur că au apreciat-o și promit, în cadrul transparenței de care trebuie să dăm dovadă între noi, să nu mai recidivez!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ioan marinescu, nelu73, padureanu, tata123, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
Website Security Test
pagină generată în 0.0650899410248 sec
ecranul dvs: 1 x 1