84575 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Poprad și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.02.2018
DE
Avatar dognean
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Timisoara
înscris/ă în 22.04.08
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 3 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
---
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 11

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Distracții în Tatra, fără schiuri


Urmare de aici

Profitând de vacanța copiilor din februarie și cu mult dor de zăpadă, am hotărât sa îmbinăm muntele cu apa, așa că am ales orașul Poprad din Slovacia ca punct de plecare spre statiunile din zonă. Nefiind schiori, ne-am propus ca dimineața sa vizităm câteva din atracțiile turistice din zonă, iar după-amiaza să ne bălăcim la Aquacity.

În prima zi (din cele două) am ales să vizităm stațiunea Stary Smokovec, la aprox. 20 km de Poprad. Am urcat pe autostradă și am coborât la prima iesire. Drumul urcă spre stațiune, unde face legătura cu șoseaua ce leagă toate cele 3-4 stațiuni de la poalele Tatrei. Aici aveam de vizitat lumea iluziilor optice Tricklandia și apoi să urcăm cu trenul pe cablu până la stația finală. Am oprit în chiar prima parcare, situată lângă Triklandia, am plătit pe 3 ore și am pornit prin stațiune, având rezervare abia peste 2 ore. Pentru a evita suprizele, vă recomand să vă rezervați locurile la Tricklandia on-line, pe site-ul lor. Se intră din 30 în 30 de minute, în grupuri de aprox 20 persoane. Locul este foarte ingenios făcut și este foarte interesant chiar și pentru adulți. Nu uitați să vă luați telefoanele și tabletele, iar ghizii de acolo vă ajută să faceți cele mai ciudate fotografii. În holul de la intrare se pot cumpăra multe jocuri sau jucării specifice.

Am pornit apoi să căutăm locul de plecare al trenului pe cablu spre Hrebienok. Stația de plecare este în partea superioară a stațiunii, așa că am căutat un loc de parcare în apropiere și am găsit o parcare subterană la unul dintre hoteluri. Stațiunea este destul de aglomerată cu puține spații de parcare în centru. Trenul pleacă din 30 în 30 de minute și urcă aproximativ 200 m altitudine, până pe un mic platou, unde există un restaurant gen împinge tava. Tot acolo există Ice Dome, o semi-sferă uriașă, în care, în fiecare iarnă se construiesc sculpturi în gheață. În acest an tema era religioasă, fiind ridicată din gheață o catedrală. În dom este mult mai frig decât afară, fiind răcit cu niște instalații speciale. Am fi vrut să vedem și priveștea ce se deschide de pe platou, dar era o ceață de abia ne vedeam unii pe alții. Așa că am coborât cu următorul tren.

În a doua zi, aveam planificată distracția în zapadă. Așa că am pornit spre Strbske Pleso, o altă stațiune apropiată, aflată la aprox. 1400 m altitudine. Drumul spre pârtiile de schi trece pe lângă stațiune și urcă prin pădure. Pe parcurs sunt vreo 3 sau 4 parcări, noi am oprit chiar la prima. De fapt, chiar nu contează unde lași mașina, pentru că din stațiune urcă un autobuz la fiecare 20 minute și este gratuit. Evident, în el au prioritate cei cu schiurile, dar nu e deloc aglomerat. Noi am ales Snow Fun Park, aflat la baza pârtiei de sărituri la trambulină, unde am făcut snow-tubing, timp de o oră. Adică am coborât cu niște colace umflate, pe o pârtie în formă de jgheab, destul de lungă, iar urcarea se face cu un teleski de care se agață colacul.

O altă destinație ce era pe listă și la care am renunțat până la urmă a fost vârful Lomnicki (2634 m). Urcarea se face în trei trepte, cu telecabine, din stațiunea Tatranska Lomnica. Cea mai spectaculoasă este ultima porțiune, unde traseul telecabinei este suspendat peste prăpastie, pe doar doi piloni. Am încercat să cumpărăm biletele online de site-ul lor, dar varianta în limba engleză este mai mult în slovacă. Prețurile sunt destul de mari, din ceea ce mi-am dat seama ne-ar fi costat aprox. 150 euro pe toți trei. Nici vremea nu a ținut cu noi, toate cele 3 zile fiind înnorat, așa ca am renunțat la ascensiune, având și experiența zilei anterioare când pe Hrebienok nu am văzut nimic în jur.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de dognean in 12.02.2018 21:21:13

Validat / Publicat: 12.02.18 22:14:34


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în SLOVACIA
VIZUALIZĂRI: 1028


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (dognean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  16900 PMA (din 13 voturi) nota2
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de dognean? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[12.02.18 22:27:33]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[13.02.18 08:10:04]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Poprad și împrejurimile, POPRAD" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Tatra Slovacă]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[11] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] Dimineața în Stary Smokovec. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944572">Şterge vot</a></div><span id="v9944572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] Dimineața în Stary Smokovec.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] În Stary Smokovec, de pe terasa unei cafenele. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944573">Şterge vot</a></div><span id="v9944573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] În Stary Smokovec, de pe terasa unei cafenele.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Dulapul Narniei din Tricklandia. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944575">Şterge vot</a></div><span id="v9944575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Dulapul Narniei din Tricklandia.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Labirintul de oglinzi din Tricklandia. Ai șanse mari de a te rătăci. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944577">Şterge vot</a></div><span id="v9944577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Labirintul de oglinzi din Tricklandia. Ai șanse mari de a te rătăci.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Trenul pe cablu spre Hrebienok. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944587">Şterge vot</a></div><span id="v9944587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Trenul pe cablu spre Hrebienok.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Ice Dome, catedrala de gheță. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944588">Şterge vot</a></div><span id="v9944588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Ice Dome, catedrala de gheță.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Detalii din catedrală. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944589">Şterge vot</a></div><span id="v9944589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Detalii din catedrală.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] În stânga se vede o parte din tubul pe care vine aer foarte rece. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944590">Şterge vot</a></div><span id="v9944590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] În stânga se vede o parte din tubul pe care vine aer foarte rece.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Urcare pe colac, fără eforturi. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944591">Şterge vot</a></div><span id="v9944591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Urcare pe colac, fără eforturi.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Pârtia de snow-tubing și urcarea pe cablu. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944592">Şterge vot</a></div><span id="v9944592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Pârtia de snow-tubing și urcarea pe cablu.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Strbske Pleso, la ultima parcare înainte de pârtii. -- foto by <b>dognean</b> [uploaded 12.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944593">Şterge vot</a></div><span id="v9944593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Strbske Pleso, la ultima parcare înainte de pârtii.
foto dognean [12.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[11] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.220899820328 sec