82181 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Kymi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.09.2017
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 6 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Kymi, un orășel de poveste, o încântare pentru retina şi sufletul călătorului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Kymi a fost gazda noastră pentru a doua parte a vacanței din Evia, mai precis, Paralia Kymi care înseamnă fâșia litorală a localității. Acesta este un orășel situat pe coasta estică a Eviei, chiar la mijlocul ei și nu degeaba am spus că e un orășel de poveste fiindcă, spre surprinderea mea, e o așezare veche, multimilenară.

Astăzi, localitatea stă cocoțată în trepte pe pantele unor dealuri ce nu depășesc 500 m înălțime, casele sale albe strălucind în soare printre podgorii şi livezi, iar drumul, de jos de la mare, șerpuiește anevoios în bucle foarte strânse și dese, o reală provocare pentru șoferi, distanța față de cota mării până sus, în centru, fiind de 5 km. Uimită fiind de faptul că observasem că pe marginea șoselei în curbe stau cauciucuri reșapate, vopsite în alb și roșu (în condițiile în care în Grecia am văzut parapeți montați pe șosele înalte, decât arareori), m-am informat și am aflat că această porțiune de șosea extrem de virajată, cu 52 de curbe în 5 km, a fost inclusă în campionatul național grec de raliu în ascensiune care se desfășoară anual, în luna mai.

Revenind la Kymi, pot să vă spun că povestea sa începe în anticihitate când a fost un polis de o forță maritimă însemnată, chiar dacă se credea că ar fi fost dependent oarecum fie de Chalkis, fie de Eretria, cele două mari oraşe-stat ale Eviei, eterne rivale. Se pare că a fost cel ce a întemeiat așezarea antică Cumae din Magna Graecia de odinioară, respectiv sudul Italiei de astăzi, numită așa după Kymi, deşi părerile sunt împărţite în această privinţă.

Însă, eu vreau să vă aduc în fața ochilor Kymi din zilele noastre, un orășel cu mult farmec, nu degeaba supranumit „balconul Egeei” datorită poziției sale privilegiate de la care marea poate fi privită de sus ca pe actorul principal ce joacă pe o scenă infinită.

Astăzi, localitatea numără puțin peste 7.000 locuitori și e un loc liniştit şi bucolic, iar aerul său, parcă, adormit şi detașarea lui de restul lumii nu spun multe despre trecutul său bogat, care iese la iveală datorită frumoaselor vile de acum două secole care îi mărginesc străzile. Aceste case au fost construite din averile generate de producţia locală de mătase şi de comerţul naval internaţional pe când Kymi era înfloritor.

Plimbările nostre aproape zilnice prin Kymi, făcute printre privirile extrem de curioase ale localnicilor mai bătrâni sau mai tineri, au vizat în special centrul micii urbe unde știam că avem să vedem câteva obiective notabile. Dimineața, orașul este pus frumos sub lumina soarelui, ca sub cea a unui reflector de mare putere. Ne-au atras atenția grandioasa biserică Agios Atanasios din punctul zero al orașului, lângă ea, în piața centrală, aflându-se monumentul din marmură ridicat în cinstea marelui medic Georgios Papanikolaou, cel mai cunoscut fiu al localității. Da, este vorba de renumitul citolog, om de știință, la rândul său, fiu de medic, ce a descoperit testul care îi poartă numele prin care se detectează cancerul de col uterin. Georgios Papanikolaou s-a născut în 1883 într-o familie înstărită și într-o casă pe măsură, chiar și astăzi foarte frumoasă și impozantă, din piatră. La o străduță distanță am dat de Muzeul de Etnografie și Folclor pe care l-am găsit închis, dar despre care am citi că ar găzdui colecții de fotografii vechi, broderii, de lucruri manufacturate din mătase.

Kymi e o adunătură de străduțe mici și încâlcite, strâmte și în pantă că nu e prea ușor să le parcurgi fără a avea senzația că nu te-ai rătăcit luând-o pe cea de alături, nu pe cea bună. Dar, să le parcurgi, e o adevărată încântare până la urmă, căci sunt foarte pitorești. Kymi abundă în biserici și mănăstiri în jur, de pildă la câțiva kiometri sus pe un vârf de deal aflând-se o ciudată mănăstire, Sotira, de măicuțe unde bărbații nu au acces nici în calitate de vizitatori, așa că soțul meu a zis, „pas”. Sus, de pe o colină, Kymi este supravegeat de ruinele unui turn venețian, rămășițe ale unei fortificaţii din Evul Mediu, de pe vremea când Evia se afla sub dominație venețiană. Foarte aproape de Kymi există, tot în vârf de deal, și așa-zisul sit arheologic de la Ano Potamia, cu doi-trei bolovani din epoca bronzului unde am ajuns destul de greu pe o potecă dificilă, dar dezamăgirea a fost destul de mare, cu excepția priveliștii către mare care se deschidea de acolo, semn că înaintașii kymioților de azi știau de unde să se apere din calea năvălitorilor.

Kymi este foarte cunoscut pentru calitatea sa de a fi „verde”, adică un ținut cu vegetație bogată și plantații întinse de măslini, duzi, cireși dar mai ales, de smochini, acolo fiind „patria smochinelor”. Smochinele de Kymi sunt cele mai renumite din întrega Grecie, sunt o marcă înregistrată, gen Mărul de Voinești, sau Magiunul de Topoloveni, lucru confirmat de o ghidă pe care am revăzut-o după 12 ani în Paralia Katerini care mi-a mai spus că fructele sunt îmbarcate direct pe vase, la export, în toată lumea. Nu cred să fi văzut atâția smochini la șosea în viața mea, fructele erau mari și foarte gustoase și cum mulți smochini erau pe marginea drumului și fructele coapte căzute pe jos ne făceau cu ochiul, adesea ne opream și noi să ne îndulcim. Din smochine se fac și băuturi alcoolice, miere, delicioase, le vindeau producătorii locali, dar și multe dulciuri de casă precum baclavale și un fel de prăjiturele albe ca niște gogoșele pe care nu am aflat cum se numesc.

Însă, principala activitate care definește viața economică din Kymi este cea legată de port, unul dintre cele mai mari porturi artificiale din Grecia, printre puţinele care fac legătura printr-o linie de ferry cu insula Skyros, cea mai mare dintre Sporadele de Nord, însă care se află sub administrația Eviei. Curios este că zilnic veneau autocare din Atena pe care scria sus „Skyros” pentru a fi îmbarcate pe ferry, în condițiile în care din marele port Pireu nu există curse spre Skyros. Din păcate, linia de ferry care operează are sediul în Skyros și nu dispune de curse la ore potrivite pentru cei ce vor să viziteze Skyrosul pentru o zi, îmbarcându-se din Kymi. Ar fi nevoie de două zile, cu o noapte în Skyros, de aceea, pentru doritorii de vacanțe „doi într-unul” e bine ca vacanța în Kymi să fie mai lungă, pentru a putea cuprinde și o miniședere în Skyros.

La construcția portului modern din Kymi s-a lucrat destul de mult ani în șir, mărturie stând, încă, o macara dezafectată, ruginită care a devenit un fel de simbol al așezării portuare. Situată în capătul digului în fața căruia aveam cazarea, la suflul puternic al vântului cicladic ce bătea dimineața mai ales, se „văita” din toate încheieturile, că aveam impresia că se rupe. Am zis dimineața, căci auzisem că în Kymi răsăritul de soare este spectaculos, ca-n ilustratele de catalog, așa că în cinci dimineți (pe una am ratat-o fiindcă ne-am trezit târziu) am vânat răsăritul de soare nemaisăturându-ne de atâta frumusețe care lua naștere din mare și de după insula Skyros a cărei siluetă era pusă excelent în evidență de mingea de foc. În lumina soarelui de dimineaţă se vedeau minunat şi ambarcaţiunile mai mici din port, precum şi dealurile verzi sau, pe alocuri, golaşe din spate.

În Kymi, tradiția de oraș maritim este dusă și astăzi prin școlirea multor tineri care îmbrățișează meseria de navigator, în Academia Navală, instituție de învățământ ce funcționează într-un campus întins din care se disting două mari clădiri situate între țărm și orașul propriu-zis, vizibile din port, de unde le-am fotografiat și eu.

Zona de coastă, denumită și Paralia Kymi (acolo unde am avut cazarea), cuprinde portul și plaja, iar șoseaua de pe țărm se termină la un moment dat ducând, nu în mare, ci pe o fâșie superbă de plajă, străjuită de stânci și șisturi albe de marnă. De-a lungul țărmului se desfășoară micuța stațiune litorală mărginită de dealuri pe de-o parte și mare pe de alta, pe lângă șosea înșirându-se câteva prăvălii și taverne, cafenele, terase, parcă prea multe față de numărul de mușterii. Îmi plăcea tare mult să văd zilnic, agățate la soare, ca rufele pe sârmă, caracatițe atârnate, mai mici sau mai mari, în funcție de captura pescarilor. Pe faleză, exact unde șoseaua cotește către Kymi se află o clădire veche de câteva sute de ani, ruinată, dar în picioare, mare care s-a dovedit a fi o fostă moară arsă într-un incendiu în 1964, deținută de o familie de vază din zonă, acum o altă emblemă a așezării Paralia Kymi. Vizavi, în faţa portului bisericuţa Agios Nikolaos este cea la care pescarii şi marinarii, dar şi alţi trecători caută clipele în care se află mai aproape de Dumnezeu. În Paralia Kymi, mai există încă o bisericuţă, Agios Georgios, situată în partea nordică.

Plaja staţiunii, de care dai imediat cu ochii după intrarea în localitate fiind mărginită de şosea, este modestă ca mărime, dar din nisip fin, inclusiv în apă. Apa nu se adânceşte brusc, fiind foarte potrivită pentru copii, de altfel, pe apă sunt amenajate multe facilităţi de joacă pentru aceştia din obiecte şi accesorii, gonflabile. Are şezlonguri, umbrele, duş, cabină de schimb şi un beach bar care vinde chiar şi sendvişuri. Parcarea se poate face fără probleme pe digul mare de lângă plajă, cel pe care se află şi macaraua-simbol. Deşi, micuţă, nu era prea aglomerată niciodată, fiindcă în capătul celălalt al staţiunii, e drept ceva mai departe, există şi o altă plajă foarte drăguţă, la fel din nisip fin, galben.

Aceasta a fost povestea mea despre Kymi, cea mai importantă aşezare din estul Eviei, poate şi cea mai frumoasă. O poveste simplă, despre un loc simplu şi fermecător.

Aș zice, la final, că micuțul Kymi, cu a sa zonă litorală cu tot, ar fi, parcă, un ținut paradisiac în care noțiunea de stres e un nonsens. În Kymi am avut un sentiment de deconectare totală, sentimentul că dacă aș sta o vreme mai îndelungată acolo, mi s-ar părea că până și timpul stă pe loc într-o relaxare totală, că viața rămâne la aceleași dimensiuni, fără a se dilata sau a se contracta, și probabil n-aș mai simți că îmbătrânesc.

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=Dr24COZlKHE

---
Impresii încărcate de irinad in 20.09.2017 21:49:45

Validat / Publicat: 21.09.17 08:12:28


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1610

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  69500 PMA (din 53 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[21.09.17 08:12:02]
» mesaj pers

   @irinad: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   ===

   Mutat în rubrica "Descoperă Kymi, EVIA [EUBEEA]" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[21.09.17 08:23:47]
» mesaj pers

   @webmaster26: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[21.09.17 08:29:36]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    =

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[21.09.17 09:00:11]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[21.09.17 09:19:57]
» mesaj pers

   @irinad: Chiar pare un loc simplu și fermecător! Cunosc senzația despre care vorbești, am trăit-o de multe ori în astfel de locuri, dar cel mai pregnant am trăit-o vara trecută, la plecarea de pe insula Aegina. De-a lungul micului nostru sejur, am avut mereu senzația că toate sunt încremenite în timp, inclusiv oamenii, cu stilul lor binecunoscut: "acum... sau mai târziu... sau și mai târziu... "

   M-a relaxat teribil atmosfera aceasta și culmea e că, la întoarcerea acasă am rămas multă vreme în starea aceea!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[21.09.17 10:15:06]
» mesaj pers

   @crismis: Da, acolo aveam senzația că viața s-a oprit în loc, noroc că mai plecam și interveneau alte locuri, alte peisaje. Însă, pentru reîncărcarea bateriilor, câteva zile în Paralia Kymi sunt numai bune de trândăvit. Eu nu pot sta prea mult într-un loc, fiindcă am o fire de așa natură, dar, în mod clar, timpul are alte dimensiuni acolo! Chiar și așa, am simțit energia binefăcătoare a locului. Cred că ai înțeles ce am vrut să spun.

   Mulțumesc de vizită, ecou, aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ioana74
[21.09.17 10:16:28]
» mesaj pers

   @irinad: Chiar o incantare pentru sufletele noastre :) Mi-a placut ideea de a amenaja un loc de joaca in apa pentru cei mici, nu am mai vazut-o niciunde. Un motiv in plus sa introduc destinatia pe lista mea. M-am detasat total citind articolul tau, m-am transpus pe stradutele din Kymi, m-am deconectat total. Felicitari pentru alegerea destinatiei, chiar e superba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[21.09.17 10:35:00]
» mesaj pers

   @ioana74: Nici eu n-am prea mai văzut așa ceva, dar ziua, la plajă, erau preponderent familii cu copii micuți. Era acolo și un instructor care îi ajuta să folosească toate acele obiecte gonflabile, singuri nu aveau voie. Oricum toți copiii aveau aripioare de salvare, pentru orice eventualitate.

   A fost bine și pentru noi, aveam cazarea vizavi de această plajă (peste drum) care ne găzduia mai ales seara, după ce ne întorceam din plimbări, era ca un fel de „plajă a casei”.

   Mă bucur că ți-a plăcut plimbarea prin Kymi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- crismis
[21.09.17 11:14:48]
» mesaj pers

   @ioana74&irinad: Pe plaja din Sarande (si pe una din Ksamil) am vazut amenajate tiribombe pt copii in apa. Dar, vorba voastra, nu cred ca am mai intalnit asa ceva pana acum. Si mie mi-a placut ideea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[22.09.17 08:54:53]
» mesaj pers

   @irinad: Un mod frumos de a te pregati de weekend. Normal, asa cum am sost tentata am vazut mai intai pozele si nu mai saturam privindu-le si dara eu eram asa de incantata privind niste poze imi dau seama ce a fost pentru tine.

   Cred ca astfel de locuri sunt cele care te relaxeaza cel mai mult transpunandu-te parca intr-un alt timp, unul mai relaxat si mai calm.

   Ieri vedeam la televizor un reportaj despre ce sunt in stare locuitorii unui sat de 800 de persoane sa faca pentru a atrage turisti care cred ca zilnic vizitau acel loc in numar mai mare decat locuitorii.

   Se pare ca incet, incet oamenii sunt atrasi de altceva.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[22.09.17 15:22:52]
» mesaj pers

   @mishu: Într-adevăr, acolo în Kymi peisajele sunt deosebite, nu mai zic de răsăritul de soare care m-a îmbolnăvit și m-a fascinat, așa încât fotografiile pot vorbi mult și bine despre acel loc. Acolo timpul e o noțiune altfel percepută și nu face decât să contribuie la deconectare, relaxare fiindcă nu-l simți cum trece, nu te apasă în niciun fel.

   Grecilor le place, în general, să vândă bine, din punct de vedere turistic, cam tot ce ține de țara lor. Acolo în Kymi nu mi s-a părut la fel ca în alte părți din Grecia, e un loc un pic mai necomercial.

   Mulțumesc de vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- krisstinna
[26.09.17 22:26:47]
» mesaj pers

   @irinad: Mă intreb dacă la mănăstirea de măicuțe se tine vreodată slujbă. Bănuiesc eu că nu :) Dar cine sfințește toate cele? Că femeile sunt păcătoase, așa zice popa :D

   Mă fascinează piatra, dar asta zidită, nu cea a timpurilor străbune.

   Străduțe abramburite cu pietre zidite, clădiri ce par făcute din fețele pietrelor bătute de ani, toate sunt extrem de frumoase.

   Am privit și imaginile din clipul video, frumoase locuri ați văzut!

   Vă salut cu drag, felicitări pentru vacanță:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[26.09.17 23:45:21]
» mesaj pers

   @krisstinna: Să ştii că şi m-am întrebat şi eu acelaşi lucru, dar n-am cercetat ce şi cum, oricum avuseserăm o zi cu câteva mănăstiri în prima parte, în Loutra Edipsou când afară nu era de plajă şi acum nu s-a mai pus problema de acestea. Mai ales la aceea nici n-a vrut să audă soţul meu, abia am mai intrat prin oraşe la câte o biserică mai frumoasă.

   Da, zona este minunată, te cucereşte fără doar şi poate!

   Mulţumesc mult de vizită, ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- AdrianaM
[01.11.17 02:05:21]
» mesaj pers

   Buna irinad,

   

   Felicitari pentru atat de frumoasa descriere. Te rog sa-mi spui, oare, fara rezervare, crezi ca gasesc cazare in Paralia Kymi la sfarsitul lui iunie sau inceputul lui iulie? Sigur, ceva cu vedere la mare, un studio decent si atat. In privinta costurilor, ma gandesc la 30-35 euro/studio dublu cu aer conditionat si wifi.

   

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[01.11.17 09:22:24]
» mesaj pers

   @AdrianaM: Mulţumesc mult pentru aprecieri, mă bucur că articolul meu despre micuţul Kymi şi a sa staţiune litorală ţi-au fost pe plac. Ştiu că şi tu iubeşti Grecia, aşa că îţi recomand cu căldură Evia cu locurile sale cunoscute sau mai puţin cunoscute.

   Cât priveşte preţul la care te-ai gândit, mi se pare unul corect (deşi te poţi aştepta şi la un preţ uşor mai ridicat), e posibil să găseşti la faţa locului cazare fără a avea rezervare, însă eu, din fire, sunt mai precaută şi prefer să o am aranjată dinainte, chiar dacă, uneori, poate găseam ceva mai bun ad-hoc.

   Paralia Kymi are locuri de cazare, zic eu, destule, dar în perioada specificată de tine s-ar putea să fie mai mare afluenţa de turişti, aşa că mai cumpăneşte în această privinţă.

   Vacanţe frumoase îţi doresc şi de acum înainte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  Publicitate    [16.10.18 18:26:54]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Paradisul din Kymi (Jul.2009) - punctaj satisfactie: 9.80 (scris in 22.12.10 de badge® din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
  [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.90
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[50] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Răsărit de soare în Kymi peste macaraua-simbol şi jocurile pentru copii din apa mării -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903263">Şterge vot</a></div><span id="v9903263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Răsărit de soare în Kymi peste macaraua-simbol şi jocurile pentru copii din apa mării
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Vase mici în portul din Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903264">Şterge vot</a></div><span id="v9903264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Vase mici în portul din Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Marea văzută de sus, din Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903265">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903265"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903265">Şterge vot</a></div><span id="v9903265" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903265)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903265Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903265MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Marea văzută de sus, din Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903266">Şterge vot</a></div><span id="v9903266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2017] În port se află şi ferryboat-ul care merge în Skyros -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903267">Şterge vot</a></div><span id="v9903267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] În port se află şi ferryboat-ul care merge în Skyros
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Plaja din Kymi la orele dimineţii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903268">Şterge vot</a></div><span id="v9903268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Plaja din Kymi la orele dimineţii
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Paralia Kymi în lumina răsăritului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903269">Şterge vot</a></div><span id="v9903269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Paralia Kymi în lumina răsăritului
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] În lumina răsăritului, insula Skyros la orizont şi macaraua în capătul digului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903270">Şterge vot</a></div><span id="v9903270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] În lumina răsăritului, insula Skyros la orizont şi macaraua în capătul digului
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Ambarcaţiuni mici în port, dis-de-dimineaţă, la răsărit -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903271">Şterge vot</a></div><span id="v9903271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Ambarcaţiuni mici în port, dis-de-dimineaţă, la răsărit
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Ziua, în portul de vase mici. Sus pe deal se zăreşte Academia Navală -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903272">Şterge vot</a></div><span id="v9903272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Ziua, în portul de vase mici. Sus pe deal se zăreşte Academia Navală
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Plaja din nordul staţiunii Paralia Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903273">Şterge vot</a></div><span id="v9903273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Plaja din nordul staţiunii Paralia Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Vechea moară distrusă în incendiu, un alt simbol al Paraliei Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903274">Şterge vot</a></div><span id="v9903274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Vechea moară distrusă în incendiu, un alt simbol al Paraliei Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Caracatiţă pe sârmă în faţa unei taverne din Paralia Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903275">Şterge vot</a></div><span id="v9903275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Caracatiţă pe sârmă în faţa unei taverne din Paralia Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Macaraua-simbol dimineaţa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903276">Şterge vot</a></div><span id="v9903276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Macaraua-simbol dimineaţa
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Din Kymi, 'balconul Egeei' -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903278">Şterge vot</a></div><span id="v9903278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Din Kymi, "balconul Egeei"
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Apus de lună în Kymi, ne pregătim de răsărit de soare -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903279">Şterge vot</a></div><span id="v9903279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Apus de lună în Kymi, ne pregătim de răsărit de soare
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Răsărit de soare de după stabilopozii din port -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903280">Şterge vot</a></div><span id="v9903280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Răsărit de soare de după stabilopozii din port
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Cel mai cunoscut cetăţean kymiot: Dr. Georgios Papanikolau -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903281">Şterge vot</a></div><span id="v9903281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Cel mai cunoscut cetăţean kymiot: Dr. Georgios Papanikolau
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Casa din Kymi în care s-a născut doctorul Papanikolau -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903282">Şterge vot</a></div><span id="v9903282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Casa din Kymi în care s-a născut doctorul Papanikolau
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Ferryboat-ul pleacă spre insula Skyros -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903283">Şterge vot</a></div><span id="v9903283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Ferryboat-ul pleacă spre insula Skyros
foto irinad [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2017] Dealul golaş din Paralia Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903284">Şterge vot</a></div><span id="v9903284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Dealul golaş din Paralia Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] Vile în Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903285">Şterge vot</a></div><span id="v9903285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Vile în Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Biserica Agios Atanasios din centrul orăşelului Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903288">Şterge vot</a></div><span id="v9903288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Biserica Agios Atanasios din centrul orăşelului Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Perfect de acord! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903291">Şterge vot</a></div><span id="v9903291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Perfect de acord!
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Răsărit de... lună în Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903294">Şterge vot</a></div><span id="v9903294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Răsărit de... lună în Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2017] Kymi, căţărat pe dealuri -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903295">Şterge vot</a></div><span id="v9903295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2017] Kymi, căţărat pe dealuri
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2017] Terasă în Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903296">Şterge vot</a></div><span id="v9903296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2017] Terasă în Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2017] Kymi în trepte -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903297">Şterge vot</a></div><span id="v9903297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2017] Kymi în trepte
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2017] Turnul veneţian deasupra oraşului Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903298">Şterge vot</a></div><span id="v9903298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2017] Turnul veneţian deasupra oraşului Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2017] Smochine de Kymi de vânzare -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903300">Şterge vot</a></div><span id="v9903300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2017] Smochine de Kymi de vânzare
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [SEP-2017] Spre capătul drumului din Paralia Kymi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903303">Şterge vot</a></div><span id="v9903303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [SEP-2017] Spre capătul drumului din Paralia Kymi
foto irinad [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.179582118988 sec