#I#D
81941 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Solothurn

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.09.2017
DE
Avatar Maya_C
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 15.02.16
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Solothurn - oraşul celor 11


Urmare de aici

Prima impresie despre Elveţia a fost „prea multe clişee… totul e prea… aşa cum te aştepţi”. Adică imaginea idealizată a lumii. Oameni şi animale trăind în pace şi armonie, într-un mediu perfect. Abia când m-am apropiat mai tare am văzut că văcuţele acelea care le colorează peisajele sunt ţinute pe dealuri cu garduri electrice, dar care sunt aşa de discrete încât te aştepţi oricând să vină la tine. Bine, doar par inumane, de fapt elveţienii sunt foarte preocupaţi de protecţia animalelor, au legi multe si restrictive referitoare la drepturile animalelor. În cazul unora eşti chiar obligat să ai familii sau cel puţin doi, pentru că animalele merită să aibă prieteni. Dacă crezi că poţi deţine un singur cal… te înşeli.

Am văzut doar o parte a Elveţiei, avioanele te duc acum la destinaţii prea precise, dar a fost bucăţica cea mai frumoasă din câte spuneau cei de a căror invitaţie m-am bucurat. Elveţia e o ţară foarte intresantă, unică în Europa.

Deşi nu se întinde pe o suprafaţă foarte mare, e împărţită în 26 de cantoane, independenţă şi neutralitate păstrate de secole, europeni fără a adera la Uniunea Europeană. Deşi franceza, germana, italiana şi retroromana (un fel de latină) sunt limbile naţionale, pentru a se înţelege între ei vorbesc adesea engleza. Toleranţi la alegerea religiei, sunt mai puţin toleranţi la alegerea numelui copiilor. Una din regulile lor care m-a amuzat este ca atunci când dai un nume copilului, acesta trebuie să se regăsească pe o listă aprobată. Poate… înţelegeţi de ce.

Vizita mea a avut ca ţintă zona de vest, partea din zona munţilor Jura, adică zona în care ceasurile sunt principala preocupare şi industria de baza care susţine o bună parte a economiei lor. Explicaţia pe care ei o dau acestei pasiuni pentru meşteşugul ceasurilor este ca iernile sunt lungi, iar oamenii fiind muncitori, aveau nevoie de o preocupare care să le ocupe timpul. Apoi au făcut din pasiune o meserie, iar din ceasuri, un brand de ţară.

Precizia elveţiana nu are legătură doar cu ceasurile, mi s-a părut totul foarte exact. Orarul trenurilor, circulaţia pe drumurile publice, modul de a construi fără se se vadă grămezi de materiale de construcţie sau moloz, modul de a planifica excursiile noastre. Totul era gândit în aşa fel încât parca intuiau nevoile noastre chiar înainte ca noi să le conştientizăm.

Atelierele pe care le-am vizitat erau aşa de curate, fără urmă de praf, totul imaculat, organizat, maşini puţine, dar noi şi curate. Erau departamente în care din motive tehnice, aerul era controlat şi purificat de 6 ori pe zi, temeperatura, umiditatea aerului erau păstrate constante indiferent de anotimp sau de vremea de afara. Mi se părea că sunt într-o navă spaţiala, iar Pamântul e la ani lumină distanţă şi nimic nu contează, îţi construieşti mediul aşa cum vrei. Nimic imposibil, nimic prea complicat.

Vă spun toate astea ca să întelegeti spiritul elveţienilor aşa cum l-am perceput eu. Adică fac ceea ce fac, pentru a arăta că pot. De fapt mi s-au părut uşor îngâmfaţi şi deşi se laudă cu faptul că sunt toleranţi, mi s-a părut ca sunt greu de mulţumit. Caută prea mult perfecţiunea şi nu acceptă greşeli.

O scurtă oprire, de o zi şi o noapte am făcut în oraşul Solothurn zis şi oraşul celor unsprezece. 11 ce? o să vă întrebaţi. 11… orice. Numărul e omniprezent în oraş. Au chiar o bere care se produce local şi a cărei nume e Ӧufi, adică într-un dialect local, unsprezece. Sunt 11 muzee, 11 fântâni, 11 capele şi biserici. Cea mai reprezentativă dintre ele Catedrala St. Ursus. Constructorul ei, Gaetano Matteo Pisoni din Ascona a dezvoltat această temă a numarului unsprezece, astfel ca regăsim 11 clopote, 11 altare, faţada are 3x11 metri, avem 3 rânduri de câte 11 trepte, iar clădirea a fost construita normal… în 11 ani.

Străduţele din zona istorică a oraului din piatră cubică sunt mai mult străbătute de pietoni şi biciclişti decât de maşini. Dimineaţa, la prima oră, se făcea aprovizionarea, iar fiecare magazin avea în faţa intrării cutii din carton şi hârtie. La ore exacte se aduna hartia pentru reciclare. Probabil în alte zile sunt alte materiale. Noi am prins hârtia. :D

Nu ai nevoie de mult timp. O oră, maxim două ţi ajung pentru a străbate toate străduţele din vechiul oraş. Magazinele cochete de dulciuri ne-au furat privirea mai mult ca orice altceva. În zilele de miercuri şi sâmbătă, vechiul oraş devine locul de prezentare pentru fermierii şi localnicii care vor să îşi vândă marfa produsă. Tot în centrul vechi găsiti Natural History Museum, dacă aveţi chef să vedeţi animale împăiate şi insecte, Old Arsenal Museum, unde puteţi vedea arme, armuri şi echipament militar din trecut.

Râul Aare care străbate oraşul este navigabil în acea zonă. Vă puteţi bucura de o coroazieră până la Biel. Cam două trei ore cu vaporaşul.

Ne-a prins foamea prin centrul vechi aşa că am facut o oprire la Cantinetta Bindella, un restaurant cochet cu specific italian din zona veche a oraşului chiar lângă Muzeul de Istorie a Naturii. Totul a fost atent prezentat, iar farfuriile arătau incredibil, chiar daca eu personal nu m-am împăcat prea bine cu combinaţiile lor de viţel cu sos de lămâie, sau pepene galben cu caşcaval. E o cultură culinară rafinată, iar rafinamentul se dobândeşte în timp. Înţelegeţi şi voi, că aş fi vrut să stau mai mult… :)

Dar mi-a plăcut că peste tot pe unde am mers ne-au arătat tradiţiile, cultura lor arhaică, ceea ce este specific zonei. Imaginaţi-vă o fermă veche, în care decorul a fost păstrat intact, ca acum o sută de ani când văcuţele erau mulse manual, pe jos piatră, pe sus bârne de lemn, cu o masă aranjată ca intr-un restaurant de 5 stele, şi meniuri pregătite de chefi bucătari. Dar asta e o altă poveste.

Le-am făcut pe toate pe fugă, pentru că programul nu ne-a permis mai mult. Dar ce-am văzut, împart cu voi. Elveţia mi s-a părut o bijuterie pe care n-ai voie s-o ţii doar pentru tine.

E un contrast, e o contradicţie, e a tuturor şi a nimănui.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Maya_C in 12.09.2017 12:04:22

Validat / Publicat: 12.09.17 14:34:29


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ELVEȚIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 925


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Maya_C); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  49300 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Maya_C? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[12.09.17 14:34:49]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă Solothurn, SOLOTHURN" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[12.09.17 15:04:50]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

   =====

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.09.17 17:45:01]
» mesaj pers

   @Maya_C:

   Foarte tare concluzia. De acord cu ea.

   Elvetienii astia merg ceas. De aceea e totul exact. In plus Elvetia e o bijutierie. Plina de bijuterii. Si mai au si dulciuri.

   Eu am fost de 2 ori o data la Geneva si o data in apropiere de Uerich.

   Imi place Elvetia, as vrea sa traiesc acolo, dar stiu ca nu-i de nasul meu. De altfel eu nu port ceas, bijuterii. Mananc dulciuri, dar nu e suficient! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Maya_C
[12.09.17 17:48:01]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: eu mananc dulciuri, port ceasuri, imi plac bijuteriile, si tot nu-i de ajuns... :)) ) niste pretentiosi... sa nu-i bagam in seama...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.09.17 18:34:38]
» mesaj pers

   @Maya_C: 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[12.09.17 20:05:30]
» mesaj pers

   @Maya_C: Foarte util și plăcut ceea ce ne-ai prezentat în reviewul tău. Frumoase și pozele dar ultima este cea mai reușită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[12.09.17 21:22:27]
» mesaj pers

   Încep c-un banc, e tipic pentru mine:

   Întrebare la Radio Erevan:

   - Se poate construi comunismul în Elveția?

   Răspuns:

   - Se poate, dar, e păcat!

   Am vrut să fiu al douăzecilea vot, ăla cu SB, dar, n-am mai avut răbdare, am votat mai devreme c-un vot! Să știi că nu se poate 3 fără 2, deci, votul meu e important! Cel mai! 😀

   Mă bucur c-ai scris din nou, ai mereu ceva de spus iar eu îți aștept scrierile cu nerăbdare! Și cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[12.09.17 23:21:00]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ca să nu creez o atmosferă ciudată, înlocuiesc " cu drag" cu "plăcere ", e mai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Maya_C
[13.09.17 07:20:07]
» mesaj pers

   @mprofeanu: multumesc frumos. mai ales pentru ultima poza. nu prea ma bag eu in peisaje, dar am zis sa pun si dovada. :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Maya_C
[13.09.17 07:32:57]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: hai nu fă pe prinţesa. :))

   mie mi-a zis krisstinna de la început că aici pe AFA e o dragoste mare... asta mi-a plăcut, că altfel nici nu mă băgam.

   iar al câtelea vot vrei să-l dai... pentru mine nu e nici o diferenţă. mai tare mă bucură feed-backul şi că citeşti şi cu drag şi cu plăcere. vezi ce repede le-am acceptat pe amândouă? are limba română atâtea nuanţe... şi e păcat să nu le folosim pe toate. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[15.09.17 12:48:12]
» mesaj pers

   @Maya_C: Si daca pana azi nu am reusit sa-ti citesc cele mai recente postari, azi nu trec mai departe fara sa le citesc pe toate. Nu cred ca am ce sa comentez poate doar sa adaug ca in timp ce citeam articolul tau imi aduceam aminte de o trecere de-a mea (saptamana trecuta) printr-un mic orasel din Tirol, unde lumea ma saluta cand treceam pe langa ei, unde in orice directie te uitai admirai muntii si aveam senzatia ca ma gasesc in filmele documentare pe care le priveam la televizor.

   Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[9] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Râul Aare si Catedrala St. Ursus -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 12.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av900671">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv900671"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=900671">Şterge vot</a></div><span id="v9900671" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(900671)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f900671Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e900671MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Râul Aare si Catedrala St. Ursus
foto Maya_C [12.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] podul spre orasul vechi -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 12.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av900676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv900676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=900676">Şterge vot</a></div><span id="v9900676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(900676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f900676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e900676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] podul spre orasul vechi
foto Maya_C [12.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Muzeul de Istorie a Naturii. animale impăiate şi insecte -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 12.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av900678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv900678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=900678">Şterge vot</a></div><span id="v9900678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(900678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f900678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e900678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Muzeul de Istorie a Naturii. animale impăiate şi insecte
foto Maya_C [12.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [SEP-2017] cele mai atractive vitrine erau cele dulci -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 12.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av900681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv900681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=900681">Şterge vot</a></div><span id="v9900681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(900681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f900681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e900681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] cele mai atractive vitrine erau cele dulci
foto Maya_C [12.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 12.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av900682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv900682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=900682">Şterge vot</a></div><span id="v9900682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(900682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f900682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e900682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017]
foto Maya_C [12.09.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [SEP-2017] 11 turle, 11 fantani, peste tot te loveai de cifra 11 -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 12.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av900683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv900683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=900683">Şterge vot</a></div><span id="v9900683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(900683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f900683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e900683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] 11 turle, 11 fantani, peste tot te loveai de cifra 11
foto Maya_C [12.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] nu m-am apucat sa-i numar scarile, turlele si inaltimea dar au ceva legaturi cu numarul magic -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 12.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av900684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv900684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=900684">Şterge vot</a></div><span id="v9900684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(900684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f900684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e900684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] nu m-am apucat sa-i numar scarile, turlele si inaltimea dar au ceva legaturi cu numarul magic
foto Maya_C [12.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Cantinetta Bindella, restaurant cu specific italian -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 12.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av900685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv900685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=900685">Şterge vot</a></div><span id="v9900685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(900685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f900685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e900685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Cantinetta Bindella, restaurant cu specific italian
foto Maya_C [12.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] hehe. n-aţi crezut că am fost acolo? :D -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 12.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av900686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv900686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=900686">Şterge vot</a></div><span id="v9900686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(900686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f900686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e900686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] hehe. n-aţi crezut că am fost acolo? :D
foto Maya_C [12.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[9] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.10213804245 sec