81626 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Brașov

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.09.2017
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Arta ce unește Turnul Alb de Turnul Negru


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Arta ce unește Turnul Alb de Turnul Negru

Dacă ultima dată v-am condus spre castelele din Rodos, vezi rw, azi mergem mai aproape, la munte, la Brașov. La zidurile cetății din Brașov, mai precis o plimbare la Turnul Alb și Turnul Negru.

De ce? Păi în primul rând pentru că nu am mai fost demult, apoi pentru că recent doar ce s-a terminat un eveniment aici la Brașov, Festivalul Amural, care de câțiva ani se desfășoară în această perioadă După Ziduri, așa cum îi spune numele, adică pe lângă zidurile cetății Brașovului. E un festival de arte vizuale, iar aici în cele două turnuri s-a organizat o expoziție de fotografie în Turnul Alb, iar în Turnul Negru, expoziție de design pentru branduri. Fiind o zi frumoasă de început de toamnă, dar cu temperaturi de vară, am spus că e binevenită puțină conectare la artele moderne, ca o paranteză fie spus, acest festival conceput de tineri brașoveni, încearcă să aducă în prim plan arta modernă, folosind tehnologia modernă, cum ar fi multiplele proiecții pe clădirile importante și vechi, din cadrul cetății, între sau mai bine zis dincolo de zidurile cetății, pentru a le readuce în atenție, pentru promovare. Sigur că seara este cel mai frumos, noi însă am pornit de cu ziuă, să vedem turnurile mai sus amintite, știind faptul că în ultimul timp, ele nu mai sunt deschise publicului și profitând de noua lor amenajare, mai ales de cea interioară. Cred că nici nu le-am văzut de la restaurare și iată că sunt din nou închise.

Pentru început vă introduc puțin în poveste, cu un pic de istorie, doar un pic. :p Ambele turnuri sunt situate, pe dealul Warthe, dincolo de pârâul cu același nume, la Turnul Alb sunt de urcat câteva scări destul de abrupte, din piatră, prevăzute cu balustrade, cu două băncuțe la mijlocul urcușului pentru cei care au nevoie de o pauză. Dar când te întorci cu fața spre oraș și pe măsură ce urci, tot Brașovul se desfășoară superb la picioare, astfel că uiți efectiv de micul efort. Am avut o zi norocoasă, am întâlnit și o mireasă ce se pregătea de o ședință foto, chiar pe scările ce duc spre turn. Bineînțeles că am profitat și eu, dar mai de la distanță. :))

Turnul Alb face parte din ansamblul de fortificații al Brașovului, fiind și cel mai înalt. Avea rol de apărare și de observație, el a fost încredințat breslei cositorarilor și arămarilor, apoi din 1678 ajunge doar în grija arămarilor. Turnul e dispus pe cinci nivele, intrarea se face pe scări de lemn, cu balustrade metalice, pe partea orașului. Înălțimea de 18-20 metri, 20 m zidurile dinspre oraș, mai scunde 18 m cele pe deal, dinspre drumul spre Poiană. Zidurile înalte de piatră și cărămidă, făceau posibilă lupta cu arme de foc, de fapt se văd metereze, guri pentru smoală, balcoane susținute de console cioplite în piatră. Un incendiu puternic în 1689 a distrus mare parte din turn, el fiind reconstruit prin 1725. Aspectul de azi este căpătat în urma renovărilor ce s-au făcut prin anii 2003-2005. Atunci când s-a deschis era un punct muzeal, ce aparținea Muzeului de Istorie Brașov. Forma turnului este de semicerc, spre deal, drept spre oraș. Zidurile sunt albe, fiind vopsite doar cu var, ceea ce i-a adus și denumirea de Turn Alb, ziduri care se termină sus cu creneluri. Accesul cum am spus se poate face din dreptul Bastionului Graft, pe scări, sau pe o potecă prin pădure pornind de la celălalt turn, Turnul Negru. Pe vremuri legătura între Turnul Alb și Bastionul Graft, sau Bastionul Poartă, (numit așa din cauza că avea forma unei porți,) se făcea printr-un pod mobil.

Sigur că se poate veni și cu mașina, accesul fiind de pe Calea Poienii, în spatele turnului.

Astăzi am văzut interiorul care m-a surprins în mod plăcut, scări de lemn duc spre etajele superioare, care sunt mai luminate pe măsură ce ajungem tot mai sus. La ultimul nivel, avem o iluminare naturală datorită acoperișului de sticlă. Există podea de lemn, pe marginea zidurilor, pe lângă scări, iar în mijlocul încăperii, sunt doar bârne masive de lemn, ce asigură continuitate în spațiu. Gemulețe mici, rotunde sau ovale, lunguiețe, aruncă câte o privire spre pădure sau spre muntele Tâmpa, sau spre frumoasele case din Piața Sfatului. Desigur că am văzut și expoziția de care vă povesteam la început, o expoziție de fotografie, dedicată femeilor fotograf, cu fotografii făcute de femei fotograf, cu portrete de femei, muncitoare sau nu, simple sau mai sofisticate, mame adolescente alături de copii, despre condiția femeii în lumea contemporană, despre feminitate, despre mame și bunici. Iar la ultimul etaj, peisaje, flori de câmp și imagini spectaculoase cu fotografii făcute într-o mânăstire. Am fost încântată de tot ce am văzut, mai ales de cadrul ales, de stilul expunerilor, absolut minunat.

Am coborât apoi din turn, am dat un ocol clădirii, sunt băncuțe pentru odihnă, pe partea din spate spre deal, am făcut ultimele poze cu orașul din diferite unghiuri, încercând să cuprind tot mai mult în imagini. De aici am mers pe poteca din pădure spre turnul Negru, nu e foarte mult de mers, deja se auzea muzică, aici lângă Turnul Negru fiind amplasată o mică scenă unde nume cunoscute din lumea muzicii electronice invitate la festival făceau atmosferă. Turnul Negru, este o clădire înaltă de cca 11 metri, care alături de celălat turn avea rol de apărare, de oprire a dușmanilor de a se apropia de zidurile cetății. Construcția lui a început prin sec. XIV, odată cu începerea construirii zidurilor cetății. Acoperișul inițial avea formă piramidală, dar a fost distrus de un trăsnet, iar mai târziu de un incendiu. Cu timpul și datorită incendiilor amintite, zidurile albe s-au înnegrit, ceea ce i-a adus și numele de Negru. Se pare că și acest turn avea legături cu Bastionul Fierarilor, actualmente clădirea ce adăpostește Arhivele Statului, tot printr-un pod mobil. Se spune că atunci când a izbucnit epidemia de ciumă în 1756, care a atins și Brașovul, turnul era folosit pe post de pază și adăpost. De atunci el a tot fost renovat, până în 1991, când o ploaie puternică a dus la prăbușirea zidului sudic al turnului. A fost momentul când a început consolidarea necesară, ce a dus la forma actuală, inclusiv cu acoperișul piramidal din sticlă. La bază zidurile au 2 metri grosime, iar fiecare latură a turnului prezintă câte șase guri de tragere. Sunt trei etaje și desigur ultimul cu acoperișul de sticlă, un loc minunat de unde am putut face niște fotografii splendide cu frumosul oraș. Turla Bisericii Negre, Turnul cu ceas de La muzeul de Istorie din Piața Sfatului, Muntele Tâmpa în toată splendoarea sa, acoperișurile de țigle roșii, totul absolut magnific, de parcă vedeam prima dată toată zona. Uluitor, vă invit să vizitați! Și aici scări de lemn duc de la un etaj la altul, scări ceva mai strâmte, deoarece și locul e mai mic și îngust, decât dincolo la Turnul Alb. Am găsit aici o expoziție de design, mi s-a părut interesant, am făcut câteva poze, o să le vedeți.

Una peste alta, am revăzut a câta oară locuri dragi, niciodată nu te saturi însă, atunci când combini ceva frumos cu ceva plăcut, aici fiind și istorie, artă, cultură. Astăzi pentru mine arta a unit cele două turnuri.

Am să închei cu un citat care îmi place mult:

„ arta nu urmărește reprezentarea unui lucru frumos, ci frumoasa reprezentare a unui lucru”

Immanuel Kant

Vă las așadar să vedeți frumusețea Brașovului, întrezărită de la înălțimea celor două turnuri!

Webmaster, o rugăminte

youtube

Mulțumesc frumos!

---
Impresii încărcate de maryka in 03.09.2017 21:17:44

Validat / Publicat: 04.09.17 05:17:51


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 787


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[04.09.17 05:17:18]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[04.09.17 07:06:51]
» mesaj pers

   @maryka:

   Foarte frumos oras si tu faci o invitatie excelenta. Mi-a placut sa-l redescopar acum un an, sper sa mai am ocazia sa-l iau la pas.

   O zi frumosa sa ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[04.09.17 07:22:25]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[04.09.17 08:25:00]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Mulţumesc frumos! Sper din suflet să aveţi ocazia de a mai veni pe aici. Şi toamna e frumos la Braşov. Eu am profitat de acest eveniment pentru a putea intra la cele două turnuri. Se ştie că de ceva timp nu mai sunt deschise publicului. Mare păcat, e frumos, s-ar putea profita din asta. Foarte mulţi turişti străini erau şi acum, mergeau cu mare plăcere să descopere clădiri vechi, "arătoase" cum sunt turnurile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- danaeldreny
[04.09.17 08:36:12]
» mesaj pers

   Ce poze frumoase… de pe la poalele Tâmpei…

   Toate-s frumoase dar P20 e superbă;)

   Minunat acest oraș unde trăiești istorie… printre turnuri, edificii și ziduri de cetăți… codri seculari… mi-amintesc cu drag când am urcat pe Tâmpa…

   Am văzut și eu turnurile pe interior :)

    :D ia-ți, mireasă, ziua bună…

   De ceva vreme mă tot gândesc să merg (iar) în Brașov ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mireille
[04.09.17 08:43:45]
» mesaj pers

   @maryka: zambesc... ieri cautam pe site cazari pentru Brasov... nu am mai pus piciorul in el de 20 de ani... ma omoara doar distanta, decizia e luata pentru aceasta toamna, ma tot intreb cate zile sa stau, una, doua, trei... ce zici?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[04.09.17 15:28:46]
» mesaj pers

   @danaeldreny:

   Musai de venit! Acum toamna e tare frumos! Oricând e, dar acum se transformă în culori pastelate pădurea, parcurile... Dacă mai e și puțin soare, o plăcere!

    Cât despre mirese, am eu așa noroc, că pe unde mă duc, la noi sau în altă țară, tot timpul dau peste ele... sau ele peste mine? :* Încă mă gândesc la asta! :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- maryka
[04.09.17 15:35:47]
» mesaj pers

   @mireille:

   Ehe, la fix m-am nimerit, cum s-ar zice! Păi o zi în nici un caz, două prea puțin, trei abia te acomodezi, cred că merge un 4-5 zile, ca să poți parcurge frumos și liniștit la pas, orașul vechi, Cetățuia, a nu se confunda cu cetatea. Apoi mai e și Poiana, o zi musai și acolo! Recomand cu drag, cartierele vechi Prund, Șchei, sunt frumoase, liniștite, iar Brașovul se vede minunat de oriunde.

   Călătorii frumoase cu vreme bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[04.09.17 15:47:47]
» mesaj pers

   @maryka: Frumos! Am vizitat și eu cele două turnuri cu ani în urmă (când se putea face acest lucru). În ciuda derulării mai multor proiecte, o parte din turnurile orașului sunt închise vizitării. Și uite ce imagini pierd turiștii!

   „Marea” de acoperișuri roșii a Kronstadt-ului se revarsă în fața ochiului avid de priveliști minunate din multe locuri. Străduțele înguste din cartierele vechi, istorice, troițele, casele, pietrele lui Solomon - câte locuri frumoase, câte imagini...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[04.09.17 15:52:35]
» mesaj pers

   @mireille: Subscriu celor scrise de @maryka: cu cât stai mai mult, cu atât „guști” mai bine din farmecul Brașovului. Trei nopți de cazare ar constitui varianta scurtă a city break-ului, pe când 4-5 nopți ar fi o variantă ok pentru cât mai multe descoperiri.

   Conform datelor statistice Brașovul s-a clasat pe locul doi în 2016, după București, în ceea ce privește numărul turiștilor străini care s-au bucurat de obiectivele sale.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[04.09.17 15:53:52]
» mesaj pers

   @tata123:

   Mulțumesc! da, exact! Eu chiar pot spune că am văzut de destule ori Brașovul chiar și de la înălțime, dar atunci, sâmbătă, parcă redescopeream prima dată totul, parcă era și mai frumos ca altădată! Îmi venea să fac poze de pe fiecare treaptă, pentru că de, era alt unghi, altă vedere...

   Păcat că nu sunt vizitabile publicului, acum cu ocazia festivalului a fost și gratuită intrarea, dar oricum nu puteam pierde ocazia de a le vedea din nou! Și erau așa de mulți turiști!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mireille
[04.09.17 16:01:21]
» mesaj pers

   @tata123: merci pentru sfat... sa vad cat de adanc e portofelul... o sa merg de doua ori... in reprize scurte, via Bucuresti cu trenuletul... fericiti cei care nu au rau de miscare. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[22.09.17 22:57:37]
» mesaj pers

   @maryka: Mi-ar placea sa mai ajung la Brasov in toamna aceasta, pana atunci insa ma multumesc cu acest articol, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[22.09.17 23:07:59]
» mesaj pers

   @mishu:

   mulțumesc frumos! Și toamna e frumos la Brașov, culorile ei sunt superbe aici! O binevenită invitație!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[50] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Scările de piatră ce duc către Turnul Alb. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897574">Şterge vot</a></div><span id="v9897574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Scările de piatră ce duc către Turnul Alb.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Fața dinspre oraș a Turnului Alb, privită de pe scări. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897576">Şterge vot</a></div><span id="v9897576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Fața dinspre oraș a Turnului Alb, privită de pe scări.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Brașovul la picioare. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897578">Şterge vot</a></div><span id="v9897578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Brașovul la picioare.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Scările sunt prevăzute cu balustrade. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897579">Şterge vot</a></div><span id="v9897579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Scările sunt prevăzute cu balustrade.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] O privire către Tâmpa de la un geam al Turnului Alb. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897581">Şterge vot</a></div><span id="v9897581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] O privire către Tâmpa de la un geam al Turnului Alb.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Pe după frunze... Brașovul. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897582">Şterge vot</a></div><span id="v9897582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Pe după frunze... Brașovul.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Expoziția de fotografie de la ultimul etaj al Turnului Alb. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897583">Şterge vot</a></div><span id="v9897583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Expoziția de fotografie de la ultimul etaj al Turnului Alb.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Turnul Negru văzut de pe aleea din pădure, în dreapta o mică scenă pentru muzică. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897585">Şterge vot</a></div><span id="v9897585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Turnul Negru văzut de pe aleea din pădure, în dreapta o mică scenă pentru muzică.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Si scările care duc la Turnul Negru. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897586">Şterge vot</a></div><span id="v9897586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Si scările care duc la Turnul Negru.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Un alt geam, o altă vedere către Tâmpa. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897587">Şterge vot</a></div><span id="v9897587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Un alt geam, o altă vedere către Tâmpa.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Turla Bisericii Negre văzută de la Turnul Negru, la baza scărilor. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897589">Şterge vot</a></div><span id="v9897589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Turla Bisericii Negre văzută de la Turnul Negru, la baza scărilor.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Și de la ultimul etaj al Turnului Negru. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897591">Şterge vot</a></div><span id="v9897591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Și de la ultimul etaj al Turnului Negru.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Turnul Alb, tot mai aproape... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897593">Şterge vot</a></div><span id="v9897593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Turnul Alb, tot mai aproape...
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Brașovul văzut din diferite unghiuri, de la diferite înălțimi. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897594">Şterge vot</a></div><span id="v9897594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Brașovul văzut din diferite unghiuri, de la diferite înălțimi.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Turnul Alb, expoziție de fotografie. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897596">Şterge vot</a></div><span id="v9897596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Turnul Alb, expoziție de fotografie.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Turnul Alb, amplasamentul tablourilor la ultimul nivel. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897597">Şterge vot</a></div><span id="v9897597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Turnul Alb, amplasamentul tablourilor la ultimul nivel.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Turnul Negru, expoziție de design. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897598">Şterge vot</a></div><span id="v9897598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Turnul Negru, expoziție de design.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Scările ce duc la ultimul etaj, Turnul Alb. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897600">Şterge vot</a></div><span id="v9897600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Scările ce duc la ultimul etaj, Turnul Alb.
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Iată și mireasa... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897601">Şterge vot</a></div><span id="v9897601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Iată și mireasa...
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Și pe mine, făcând poze... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897602">Şterge vot</a></div><span id="v9897602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Și pe mine, făcând poze...
foto maryka [03.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Nu-i așa că e frumos Brașovul? -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897604">Şterge vot</a></div><span id="v9897604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Nu-i așa că e frumos Brașovul?
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2017] Fiecare parte a lui? -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897606">Şterge vot</a></div><span id="v9897606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Fiecare parte a lui?
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] Poteca însorită din pădure care duce de la Turnul Alb la Turnul Negru, sau viceversa. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897607">Şterge vot</a></div><span id="v9897607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Poteca însorită din pădure care duce de la Turnul Alb la Turnul Negru, sau viceversa.
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Turnul Alb, expoziție de fotografie. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897610">Şterge vot</a></div><span id="v9897610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Turnul Alb, expoziție de fotografie.
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Și anunțul de la intrare... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897611">Şterge vot</a></div><span id="v9897611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Și anunțul de la intrare...
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Femei tinere, mame tinere, expoziție de fotografie. Turnul Alb. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897612">Şterge vot</a></div><span id="v9897612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Femei tinere, mame tinere, expoziție de fotografie. Turnul Alb.
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2017] Amplasament pentru tablouri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897614">Şterge vot</a></div><span id="v9897614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2017] Amplasament pentru tablouri.
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2017] Ultimul nivel al Turnului Alb. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897615">Şterge vot</a></div><span id="v9897615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2017] Ultimul nivel al Turnului Alb.
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2017] Acoperișul de sticlă văzut de jos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897617">Şterge vot</a></div><span id="v9897617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2017] Acoperișul de sticlă văzut de jos.
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2017] Turnul Alb, văzut de pe potecă. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897619">Şterge vot</a></div><span id="v9897619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2017] Turnul Alb, văzut de pe potecă.
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2017] și mai de departe... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 03.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av897620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv897620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=897620">Şterge vot</a></div><span id="v9897620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(897620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f897620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e897620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2017] și mai de departe...
foto maryka [03.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.267339944839 sec