#I#D
83377 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Văratec [Văratec]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.11.2017
DE
Avatar RossoNerro
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN București
înscris/ă în 09.08.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Domniţa Safta Brâncoveanu


Urmare de aici

Manastirea Varatec

Am plecat de la Mănăstirea Agapia către Mănăstirea Văratec (5Km) pe un drum plombat (2 km.) si liber dupa ~ 5 minute, am ajuns in satul mănăstiresc “Văratec”.

Mănăstirea Văratec este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată într-o poiană de la poalele munților, de fapt într-o mică depresiune, adățpostită de culmea Dealul Mare, la o altitudine de 460 metri, în satul Văratec din comuna Agapia (județul Neamț). Mănăstirea Văratec se află la o distanță de 12 km de orașul Târgu Neamț și la 40 km de municipiul Piatra-Neamț. Mănăstirea Văratec este cea mai mare mănăstire de maici din România.

Biserica e în restaurare, așa că nu am putut intra, dar am vizitat muzeul mănăstirii, care adăpoștește o colecție de artă veche, icoane pictate în tempera pe lemn, datând din sec. al XV lea, obiecte de cult din argint aurit, manuscrise vechi și cărți de cult, veșminte de catifea brodate cu migală în atelierele mănăstirii, cu fir de aur și mătase. Totodată se mai poate viziona bisericuța din apropiere, “Nasterea Sf Ioan Botezatorul”, la al cărei adăpost se afla mormântul Veronicăi Micle. Poeta și-a trăit aici, la Văratec, ultimii ani din viață.

In umbra lăcașului de cult se afla statuia Domniței Safta Brâncoveanu, aceasta a fost executată de către Maestrul Ion Jale, la Centenarul “Aşezămintelor Brâncoveneşti”, în anul 1935.

Domniţa Safta Brâncoveanu se numără printre cei mai importanţi donatori ai Mânăstirii Văratic, din judeţul Neamţ. Prinţesa aparţine influentei şi extrem de bogatei familii boiereşti moldovene, BALŞ. A fost căsătorită cu Grigore Brâncoveanu, mare demnitar al Ţării Româneşti. După decesul soţului său, s-a retras la Mânăstirea Văratic, împreună cu mama sa, Elisabeta. Safta Brâncoveanu şi-a lăsat întreaga ei avere, mânăstirii.

Pe masura ce s-a dezvoltat asezamantul monahal s-au construit si casele maicutelor, in numar de 180, pe o suprafata de 70 ha, unde se roaga si muncesc un numar impresionant de calugarite. Varatecul, este de fapt un sat monahal, prin esență.

Pentru detalii suplimentare, vă rog a lectura acest review

Ce putem vedea in zona?

1. Grădina zoologică „Dragoş Vodă”, sau „Zimbrăria” cum este cunoscut acest obiectiv turistic constituie un prilej de popas pentru călătorul care ajunge în zona oraşului Târgu Neamţ. Din DN15, calea spre comuna Vânători Neamţ, porneşte spre dreapta după circa 7 kilometri un drum care te lasă chiar la rezervaţia de zimbri.

2. Muzeul de artă populară, etnografie şi folclor „Nicolae Popa” din localitatea Târpeşti

Un obiectiv care nu trebuie ratat de turiştii care trec prin Neamţ este Muzeul popular Neculai Popa din Târpeşti, comuna Petricani. Situat la circa 7 kilometri de centrul oraşului Târgu Neamţ, muzeul particular care adăposteşte creaţii populare din zonă colecţionate de meşterul popular.

În localitatea Târpeşti se mai poate viziona:

- Centru Etnografic , prelucrare artistică a lemnului şi pietrei, obiecte pirogravate de activitate casnică sau decorativă;

- Centru Folcloric , creaţie populară, obiceiuri populare tradiţionale, teatru folcloric (Haiducii), obiceiuri tradiţionale calendaristice (sărbători de iarnă, jocul ursarilor, jocuri cu măşti);

- Muzeu Etnografic, muzeu sătesc. Sunt expuse aici măşti populare executate în localitate.

3. Pădurea de “Aramă şi de Argint” și Rezervaţia “Codrii de aramă” – rezervaţii naturale (forestieră). Pădurea de argint are o suprafaţă de 1,3 ha şi este alcătuită din mesteceni. Codrii de aramă se întind pe o suprafaţă de 9,4 ha şi au în componenţă arbori seculari de gorun.

 

Dacă recomand locația? Absolut, drumeții frumoase să aveți. Vă mulțumesc pentru timpul acordat lecturării. Să auzim numai de bine.

 

L.E. Adaug o rugaminte tuturor celor ce ajung in zona, si anume. Ajutatii pe cei ce isi vand produsele agricole (fructe, gemuri, miere, etc.) (d)in fata (parcarea) bisericii. Face-ti o pomana prin cumpararea acestora. Ei "traiesc" din acest mic comert. Nu sunt "cersetori", sunt doar sarmani. Va multumesc inca o data, scuze daca am deranjat.

---
Impresii încărcate de RossoNerro in 29.11.2017 10:01:51

Validat / Publicat: 29.11.17 14:56:43

VIZUALIZĂRI: 1010


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (RossoNerro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21400 PMA (din 17 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[29.11.17 17:04:10]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[29.11.17 18:57:44]
» mesaj pers

   @RossoNerro: Mi se pare, cel putin ciudat, ca la 4 ore de la publicarea unui asemenea articol, considerat de interes sporit, sa scriu eu primul ecou. Nu mai insist pe acest aspect, pentru ca voi deranja pe multi.

   Am fost de doua ori la Varatec, ultima oara in 1976. Cam mult de atunci, nu? Da, e prea mult, pentru ca uitandu-ma pe cele cateva poze ale mele de atunci, constat ceva deosebiri. Acum am impresia ca arata mai bine ca atunci cand am fost noi in excursie, ca este mai ingrijita, ceea ce este bine. Daca mai ajungeti prin zona alocati putin timp si acestei vizite.

   

   Ma asteptam sa fi trecut si prin cimitirul local, unde se gaseste mormantul celei care a facut, prin dragostea ei, dar mai ales prin dragostea pentru ea, ca literatura romana sa se mandreasca cu Luceafarul literaturii romane.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Radu Tudoran
[29.11.17 19:44:34]
» mesaj pers

   Nu stiu de ce ai deranja pe cineva. Ai facut prin aceasta un gest frumos.

   Calatorii frumoase pe mai departe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RossoNerro
[29.11.17 19:48:51]
» mesaj pers

   Buna seara, va mulțumesc pentru ecou, ați spart "gheata" 😁. La cimitir, recunosc spășit ca nu am ajuns. Am lăsat pentru data viitoare. Asemenea, sa auzim numai de bine. "Sara" buna va doresc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RossoNerro
[29.11.17 20:01:27]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Buna seara, depinde in mare parte și de "sufletul" fiecăruia. Poate, zic poate, unii din semeni noștri se simt ofensați de insistenta "vânzătorilor" care vor sa vândă o punga cu mere/pere sau un borcan de miere cu cătina, cu "imensa" suma de 10 lei... sau poate nu au "rabdare" suficientă sa (se aplece) asculte la necazurile semnenilor nostri. Cei de acolo sunt la nivelul subzistentei, foarte trist. Maini muncite ca la aceștia nu am văzut de multă vreme. Mâini de oameni nevoiași, trudite pana la epuizare.

   Va mulțumesc, asemenea. O seara buna va doresc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[19] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Manastirea Varatec, turnul. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926136">Şterge vot</a></div><span id="v9926136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Manastirea Varatec, turnul.
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] Satul manastiresc, varatic. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926137">Şterge vot</a></div><span id="v9926137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] Satul manastiresc, varatic.
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Statuia, 'Domnita Safta Brancoveanu' -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926138">Şterge vot</a></div><span id="v9926138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Statuia, "Domnita Safta Brancoveanu"
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [OCT-2017] Fara cuvinte, 3 mari realizari... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926139">Şterge vot</a></div><span id="v9926139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] Fara cuvinte, 3 mari realizari...
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2017] Vedere de ansablu, curtea interioara... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926140">Şterge vot</a></div><span id="v9926140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] Vedere de ansablu, curtea interioara...
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] De prin sat... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926141">Şterge vot</a></div><span id="v9926141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] De prin sat...
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [OCT-2017] Biserica... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926142">Şterge vot</a></div><span id="v9926142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Biserica...
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [OCT-2017] Paraclisul Sf. Iosiv. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926143">Şterge vot</a></div><span id="v9926143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] Paraclisul Sf. Iosiv.
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2017] Liniste si reculegere -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926144">Şterge vot</a></div><span id="v9926144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] Liniste si reculegere
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] Muscate la fereastra... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926145">Şterge vot</a></div><span id="v9926145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] Muscate la fereastra...
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2017] Mandra, prin 'sametia', ei. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926146">Şterge vot</a></div><span id="v9926146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2017] Mandra, prin "sametia", ei.
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2017] Magazin Bisericesc -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926147">Şterge vot</a></div><span id="v9926147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2017] Magazin Bisericesc
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2017] ......... extraordinar -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926148">Şterge vot</a></div><span id="v9926148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2017] ......... extraordinar
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2017] De straja... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926149">Şterge vot</a></div><span id="v9926149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2017] De straja...
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [OCT-2017] Fara cuvinte..., magnific. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926150">Şterge vot</a></div><span id="v9926150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2017] Fara cuvinte..., magnific.
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2017] A venit, toamna. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926151">Şterge vot</a></div><span id="v9926151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2017] A venit, toamna.
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2017] Anuntul oficial... 'santier'. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926152">Şterge vot</a></div><span id="v9926152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2017] Anuntul oficial... "santier".
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2017] La revedere, pe curand. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926153">Şterge vot</a></div><span id="v9926153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2017] La revedere, pe curand.
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2017] Casutele, maicutelor. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926154">Şterge vot</a></div><span id="v9926154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2017] Casutele, maicutelor.
foto RossoNerro [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[19] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.11127281189 sec