82999 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă insula Samos

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.11.2017
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 9 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Două sate pitorești...


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

În plimbările noastre pe insula Samos, multe au fost lucrurile care m-au încântat, cum ar fi bogăția de ”urme” ale istoriei zbuciumate, trecând prin diverse dominații romane, bizantine, otomane, foarte multe situri arheologice, bisericile atât de frumoase, dar nu am rămas indiferentă nici la frumusețea florilor, la prospețimea lor, la culorile lor splendide, deși era deja spre început de toamnă, la verdele binecuvântat al insulei, la albastrul mării, la străzile pictate, ce pentru mine au devenit un fel de simbol al insulei.

Dar din loc în loc, m-au uimit pur și simplu, lucruri simple, cum ar fi niște așezări mici, vechi sate pescărești, aproape pustii la vremea aceea, cam de final de sezon, cu o liniște desăvârșită, așa cum am întâlnit în nordul insulei și în nord-estul ei. Sigur că și cele din sudul insulei sunt frumoase, dar acestea despre care o să vă povestesc m-au încântat mult.

În prima zi de cutreierat cu mașina, după ce văzusem deja frumosul sat de munte Vourliotes, vezi impresii, după ce admirasem marea de la înălțimea acestui frumos sat, am ajuns din nou la malul mării, după câteva serpentine strânse. Indicatorul arăta către Agios Nikolaos. Mergem? da! Și bine am făcut, pentru că după ce am coborât o stradă la vale, am parcat undeva lângă marginea drumului, atrași deja de frumusețea uimitoare a locului.

Satul Agios Nikolaos, un fost sat pescăresc, acum cu ceva pretenții de mică stațiune, este situat în nordul insulei, la cca 27 km de capitală, spre vest, aproape de Karlovassi. Sunt câteva viluțe mai departe, Vila Violeta de exemplu, mult mai spre est.

În spate sunt niște dealuri, câte o casă cocoțată ici-colo, nu multe, iar marea, cu niște țărmuri stâncoase, dar frumos dantelate, cu multe pietre mari, parcă prăvălite în mare. Țărmuri stâncoase, dar care deveneau mai prietenoase pe măsură ce înaintam către micul sat. Era o liniște deplină, doar marea cu ale ei valuri, ușor adia și vântul, oamenii nu știu unde erau, dacă erau, retrași în case, se pare că sunt cca 56 locuitori permanenți; acum era destul de pustiu, doar un singur pescar, cu undița lui, stătea conștiincios pe o bucată de stâncă.

Am urcat câteva trepte întortocheate pe dealul din spate, spre ceea ce părea din șosea a fi o biserică, dar s-a dovedit a fi doar o locuință, solidă, din piatră. De acolo de sus, am făcut poze frumoase privind în zare. Soțul mă pierduse, iar când m-a văzut se întreba ce caut în curtea omului? Ei, nu eram chiar în curte, poate cel mult în grădină... :))

Am coborât scările în zig-zag, m-am dus mai departe spre centrul satului, spun centru pentru că acolo era o biserică, așadar așa am dedus. Lângă, erau câteva căsuțe, toate vopsite în alb, doar gărduțurile, cu coloane, tencuite cu albastru, albastru de Grecia, precum și câteva mici decorațiuni, gen vase cu flori, pietre pictate, minunate. Aici era și un mic port, câteva bărcuțe de lemn, albastre și ele, iar una din case, avea ieșire la mare, cu o terasă care practic înainta în mare. Terasă mare cu o mulțime de mese, acum adunate, dar îmi pot închipui, cât de spectaculos poate fi aici seara, la cină. Și romantic! :p

Ne-am învârtit pe acolo, făcând o mulțime de poze, cu marea, cu bărcile, cu casele ce stau la 2-3 metri de mare. Sunt câteva vile, iar fiecare intrare la cameră are un nume, de femeie, Alexandra, Artemis, Kornelia, etc. Vilele sunt albe, frumos decorate cu albastru. Aș putea sta aici, chiar mi-ar place... m-aș obișnui așa repede... Să deschid oblonul mic albastru, să văd primele raze ale soarelui, apoi apusul... Totul în simfonia nesfârșită a mării...

În timp ce eu contemplam în zare, în nuanțe turcoaz, sau indigo, soțul meu se uita în apă după niște crabi. Erau chiar acolo pe pietrele din apă. Mai departe țărmul se întindea lin, cu câteva case, vile, probabil și ceva mici hoteluri, toate având balcoanele spre mare. O imagine de vis. Cine nu și-ar dori să fie așa de aproape de mare? Un braț stâncos, acoperit de ceva pomișori, închidea golful, protejând parcă voit satul pescăresc. Făcând cale întoarsă spre mașină, am trecut din nou pe lângă biserica mică, albă, impecabilă, acoperită cu țiglă roșie, care doar pe laterale, avea contraforturile albastre, precum și clopotnița de lângă. Albastrul pe care-l iubim așa de mult. Am făcut ultimele poze, lăsând în urmă satul, marea, visele...

În cea de-a doua zi de plimbare cu mașina, am pornit tot spre nord, din Pytagorio, locul nostru de cazare, trecând prin capitală, Samos Town, de unde, din momentul în care am trecut de vamă, drumul s-a îngustat vizibil, asemenea celor din sate. Ne îndreptam spre nord, apoi nord-est. Singurul nostru ajutor, traficul mic... Eram aproape singurii care umblam hai-hui pe acolo. Știam de pe hartă, că mai aveam de mers cca 9 km, doar că am mers încet, cu băgare de seamă, din cauza drumului, cu multe serpentine, unele atârnând parcă deasupra mării, evident că nu toate semnalizate. Alteori mergeam parcă printr-un tunel format din ramurile copacilor care se uneau deasupra împletindu-se.

Am trecut pe lângă o mânăstire situată aproape de drum, Παναγια του Κότσικα, zărindu-i cupola albastră, din mașină. Curând am ajuns în micul sat Agia Paraskevi. Situat chiar în estul insulei, nord-estul insulei, în zona pe care localnicii o numesc Nisi, denumirea grecească pentru insulă. Asta pentru că în jur sunt un grup de mici insulițe. Satul pescăresc e situat într-un mic golf, cu o panoramă superbă către mare, având în spate dealul verde, cu o pădure de pini și livezi de măslini. Am lăsat mașina în parcare și am mers până în capătul golfului, unde un mic părculeț, invită la odihnă sub umbra unui tamarisc uriaș.

Aici este și micul port, cu multe bărcuțe, ce stăteau frumos aliniate, iar un pescar meșterea ceva la una din bărci. În parc mica biserică, albastră, dedicată Agiei Paraskevi, frumoasă. Simplă. Pe clopotniță văd scris anul 1786, așa veche să fie? În jurul copacului, băncile sunt puse sub forma unui pătrat, iar scuarul pavat cu pietre iar marginile cu marmură. Acestea sunt așa aranjate încât poți sta ca pe o bancă. Să privești biserica frumoasă sau marea cum se lovește în valuri de marginile stâncilor. Este și o fântână cu apă rece, numai bună pentru reîmprospătarea puterilor. Și un leagăn...

Câteva case parcă aruncate ici-colo, mai mult în partea cealaltă a golfului. Aici e și o mică plajă, cu pietriș, cu doar câteva șezlonguri, doar două-trei umbrele, de ele nefiind nevoie prea mult, ramurile copacilor de tamarisc, asigură intimitate și umbră. Se spune că zona este ideală pentru snorkeling. În zona asta, în partea stângă a golfului, lângă faleză, sunt câteva taverne, cafenele, acum era cam pustiu, doar terasa Acqarium încă probabil mai funcționa, spre seară. Doar că acum era ora siestei. Se văd în planul doi, niște vile, care pot fi probabil închiriate. Toate cu vedere superbă spre mare.

Din loc în loc pe faleză sunt trepte pe unde poți coborî pe plajă, la mare. Localnicii spun că este unul din cele mai frumoase locuri de pe insulă. Le dau dreptate. :) Se spune că Legea guvernamentală specială nu permite nici unei industrii să opereze în zonă, aceasta fiind dedicată total turismului și zonei rezidențiale.

Noi ne-am așezat câteva minute în parc. Era așa o liniște, departe de lumea dezlănțuită... acum parcă îl înțeleg mai bine pe Thomas Hardy. Era așa de bine că nu ne venea să mai plecăm. Peste mare, aproape, era Turcia. Până și telefonul a detectat asta.

Mă gândeam cum ar fi să petreci câteva zile aici... fără stress. Poate că aici ar fi fost nimerită denumirea plajei No stress beach.

Vă recomand cu drag locul, măcar pentru o scurtă vizită... să vedeți cum arată eternitatea... probabil așa...

Și spunând astea mi-am adus aminte de un proverb:

Călătoritul te lasă fără cuvinte, iar ulterior te transformă într-un povestitor!

Ibn Battuta

 

Webmaster, o melodie - https://youtu.be/KLlE8HmrFfY

mulțumesc!

---
Impresii încărcate de maryka in 05.11.2017 23:12:00

Validat / Publicat: 06.11.17 00:20:44


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 2510

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42050 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Coordonate GPS: 37.73530000 N, 26.81970000 E - neconfirmate încă
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[06.11.17 00:20:10]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[06.11.17 00:27:07]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[06.11.17 07:44:33]
» mesaj pers

   @maryka:

   Frumoase sate si povestire, faine poze

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[06.11.17 10:19:48]
» mesaj pers

   @maryka: Frumoase locuri! Citind serialul dedicat Insulei Samos și privind fotografiile care ne arată frumusețile insulei îmi aduc aminte de Ion Ghica, om politic, economist, om de cultură (menționat de tine în primul articol dedicat insulei).

   Ce legătură are cu Insula Samos? Rămas în exil la Constantinopol după înăbușirea Revoluției din 1848, este numit de sultan guvernator al insulei Samos, post ocupat timp de șase ani, între 1853-1859. Sultanul Abdul Medjid (despre care am scris câteva cuvinte în articolul dedicat fortului otoman din Silistra - vezi impresii) îi oferă la terminarea mandatului de guvernator titlul de Bei (prinț) de Samos.

   Literatura greacă scrie că Ion Ghica a fost un guvernator înțelept și drept și un mânuitor conștiincios al averii publice. Aplicând metoda convingerii, în dterimentul reprimării cu forța, Ghica reușește să stopeze fenomenul pirateriei în zonă. Dar activitatea sa nu s-a rezumat la atât; el a înființat gimnaziul „Pithagora” în Vathy, a pus bazele unei școli agricole și a uneia de navigație, sprijină institutul de fete înființat de soția sa, contribuie la dezvoltarea unei rețele de drumuri, la elaborarea unui nou cod juridic, legiferează măsuri de sprijinire a culturilor de măslini și migdali, adoptă cea dintâi lege de ocrotire a monumentelor antice.

   Iată o legătură strânsă între poporul român și cel grec! Îmi place să cred că o parte a ceea ce ai văzut tu în Samos se datorează și activității românului nostru, Ion Ghica.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.11.17 13:12:56]
» mesaj pers

   @maryka: Și mie, ca și ție, îmi place să mă bucur de lucrurile simple și nu pierd nicio ocazie s-o fac în vacanțele din Grecia. Mă relaxează foarte mult și nu preget s-o fac pentru că știu că mă încarcă cu energie pozitivă atât de necesară până la vacanța viitoare. Și noi am cutreierat prin Evia, similar vouă, poate voi scrie și eu câte ceva, fiindcă am găsit locuri și lucruri interesante care merită împărtășite.

   Oricum, insula Samos frumos descrisă în serialul tău poate reprezenta o variantă clară și de luat în seamă atunci când te gândești ce destinație de vacanță să abordezi în Grecia.

   Felicitări pentru articol, vacanțe frumoase pe mai departe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[06.11.17 17:16:26]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[06.11.17 17:19:51]
» mesaj pers

   @tata123:

   Mulțumesc frumos! Mă bucur că avem un nume de român care se leagă de această minunată insulă. Mulțumesc frumos pentru completări!

    Serialul meu se apropie de sfârșit, mai am de scris doar despre ceva de-ale gurii, nu pot decât să recomand cu drag, vizitarea insulei, e un loc aparte, unde eu m-am simți foarte bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- maryka
[06.11.17 17:25:57]
» mesaj pers

   @irinad:

   Mulțumesc frumos! știu că avem în comun și acest lucru aparent minor, despre lucrurile simple, așezările acestea mici și romantice, de multe ori mă încântă mai mult decât un mare oraș mult mai stufos. Cu articolul următor închei seria despre Samos, cu invitația de a lua în serios insula pentru o vacanță viitoare.

    Iar eu mai aștept câte ceva despre Evia. Și eu mă gândesc la ea. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[06.11.17 19:25:24]
» mesaj pers

   @maryka: Te citesc, mă minunez, admir pozele și aștept vara :)

   Și mie îmi plac satele lor, ador să mă plimb, să studiez și să fotografiez detaliile, culorile...

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[06.11.17 20:32:02]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Vara o aștept și eu, deja! Până una-alta, mă mai uit pe poze, îmi mai aduc aminte, citesc alte articole... Astfel de locuri simple, îți încântă sufletul! Încerc să cuprind în poze cât mai mult... să am la ce mă uita iarna... :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[07.11.17 23:24:08]
» mesaj pers

   @maryka:

   Mi-ai făcut o seară frumoasă, mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[08.11.17 10:23:37]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Mulţumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.11.17 16:05:25]
» mesaj pers

   @maryka: O minunatie de articol si de poze, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- simona sabau
[06.05.18 21:42:22]
» mesaj pers

   @maryka: Minunat scris! In luna iunie, anul acesta mergem si noi acolo! Mi-au prins tare bine impresiile dumneavoasta! Va multumesc mult! Efharisto poli!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[07.05.18 17:29:58]
» mesaj pers

   @simona sabau:

   Mă bucur că ți-au fost de folos articolele mele, dacă mai aveți întrebări, vă răspund cu drag. E o insulă superbă, mie mi-a plăcut foarte mult și asta o spun după ce am văzut cca 14 insule grecești. Este atât de multă liniște, este atât de relaxantă toată atmosfera, eu niciunde în altă parte nu am mai simțit așa noțiunea de timp... parcă ar avea alte valori... sunt tare curioasă dacă veți simți la fel.

   Vă doresc un sejur minunat și aștept impresii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  Publicitate    [24.10.19 06:28:26]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Prima imagine cu satul Agios Nikolaos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918410">Şterge vot</a></div><span id="v9918410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Prima imagine cu satul Agios Nikolaos.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Și pietrele din apă. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918411">Şterge vot</a></div><span id="v9918411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Și pietrele din apă.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Agios Nikolaos, partea estică. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918412">Şterge vot</a></div><span id="v9918412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Agios Nikolaos, partea estică.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Agios Paraskevi, vedere din micul port spre sat. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918413">Şterge vot</a></div><span id="v9918413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Agios Paraskevi, vedere din micul port spre sat.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Biserica cu același nume, din fața portului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918414">Şterge vot</a></div><span id="v9918414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Biserica cu același nume, din fața portului.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Vedere din parc, spre mare, Agios Paraskevi. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918415">Şterge vot</a></div><span id="v9918415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Vedere din parc, spre mare, Agios Paraskevi.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Agios Paraskevi. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918416">Şterge vot</a></div><span id="v9918416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Agios Paraskevi.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Cât de albastră e marea? aici la Agios Nikolaos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918417">Şterge vot</a></div><span id="v9918417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Cât de albastră e marea? aici la Agios Nikolaos.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Bărcuță la Agios Nikolaos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918418">Şterge vot</a></div><span id="v9918418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Bărcuță la Agios Nikolaos.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Și un pic de roz... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918419">Şterge vot</a></div><span id="v9918419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Și un pic de roz...
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Agios Nikolaos, alb și albastru. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918420">Şterge vot</a></div><span id="v9918420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Agios Nikolaos, alb și albastru.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Agios Nikolaos, nu-i așa că ați putea sta aici? la 2 metri de mare? -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918421">Şterge vot</a></div><span id="v9918421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Agios Nikolaos, nu-i așa că ați putea sta aici? la 2 metri de mare?
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Sau aici? -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918422">Şterge vot</a></div><span id="v9918422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Sau aici?
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2017] Câteva pietre răspândite prin apă, la Agios Nikolaos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918423">Şterge vot</a></div><span id="v9918423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Câteva pietre răspândite prin apă, la Agios Nikolaos.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Și o bărcuță trasă pe dreapta... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918424">Şterge vot</a></div><span id="v9918424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Și o bărcuță trasă pe dreapta...
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Bărcuțele din Agios Paraskevi. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918425">Şterge vot</a></div><span id="v9918425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Bărcuțele din Agios Paraskevi.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Frumos aliniate în micul port din Agios Paraskevi. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918426">Şterge vot</a></div><span id="v9918426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Frumos aliniate în micul port din Agios Paraskevi.
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Sub umbra tamariscului... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918428">Şterge vot</a></div><span id="v9918428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Sub umbra tamariscului...
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Stăm liniștiți pe bancă, privim spre soare... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918430">Şterge vot</a></div><span id="v9918430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Stăm liniștiți pe bancă, privim spre soare...
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Ne putem da și în leagăn... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918433">Şterge vot</a></div><span id="v9918433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Ne putem da și în leagăn...
foto maryka [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Agios Nikolaos, seara taverna se animează... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918435">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918435"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918435">Şterge vot</a></div><span id="v9918435" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918435)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918435Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918435MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Agios Nikolaos, seara taverna se animează...
foto maryka [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2017] Mici decorațiuni, Agios Nikolaos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918438">Şterge vot</a></div><span id="v9918438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Mici decorațiuni, Agios Nikolaos.
foto maryka [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] Biserica din Agios Nikolaos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918441">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918441"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918441">Şterge vot</a></div><span id="v9918441" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918441)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918441Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918441MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Biserica din Agios Nikolaos.
foto maryka [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Căutăm crabi... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918443">Şterge vot</a></div><span id="v9918443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Căutăm crabi...
foto maryka [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Biserica din Agios Nikolaos, vedere din față. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918444">Şterge vot</a></div><span id="v9918444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Biserica din Agios Nikolaos, vedere din față.
foto maryka [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Pe acolo am venit în sat. Agios Nikolaos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918448">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918448"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918448">Şterge vot</a></div><span id="v9918448" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918448)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918448Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918448MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Pe acolo am venit în sat. Agios Nikolaos.
foto maryka [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.133484840393 sec