84790 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă insula Patmos

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.02.2018
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Skala, poarta de intrare în Patmos


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Fără îndoială vă spun că e musai de văzut, nici n-ai cum să n-o vezi din moment ce ajungi în Patmos, pentru că e punctul de intrare, acolo e portul, acolo vin ferry-urile.

Azi n-o să vă plictisesc cu date istorice sau geografice, voi povesti doar despre Skala, despre cum am văzut-o eu.

”Copilița” dormea, dormea și visa... visa la locuri frumoase, case mici și albe, la castele, dar care fetiță nu visează la așa ceva? după ce citești multe basme cu zmei și feți-frumoși? Ziua citea, noaptea visa...

Dacă mai socotesc și ceea ce spunea marele nostru George CălinescuBasmul este oglindirea vieții în moduri fabuloase atunci încep să cred că și eu am dreptate. :p

Poate de undeva și de acolo, mi se trage această nebunie, de a călători, spre insulițe mici, poate de aceea îmi place mai mult acolo, decât pe continent, să mă simt pur și simplu, departe de lumea dezlănțuită, pierdută în timp și spațiu, dar bine „înfiptă” acolo, în zona vizitată. Și cum aproape pe fiecare insulă e și o cetate, sau un castel, am senzația că parcă basmul devine aievea... Oricum cu basm sau fără, încerc în măsura în care pot, să descopăr cât mai multe locuri, străzi, străduțe, căsuțe, oamenii, florile, plajele...

La ora 10.45, cu o punctualitate demnă de japonezi, catamaranul Dodecanisos Pride, intra în portul din Skala. Noi eram deja la ușa spre ieșire, așteptam doar ultimele manevre de acostare pentru a putea coborî. Am admirat între timp, peisajul, felul cum portul, Skala, se deschidea ca un evantai în fața noastră, sigur fără a pierde din vedere cetatea cu zidurile ei masive ce adăpostește mânăstirea, din Chora. În port un alt grup de călători, la fel de neliniștiți și nerăbdători ca noi așteptau vasul pentru a-și purta visul mai departe, spre celelalte insule, Lipsi, Leros și Kalymnos, unde mai mergea vaporul nostru. Am pășit pe pământul insulei Patmos, nerăbdători, încercând să cuprindem cât mai mult cu privirea, parcă pentru „forever”. Unii turiști se îndreptau deja spre taxiuri, alții spre locurile de cazare, sau către autobuzele care au stația chiar acolo la ieșire din port. Noi am luat-o la pas, în dorința de a merge spre Chora, la mânăstire, după cum v-am povestit deja. Am luat-o în direcția greșită, înspre dreapta portului, sau pe drumul spre Grikos, dar am văzut în acest fel și partea asta din Skala, inclusiv micul far, ce ghidează seara, navele în noapte. Curând ne-am dat seama că nu eram pe calea cea dreaptă, așa că ne-am întors, am mers pe drumul indicat, pe șoseaua care duce spre Chora, apoi la prima stație, am descoperit că peste câteva minute venea autobuzul, deci am așteptat, iar restul deja îl știți, chiar și frumoasa plimbare prin capitala insulei, Chora. Acum însă voi face o săritură în timp, pentru ca să revin, din nou, aici în Skala. Întoarcerea a fost pe jos, pe vechiul drum pietruit, o altă plimbare lejeră și frumoasă, pentru că imaginea Skalei, mereu mai aproape, desfășurându-se încet, încet, cu casele albe ce luceau în soare, era demnă de admirat, cu atât mai mult de privit și imortalizat la tot pasul și din fiecare unghi.

Dușmanul nostru, timpul, azi ne era prieten, mai aveam câteva ore, până la plecarea ferry-ului, așadar după o binemeritată pauză de cafea, ceva răcoritor și o grozavă plăcintă de Patmos, cu brânză feta, absolut delicioasă și caldă, am purces la cutreierat străduțele mici și înguste.

Sigur că prima dată, am străbătut faleza lungă, din imediata apropiere a portului, micile piațete, cu bănci și statuete, cu palmieri generoși, care „acordau„ suficientă umbră pentru relaxare. Am admirat pe dreapta bărcuțele, sau ambarcațiunile mai mari, mai simple sau mai luxoase, frumos înșirate în marina din Skala. Pe stânga, cafenele, baruri și terase, la umbra copertinelor, sau sub boltele de viță de vie sau iederă, împletite parcă minuțios cu frumoasele bouganvillea colorate, așteptau turiștii care erau chiar în număr mare. Era ceva forfotă în jur, fiind ora prânzului, mulți erau deja aciuați pe la mese. Am mers tot înainte, urmând linia țărmului, am ajuns în dreptul plajei Agia Ion Esti, o denumire ciudată aș spune, dar și mai ciudată mi s-a părut plaja, la umbra copacilor, cu mese și scaune, fotolii, fără șezlonguri, cu umbrele de soare cochete, de decor mai mult, dantelate, superbe. Lampioane, felinare, agățate pe crengile copacilor cred că fac deliciu seara, pe plajă, îmi și închipui o cină romantică la lumina lumânărilor... Și plaja era plină... apa caldă, cu pietricele pe plajă, castelul în zare privind în urmă... aproape ca în basme... Am mers așa tot înainte până la mica biserică de sec. XVIII, Sf. Ioan Teologul, situat pe o mică curbură a țărmului, întrând parcă în mare. Albă și frumoasă. Foarte aproape, într-un teren înconjurat cu grilaje de fier, este locul în care se spune că Sf. Ioan Teologul a creștinat primii oameni pe insulă.

Skala se întinde mai departe, pe dealuri, sau pe linia mării spre dreapta, după curbură, dând ocol parcă golfului. Acolo nu am ajuns, de frica dușmanului (timpul). :p Am pornit însă din dreptul grilajului de fier, pe scările multe, spre partea de sus a orașului, admirând căsuțele, scările pline de flori, cu ghivece mai mici sau mai mari pe o parte și cealaltă a scărilor. M-au încântat foarte mult căsuțele albe, cu zidurile (parcă) nefinisate, poroase, care nu sunt nicidecum netede, ci urmăresc linia pietrelor, lăsând intenționat să se vadă forma și structura lor. Ici-colo lăsate chiar la culoarea naturală. Iar mantomata, din jurul ușilor și ferestrelor, despre care v-am povestit deja, sunt atât de bine puse în evidență aici. Am văzut case simple, sau mai pretențioase, dar cu același farmec, rectangulare, toate, cu acoperișul plat, doar câteva am văzut acoperite cu țiglă, foarte puține. Am admirat perdeluțe albe, dantelate la ferestre, precum țin minte că avea și bunica mea, obloane de lemn colorate în albastru deschis sau verde, balcoane de lemn, sau scări de lemn care duceau spre etaj, sau chiar la balcon, de genul celor din Mykonos.

Ne-am amestecat în mulțimea de turiști, care se plimbau prin micile piațete din oraș, am văzut multe magazine de souveniruri, biserici frumoase, cu cupolă albă, cred că nu era stradă să nu aibă o biserică cât de mică, o busolă imensă în mijlocul unei piațete, chiar acolo jos pe marmură, asta așa pentru a ne readuce cu picioarele pe pământ, pentru a ne „așeza” cumva în timp și spațiu. Gărdulețe pline cu flori, copaci cu flori mari, mult hibiscus, cu niște flori imense, albe sau roșii, yucca, lămâi și rodiu, bouganvillea cățărându-se pe zidurile albe, pisici leneșe, ascunse sub frunzele smochinilor privind peste ziduri. Iar dacă vreți să stați aici, nu vă temeți, găsiți hoteluri, vile, pensiuni, una mai frumoasă și mai cochetă decât alta.

Am urcat, am coborât, am mers pe străduțele înguste, până am revenit din nou în port, am așteptat cuminți sosirea catamaranului care trebuia să ne ducă înapoi în Samos (vezi impresii). Cu gândul departe, la toate cele văzute și admirate, cu planul nou ce începea deja să prindă contur într-un colț al minții... În rest vă las să priviți pozele... sigur pe muzică...

webmaster, vă rog frumos:

youtu.be/CwNSA1r_5NI

mulțumesc!

---
Impresii încărcate de maryka in 27.02.2018 21:36:25

Validat / Publicat: 27.02.18 23:38:18


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 1748


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48800 PMA (din 52 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Coordonate GPS: 37.31810000 N, 26.55170000 E - neconfirmate încă
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[27.02.18 22:33:22]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[27.02.18 23:34:44]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Mulțumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[27.02.18 23:44:39]
» mesaj pers

   @maryka: Și Start vot! Cu mare drag pentru un articol minunat, plin de soare, exact ce trebuie ca sa răsucești cuțitul in rana pe o așa vreme. La mine nu ninge dar sunt vreo -15 grade și asta este suficient ca măcar puțin sa ma încălzesc cu un așa articol, dar sa și înghit in sec cu gândul la placinta menționata, ca dacă era mai devreme cred ca sigur imi făceam ceva gogoși.

   Foarte frumos și cu multă pasiune povestit, felicitări, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[27.02.18 23:53:09]
» mesaj pers

   Mulțumesc frumos! Păi măcar așa să mă încălzesc și eu! :p Privind la poze și aducându-mi aminte! La noi e foarte frig, mai fulguie nițel, dar ne apropiem de -20 grade.

   Nu-i nimic, vine ea, vara! mai sunt doar patru luni, sau măcar trei, nu? Cât despre plăcintă aș da și acum o fugă acolo, era grozavă... specifică locului, cu aluat frământat, nu fraged, dar cu multă brânză. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[28.02.18 07:51:51]
» mesaj pers

   @maryka: Frumos, frumos, o explozie de flori, culori, splendoare, ca în multe insule greceşti, de altfel! Şi vara, vara pare acum atât de departe, la minus mai multe grade aşa cum este temperatura de afară... Însă, nouă ne rămâne speranţa că vom avea parte de imagini ca-n pozele tale minunate, într-un viitor nu chiar aşa de greu de estimat.

   Felicitări, un alt articol care ne încălzeşte inimile şi ne stârneşte imaginaţia!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Rodel
[28.02.18 10:42:39]
» mesaj pers

   Fiind în căutare de o destinație pentru vacanța, desigur Grecia, am trecut și Patmos pe listă. Dar tot tu mi-ai aruncat o altă provocare, Samos. Grea alegere! Pana atunci, mă delectez cu impresiile pline de culoare si soare ce răzbat din imaginile postate.

    Felicitări pentru acest review de vară în plină iarnă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[28.02.18 17:53:14]
» mesaj pers

   @irinad:

   Mulțumesc mult pentru vorbele frumoase!

   Păi în plin episod de iarnă ce poți să faci? să visezi la vară, soare și căldură! Căci în așteptarea concediului, am început deja să numărăm, dar mai avem destul de mult, așa că facem ce putem! :) Ne tot amăgim, mai e puțin până la întâlnire, apoi până la Paște și tot așa... :p Răbdare să fie, destinația am ales-o, acum stăm cuminți.)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[28.02.18 18:02:51]
» mesaj pers

   @Rodel:

   Mulțumesc frumos!

   Păi dacă-i pe așa, se poate combina Samos cu Patmos! Am văzut că sunt câteva agenții care au în pachet Samos anul acesta. (pm dacă e nevoie) Iar de acolo, cu ferry, în Patmos, e imediat (la noi a fost 30 euro de persoană în septembrie), mai ales dacă va fi cazarea în Pytagorio, căci de acolo pleacă ferry. Orice ar fi, oriunde ar fi, nu cred că ne va displăcea vreodată! :) Să vină vara!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- teona
[05.03.18 23:29:49]
» mesaj pers

   Asa frumoasa este povestea ta prin insulele grecesti, ca nu mai ma satur sa visez. Dar pentru vara aceasta zarurile sunt aruncate. Asa ca o sa incep sa tes de acum planuri pentru vara lui 2019. Este asa frumos sa visezi in acordurile muzicii grecesti... Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[06.03.18 09:20:35]
» mesaj pers

   @teona:

   Mulțumesc mult pentru vorbele frumoase! Aștept cu nerăbdare vara pentru a mai putea descoperi câte ceva, în primul rând să fie căldură, iarna asta pare să nu se mai termine... parcă ne pune nervii la răbdare.

   Dar până atunci ne vom povesti despre una, despre alta la Alba! :) AMR 10 zile :P

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [24.10.19 06:21:13]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[99] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] În Skala, multă culoare, o splendoare în soare... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948041">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948041"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948041">Şterge vot</a></div><span id="v9948041" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948041)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948041Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948041MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] În Skala, multă culoare, o splendoare în soare...
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Peste drum de port, mici piațete, cu palmieri și băncuțe, numai bun pentru odihnă la umbră. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948042">Şterge vot</a></div><span id="v9948042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Peste drum de port, mici piațete, cu palmieri și băncuțe, numai bun pentru odihnă la umbră.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Unele case sunt chiar de vânzare, Skala. Vă bate gândul? -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948043">Şterge vot</a></div><span id="v9948043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Unele case sunt chiar de vânzare, Skala. Vă bate gândul?
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Peste drum de port, Skala, oază de verdeață. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948044">Şterge vot</a></div><span id="v9948044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Peste drum de port, Skala, oază de verdeață.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Una din bisericile superbe din Skala. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948045">Şterge vot</a></div><span id="v9948045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Una din bisericile superbe din Skala.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Biserica Sf. Ioan Teologul din Skala, văzută de la înălțimea scărilor spre orașul de sus. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948046">Şterge vot</a></div><span id="v9948046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Biserica Sf. Ioan Teologul din Skala, văzută de la înălțimea scărilor spre orașul de sus.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Flori în soare... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948047">Şterge vot</a></div><span id="v9948047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Flori în soare...
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Partea dreaptă a portului din Skala. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948048">Şterge vot</a></div><span id="v9948048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Partea dreaptă a portului din Skala.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Clădiri albe, cu porțiuni lăsate colorate, cu mantomata sculptate în jurul porții (ușii). -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948049">Şterge vot</a></div><span id="v9948049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Clădiri albe, cu porțiuni lăsate colorate, cu mantomata sculptate în jurul porții (ușii).
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Flori superbe, priviți ce mărime, în proporție cu frunzele... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948050">Şterge vot</a></div><span id="v9948050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Flori superbe, priviți ce mărime, în proporție cu frunzele...
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Sau aceste „pete” pe casele albe... specific total insulei Patmos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948051">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948051"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948051">Şterge vot</a></div><span id="v9948051" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948051)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948051Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948051MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Sau aceste „pete” pe casele albe... specific total insulei Patmos.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Atenție! Vă urmăresc! -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948052">Şterge vot</a></div><span id="v9948052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Atenție! Vă urmăresc!
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Skala, plaja Agia Ion Esti. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948053">Şterge vot</a></div><span id="v9948053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Skala, plaja Agia Ion Esti.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] și o privire înapoi spre port. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948054">Şterge vot</a></div><span id="v9948054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] și o privire înapoi spre port.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Turiști prin centrul Skalei. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948055">Şterge vot</a></div><span id="v9948055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Turiști prin centrul Skalei.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Una din cele mai frumoase hoteluri, pe faleză. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948056">Şterge vot</a></div><span id="v9948056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Una din cele mai frumoase hoteluri, pe faleză.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Cadrul ușii superb, totul e minunat! Nu-i așa că v-ați dori să stați acolo? -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948057">Şterge vot</a></div><span id="v9948057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Cadrul ușii superb, totul e minunat! Nu-i așa că v-ați dori să stați acolo?
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Alt colț din Skala, la capătul unei străduțe înguste. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948058">Şterge vot</a></div><span id="v9948058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Alt colț din Skala, la capătul unei străduțe înguste.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Biserica Sf. Ioan Teologul. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948059">Şterge vot</a></div><span id="v9948059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Biserica Sf. Ioan Teologul.
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Abia ai loc să te strecori printre ghivecele de flori și plante aromatice... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948060">Şterge vot</a></div><span id="v9948060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Abia ai loc să te strecori printre ghivecele de flori și plante aromatice...
foto maryka [27.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Plaja total atipică, cu scaune și mese, dar și umbrele dantelate. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948061">Şterge vot</a></div><span id="v9948061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Plaja total atipică, cu scaune și mese, dar și umbrele dantelate.
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2017] Poate doriți o clătită! -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948063">Şterge vot</a></div><span id="v9948063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Poate doriți o clătită!
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] Vă spuneam despre zidurile „parcă” nefinisate! -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948065">Şterge vot</a></div><span id="v9948065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Vă spuneam despre zidurile „parcă” nefinisate!
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Vedere din port, stația de ferry-uri. Skala -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948068">Şterge vot</a></div><span id="v9948068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Vedere din port, stația de ferry-uri. Skala
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Clădiri albe și frumoase. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948069">Şterge vot</a></div><span id="v9948069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Clădiri albe și frumoase.
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] și balcoane de lemn... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948070">Şterge vot</a></div><span id="v9948070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] și balcoane de lemn...
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2017] Skala, vedere din port. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948071">Şterge vot</a></div><span id="v9948071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2017] Skala, vedere din port.
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2017] Aici zidul îmi pare a fi de turtă dulce... parcă ar fi glazură de zahăr... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948072">Şterge vot</a></div><span id="v9948072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2017] Aici zidul îmi pare a fi de turtă dulce... parcă ar fi glazură de zahăr...
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2017] Pe rândul al doilea de la faleză, unde este ceva mai multă umbră, parcă este mai multă lume la mese. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948073">Şterge vot</a></div><span id="v9948073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2017] Pe rândul al doilea de la faleză, unde este ceva mai multă umbră, parcă este mai multă lume la mese.
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2017] Scări cu balustrade de lemn, întortocheate, asemeni celor din Mykonos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 27.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av948074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948074">Şterge vot</a></div><span id="v9948074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2017] Scări cu balustrade de lemn, întortocheate, asemeni celor din Mykonos.
foto maryka [27.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[99] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.137176036835 sec