ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.04.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 14.03.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2009
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Ocna Sibiului - o zi de plaja

TIPĂREȘTE

Inainte de a trece la depanarea amintirilor vreau sa va prezint cateva date despre statiune, asa cum le-am gasit pe net:

Nota webmaster:urmatoarele paragrafe sunt extrase de pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Ocna_Sibiului

"Ocna Sibiului este o staţiune turistică situată în judeţul Sibiu, în sudul Depresiunii Colinare a Transilvaniei (nord-vestul Depresiunii Sibiu) la 15 km nord de Sibiu, pe valea pârâului Vişa, într-o regiune înconjurată de păduri de stejari seculari şi cu un subsol bogat în sare. Prima staţiune balneară a fost înfiinţată aici în anul 1845 şi, de atunci, Ocna Sibiului şi-a atras renumele datorită lacurilor heliotermice formate pe locul unor vechi mine de sare surpate.

Pe masivul de sare se află mai multe lacuri sărate (foste ocne prăbuşite). Multe dintre ele au o concentraţie de sare de 260 grame/litru. Lacul Avram Iancu (fosta mină "Grosse Grube", "Ocna Mare"), cu o adâncime de 132, 5 m, este considerat cel mai adânc lac antropogen din ţară.

Climatul temperat, aerul bogat in aerosoli, temperatura anuală mult peste media din această parte a ţării şi recentele renovări ale ştrandului, au adus din nou staţiunea la faima din trecut.

Ocna Sibiului prezintă şi interes arheologic, aici fiind descoperite unelte din epoca bronzului (1900-800 î. C. ), care sunt expuse la Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Cupola masivului de sare are forma unei elipse cu axa mare de 1, 3 km si axa mică de 0, 6 km. Deşi sarea de la Ocna Sibiului a constituit obiectul unor îndelungate exploatări miniere (din perioada romană, până în anul 1932), adâncimea masivului nu se cunoaşte până în prezent, fiind apreciată la cca 1-1, 2 km.

Zăcământul de sare a fost exploatat încă din timpul romanilor, continua exploatare ducând la formarea unor mari caverne subterane, care, prin prăbuşirea lor, au format următoarele lacuri: Horea, Cloşca, Crişan, Inului (Ocna Iosif), Lacul fără fund (Ocna Francisc), Avram Iancu (Grosse Grube, Ocna Mare), Ocniţa (Kleine Grube, Ocna Mică), Sf. Ion (Ocna Sf. Ion, Ocna Ioan Nepomuk), Poporului, Dulce, Brâncoveanu, Mâţelor, Vrăjitoarelor, Sf. Ignat, Trestiilor, Austel. Zece lacuri conţin apă sărată, patru lacuri apă dulce. Două lacuri au dispărut în ultimele decenii, prin colmatare (Lacul Trestiilor şi Lacul Austel). „Lacul fără fund”, cu o suprafaţă de 0, 2 ha, a fost declarat rezervaţie naturală. Acest lac are o adâncime de 34, 5 m, un diametru de 50 m, o formă ovală şi a luat naştere din prăbuşirea în anul 1775 a ocnei Francisc.

O trăsătură specifică lacurilor sărate este stratificaţia apei, salinităţii şi temperaturii. La suprafaţa lacului se găseşte o pânză de apă dulce permanentă, iar la adâncime stratul de apă sărată care acumulează permanent căldură.

Apele lacului sunt populate de o faună specifică mediului salin, iar pe mal se dezvoltă o floră halofită bogată.

Diferenţa de temperatură şi salinitate este folosită în scopuri terapeutice".

---

Cred ca sunt suficiente detalii pt. cunoscatori, acum sa revenim la oitele noastre ca au cam luat-o razna pe pajistile internetului, nu de alta dar te miri ce virus mai agata si sa vezi minune.

Ce credeti ca face un sibian la zi de vara, cand asfaltul da in clocot si nici o raza de nor nu supara coama muntilor? Nu va tin prea mult in suspans si va dau si raspunsul- da o fuga la Ocna cu familion cu tot, ca vorba ceea * fie berea cat de rea tot mai buna-i la Ocna*, de data asta am nimerit-o...

Si cum v-am spus, asta e si povestea mea... cum da coltul verii o intindem tiptil, aproape in fiecare weekend, la balaceala la Ocna. Statiunea e destul de aproape de Sibiu si nu apuci sa schimbi prea des vitezele ca ai si ajuns, e putin cam aglomerata in sezon dar merita, mai ales pt. apele sarate si pt. distractia copiilor. Kinderii au de unde alege, cateva locuri de joaca, piscine pe masura lor si cu putina imaginatie isi omoara timpul sub supravegherea parintilor (aici a se citi mamelor ca tatii sunt ocupati cu tablele si aprovizionarea de sezon- bere).

Dca ai noroc sa vii mai de dimineata, totul e ok, mai pe la amiaza, cand lacurile sarate mustesc de clienti, cu greu iti faci loc printre cearceafuri si alte acareturi aflate in dotarea turistilor. Dar, una peste alta, plaja e ok, mancarea la fel, distractia pe masura si daca vrei poti inopta la una din cabanele si pensiunile din zona- ai de unde alege la preturi modice. Exista chiar si un camping pentru cei care vor sa vina cu cortul, se pot aseza in conditii decente in padurea care trage cu ochiul de sus peste lacuri, ca o mama grijulie...

Intrarea la lacuri e 6 lei de adult si 3 lei de copil, destul de mica in comparatie cu ce gasesti aici, statiunea are si centru medical permanent pe tot parcursul verii.

Cum vad ca se apropie vara, cu repeziciune, e un bun prilej de a lasa deoparte treburile cotidiene pt. 2 zile si a da o fuga la plaja si o baie binemeritata in lacurile sarate de la Ocna Sibiului. Distractie faina...

## end review sc

[fb]
---
Trimis de ionut73 in 17.04.10 17:23:35
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9418 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionut73); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 copila se hidrateaza pe canicula asta....
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1900 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

Costi
[17.04.10 17:48:05]
»

Ionuţ, m-ai făcut să visez şi eu că deja vine vara, deşi, acum, cu norul provenit de la erupţia vulcanică din Islanda, mă întreb dacă anul ăsta chiar va mai veni... : ( (.

Ai votul meu, dar îmi permit să-ţi dau odată cu el şi nişte mici poveţe.

Pentru că eşti mai nou pe site, îţi recomand să citeşti cu atenţie regulamentul de aici:

click aici

Până atunci, să-l rugăm pe unul din webmasteri să lucreze un pic asupra textului tău. Mai exact, să treacă în format italic paragrafele de la 2 la 9 inclusiv (ceea ce poţi face singur la postare, editând în prealabil textul, după cum se arată în nota de deasupra acestui ecou).

În sfârşit, să-l rugăm tot pe webmaster să adauge după textul în format italic şi sursa informaţiilor: ro.wikipedia.org/wiki/Ocna_Sibiului

Sper să nu te superi pentru aceste sugestii pe care ţi le-am făcut, dar s-ar putea ca din cauza nerespectării regulamentului, să creezi oarece discuţii.

Cu asta închei cu convingerea că vei reuşi să te adaptezi foarte repede; în rest nu ai niciun fel de probleme, pentru că scrii foarte bine.

Ah, să nu uit: textul citat de tine era scris cu diacritice. Poate tot aşa le vei scrie şi pe ale tale, cele care vor urma.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterXY*
[17.04.10 17:59:34]
»

Ionut te sfatuiesc ca pe viitor sa citesti mai cu atentie regulamentul. Tura asta se acepta cu precizarea ca acesta este primul si ultimul avertisment. Pana atunci, am corectat textul cu precizarile de rigoare.

mario 110
[17.04.10 18:03:21]
»

ati putea sa-mi dati citeva indicatii referitoare la cum se ajunge la camping si cum se cheama camping-ul?

va multumesc anticipat.

krondia*
[17.04.10 19:05:01]
»

Tariful de intrare este mic, intr-adevar, dar lacurile nu sunt amenajate, prosoapele/paturile se pun direct pe pamant, cabinele de schimb erau putine si multe erau deteriorate si este, intr-adevar, foarte aglomerat la pranz.

Am fost vara trecuta o zi si accesul la cateva lacuri era interzis, scarile de acces in lac erau rupte.

Dusurile sunt putine si trebuia sa stai la coada sa te poti spala dar efectul benefic al apelor sarate si al namolului este indiscutabil.

Cred, totusi, ca ar trebui sa existe mai multa preocupare din partea administratorilor.

ionut73AUTOR REVIEW
[18.04.10 15:34:17]
»

raspuns pt. mario 110

campingul e situat in incinta statiunii, asa ca daca ai ajuns la Ocna ,ai ajuns in camping, daca te uiti atent infoto se vede in spatele meu, pe acel deal.....

mario 110
[20.04.10 10:50:06]
»

acum am vazut. multumesc mult.

mario 110
[01.06.10 20:33:08]
»

stiti cumva oarece preturi din acest camping?

am gasit pe net citeva informatii despre acest camping, dar nicaieri nu am gasit preturi.

va multumesc anticipat

raly
[01.09.10 00:33:22]
»

Anul acesta e dezastru la Ocna Sibiului, nu va recomand sa va incumetati, se renoveaza si oamenii stau la plaja la 3 metri de excavatoare, in sunete si bubuieli, iar lacurile nu mai au nici macar scari de intrare. Sa speram ca la anul va fi mai bine pentru ca era odata o locatie chiar placuta!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Costi, krondia*, raly
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ocna Sibiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067054986953735 sec
    ecranul dvs: 1 x 1