78300 
nu sunteţi logat. - LOGIN
B&B Royal Hotel (unitate neclasificată)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.06.2017
DE
Avatar doinafil
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 12.11.15
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 7 nopti
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ SEJUR:
1200 euro (329 euro cazare inclusiv taxă oraş)
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
50.0 %
  
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.0 %
  
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
6.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 22 EUR  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Vacanță la Roma - (partea a II-a)


  Urmare de aici

  În review-ul anterior am promis că voi scrie şi despre „hotelul” la care am stat în vacanţa noastră de şapte zile. Rezervarea am făcut-o pe la sfârşitul lui decembrie, on-line, printr-un sait de rezervări hoteluri. Ne-am orientat spre un loc care să fie nu prea departe de Vatican – obiectivul nostru principal -, care să aibă o notă bună în comentariile clienţilor şi, bineînţeles, să ne avantajeze ca preţ. După câteva căutări am găsit ce ne doream: preţ bun la cazare şi mic dejun inclus. Hotelul se numește ”Royal – B&B”.

  Am ajuns târziu, puţin după ora 21.00, ora Romei, când se înserase, deja. În schimbul de e-mail-uri cu doamna la care am făcut rezervarea, am cerut să ni se dea câteva repere pentru a identifica mai uşor locul, având în vedere că ajungeam pe înserat şi că pe Google Earth, opţiunea „street view”, nu vedeam nici un înscris la adresa indicată, care să arate vreo intrare în hotel. Noroc cu partenerul meu care este atât de meticulos și de atent la detalii, mai ales atunci când întocmește itinerariile şi programul pe care vrem să le urmăm! Ştia dinainte ce linie de metrou trebuie să luăm, la ce staţie să coborâm, pe ce parte a gurii de metrou trebuie să ieşim, ca să nu mergem cu bagajele mult pe jos, până la hotel, ce mai încolo şi-ncoace, om de nădejde, nu glumă! .

  De la gara Termini am luat metroul până la staţia „Baldo degli Ubaldi” și, după ce am ieșit de la metrou am mers cam 100 m până la colţul străzii indicate, „Girolamo Vitteli”. Aici nici urmă de vreun indicator de hotel. Clădirea este un bloc de locuințe, impunător, cu șase etaje, cu balcoane pe cele două laturi stradale. Mergem spre latura mică a lui și, …..... surpriză! , la nr. 13 găsim o uşă de intrare cu geamuri în patru canaturi, înaltă, care părea, mai degrabă, uşă de acces într-o instituţie. Pe peretele exterior de lângă ea doar o plăcuţă mică, aurie, are scris cu litere negre „Royal”şi dedesubt, mult mai mic „B&B” (care vrea să însemne, tradus din limba engleză „Pat și Mic dejun”). Ni se deschide după ce spunem, în limba italiană, cine suntem şi ce vrem. (a răspuns la interfon unul din oamenii de serviciu, care nu înţelegea ce vrem; proprietara se descurcă în engleză şi franceză).

  Pătrundem în bloc şi, în partea dreaptă vedem într-o nişă mare „camera” portarului, despărţită de holul principal de un geam. După urcarea cu liftul la etajul 2, dăm de o uşă de apartament de bloc, cu o plăcuţă care ne spune că am ajuns la destinaţie: „Royal – B&B”. Intrăm în apartamentul al cărui hol mare (cam 10 mp) ţine loc de recepţie. Proprietara este Doamna Eliana, are 45 de ani, este un om plăcut la vedere şi foarte amabilă. După ce achităm sejurul de şapte nopţi (280 euro, plus 49 euro taxa de oraş), ne spune, la cererea noastră, parola de acces la internet prin „wi-fi”. Apoi ne prezintă camera cu pat dublu, foarte mare, cu lenjerie curată, şifonier cu uşi cu oglinzi, balcon mare cu vedere la strada principală. De zgomot am avut parte până târziu, deoarece tâmplăria nu este din termopan, deci nu este antifonică. Din păcate baia, cu cabină de duş, lavoar, şi bideu, este la comun cu încă două camere, . aflate în imediata vecinătate a camerei noastre. Ne spune că mai este o baie, cu lavoar şi vas de W. C., pe un alt hol, în caz de nevoie. Ne arată şi bucătăria, pe care ne spune că o putem folosi când vrem, şi ne invită să folosim aragazul şi frigiderul. Deasemenea, ne spune că putem să folosim şi maşina de spălat, dacă dorim. Toate camerele, cinci la număr, pe care le putea închiria „hotelul” aveau şi al treilea pat, mai îngust. Deasemenea, livingul, spaţiul cel mai mare din apartament putea fi, la nevoie, separat printr-un paravan tip „armonică” şi astfel se obţinea încă o „cameră de dormit". La venirea noastră spaţiul obţinut astfel era ocupat de două fete tinere, rusoaice. În jumătatea rămasă se putea servi micul dejun, privind la un T. V. cu ecran plat şi diagonală mare.

  Obosiţi după o zi de voiaj, încercăm să vedem (şi auzim) ceva ştiri la T. V., dar, ... pauză. mai bine zis purici pe ecran. Doamna Eliana ne spune că va rezolva problema, prin mutarea noastră în camera de lângă noi, care va fi eliberată a doua zi.

  Dimineaţa la micul dejun avem iar o surpriză neplăcută. Obişnuiţi din alte părţi cu un mic bufet suedez care să ofere ceva mai consistent (ex. un ou fiert, ceva mezeluri sau brânzeturi, unt, roşii sau castraveţi), pe masă găsim, doar, un bol cu fulgi de porumb, lapte la cutie, două tipuri de gem la borcan, nutella, croissante (din cele din pungă, la kg.), nu prea proaspete, un fel de tartă-plăcintă, cu gem (un blat subţire, copt, deasupra căruia era întins un strat de gem de caise) şi, ...... cam atât.

  E adevărat că puteai face ceai, sau ness la pliculeţe, acestea erau la discreţie. Cafeaua o pregătea Doamna Eliana, cum o doreai: expresso (lung sau scurt), capucino, sau cu lapte. Ne-am „regalat” cu fulgi de porumb înmuiaţi în lapte şi cu câte o cafea. Uitându-mă la vecinii noştri de masă observ că nici ei nu erau încântaţi de ce li s-a oferit drept „mic dejun”.

  După micul dejun facem schimbul de camere şi încercăm, din nou, televizorul. Nici acesta nu funcţiona cum trebuie, însă era ceva, ceva mai bine. Cred că nu funcţionau cum trebuie prizele. S-a întâmplat să fim acolo când se transmiteau semifinalele concursului „Eurovizion”, de aceea ţineam să funcţioneze T. V. -ul. Spre deosebire de camera „veche”, aici becurile de la veiozele de pe noptiere, funcţionau amândouă. Două, trei sau mai multe pagini citite înainte de-a adormi sunt excelentul meu „somnifer”, de aceea ţin (şi cer, dacă e nevoie), să am lumină pe noptieră.

  După ce am terminat programul primei noastre zile de vacanţă, ne-am întors la „hotel”, nu înainte, însă, de a ne aproviziona, de la un magazin aflat la parterul blocului, cu ceva de mâncare pentru viitoarele noastre dimineţi, produse pe care le-am pus la frigider. Dimineţile luam ce trebuie din frigider, mâncam mai consistent în cameră şi, apoi, mergeam să bem cafeaua şi să luăm ceva dulce din „sala de mese”, unde ne întâlneam câteodată şi cu ceilalţi turişti. Unii ar putea spune că am fi putut, desigur, să luăm ce aveam de mâncare şi în sala de mese, însă, ne-am gândit că în felul acesta îi făceam un „afront” doamnei Eliana, că noi, ceilalţi turişti ne-italieni (dacă pot spune aşa), ne aşteptam să mâncăm, la micul dejun pre-plătit, ceva mai multe proteine.

  Transmisia „Eurovisionului” am văzut-o, doar după ce am „priponit” cablul antenei de un scaun. Numai în poziţia aceea „prindea” semnalul. Despre canale, ce să mai spun (?!), doar vreo două se vedeau fără purici.

  Dacă recomand acest „hotel” şi altor doritori? . Şi „da”, şi „nu”. Depinde la ce vă aşteptaţi să găsiţi!

  -La minus-uri pot să punctez: lenjeria nu este din bumbac 100%, baia cu duş este la comun, fără consumabile, (doar hârtie igienică şi uscător de păr), zgomot de afară, fără aer condiţionat în prima cameră, unde nu funcţiona cum trebue T.V-ul (doar un ventilator agăţat de lustră), T. V. cu intermitenţe, micul dejun fără proteine şi neîndestulător. Dacă sunteţi diabetici, se cheamă că aţi plătit micul dejun degeaba, cum a fost cazul şi pentru unul din noi.

  -La plus-uri: camere mari, luminoase, cu un pat pentru copil sau chiar pentru a treia persoană, acces prin "wi-fi" la internet (noi nu l-am accesat decât foarte puţin), amabilitate din partea proprietarei, acces la bucătărie, la maşina de spălat şi, contra cost, transfer la şi de la aeroport). Nu este de neglijat nici preţul de 40 euro/noapte pentru o cameră. Presupun că „taxa de oraş” este încasată la orice hotel, şi că valoarea ei poate fi alta. Nu ştiu dacă este inclus în preţul camerei patul pentru a treia persoană şi micul dejun. (presupun că nu este, că trebuie plătit în plus).

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de doinafil in 15.06.2017 23:06:51

  Validat / Publicat: 16.06.17 08:55:51


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 1308


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22249 PMA (din 24 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [16.06.17 05:11:48]
  » mesaj pers

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

     ---

     Mutat în rubrica "B&B Royal Hotel, ROMA" (nou-creată pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elviramvio
  [16.06.17 09:13:54]
  » mesaj pers

     @doinafil:

     Incredibil dar adevarat, am prins primul vot! Deja ma ingrijorez!

     Chestia cu baia la comun m-a stresat si pe mine la rezervarile de anul acesta, cu atat mai mult cu cat unele locatii amintesc foarte putin acest fapt si surpriza poate fi la fata locului.

     Micul dejun sarac e specific italienilor, asta e. Noi la Trieste am avut ceva combinat, suficient pentru noi.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - doinafil
  [16.06.17 10:06:13]
  » mesaj pers

     @webmasterX:

     Mulţumesc pentru validare şi pentru rubrica nou creată pe sait!

     Coordonatele sunt, ca de obicei, exacte!

     Să aveţi o zi şi un week-end excelent!!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - doinafil
  [16.06.17 10:25:19]
  » mesaj pers

     @doinafil:

     Mă bucur că ai prins primul vot!

     Da Elvira, ştiam că italienii mănâncă mai nimic la "colazione", însă, autoritatea în domeniul hotelier, cea care dă O. K. ul acestor "pensiuni la domiciliu", ar trebui să le impună să dea la micul dejun ceva mai consistent turiştilor de pretutindeni, europeni sau "de aiurea"!

     Mă întreb dacă la hotelurile mari, cu "ştaif", din Roma sau de oriunde din Italia, există bufet de tip suedez. Poate îmi spune cineva, chiar sunt interesată să aflu de la colegii noştrii AFA-işti!

     Te pup, îţi mulţumesc pentru Vot şi urez să ai o zi aşa cum vrei!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - cristina47
  [16.06.17 22:01:42]
  » mesaj pers

     Taxa de oras este de 3,5 euro pe zi. Eu am refuzat s-o platesc, pentru aceasta, completand un formular, cu care gazda s-a justificat, la randul ei.

     Nu am fost data afara din oras fiindca nu am platit taxa. Mie mi s-a parut prea mare pretul de 3,5 euros, si asta am si scris in acel formular.

     Cat despre micul dejun, eu nu l-am avut inclus decat in Bologna. Si am fost intrebata ce doresc: am vrut omleta. Pe langa omleta, mi s-a mai servit sunca, branza, croissant, paine prajita si cafea.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - doinafil
  [16.06.17 23:03:54]
  » mesaj pers

     @cristina47:

     Mulţumesc pentru informaţie! Nu ştiam că se poate refuza taxa de oraş. Dacă ştiam acest lucru, aş fi plătit şi eu mai puţin, printr-o declaraţie, aşa cum ai făcut tu. Cred că 1 euro/zi/persoană ar fi fost suficient.

     Îţi mulţumesc şi pentru vot! Să ai un week-end cum îţi place!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - cristina47
  [17.06.17 00:18:35]
  » mesaj pers

     @doinafil:

     Cu placere.

     Uite asa arata:

     DICHIARAZIONE DI OMESSO VERSAMENTO DEL CONTRIBUTO DI SOGGIORNO

     Il sottoscritto/a _________________________,

      (cognome e nome)

     consapevole che con Delibera n. 67/2010 e ss. mm., il Consiglio Comunale di Roma ha

     introdotto, a decorrere dal 1/1/2011, il contributo di soggiorno previsto dall’art. 14, comma

     16, lett. e) del D. L. n. 78/2010, convertito con modificazioni dalla L. n. 122/2010;

     consapevole che per l’omesso, ritardato o parziale versamento del contributo si applicano le

     sanzioni amministrative di cui all’art. 8 del Regolamento n. …... del … …... (“Regolamento sul

     contributo di soggiorno nella città di Roma Capitale”)

     DICHIARA

     • che ha soggiornato presso _____________________________________________________

      (tipologia ricettiva e denominazione)

      sito/a in ________________________n. _______, scala ________, in

     

      dal giorno______________al giorno_____________;

     • che, al termine del soggiorno, ha ritenuto di non

     corrispondere al gestore della struttura ricettiva presso la quale ha soggiornato il

     contributo di soggiorno.

     Detto contributo era dovuto per un importo di euro________________, calcolato sulla

     base dei giorni di durata del soggiorno e della misura del contributo diversificata secondo le

     modalità di cui all’art. 4 del Regolamento n. …... del … …... (“Regolamento sul contributo di

     soggiorno nella città di Roma Capitale”)

     • che l’omissione del versamento del contributo di soggiorno è

     dovuta ai seguenti motivi:

      (l’indicazione dei motivi della mancata corresponsione del contributo di soggiorno

     è facoltativa)

     _____________

     Luogo e data

      Dichiarante

     

     Intr-adevar, 1 euro este un pret rezonabil, dar 3,5 euros mi se pare enorm, mai ales ca Roma nu mi-a dat mie nici macar o harta turistica gratis.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - krisstinna
  [17.06.17 00:31:18]
  » mesaj pers

     @doinafil: Am ajuns și aici :D

     Ce pot să spun: groaznic e un cuvànt delicat, cu toată toleranta care mă caracterizează:(

     Nu sunt un om pretentios, nici noi nu am avut o cazare wow la Roma, dar nu suport baia...comună.

     Sigur nu aș rezerva așa ceva, sincer îți spun, nici dacă m-ar plăti nu aș putea sta acolo. Fiecare cu "băile" lui sau cu păsăricile, cum vrei să îi spui.

     Micul dejun extrem de sărăcăcios, domnul C, diabetic fiind, intra în hipo:(

     E bine totuși că ați știut unde mergeți și care sunt condițiile, altfel nu vă vedeam bine.

     Prețul din caseta tehnică e pentru tot sejurul, cu avion, cu tot?

     Vacanța in sine a fost o reușită, mă bucur că v-ați atins scopul.

     :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - doinafil
  [17.06.17 11:40:04]
  » mesaj pers

     @krisstinna: Mulţumesc pentru vot, Krisstinna!

     Referitor la baia comună: NU ni s-a spus din start că va fi aşa, altfel, în mod categoric, nu am fi făcut rezervarea!

     Este un truc pe care ei îl ascund, ca să nu rămână fără clienţi.

     Mihai ţine şi el diabetul sub control cu o pastilă (sau două?!).

     Tocmai de aceea am cumpărat şi mâncat în cameră produsele cu proteine. Acasă la noi micul dejun este variat, pe lângă ouă, mezeluri, brânzeturi, etc., nu ne lipseşte o salată consistentă, cu de toate!

     Pupici mulţi şi dulci!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - doinafil
  [17.06.17 11:47:40]
  » mesaj pers

     @cristina47: Mulţumesc pentru formular, eşti foarte amabilă!

     Am să-l printez şi să-l păstrez pentru o dată viitoare (cine ştie?!), sau am să-l dau şi prietenilor care vor ajunge pe acolo.

     Nu ştiu dacă în oraşele noastre se taxează şederea şi cu ce sumă.

     Dacă aş fi primar al oraşului nu aş impune nici o taxă, aş fi bucuroasă că străinii îşi cheltuie banii aici, la noi. În cel mai rău caz, aş pune o taxă modică, tot de 1 euro, cum mi-ar fi plăcut să fie şi la Roma.

     Îţi urez să ai vacanţe frumoase şi vreme bună!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mishu
  [17.06.17 13:39:33]
  » mesaj pers

     @doinafil: Nu am fost prima, insa ma bucur ca a fost Elvira, am vazut articolul ieri insa ca si Krisstinna nu am apucat sa il studiez atent. Acum sunt intr-o mica pauza "tehnologica" si fur cateva minute astfel. Nu cred ca as alege baie la comun desi am facut-o odata si a fost ok, pentru ca instinctiv noi fiind 5 intr-o camera si in cealalta tot 5 iar bai doua, noi am o upat o baie si vecinii pe cealalta 😉si pentru 3 nopti (in prima chiar am fost doar noi) a fost ok.

     Trebie sa ma mobilizez si eu si sa pun Roma pe o lista scurta, avand in vedere care ar fi cea mai buna perioada de vizitat (toamna sau primavara) si sa iau masuri.

     Felicitari, votat cu mare drag, si astept si alte povesti in continuare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - doinafil
  [17.06.17 14:48:23]
  » mesaj pers

     @mishu:

     Aştept să îl citeşti şi să-mi spui ce părere ai, dacă ţi-a plăcut restul cazării şi, mai ales, ce crezi despre micul dejun şi despre taxa de oraş de 3,5 euro/zi/ persoană.

     "cristina 47" a scris în ecou că ea a refuzat să plătească (vezi ecoul ei mai sus).

     Să ai o zi bună!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [17.06.17 16:46:12]
  » mesaj pers

     @doinafil: Am citit si eu faza cu taxa refuzata si ma gandesc daca ar face toti turistii la fel cum ar fi. E ca si cand taxa ar fi optionala, doar justificarea refuzului de a plati mi se pare putin ceva la genul: Ok, daca nu vrei sa platesti imi spui de ce (si aici pot fi justificati o multime) si este suficient. Nu stiu exact, dar poate cei care au mai trecut pe acolo si au aceasta experienta ne pot spune mai multe.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - cristina47
  [17.06.17 17:12:37]
  » mesaj pers

     Iata alte informatii despre "taxa de oras".

     ****

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - cristina47
  [17.06.17 17:16:14]
  » mesaj pers

     @mishu: Daca ar face toti turistii la fel, probabil ca ar pune o taxa de oras decenta. Insa, la Roma se profita de faptul ca au mereu turisti, si de ce sa nu ceara acest pret? Am platit, la Barcelona, in jur de 1,5 euro taxa de oras, si mi s-a parut o suma rezonabila. Exact asta am scris si in refuzul de plata, ca sunt de acord cu faptul ca Roma este un oras special, insa ca eu pe unde mai fusesem nu am platit asemenea taxa, iar ca unde stateam, plateam inclusiv texa de servicii si taxa pentru curatenie, separat de plata pentru camera propriu zisa. Cate taxe sa mai platesc?

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mishu
  [17.06.17 17:42:09]
  » mesaj pers

     @cristina47: Nu neg ca ai dreptate sar este prima data cand aud asta si de asta rog si alti useri care au facut ca tine la Roma sau in alta destinatie sa povesteasca, aceasta informatie poate fi utila.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Andox
  [17.06.17 18:14:49]
  » mesaj pers

     Taxa de oras este obligatorie si fiscalizata!! Daca refuzi sa o platesti, completezi o declaratie pe propria raspundere, ca sa poata propietarul hotelului/pensiunii/casei sa se justifice la fisc de ce nu a incasat taxa.

     Pe urma, Primaria are tot dreptul sa recupereze taxa de la tine prin mijloacele legale.

     Ca o face sau nu, nu stiu, insa fiind in UE cel mai probabil ca o recupereaza.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - cristina47
  [17.06.17 18:47:09]
  » mesaj pers

     @cristina47: "asemenea taxa" = atat de mare.

     

     Andox: Inca nu m-a dat in judecata primaria orasului Roma fiindca am refuzat sa platesc taxa de oras. :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Andox
  [17.06.17 19:00:11]
  » mesaj pers

     @cristina47: Inca nu este timpul pierdut :D

     Acu, serios, nici nu cred ca o sa te dea in judecata, insa este posibil sa o regasesti la serviciul taxe si impozite unde esti arondata, la fel ca si amenzile de circulatie primite in UE.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - krisstinna
  [17.06.17 23:14:49]
  » mesaj pers

     @mishu: Eu am fost la început de Decembrie și au fost 26 de grade :) fără ploaie, am stat în tricou cu mânecă scurtă.

     Roma e interesantă și pe ploaie, cred eu.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [22] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2017] 1. Plăcuţa care ne spune că am găsit adresa -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864835">Şterge vot</a></div><span id="v9864835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2017] 1. Plăcuţa care ne spune că am găsit adresa
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2017] 2. Holul de la intrare în apartament -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864836">Şterge vot</a></div><span id="v9864836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2017] 2. Holul de la intrare în apartament
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2017] 3. Recepţia hotelului -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864837">Şterge vot</a></div><span id="v9864837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2017] 3. Recepţia hotelului
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2017] 4. Oglinda din holul recepţiei -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864838">Şterge vot</a></div><span id="v9864838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2017] 4. Oglinda din holul recepţiei
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2017] 5. Şifonierul nou, din prima cameră, cu oglinzi -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864839">Şterge vot</a></div><span id="v9864839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2017] 5. Şifonierul nou, din prima cameră, cu oglinzi
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2017] 6. Camera unde am fost mutaţi -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864840">Şterge vot</a></div><span id="v9864840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2017] 6. Camera unde am fost mutaţi
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2017] 7. Un colţ de cameră şi uşa de la balcon -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864841">Şterge vot</a></div><span id="v9864841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2017] 7. Un colţ de cameră şi uşa de la balcon
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2017] 8. Şifonierul din cameră, se vede că este mai vechi -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864842">Şterge vot</a></div><span id="v9864842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2017] 8. Şifonierul din cameră, se vede că este mai vechi
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2017] 9. Baia principală, cu duş, care este 'la comun'. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864843">Şterge vot</a></div><span id="v9864843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2017] 9. Baia principală, cu duş, care este "la comun".
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2017] 10. Lavoarul cu oglindă şi policioară -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864844">Şterge vot</a></div><span id="v9864844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2017] 10. Lavoarul cu oglindă şi policioară
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2017] 11. Bucătăria -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864846">Şterge vot</a></div><span id="v9864846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2017] 11. Bucătăria
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P13 [MAY-2017] 12. Frigiderul, în dreapta, şi aragazul -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864847">Şterge vot</a></div><span id="v9864847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2017] 12. Frigiderul, în dreapta, şi aragazul
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2017] 13. Chiuveta din bucătărie -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864848">Şterge vot</a></div><span id="v9864848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2017] 13. Chiuveta din bucătărie
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2017] 14. Livingul care poate fi împărţit în două spaţii -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864849">Şterge vot</a></div><span id="v9864849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2017] 14. Livingul care poate fi împărţit în două spaţii
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2017] 15. Locul micului dejun. Pe pardoseală se vede linia unde poate fi montat paravanul-armonică, pentru a obţine încă un spaţiu de dormit -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864850">Şterge vot</a></div><span id="v9864850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2017] 15. Locul micului dejun. Pe pardoseală se vede linia unde poate fi montat paravanul-armonică, pentru a obţine încă un spaţiu de dormit
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2017] 16. Balconul larg şi lung, cu vedere la stradă+ -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864851">Şterge vot</a></div><span id="v9864851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2017] 16. Balconul larg şi lung, cu vedere la stradă+
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2017] 17. D. na Eliana, proprietara apartamentului-hotel -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864852">Şterge vot</a></div><span id="v9864852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2017] 17. D. na Eliana, proprietara apartamentului-hotel
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2017] 18. Diploma de excelenţă obţinută de hotel, de la autoritatea în domeniu -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864853">Şterge vot</a></div><span id="v9864853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2017] 18. Diploma de excelenţă obţinută de hotel, de la autoritatea în domeniu
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2017] 19. Nota obţinută de hotel, pe sait-ul de rezervări -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864854">Şterge vot</a></div><span id="v9864854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2017] 19. Nota obţinută de hotel, pe sait-ul de rezervări
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [MAY-2017] 20. Vedere din balconul lung, în care se poate ieşi din fiecare cameră -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864855">Şterge vot</a></div><span id="v9864855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAY-2017] 20. Vedere din balconul lung, în care se poate ieşi din fiecare cameră
  foto doinafil [15.06.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [MAY-2017] 21. Vedere din balcon de-a lungul străzii Baldo degli Ubaldi -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 15.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av864856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv864856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=864856">Şterge vot</a></div><span id="v9864856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(864856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f864856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e864856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [MAY-2017] 21. Vedere din balcon de-a lungul străzii Baldo degli Ubaldi
  foto doinafil [15.06.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.19512796402 sec