84054 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cheile Vârghişului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.01.2018
DE
Avatar dorgo
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Târgu Mureș
înscris/ă în 28.03.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
150 lei/persoana
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Cheile Vârghişului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Desi salbatice si greu de cucerit, precum o fata frumoasa dar cam fițoasa, odata cu asfaltarea celor 9 Km de drum din satul Varghis si pana-n chei (exista totusi, dupa cei 9 Km de asfalt si vreo 5-600 metri de drum prost), acestea au iesit din izolare si anonimat. Cheile leaga judetul Covasna (Varghis) si Harghita (Meresti), au 4 Km lungime, nu sunt greu de parcurs desi sunt pe alocuri, pietroase, anfractuoase, stancoase sau inguste. Esti nevoit sa traversezi raul Varghis peste 7 poduri. Astazi, cheile sunt bine amenajate. Dupa vreo 8 Km de salbaticie, 4 Km la dus si 4 Km la intors, (dar e-o salbaticie intens populata cu turisti, mai ales in week-end), te vei intoarce, poate, cu niscaiva dureri de picioare, dar macar ai vazut cum arata Pamantul, cu 2 milioane de ani in urma. In chei gasesti o sumedenie de pesteri (122), dar accesibile publicului sunt doar cateva, de care n-ai cum sa scapi, te vei “impiedica” de ele, in drum...

La intrarea in chei esti atentionat de 3 lucruri: serpi, ursi si caderi de pietre dar... in week-end-urile insorite, e-un mic bulevard pietonal pe-acolo, nu se-apropie nici ursii, nici serpii. Parca si pietrele s-au inteles intre ele, sa nu cada. Problema e ca prin chei, intalnesti multe portiuni stancoase, ascendente sau descendente, ascutite, care-ti traumatizeaza talpa picioarului, (daca n-ai incaltaminte potrivita). Sunt niste chei care nu se pot parcurge in slapi. Cei 8 Km (dus-intors), daca mai faci si poze, nu poti sa-i strabati prea repede, ai nevoie de aprox. 4 ore. Si nici n-are rost.

Sunt niste chei medii ca dificultate, usor de strabatut, in aparenta e o simpla plimbare prin natura, pe drum aproape plat, creat de “natura-mama”, nu pentru cei carora le place adrenalina sau pentru cei ce vor sa mai bifeze un obiectiv turistic ci mai ales pentru iubitorii frumosului. Peisajul e relaxant, nu e pentru alpinisti, ci pentru oricine doreste sa aiba o zi de vacanta placuta, drumul e linistitor, chiar daca e destul de lung, e un drum “aller-retour”, caci trebuie sa te-ntorci inapoi, acolo unde ti-ai lasat masina, sau la Varghis sau la Meresti. Pentru mine, cei 8 Km, nu au fost totusi prea usori, caci picioarele mele au deja 131 de ani, adica 65,5 ani pe fiecare dintre ele, si eram deja dupa o lunga escapada pedestra in Skiathos si alta de vreo 15 Km in Cheile Nerei. Si in adidasi. (cred ca era mai bine sa-mi iau ghetele de munte). Sfatul cel mai important, la drumurile astea lungi si “pe jos”, e sa mergi in acelasi ritm. Adica sa nu faci popasuri lungi, ci scurte si dese, ca sa nu-ti iesi din forma. Daca mentii ritmul, nu simti oboseala si cand ai ajuns la final, te obisnuiesti cu placerea ei si ai vrea uneori chiar sa-ti mai continui mersul inca mult si bine.

Intrarea in chei

Cateva corturi si masini aflate la intrarea in chei dinspre satul Varghis (taxa de intrare, 5 lei/adult, 5 lei parcarea masinii) ne indica faptul ca am ajuns. Pana aici, ai vreo 9 Km de asfalt excelent si o portiune de drum prost. Foarte prost. Odata intrat in chei, daca esti in adidasi, cei 8 Km de “presopunctura plantara involuntara”, nu poti sa-i strabati repede, mai ales daca mai faci si fotografii.

Vara lui 2017 a fost secetoasa. Apa raului Varghis era mica. Chiar daca pe parcursul cheilor sunt 7 poduri ce te poarta de pe un mal pe celalalt, puteai linsitit sa traversezi apa si prin vad. Pe la mijlocul cheilor, apa Varghisului dispare pe o scurta portiune, traseul ei se continua prin subteran dar firul apei apare din nou la suprafata, mai la vale. Am intrat si intr-o pestera (cea mai mare) din cele cateva care le-am intalnit in cale. Se spune ca aici isi ducea veacul omul preistoric. In pestera era rece si intuneric, chiar daca afara era vara. Am ramas in ea exact cale de cateva fotografii si-am iesit la lumina. N-as mai concepe sa traiesc in asemenea conditii. Fara electricitate, gaz metan, TV, concedii in Grecia, internet si ziarul Can-Can si Click in cutia postala. Oricum, e de admirat acest stramos al nostru care a rabdat asemenea frustrari, doar pentru ca noi, astazi sa avem de toate cele!

Uneori poteca pe care calci e formata doar din radacini groase de copac, care complica un pic situatia. Alteori, ea urca deasupra apei, dar nu prea mult, mai ales spre Meresti. E singura zona mai periculoasa, unde insa, s-au construit instalatii metalice de protectie. Locul e pe un versant abrupt al cheilor Varghisulu. Chiar langa mine, o fetita a alunecat spre vale dar a reusit sa se prinda cu o mana de o bara de protectie si n-a patit nimic. Aici, in acest loc, copiii trebuie supravegheati bine, in rest, drumul e accesibil.

La capatul cheilor, apare un platou unde gasesti o baraca cu de-ale gurii si un loc mare de parcare. Aici e cealalta intrare in chei, cea dinspre Meresti.

Localizarea cheilor

Cheile Varghisului se afla in Muntii Persani, in partea nordica a lor. Cheile sunt traversate de cea care le-a si creat de-a lungul mileniilor, apa Varghisului, ce isi are izvoarele in muntii Harghitei, o ramura a Carpatilor Orientali.

In multe descrieri, cheile Varghiului sunt considerate a fi unele dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din tara, dar nu e tocmai asa. Cine a parcurs Cheile Nerei, Cheile Turzii, Cheile “urbanizate” (șoselizate) ale Bicazului sau (ce sa mai vorbim?), Cheile “Valea lui Stan”, va avea alte pareri. Cheile au, daca am numarat bine, 7 poduri ce trec peste raul Varghis, (fata de numai 4 in Cheile Turzii), unele sunt fixe, altele se balanseaza. Prin chei gasesti panouri explicative cu oferta lito-floro-faunistica a rezervatiei. Care este mare. Exista aici o sumedenie de stanci de calcar, de pereti verticali, de creste si turnuri de calcar, grohotisuri si multe, multe pesteri. Si multe plante, animale si insecte. Cateva pesteri sunt accesibile turistilor dar multe sunt inchise si destinate numai cercetarilor speologice. E-o rezervatie naturala racoroasa, pe care-am gasit-o in august, o luna secetoasa, imbracata intr-o prelunga haina de verdeata care te apara tot timpul de soare. De fapt in timpul plimbarii tale prin chei, arareori vezi soarele. Si nici chiar apa Vargisului nu apare prea des din cauza vegetatiei abundente. Asadar, cheile se-ntind de-a lungul judeţelor Covasna şi Harghita. Noi am intrat prin comuna Varghis din Covasna, de unde intrarea in chei e mai aproape si am iesit din chei la Meresti, in judetul Harghita. La intrare cineva imi zicea ca prin pesterile de aici, se afla cea mai mare populatie de lilieci din tara noastra.

Cum ajungem in chei?

Nu prea usor, sunt niste chei ceva mai “ascunse” si putin cunoscute. Dar avantajul e ca ele sunt mai putin circulate. Pana nu demult, erau mai ales apanajul localnicilor din judetele Covasna si Harghita. Acum, odata cu informatizarea turismului, oricine poate afla de ele. Caile de acces mai importante sunt doua, ce duc la cele doua capete ale cheilor:

- DN13A, Miercurea Ciuc-Vlahita, de aici se continua cu drumul județean DJ132 spre Lueta-Merești

- DN12 Sfantu Gheorghe-Bodoc, apoi continuati pe drumul județean DJ122 spre Bățanii Mari–Biborteni-Baraolt si de aici, pe drumul județean DJ131 spre Tălișoara si satul Varghis. Noi am ales a doua varianta.

La intrare in chei (dinspre Varghis) exista un loc de campare, doua parcari, o cladire de informare (turistica), “in curs de formare” (deocamdata inchisa). loc de campare, un punct de colectare a deseurilor (europublele), si toalete din lemn. La intrarea dinspre Vargis, te asteapta mereu cativa tineri ecologisti, care-ti percep taxa de intrare (pentru persoane si parcare) si-ti ofera toate informatiile necesare.

Ceea ce e interesant in aceste chei, e multitudinea de oferte existente pe o suprafata (distanta) mica (de doar 4 Km). Valea e destul de ingusta. Gasesti pe-aici nu numai formatiuni geo-carstice ci si o floro-fauna foarte bogata. Sa vedem ce spune Wikipedia despre ele:

"Aria naturală Vârghis dispune de mai multe tipuri de habitate, astfel: păduri de fag, de tei, arțar, paltin și jugastru pe versanți abrupți, păduri de arin negru și frasin, tufărișuri pe substrat calcaros, stâncării, grohotișuri, ravene și peșteri.

Flora e alcatuita mai ales din: iris, papucul doamnei, ciurul zânelor, didițelul, brândușa de toamnă, ghiocel si păștiță.

Fauna:căprioară, urs brun, lup, mistreț, vulpe, pisică sălbatică, vidră, veveriță, dihor, hermelină, arici, cârtiță, chițcan de munte, chițcan de pădure, chițcan de apă, pârș, șoarece de câmp, liliacul de apă, liliacul cu urechi de șoarece, liliacul comun, liliacul cu potcoavă, liliacul urecheat, liliacul de amurg".

Mai exista pe-aici si numeroase pasari, pesti si reptile sau amfibieni si insecte. Se pare ca Valea Varghisului e-un adevarat Muzeu Antipa “in vivo”

In loc de final

Chiar daca e “o cheie” mai izolata, valea Varghisului isi merita un loc in "top ten"-ul cheilor si canioanelor din tara noastra. Ea este opusul dificilului canion “Valea lui Stan”, (destinata celor bine antrenati), e o vale blanda, relaxanta si usor de parcurs, adresata tuturor. Daca Valea lui Stan e adresata ochiului, mainilor si picioarelor, Valea Varghisului e adresta doar ochiului. Odata cu asfaltarea in proportie de 90% a drumului dintre "Vargis sat" si pana-n chei, ea a devenit accesibila tuturor, (mai ales venind dinspre Brasov sau Sfantu Gheorghe). E-o vale a podurilor si a pesterilor. In aceste pesteri au fost descoperite artefacte ale prezentei omului preistoric. Nici nu e de mirare ca, intr-o perioada in care specia Homo Erectus era nomad si cauta sa se stabilieasca intr-un loc cat mai frumos si cat mai propice existentei lui, aici, el a gasit tot ce era necesar: apa, lemne de foc, vanat si peste 112 de apartamente de lux sapate-n calcar. Totul gratis. In lumina acestor constatari, valea este destinata, poate, (vorbind mai in gluma, mai in serios) si carcotasilor turistici, obisnuiti numai cu locatii de 5 stele si “room-service”, care stramba mereu din nas si nu se bucura mai niciodata de beneficiile zilei de azi. Poate ca aici in aceasta vale, una din pesteri ar trebui sa fie trecuta in regim hotelier, doar asa, pentru comparatie. Sunt convins ca dupa o ora de stat in confortul unei pesteri preistorice, multi turisti ar cere sa fie cazati mai bine-ntr-un cort din campingul de la intrarea-n chei.

Telefoane utile: Salvamontisti: O725 826668,112; sper sa n-aveti nevoie niciodata de ele.

Drum bun!

 

@Web, te rog videoclipul, mersi! https://www.youtube.com/watch?v=4if_NUNc62E&t=53s

---
Impresii încărcate de dorgo in 12.01.2018 14:12:52

Validat / Publicat: 12.01.18 14:58:56


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA. A mai fost în/la: cam peste tot
 • Alte destinații turistice prin care a fost: prin cateva tari din Europa
VIZUALIZĂRI: 1212

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  58500 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[12.01.18 14:55:47]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[12.01.18 16:36:59]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.01.18 17:06:18]
» mesaj pers

   @dorgo:

   Super! Vreau și eu in Cheile Varghisului!

   Din poze pare destul de amenajat spre deosebire de alte chei sălbatice cum ar fi de exemplu Cheile Turenilor unde trebuie sa te descurci și in zonele calcaroase stâncoase și trebuie sa improvizezi trecerile peste pârâu.

   Felicitări pentru articol și poze! Felicitări pentru acest mod de a petrece timpul liber și pentru a provocarea lansată astfel altor amatori.

   Nota 10! 😁👍🌲🐉🌿🌼🌞

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- piti
[12.01.18 17:08:07]
» mesaj pers

   Recomand. Cheile. Pe @dorgo, nu. 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dorgo
[12.01.18 20:21:38]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Cheile Varghisului sunt foarte bine amenajate. Intr-o vreme, am vrut sa fac un tur al tuturor cheilor si al canioanelor din tara. Le-am cercetat pe internet, dar putine sunt bine amenajate. Dintre cele 42 cate exista, n-am vizitat nici un sfert, le-m vizitata doar pe cele mai usor de abordat, unele, de mai multe ori (aflate mai ales langa cate o sosea):Cheile Bicazului, Rametului, Turzii, Zanoagei, Zarnestilor, Gradistei, Dambovicioarei, Ordancusei, Nerei, Portile de Fier, Vargisului si Valea lui Stan. Dar, au mai ramas 30.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dan&Ema
[12.01.18 20:28:47]
» mesaj pers

   @dorgo: sa fii in forma și sa poți continua tot așa! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[27.01.18 21:34:14]
» mesaj pers

   @dorgo: Locuri minunate, poze superbe.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[22.07.18 22:06:11]
» mesaj pers

   Superb! Imi doresc sa pot si eu sa vad asemenea frumuseti.

   Felicitari pentru excursie si multumesc ca imparti cu noi minunile vazute!

   Sa creasca numarul de "chei" pe "veriga "excursiilor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Drumul renovat dintre satul Varghis si intrarea in Cheile Varghisului (9 km) -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936735">Şterge vot</a></div><span id="v9936735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Drumul renovat dintre satul Varghis si intrarea in Cheile Varghisului (9 km)
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Exista totusi, chiar inainte de intrarea in chei, 5-600 de metri de drum prost -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936736">Şterge vot</a></div><span id="v9936736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Exista totusi, chiar inainte de intrarea in chei, 5-600 de metri de drum prost
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Locul de campare de la intrarea in Cheile Varghisului (venind dinspre satul Varghis) -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936737">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936737"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936737">Şterge vot</a></div><span id="v9936737" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936737)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936737Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936737MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Locul de campare de la intrarea in Cheile Varghisului (venind dinspre satul Varghis)
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Una dintre parcari si viitorul punct de informare turistica de la intrarea in chei -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936739">Şterge vot</a></div><span id="v9936739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Una dintre parcari si viitorul punct de informare turistica de la intrarea in chei
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Intrarea in Cheile Varghisului -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936742">Şterge vot</a></div><span id="v9936742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Intrarea in Cheile Varghisului
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Primul din cele 7 poduri ce traverseaza apa Varghisului -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936744">Şterge vot</a></div><span id="v9936744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Primul din cele 7 poduri ce traverseaza apa Varghisului
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Un pod in 'zig-zag' prin Valea Varghisului -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936747">Şterge vot</a></div><span id="v9936747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Un pod in "zig-zag" prin Valea Varghisului
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] E vara, e canicula, in unele portiuni apa a secat sau se scurge prin canale subterane, albia raului poate fi traversata cu piciorul -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936748">Şterge vot</a></div><span id="v9936748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] E vara, e canicula, in unele portiuni apa a secat sau se scurge prin canale subterane, albia raului poate fi traversata cu piciorul
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] O scurta intalnire intre 'homo sapiens' si habitatul in care traia 'homo preistoricus' -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936751">Şterge vot</a></div><span id="v9936751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] O scurta intalnire intre 'homo sapiens' si habitatul in care traia 'homo preistoricus"
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Vedere din pestera spre unul din versantii de calcar ai vaii -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936752">Şterge vot</a></div><span id="v9936752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Vedere din pestera spre unul din versantii de calcar ai vaii
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] La drum, am trecut de podul nr. 3, mai sunt 4 -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936753">Şterge vot</a></div><span id="v9936753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] La drum, am trecut de podul nr. 3, mai sunt 4
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Nu e usor sa gasesti o bresa luminoasa prin vegetatia luxurianta -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936754">Şterge vot</a></div><span id="v9936754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Nu e usor sa gasesti o bresa luminoasa prin vegetatia luxurianta
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Prin chei, de-a lungul vaii Varghisului -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936755">Şterge vot</a></div><span id="v9936755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Prin chei, de-a lungul vaii Varghisului
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Cararea pietonala (obligatorie) din vale, nu e mereu de cea mai buna calitate -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936756">Şterge vot</a></div><span id="v9936756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Cararea pietonala (obligatorie) din vale, nu e mereu de cea mai buna calitate
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Ba mai apar in cale si cateva mici stanci ce trebuie escladate. Dar, in rest, drumul este bun. -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936757">Şterge vot</a></div><span id="v9936757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Ba mai apar in cale si cateva mici stanci ce trebuie escladate. Dar, in rest, drumul este bun.
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Ne apropiem de capatul vaii -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936758">Şterge vot</a></div><span id="v9936758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Ne apropiem de capatul vaii
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Dupa 4 Km, aici, pe acest platou ce duce in satul Meresti (jud. Harghita), se termina Cheile Varghisului. Trebuie sa facem cale-ntoarsa. -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936759">Şterge vot</a></div><span id="v9936759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Dupa 4 Km, aici, pe acest platou ce duce in satul Meresti (jud. Harghita), se termina Cheile Varghisului. Trebuie sa facem cale-ntoarsa.
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] La intoarcere, e-o portiune mai dificila. Atentie mare! -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936760">Şterge vot</a></div><span id="v9936760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] La intoarcere, e-o portiune mai dificila. Atentie mare!
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] In vale e ca-n jungla, e mai multa umbra decat soare -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936761">Şterge vot</a></div><span id="v9936761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] In vale e ca-n jungla, e mai multa umbra decat soare
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Pietre cu muschi -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936762">Şterge vot</a></div><span id="v9936762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Pietre cu muschi
foto dorgo [12.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] In vale exista cateva panouri explicative -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936763">Şterge vot</a></div><span id="v9936763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] In vale exista cateva panouri explicative
foto dorgo [12.01.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2017] Inapoi spre satul Varghis, de-a lungul apei -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936764">Şterge vot</a></div><span id="v9936764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] Inapoi spre satul Varghis, de-a lungul apei
foto dorgo [12.01.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2017] Prin chei -- foto by <b>dorgo</b> [uploaded 12.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936765">Şterge vot</a></div><span id="v9936765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2017] Prin chei
foto dorgo [12.01.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.210018157959 sec