84469 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Praga și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.02.2018
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 11.05.15
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 3 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
cca.10 euro.Tramvai-funicular
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 1 -- varsta: 26

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Praga - Dealul Petrin


Praga este o destinație recomandată și admirată de turiștii care o vizitează. Are clădiri din perioada Imperiului Austgro-Ungar, bine întreținute. Praga oferă multe obiective turistice, printre acestea fiind și Dealul Petrin. Acesta are o înălțime de cca. 300 m., încât se mai poate spune că este ca o colină.

Dealul are multă verdeață, copaci, livezi de meri, grădini de trandafiri, cât și 2 biserici, respectiv biserica din lemn Sf. Laurențiu și biserica ucraineană Sf. Mihail.

Dacă veți alege această destinație, vă scriu ce veți întâlni acolo. Un observator astronomic, Labirintul oglinzilor și desigur Turnul Petrin care este o copie a Turnului Eiffel, la scara 1/4.

O variantă să ajungeți acolo este următoarea. Cine călătorește cu metroul, coboară la stația Staromestka. La ieșirea din stație, se traversează strada și se traversează și podul Namestov Most. Fiind pe acest pod, ca punct de orientare, pe partea stângă la cca. 400 m. este celebrul pod Carol al IV-lea (în limba cehă- Karluv Most). După ce ați traversat podul Namestuv, traversați și strada și luați tramvaiul 22, cu care veți călători 4 stații. Recomand să întrebați călătorii unde trebuie să coborâți și le spuneți în limba cehă unde vreți să mergeți, astfel „Petrinska Rozhledna”

La coborâre veți urca niște trepte și veți ajunge la locul de unde veți cumpăra bilete de la un ghișeu, pentru funicular. Acesta este o cabină, care circulă pe șine, asemănătoare cu aceea care urcă la Castelul Regal din Budapesta. Sunt 2 cabine care circulă concomitent, în sens opus și care se întâlnesc la jumătatea drumului, unde linia se dublează, acolo fiind și o stație de coborâre-urcare, în zonă fiind și un restaurant-terasă.

Câteva cuvinte despre Turnul Petrin, date obținute de pe Wikipedia. A fost construit în anul 1891, ca turn de observație și are 63,5 m. înălțime. Spre deosebire de Turnul Eiffel, acesta are o bază octogonală, unde este o încăpere din care se poate urca în lift, contracost. Se poate urca în turn și pe niște trepte din lemn, cca. 290 trepte. La jumătatea turnului este o pasarelă, dare se poate urca pe aceleași trepte și până în vârf.

De acolo, priveliștea este încântătoare. Se poate vedea Praga de la înălțime, jur-împrejur și veți vedea Castelul din Praga cu catedrala Votiv, zonele Stare Mesto și Novi Mesto, Piața Priomăriei Vechi, biserica Tin, Podul Carol, mănăstirea Strahova și turnul de televiziune Ziskov. Pe platforma de sus este și un telescop, accesibil oricui. La coborâre, dacă vreți să folosiți funicularul, aveți nevoie de monede, biletul se poate cumpăra de la un automat.

Noi nu am vizitat Observatorul astronomic și nici Labirintul oglinzilor. Am preferat grădinile din zonă unde erau mulți trandafiri, apoi am coborât pe jos. La jumătatea drumului, la acel restaurant - terasă am servit masa de prânz. Am comandat gulaș praghez care a fost foarte bun, plus câte o bere pilsen.

Vă recomand acest obiectiv turistic.

Călătorii reușite.

---
Impresii încărcate de Mihai18 in 07.02.2018 16:33:42

Validat / Publicat: 07.02.18 17:04:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CEHIA. A mai fost în/la: Brno
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Turcia, Bulgaria, Grecia, Serbia, Ungaria, Slovacia, Austria, Germania, Franța, belgia, Olanda
VIZUALIZĂRI: 1707
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mihai18); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Mihai18? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- ghisor
[07.02.18 19:22:56]
» mesaj pers

   @Mihai18: Foarte util articolul. Mi-am notat acest obiectiv pentru ca eu nu am vazut Praga si de va fi sa vina momentul imi place sa stiu ca exista un asemenea loc frumos de belvedere.

   Ati urcat in turn? Nu-mi dau seama daca pozele sunt facute de pe acel deal sau chiar din turn.

   Si sper ca am inteles bine... se poate urca si pe scari pana sus.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mihai18
[07.02.18 21:04:52]
» mesaj pers

   @ghisor:

    Vă mulțumesc pentru vizită.

    Da, sus în vârful turnului este un loc bun de belvedere, jur-împrejur. De la baza turnului, nu vezi nimic în depărtare din cauza vegetației și a construcțiilor. Vă trebuie o cameră foto cu zoom mai mare. Vizita a fost în 2009 și eu am aflat de AFA în 2015. Din acest motiv, nu am avut fotografii potrivite. Cu greu am găsit imagini, fără noi în cadru. Atunci am fost cu soția și fiica mea.

    Vă recomand Praga (eu am fost de 4 ori) și oricând vă răspund cu plăcere la întrebări.

    Noapte bună.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- RoxanaGRS
[08.02.18 09:25:21]
» mesaj pers

   Frumos dealul Petrin. Am fost în 2011. Aș adăuga că, dacă aveți bilete pe o zi, 2,3 etc. cu liber pe toate mijloacele de transport din Praga, acestea merg și la funicularul de pe dealul Petrin. Coada la funicular deși e mărișoară, merge repede. Noi nu am urcat în turn din cauza răului meu de înălțime. În schimb am vizitat observatorul astronomic. Nu era aglomerat și nici scump. Toată lumea se înghesuia la turn și la labirintul de oglinzi. Chiar ne-am uitat printr-un telescop profesionist la niște explozii pe suprafața soarelui. A fost interesant. Grădinile de trandafiri sunt superbe.

   Foarte frumoasă priveliștea asupra Pragăi de la restaurantul de la stația intermediară a funicularului. Recomand, măcar pentru o bere cehească sau o Bekerovka.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[15] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2009] Suntem aproape de Turnul Petrin. -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943173">Şterge vot</a></div><span id="v9943173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2009] Suntem aproape de Turnul Petrin.
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2009] Intrarea la Turnul Petrin. -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943174">Şterge vot</a></div><span id="v9943174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2009] Intrarea la Turnul Petrin.
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2009] Castelul Praga și catedrala Votiv văzute din turn. -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943181">Şterge vot</a></div><span id="v9943181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2009] Castelul Praga și catedrala Votiv văzute din turn.
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2009] Era perioada trandafirilor înfloriți. -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943186">Şterge vot</a></div><span id="v9943186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2009] Era perioada trandafirilor înfloriți.
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2009] -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943189">Şterge vot</a></div><span id="v9943189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2009]
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [AUG-2009] Bis. Sf. Mihail -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943190">Şterge vot</a></div><span id="v9943190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2009] Bis. Sf. Mihail
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [AUG-2009] Prin grădinile din zonă (nu sunt eu în fotog.) -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943191">Şterge vot</a></div><span id="v9943191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2009] Prin grădinile din zonă (nu sunt eu în fotog.)
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2009] Cartier din zona Djevice. -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943194">Şterge vot</a></div><span id="v9943194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2009] Cartier din zona Djevice.
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2009] Altă zonă a Pragăi. -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943196">Şterge vot</a></div><span id="v9943196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2009] Altă zonă a Pragăi.
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2009] Castelul Praga -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943197">Şterge vot</a></div><span id="v9943197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2009] Castelul Praga
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [AUG-2009] Un pod peste râul Vâltava -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943199">Şterge vot</a></div><span id="v9943199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2009] Un pod peste râul Vâltava
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2009] -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943200">Şterge vot</a></div><span id="v9943200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2009]
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [AUG-2009] Linia pe care circula funicularul și în partea dreaptă, trepte pentru cei care urcă pe jos. -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943202">Şterge vot</a></div><span id="v9943202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2009] Linia pe care circula funicularul și în partea dreaptă, trepte pentru cei care urcă pe jos.
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2009] La jumătatea drumului unde se întâlneau cabinele funicularului, liniile se bifurcau -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943203">Şterge vot</a></div><span id="v9943203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2009] La jumătatea drumului unde se întâlneau cabinele funicularului, liniile se bifurcau
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2009] Mai de departe, Turnul Petrin. -- foto by <b>Mihai18</b> [uploaded 07.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943204">Şterge vot</a></div><span id="v9943204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2009] Mai de departe, Turnul Petrin.
foto Mihai18 [07.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0946650505066 sec