ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.12.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2017
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 10 si 13

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Casa D'Oica din Moroeni DOICA

TIPĂREȘTE

Anul trecut am fost pentru prima oară în Moroeni și ne-am petrecut revelionul la Pensiunea Raiul de pe rau - vezi impresii. Zona ne-a plăcut mult și am revenit - la recomandarea unor prieteni - la o pensiune nouă, deosebită - Casa Doica.

Traseul parcurs până acolo nu a avut legătură cu DN1 - Valea Prahovei, așa că am ajuns destul de lejer, deși era o perioadă în care toată lumea pleca (de Sf. Andrei - 1 Decembrie).

Pensiunea se află în circuitul turistic de 2 ani, este retrasă, nu se află la principală, ci pe o laterală, în pădure. Peisajul este superb - în mijlocul naturii - de jur împrejur nu se vede nicio altă construcție, deși se află la cca. 5 minute cu auto de centrul localității Moroeni.

În fața pensiunii, după o urcare de 100m pe piatră cu 2 curbe în ac de păr, se deschide parcarea în care încap 10-12 autoturisme. Mă gândesc că iarna, când e zăpadă abundentă este destul de greu să urci aici fără lanțuri.

Unitatea are 10 camere, dispuse la etajul 2 și la etajul 3. Camerele sunt duble, triple și cvadruple (cele mai mari având pat matrimonial și canapea extensibila/paturi suprapuse). Toate camerele au grup sanitar propriu cu cabină de duș, birou/măsuță de toaletă cu oglindă, Tv, etc. Înăuntru era foarte curat, cu cearceafuri albe și prosoape destule, cu pilote în plus pentru cei mai friguroși. Vederea este către pădure și indiferent de anotimp priveliștea este minunată. La parter și la etajul 1 sunt spații comune.

În curte, în fața pensiunii - alei pietruite, câteva băncuțe, 2 stâlpi ornamentali cu felinare, un foișor, un grătar...

Accesul în interior se face prin lateral, urcând direct la etajul 1 (la restaurant) sau prin față, unde se intră în spațiul comun de la parter.

PARTER: Acest spațiu de jos este destinat atât odihnei, lenevirii, cât și jocului. În centrul camerei spațioase este amenajat un bar circular, pe laterale fiind dispuse canapele, măsuțe pentru jocuri, biliard pentru adulți și pentru copii, tablă cu cretă, joc mecanic de fotbal.

Locul acesta de la parter a fost exact ce ne trebuia pentru a fi împreună tot grupul: domnii pe scaunele de la bar, soțiile la taclale pe canapele, la un ceai, la o cafea, copiii la aparate, biliard pe echipe, unii jucau table, alții cărți iar seara ne-am încins cu toții la dans - gazdele având instalație de sonorizare.

La ETAJUL 1 - un spațiu cu o altă destinație, plin de căldură, amenajat la fel de frumos- locul în care se servea masa. Un șemineu interesant într-un colț al camerei (care nu a scăpat nefotografiat din toate unghiurile), mesele aranjate cu stil, cu terasă pentru fumători, totul pe nuanțe deschise, cu accente de bej/maro și roșu/portocaliu, cu decorațiuni și țesături alese atent, într-o combinație modernă și caldă. Totul nou, cu atenție deosebită pentru detalii. Foarte frumos!

MASA: Fiind un grup compact și ocupând pensiunea în intregime, cu solicitare pentru toate mesele, programul și felurile servite au fost stabilite de comun acord. Tot ce am mâncat a fost foarte bun și proaspăt, pe placul nostru și al copiilor - doamna de la bucătărie fiind foarte talentată și la plating.

Micul dejun a fost bogat, tip bufet, clasic, plusul fiind dat de două feluri de dulceață din care nu mai gustasem pană acum: de castraveți și de morcovi.

Atenția gazdelor s-a manifestat și în alegerea meniului pentru ziua de 1 Decembrie, când ne-a fost servită o porție tradițională de ciolan cu varză, o ciorbă de fasole cu afumătură însoțită de ceapă roșie și gogoși pufoase vanilate. Asta la prânz, căci pe seară am avut cina festivă, cu o surpriză din partea gazdelor: invitaseră o formație din localitate. Cântăreții nu erau neapărat talentați, dar noi eram puși pe distracție și am dansat oricum pe toate ritmurile lor.

Gazdele au fost ok, discrete, prezente fără să deranjeze, gata să ne satisfacă dorințele. Pensiunea este o afacere de familie, cu 3-4 angajați de calitate, devotați.

ENTERTAIMENT - despre distracția indoor am pomenit anterior, la parterul pensiunii fiind tot ce trebuie ca să te simți bine într-o zi ploioasă. Dar dacă afară e frumos, e și păcat să nu colinzi pădurile pe potecile sau traseele turistice din apropiere.

La barul de la parter sunt câteva pliante cu obiectivele turistice din zona Runcu -

Moroeni - Pietroșița, dintre care: Schitul Cucuteanca - cu hramul Învierea Domnului, Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului, Schitul Ioan Iacob, păstrăvăria din Moroeni, Lacul Scropoasa și Lacul Bolboci, Peștera Ialomiței și Schitul, etc. - iar pe partea cu DN1 - toate obiectivele turistice din Sinaia (care e la doar 23 de km).

Pensiunea este nouă, curată, cu spații gândite foarte bine. Atât locul cât și serviciile oferite au urcat-o TOP 3 pensiuni preferate (un top personal și subiectiv, bineînțeles).

Așa că iată-mă repede, repede, împrăștiind vestea despre un loc în care merită să vă adunați într-un weekend.

Cu speranța că am fost de folos, vă doresc vacanțe frumoase tuturor!


[fb]
---
Trimis de silvia tudoran in 05.12.17 10:53:52
Validat / Publicat: 05.12.17 11:46:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOROENI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4443 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 spatiul de la parter- barul circular
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13950 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[05.12.17 11:46:13]
»

Bună recomandarea

Mutat în rubrica "Pensiunea Casa D'Oica, MOROENI [DB]" (nou-creată pe sait)

webmaster26
[05.12.17 12:12:35]
»

@silvia tudoran: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

silvia tudoranAUTOR REVIEW
[05.12.17 14:30:44]
»

@webmaster26: da, da, e corect. va rog, înca un i la copiii la aparate... multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
silvia tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa D'Oica:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.03811502456665 sec
    ecranul dvs: 1 x 1