ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2017
Avatar Aurici
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 2 nopți
team-building
PREŢ SEJUR: 120 EUR?
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
colegi ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
94.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Kaliakria Resort [Topola]5

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Kaliakria - un resort la care m-aș întoarce pentru liniște și relaxare

TIPĂREȘTE

Kaliakria Resort nu a fost alegerea mea, dar dacă tot am ajuns, iar pe AFA am găsit doar impresiile cuiva care a trecut din întâmplare pe lângă el și câteva cuvinte ale altcuiva care a fost prea scump la vorbă, mă gândesc să îl aduc în atenția voastră pentru că ar fi păcat să n-o fac, este un loc bun.

Am ajuns la Kaliakria Resort cu ocazia unui team building, că tot se poartă. Am plecat din București într-o vineri, pe Autostrada Soarelui, cu un autocar. Am făcut doar o oprire pe autostradă și apoi la vamă unde erau lucrări de asfaltare, dar am trecut destul de repede pe la punctul de control Durankulak. Distanța din București până unde se află acest resort este de aprox 320 de km, din care doar vreo 40 prin Bulgaria. Drumul a fost destul de lejer și după ce am trecut de Shabla și de intersecția cu drumul către Kavarna, am urmat drumul spre Topola, dar nu ne-am îndreptat spre sat ci am urmat indicatorul de Kaliakria Resort. Am ajuns la destinație după aprox 5 ore, doar că după ce am ieșit din drumul principal ne-a cam întristat peisajul dezolant, pentru că până am ajuns la resort și pe-o parte și pe alta a drumului erau terenuri neîngrijite, cu bălării crescute cât casa. Nu era nici sezon, ce să zic, poate că s-a schimbat ceva după ce am plecat noi.

Resortul se aflăîn afara localității Topola, în zona de coastă a Mării Negre unde peisajul este spectaculos cu stânci, golfuri și plaje. În zonă mai sunt și alte resorturi și ulterior le-am identificat ca fiind Topola Skies Golf&Spa Resort, destul de căutat și el, și renumitele locații pentru golf și cursuri de golf BlackSeaRama, Lighthouse Golf Club, iar mai jos Thracian Cliffs Golf&Beach Resort, toate pe o rază de aprox 5 km față de Kaliakria, dar se văd ca și cum ar fi mai aproape din cauza terenului în pantă.

Dar să revenim la resortul nostru, Kaliakria. Chiar la intrare este recepția, deschisă non-stop și apoi împrăștiate pe o suprafață foarte mare, mai multe corpuri de clădiri, care oferă spații de cazare, 3 restaurante, 5 piscine în aer liber, inclusiv pentru copii, cu șezlonguri și umbrele, bar la piscină, sali de conferințe, sală de fitness cu vedere la mare unde se poate juca și tenis de masă, saloane de frumusețe și welness, un mini market propriu, pajiști și grădini foarte bine întreținute, mulți pomi, în orice caz resortul proiectat de renumiți arhitecți spanioli arată foarte, foarte bine și cred că este ideal pentru cupluri, dar și pentru familii cu copii care caută liniște și relaxare. Dar trebuie să stai câteva zile ca să poți spune că te descurci bine prin el pentru că nouă 3 zile nu ne-au fost de ajuns să-l descoperim. Este adevărat însă că am avut multe activități care ne-au ținut blocați și o excursie la Balcik, care a mai însemnat o jumătate de zi în afara resortului.

Singurul inconvenient ar fi că este un resort la mare, dar plaja nu este tocmai aproape. Plaja cea mai apropiată de Kaliakria este Kibella Beach și se află la ceva distanță față de resort. Nu numai că faci aprox 20-30 de minute la coborâre și mai mult la urcare (nicidecum 12 minute, așa cum spun ei), dar efortul este destul de mare și cred că familiile cu copii nu-l pot face regulat, oricât de amator de mișcare ai fi.

Accesul la plajă se face pe o eco-poteca, pe care întâlnești din loc în loc băncuțe, chiar și un podeț, apoi traversezi șoseaua și ai ajuns. Mergi ba prin zone cu copaci, ba prin zone deschise, ai vederi foarte frumoase spre stânci și mare, dar nu este chiar ușor să ajungi și mai ales să te întorci, pentru că urcușul nu este deloc lejer.

În același timp însă am văzut un microbuz staționat permanent la intrare, în zona recepției, ceea ce înseamnă că, chiar și atunci, într-un week-end nu tocmai bun pentru plajă și mare era la dispoziția turiștilor pentru a le facilita transferul. Am înțeles că acesta este un transfer gratuit dar trebuie să te coordonezi cu orele microbuzului, ceea ce nu cred că este așa de greu. Pe poteca eco ai vreo 2 km de mers, nu 1 cum spun ei, iar pe șoseaua întortocheată sunt mult mai mulți. Eu personal am fost o singură dată la plajă și mi-a fost de ajuns plimbarea, dar am avut colegi care se duceau în fiecare zi la 5 dimineața și ne trimiteau poze superbe cu răsăritul soarelui.

În week-end-ul nostru plaja era pustie iar restaurantul de acolo închis, terasa, la fel și în general era dezordine, dar cred că în sezon arată bine. Se vedea un loc excelent dacă ar fi fost îngrijit. Sunt mese și scaune, perne din acelea mari în care să te afunzi, hamace, iar pe plajă sunt umbrele cu șezlonguri și cabine în care te poți schimba.

Pentru că noi am fost împrăștiați în mai multe corpuri vă pot spune că resortul pune la dispoziția turiștilor:

- studiouri de 32 mp și terasă de 12 mp

- apartamente cu 1 dormitor de 65 mp și terasă de 15 mp

- apartamente cu 2 dormitoare de 95 mp și terasă de 16 mp

- apartamente cu 3 dormitoare de 140 mp și terasă de 60 mp

Nu este nici o exagerare la aceste studiouri/apartamente în ceea ce privește suprafața, inclusiv a teraselor și am fost foarte mulțumiți de modul în care au fost împărțite.

Pentru că nu am plătit noi, vă pot spune că am făcut o simulare pe booking pentru sfârșitul lui septembrie (doar atunci aveau ceva liber) și am primit un preț de 60 de EUR/noapte pentru un apartament cu 2 dormitoare, același preț, indiferent că am făcut simulare pentru 2 persoane sau 4 persoane, câte pot să stea într-un asemenea apartament. Ei spun că apartamentul cu 2 dormitoare este pentru 4+1 persoane dar eu îl recomand pentru familii.

Am ocupat un astfel de aprtament împreună cu 3 colege și el a fost într-o clădire cu 4 etaje cam pe la mijlocul resortului. Intram în clădire folosind un cifru și am urcat pe scări, nu exista lift și n-am văzut în nici una din celelalte clădiri în care am intrat eu.

La intrarea în apartamentul nostru cu 2 dormitoare era un hol destul de larg cu pardoseală din gresie, de unde se desfășurau toate. În stânga era living-ul foarte mare care încorpora și zona de chicinetă, utilată cu tot ce este necesar pentru un sistem self-catering (plită pentru gătit, cuptor cu microunde, frigider, prăjitor de pâine, aparat de cafea, fierbător de apă, veselă, etc). Am găsit aici o sticlă mare de apă de bun venit și de data asta nu am inspectat prea bine pentru că nu ne interesa.

Living-ul mai are o zonă de relaxare cu canapea extensibilă, o masă cu scaune, șemineu, TV, aer condiționt, decorațiuni și se termină cu o terasă de unde am avut o splendidă vedere spre piscinele mari și mare. Vederea de la Kaliakria te păcălește foarte tare. Cu toate că ești departe de plajă, când te uiți de pe terasă sau din restaurant ai impresia că este la 2 pași. Pe terasa living-ului o masă de lemn cu scaune confortabile completau foarte bine zona.

Pe partea opusă living-ului erau cele 2 dormitoare, unul într-un capăt, unul în celălalt, fiecare deservite de câte un hol unde era dulapul de haine și cuierul și de unde se intră în baia proprie. Asta este pe gustul meu întotdeauna ca intrarea în baie să se facă din hol și nu din cameră.

Camerele, dormitoarele propriu-zise însă, sunt destul de simple. Au doar paturile și câte o noptieră cu veioză. Nu TV, nu măsuță, nu altceva. Adevărul este că la ce living are apartamentul, este ok așa. Cel puțin pentru noi a fost. Totuși dormitoarele sunt diferite. Este clar că fiind față în față nu au cum să aibă amândouă aceeași vedere. Noi am fost norocoase și am avut camera care avea ieșire pe un balconaș din care ajungeai în terasa living-ului, deci am avut aceeași vedere spre piscine și mare. În plus și pe acest mini balconaș era o masă de plastic cu 3 scaune și un uscător de rufe. Celălalt dormitor, din colțul opus, avea vedere spre curtea interioară a resortului. Un dormitor a avut un pat mare, dublu, iar celălalt 2 paturi de o persoană alăturate și n-am stat în ele mai mult decât am dormit.

Cele 2 băi aferente celor două dormitoare au fost identice și mici, cu cadă, chiuvetă și un blat mare pentru depozitare, uscător de păr și articole de toaletă. Suficiente ca să ne facem treaba și extrem de curate, ca de altfel întreg apartamentul.

Între cele două dormitoare mai este o cameră tehnică unde este mașina de spălat și o masă cu fier de călcat.

Ne-am simțit bine în apartamentul acesta, chiar 4 persoane care nu suntem o familie, ci doar colege bune. Dar faptul că dormitoarele sunt total separate, că sunt 2 băi, că living-ul este suficient de mare, completat de terasa foarte frumoasă, ne-a ferit de orice inconvenient, iar șederea acolo a fost foarte plăcută. Ne-a părut rău doar că nu am beneficiat de mai multă leneveală pe terasa noastră cu priveliște frumoasă.

Mâncarea a fost foarte sofisticată la resortul ăsta. Micul dejun a fost tip bufet și am avut de unde alege, iar la celelalte mese am avut un meniu oarecum prestabilit, la alegere din câteva feluri, meniu bazat în special pe fructe de mare gătite și prezentate în toate felurile, mâncăruri fine din bucătăria internațională dar și specialități tradiționale bulgărești. Din păcate nu mai îmi amintesc denumirile ciudate de mâncăruri, dar au fost în principal, cărnuri, cu tot felul de garnituri, rațe confiate, paste, ciorbe de pește, farfurii mâzgălite cu tot felul de sosuri colorate, foarte prețioase la vedere. S-a mâncat bine, s-a băut la fel, personalul a fost extrem de amabil și de profesionist și din punct de vedere al serviciilor nu am avut ce să le reproșăm.

Doar micul dejun l-am luat la același restaurant, celelalte mese le-am alternat și ne-am perindat pe la toate restaurantele resortului. Am avut inclusiv un prânz pe marginea piscinei, unde au așezat mesele și ne-au făcut un grătar în aer liber, completat cu aperitive și garnituri aduse din restaurantul cel mai apropiat.

Restaurantele resortului sunt

- El Balcon del Mundo - este restaurantul principal, cu bar, unde am luat și noi cele mai multe mese. Este așezat pe stânca cu vedere la mare. Are o zonă de lounge mare chiar la intrare, cu canapele, fotolii, mese, multă verdeață, un hamac, iar din el se iese pe un balcon suspendat, unde este un observator prin care ne-am uitat și noi tot timpul. Din lounge urci pe niștre scări și se ajunge la o altă piscină, mai mică, aferentă clădirilor din această zonă. Vineri seara, în acest restaurant am avut o seară live de jazz, urmată de discotecă cu DJ.

- Bistroul Turquoise - unde se servește mâncare sezonieră de tip fast food, preparate bulgărești dar și internaționale, paella, kebab, burgeri, paste, etc

- Sunset - este un restaurant tip bufet care se desfășoară și în aer liber și care are și un loc de joacă pentru copii. Este situat în capătul opus celui principal, El Balcon del Mondo.

- nu în ultimul rând trebuie să amintesc și de Pool Bar and BBQ - Totally Romantic, barul care se află lângă piscinele mari, chiar în mijlocul resortului, unde se servesc băuturi și cocktailuri toată ziua, iar seara au loc evenimente cu muzică live și petreceri cu DJ.

Binențeles că la așa suprafață mare nu se pune problema parcării și asta îmi scapă dar mă îndoiesc că se taxează. Este loc pentru parcare absolut suficient și înăuntru, în fața fiecarărei clădiri dar și în afara resortului.

WiFi a mers foarte bine în restaurant, la barul de la piscină..., n-am auzit să se plângă cineva.

Alte oportunități. Dacă alegeți Kaliakria trebuie să știți că la aprox jumătate de oră cu mașina se află orașul Varna (aprox. 40 de km) și mai aproape se află Balcik cu portul lui, care oferă posibilitatea de a face croaziere și a naviga pe Marea Neagră (10 km), orașul de coastă Kavarna se află la 5 km, Nisipurile de Aur la 25 de km, Golful Bolata la 16 km, Cap Kaliakra la 16 km, Albena cu Aqua Park-ul ei la 18 km, așa că puteți combina o ședere la Kaliakria cu oricare dintre cele enumerate.

Chiar și Kaliakria oferă croaziere cu prânz sau cină la bordul unui vas cu același nume, pentru maxim 10 persoane, care pleacă și revine la Balcik. Sunt și yahturi care pot asigura călătorii în funcție de dorințele turiștilor și poți ajunge la Nessebar (6 ore) sau la Sozopol (8 ore) și chiar la Istanbul (o zi)

În plus se pot lua lecții de echitație și o să vedeți mergând spre mare pe eco-potecă ferma unde se întâmplă asta, iar o parte din colegii noștri chiar au ajuns acolo. Se mai pot lua lecții de tenis și golf, se pot închiria biciclete și se pot face excursii cu bicicleta, prin urmare este exclus să nu-ți umpli timpul la Kaliakria, trebuie doar să fii deschis la ceea ce poți face.

Eu vă recomand să alegeți resortul ăsta. Nu știu dacă în sezon se aglomerează prea tare și devine mai dificil, dar mie mi-au plăcut foarte mult clădirile, priveliștea superbă, curățenia, mâncarea, personalul și chiar eco-poteca spre mare.


---
Trimis de Aurici in 27.07.17 06:32:16
Validat / Publicat: 27.07.17 08:06:16
VIZUALIZĂRI: 3475INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59800 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  mishu [27.07.17 12:18:21] »

  @Aurici: Am citit articolul pe bucatele printre picaturi insa la timp pentru SB .

  Mai citisem despre el dar tot pe sarite dar acum am citit ceva complet si mi-a placut.

  Insa va mai trebui sa-l iau o data la mana insa cand voi avea timp sa-l pot citi cap coada din prima dar pozele sunt atat de atractive incat este o buna invitatie.

  Felicitari, votat cu mare drag.

  webmaster [27.07.17 13:09:59] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

  — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Aurici [27.07.17 14:16:22] »

  @mishu: Mulțumesc Mishulică pentru ecou și SB. Este un loc frumos, mi-a plăcut mult și mi-a părut rău că din cauza activităților n-am avut deloc timp să ne bucurăm de toate facilitățile așa cum ar fi trebuit. Dar mi se pare atât de aproape... cine știe cum îl nimerim când vom avea nevoie de o relaxare de week-end, că în concediu acolo nu prea mă văd.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Aurici [27.07.17 14:20:27] »

  @webmaster: Mulțumesc mult, zi bună!

  tata123 [28.07.17 12:02:25] »

  @Aurici: Un loc care arată bine. Cred că se pretează minunat pentru un weekend prelungit în care poți vizita împrejurimile.

  Aurici [28.07.17 12:25:08] »

  @tata123: Foarte mult mi-a plăcut și mie și chiar așa ne gândeam, să-l mai alegem vreodată pentru un week-end de relaxare. Acum am fost prinși în prea multe activități, n-am înțeles mai nimic... Din cauză că este un resort de litoral dar accesul la plajă nu este chiar la îndemână mi s-au părut și prețurile destul de bune pentru ceea ce oferă.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, mishu, tata123
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  Website Security Test
  pagină generată în 0.0863790512085 sec
  ecranul dvs: 1 x 1