#E#D
78113 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Circuit în Peninsula Balcanică

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.06.2017
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 9 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
500 euro
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
Albania - Bosnia și Herțegovina - Bulgaria - Grecia - Muntenegru - Republica Macedonia - Serbia - Kosovo

9 zile prin Balcani


Deşi în unele locuri din acest circuit balcanic am mai fost, la rugămintea unor prieteni, am ajuns din nou pe aceste meleaguri. Spre deosebire de sejurul din 2013, cand am ales să ajung în Muntenegru traversând Serbia, anul acesta am ales o variantă ocolitoare prin Macedonia şi Albania.

Drumul prin România

Pentru ca să fi ajuns din Ploieşti în Macedonia aveam la dispoziţie mai multe variante, fiecare cu avantajele şi dezavantajele ei. Cea mai scurtă ar fi fost cea cu bacul, pe la Turnu-Măgurele, dar am exclus-o din start, ca urmare a timpului şi a costurilor (taxă bac, vignetă Bulgaria pentru 2 săptămâni). A doua ar fi fost cea pe la Calafat, dar şi această variantă era scumpă; taxă pod, vignetă Bulgaria pentru 2 săptămâni.

După ce m-am documentat un pic pe google maps, am ales varianta Ploieşti, Piteşti, Slatina, Craiova, Vânju Mare cu ieşire din ţară pe la Porţile de Fier II. Deşi mai lung cu 40 de km, traseul ales s-a dovedit a fi unul inspirat; rapid, liber şi cu o calitate a asfaltului destul de bun. Surpriza a fost porţiunea dintre Vânju Mare şi Porţile de Fier II. Aici ne aşteptam să fie un drum prost, dar nu a fost deloc aşa. Dimpotrivă, ne-am bucurat de o şosea cu asfalt foarte bun, străjuită de pitorescul dealurilor din jur.

Ne-am făcut plinul de benzină la Vânju Mare şi după ce am străbătut ultima porţiune de drum am ajuns la graniţă. Formalităţile vamale au durat vreo 5 minute în ambele părţi, nu eram decât noi pe aici. Aşa de uzitată a fost uzitată această vamă în ultimul timp, că crescuse şi iarbă între îmbinările plăcilor de beton ale şoselei. S-a făcut control numai la cărţile de identitate.

Drumul prin Serbia

Drumul Porţile de Fier II, Negotin, Zajecar, aşa cum îl ştiam, mai îngust, dar nu mai este la fel ca în urmă cu 4 ani. S-a mai reparat şi îl consider un drum acceptabil. De la Zajecar datele problemei se schimbă, drumul se lăţeşte şi până la Niş (primul nostru loc de cazare) se circulă foarte bine. Am găsit oraşul Niş la fel ca în urmă cu 3 ani, cu mulţi turişti în apropirea cetăţii şi la terasele din centrul oraşului.

De la Niş la Skopje, unde am făcut un mic popas, am traversat trei tronsoane de autostradă şi am plătit taxă la ieşirea de pe primul (după oraşul Leskovac) şi la ieşirea de pe al treilea. Pe cel din mijloc, în apropiere de oraşul Vranje, nu se plăteşte (încă) fiind mai nou. La graniţa dintre Serbia şi Macedonia s-a trecut repede şi fără să fim controlaţi la bagaje. Am făcut o tură prin oraşul Skopje, prin zona centrală, pe la bazar, pe la Arcul de Triumf şi am constatat că se construieşte mereu... inclusiv statui. :)

Drumul prin Macedonia

De la Skopje la Ohrid, următorul nostru loc de cazare, se circulă foarte bine atât pe autostradă cât şi pe restul de şosea. Faţă de acum trei ani s-au înmulţit numărul de staţii de taxare, ceva în genul celor din Grecia. Pe o porţiune de 64 de km am oprit de 6 ori să plătesc între 0,5 şi 2 euro taxa de autostradă. Am plătit aceste taxe, inclusiv benzina, cu cardul atât în Serbia cât şi în Macedonia. Benzina un pic mai ieftină ca la noi, preţ fix la toate staţiile:63 MKD (1,027 euro). Am revăzut Ohridul (sper să fac un review separat), apoi am plecat spre Albania.

Drumul prin Albania

Nu ştiu cum o fi în restul ţării, dar pe traseul Ohrid, Elbasan, Tirana, Durres, Shkoder am circulat foarte bine. Până la Tirana se circulă pe un drum european, iar până la Durres pe o autostradă fără taxă. Înainte cu 15 km de Tirana am făcut stânga spre localitatea Petrele, unde am vizitat Petrela Castle şi împrejurimile.

Apoi am făcut imprudenţa de a intra în Tirana şi am avut parte de o experienţă horror; în afară de faptul că nu am putut vizita mai nimic, din cauza dificultăţii găsirii unui loc de parcare, abia am putut ieşi din centrul oraşului spre direcţia Durres. În Tirana se circulă ca în ţările arabe, există reguli de circulaţie, dar nimeni nu le respectă. Am ieşit cu greu din oraş şi după ce am ieşit pe autostrada spre Durres, ca să mă ”liniştesc” după un asemenea stress, s-a făcut „noapte” dintr-o dată şi s-a pornit potopul. Noroc că nu sunt sperios din fire şi am reuşit să-mi liniştesc coechipierii, speriaţi ca de moarte, şi am putut parca la Durres fără să dăm telefon la 127.

Drumul prin Muntenegru

De la Durres am mers spre oraşul Shkoder, unde am vizitat o cetate interesantă şi despre care intenţionez să fac un review separat. La graniţă au urmat aceleaşi formalităţi vamale, numai că de data asta au fost mai mulţi turişti (deh, zona de litoral!) şi a trebuit să aşteptăm aproximativ 30 de minute. :(Drumuri bune în Muntenegru, dar cam aglomerate. Am intrat un pic în staţiunea de vară Ulcinj şi abia am găsit un loc de parcare. Mă întreb cu groază ce o fi aici în plin sezon turistic...

Foarte plăcut drumul de la graniţă până la Morinj, un alt loc de cazare ales pe traseul nostru. Am făcut scurte opriri în Budva şi Kotor, locuri în care am mai fost în 2013, am mâncat lamb steak la un local situat pe un mic deal, aflat între cele două staţiuni turistice, apoi ne-am cazat la o pensiune pe malul golfului.

Drumul prin Bosnia-Herţegovina

De la Morinj am ales să intrăm în această ţară trecând prin Herceg Novi spre Trebinje. Am urcat o şosea foarte frumoasă, o transalpină mai ”dulce”, cu imagini panoramice de vis asupra golfului Kotor. A urmat coborârea şi deodată... surpriză!!... staţie de taxare! Eram aproape de graniţă şi nu parcursesem nici o autostradă de la Morinj până aici.

”Aha, ” mi-am zis în sinea mea ”e ca în Austria pe alpine road”. Totuşi, am întrebat-o pe doamna de la ghişeu:”for what? ” Mi-a răspuns scurt ”magistrala” şi mi-a cerut „three euro cash”. Imediat a urmat vama, am trecut-o la fel de repede şi uşor ca pe cele precedente, însă ne-a mirat inscripţia ”Welcome to SRPSKA”. Am bănuit noi ceva, dar abia la următoarea cazare, unde am avut acces la internet, ne-am edificat.

A urmat un traseu prin munţi de piatră, cam la fel cu cei din Muntenegru, apoi am vizitat frumoasa cascadă Kravica. Pe un drum secundar destul de bun şi printre sate de munte am ajuns la Mostar, un oraş plin de turişti şi cu o istorie zbuciumată. Aici am avut o altă cazare după care am plecat spre Belgrad unde ne-am cazat pentru două zile.

După aproximativ 300 de km de drum printre dealuri şi munţi pietroşi, de care ne cam plictisisem, am dat în sfârşit de altă formă de relief, cu brazi semeţi ca la noi, veşnic verzi şi pe care îi dorim mereu în casă de sărbători. De la Belgrad ne-am întors pe la Porţile de Fier I, pe clisura mult cunoscută a Dunării. Ca o noutate, cetatea Golubac nu mai poate fi vizitată decât din depărtare; pe interior s-a construit un tunel de traversare şi nu mai sunt locuri de parcare în apropiere. :(

Concluzii

Traseul descris a fost unul destul de frumos, dar ca să nu mă lungesc prea mult l-am descris succint. A avut şi ceva amănunte picante, le voi povesti (poate) în următoarele review-uri legate de această ”balcaniadă”. Pentru informaţii suplimentare aştept întrebări.

Vacanţe cât mai plăcute!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 08.06.2017 16:52:12

Validat / Publicat: 08.06.17 19:15:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2619


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  93100 PMA (din 80 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mprofeanu
[08.06.17 19:33:12]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Foarte frumos acest circuit și foarte frumoase poze!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.06.17 20:07:20]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Un circuit minunat la care am citit introducerea, astept cu mare nerabdare urmatoarele articole. Si ca sa fiu si mai cinstita astept cu nerabdare si povestile care apar in urma unor astfel de trasee.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[08.06.17 20:17:36]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[08.06.17 20:24:31]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Pe la Portile de Fier II am ales sa trecem si noi granita acum 2 ani, dar in sens invers, dinspre Serbia spre Romania. Am ajuns, am gasit o bariera coborata si... pustiu! Am crezut ca nu mai e practicabil acest punct de frontiera si ne-am oprit incurcati, sa "reconfiguram traseul". Vazandu-ne ca stationam, o doamna vamesa (foarte simpatica dealtfel) a iesit dintr-o cladire si ne-a urat: "Bine ati venit acasa! " Ne-a spus ca intr-adevar, trecerea de la Portile de Fier II e mult mai putin solicitata, turistii preferand-o pe cea de la Portile de Fier I, probabil datorita peisajului net mai spectaculos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic
[08.06.17 20:29:27]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Un drum lung, frumos și cu de toate. Revederea cu Lacul Ohrid și împrejurimile lui cred că a fost o bucurie. Iar la Skopje încă de mai construiesc statui? Și tot gigantice?

   Voi revedea și eu - în trecere - capitala Macedoniei în drum spre Albania. Traseul nostru va fi diferit, prin Bulgaria, Macedonia, Albania, Grecia și din nou Bulgaria înainte de a ajunge din nou acasă. Am citit cu atenție despre starea drumurilor și modul cum se desfășoară traficul în Albania pentru că vom avea câteva deplasări de făcut acolo, inclusiv în Tirana cu care m-ai înspăimântat.

   Iar în legătură cu Cetatea Golubac pe care acum nu o mai putem vedea decât de la distanță… mă număr printre norocoșii care au reușit să o vadă și s-o străbată cândva la picior.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[08.06.17 20:50:21]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Un SB mic pentru un articol mare!

   Interesant și frumos scris, ca de obicei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[08.06.17 20:55:55]
» mesaj pers

   @webmaster:Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[08.06.17 21:18:44]
» mesaj pers

   @mishu: Mulţumesc pentru vizită şi vot!

   @crismis :

o doamna vamesa (foarte simpatica dealtfel) a iesit dintr-o cladire...
La noi nu a ieşit nimeni din clădire, a trebuit să merg eu să rog un domn (la fel de simpatic şi amabil) să ne ridice bariera.

   @ iulianic : Da, se mai construieşte în zona centrală a oraşului. Am văzut ceva statui noi în dreapta podului de piatră, un pod în construcţie (lângă muzeul Macedoniei) şi o clădire impozantă (tot în în construcţie) lângă hotelul Marriot. Pentru cei care nu au avut norocul să viziteze la pas cetatea Golubac, nu le rămâne decât să se uite la pozele din review-urile noastre.

   @Zoazore :Mulţumesc pentru vizită şi apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- traian.leuca
[08.06.17 21:25:58]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[08.06.17 22:00:23]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   Frumos traseu, e pe lista mea dar putin altfel asa ca voi urmari cu mare atentie povestile.

   Golubac asa este, se lucreaza de zor, am vazut si noul tunel - am trecut prin el. Parcare parea a fi ceva pe dreapta dar cand ne-am apropiat am observat ca era inchisa cu plasa, nu parea o lucrare decat temporara.

   Daca ne vorbeam inainte, gaseam o zi sa punem de o intalnire AFA in trei la Belgrad👩👨👧!!!

   Vacanta frumoasa in nord!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 301 PMA1 (din 2 voturi)]
- traian.leuca
[08.06.17 22:31:12]
» mesaj pers

   @elviramvio:

Daca ne vorbeam inainte, gaseam o zi sa punem de o intalnire AFA in trei la Belgrad
Mi-ar fi făcut o mare plăcere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diana2015
[10.06.17 09:56:01]
» mesaj pers

   @traian. leuca: foarte interesant review :)

   Pe viitor vrem si noi să străbatem Europa si momentan facem trasee pe hârtie... unde și ce să vizităm;)

   Atunci când ne decidem dacă avem întrebări o să apelăm la dumneavoastră;)

   Votat cu tot dragul :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[10.06.17 10:09:43]
» mesaj pers

   @diana2015: Cu mare plăcere, vă stau la dispoziţie! Mulţumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- marius gaudi
[11.06.17 11:25:19]
» mesaj pers

   Foarte interesant, a fost un adevarat tur de forta, asteptam acum impresiile pe larg!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelab
[11.06.17 23:19:02]
» mesaj pers

   @traian. leuca:

   stimate domn. aproape ca va invidiez. Daca e sa aleg o destinatie iar si iar, desi am stabatut Europa in lung si in lat, iar in Muntenegru am fost deja de doua ori, ei bine, m-as mai duce, asa cum am spus, iar si iar tot in Muntenegru, via Macedonia.

   Stiu ca poate o sa sune ciudat pentru unii, dar coasta muntenegreana mi s-a parut a fi mai frumoasa, ca peisaje, decat Coasta de Azur. Va sugerez sa vizitati, daca mai ajungeti in zona, muntii, masivul Durmitor... o nebunie... Cat despre imaginile de deasupra Kotorului... greu de descris toata frumusetea peisajului... Sper sa vin curand cu un review... pregatesc acum un material cu o destinatie foarte draga mie, Islanda, insa sa stiti ca periplul Macedonia-Muntenegru-Bosnia Hertegovina a stat multa vreme in top.

   Asa ca va felicit ca ati acceptat pentru prieteni aceasta destinatie si-mi pare rau ca nu-mi permit decat o vacanta pe an, altfel am fi alergat din nou pe sosele din Balcani...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- traian.leuca
[13.06.17 15:48:47]
» mesaj pers

   @mihaelab: Multumesc pentru vizita. Si mie imi place aceasta zona, dovada ca am vizitat-o pentru a doua oara (Croatia chiar de trei ori).

   Cazat fiind la Zabljak, am vizitat Parcul Durmitor. Mi-a placut tare mult la Lacul Negru (Crno Jezero).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Iar m-am întâlnit cu 'prietenii mei de pahar' din Niş, Serbia la o rachija. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862183">Şterge vot</a></div><span id="v9862183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Iar m-am întâlnit cu "prietenii mei de pahar" din Niş, Serbia la o rachija.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Din nou pe un pod peste râul Vardar din Skopje, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862184">Şterge vot</a></div><span id="v9862184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Din nou pe un pod peste râul Vardar din Skopje, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Aleea spre Mănăstirea Naum din Ohrid, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862185">Şterge vot</a></div><span id="v9862185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Aleea spre Mănăstirea Naum din Ohrid, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [MAY-2017] Locuinţe lacustre la Muzeul Golfului din Ohrid, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862186">Şterge vot</a></div><span id="v9862186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Locuinţe lacustre la Muzeul Golfului din Ohrid, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Alee spre Mănăstirea Naum din Ohrid, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862206">Şterge vot</a></div><span id="v9862206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Alee spre Mănăstirea Naum din Ohrid, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Spre restaurantul de pe insulă. Mănăstirea Naum, Ohrid, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862210">Şterge vot</a></div><span id="v9862210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Spre restaurantul de pe insulă. Mănăstirea Naum, Ohrid, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Lacul Ohrid vazut de la pensiunea noastră din Ohrid, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862213">Şterge vot</a></div><span id="v9862213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Lacul Ohrid vazut de la pensiunea noastră din Ohrid, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Urcare spre cetatea Petrela din localitatea Petrele, Albania. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862217">Şterge vot</a></div><span id="v9862217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Urcare spre cetatea Petrela din localitatea Petrele, Albania.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Lacul Ohrid văzut de pe traseul spre lacul Prespa, Ohrid, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862228">Şterge vot</a></div><span id="v9862228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Lacul Ohrid văzut de pe traseul spre lacul Prespa, Ohrid, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Popas pe şoseaua ce leagă lacul Ohrid de lacul Prespa. Ohrid, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862241">Şterge vot</a></div><span id="v9862241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Popas pe şoseaua ce leagă lacul Ohrid de lacul Prespa. Ohrid, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Golful Kotor vazut de pe şoseaua Herceg Novi, Trebinje din Muntenegru. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862243">Şterge vot</a></div><span id="v9862243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Golful Kotor vazut de pe şoseaua Herceg Novi, Trebinje din Muntenegru.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Oprire într-un punct de belvedere pe şoseaua Herceg Novi, Trebinje din Muntenegru. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862248">Şterge vot</a></div><span id="v9862248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Oprire într-un punct de belvedere pe şoseaua Herceg Novi, Trebinje din Muntenegru.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Pe aici am urcat de la Naum spre lacul Prespa. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862251">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862251"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862251">Şterge vot</a></div><span id="v9862251" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862251)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862251Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862251MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Pe aici am urcat de la Naum spre lacul Prespa.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Cascada Kravica din Bosnia-Herţegovina (50 km de la Mostar). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862254">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862254"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862254">Şterge vot</a></div><span id="v9862254" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862254)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862254Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862254MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Cascada Kravica din Bosnia-Herţegovina (50 km de la Mostar).
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Celebrul pod din Mostar, Bosnia construit de Suleyman Magnificul. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862255">Şterge vot</a></div><span id="v9862255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Celebrul pod din Mostar, Bosnia construit de Suleyman Magnificul.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Imagine de pe podul lui Suleyman din oraşul Mostar, Bosnia-Herţegovina. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862259">Şterge vot</a></div><span id="v9862259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Imagine de pe podul lui Suleyman din oraşul Mostar, Bosnia-Herţegovina.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Dovada că am fost în Mostar, Bosnia-Herţegovina. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862261">Şterge vot</a></div><span id="v9862261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Dovada că am fost în Mostar, Bosnia-Herţegovina.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Plaja tristă din staţiunea Durres, Albania. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862262">Şterge vot</a></div><span id="v9862262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Plaja tristă din staţiunea Durres, Albania.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Pe drumul dintre lacul Ohrid şi lacul Prespa. Ohrid, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862264">Şterge vot</a></div><span id="v9862264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Pe drumul dintre lacul Ohrid şi lacul Prespa. Ohrid, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] Popas pe drumul dintre lacul Ohrid şi lacul Prespa. Ohrid, Macedonia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862268">Şterge vot</a></div><span id="v9862268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Popas pe drumul dintre lacul Ohrid şi lacul Prespa. Ohrid, Macedonia.
foto traian.leuca [08.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAY-2017] Spre Mostar, Bosnia-Herţegovina! -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862269">Şterge vot</a></div><span id="v9862269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] Spre Mostar, Bosnia-Herţegovina!
foto traian.leuca [08.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2017] Spre Mostar, Bosnia-Herţegovina! -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862272">Şterge vot</a></div><span id="v9862272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2017] Spre Mostar, Bosnia-Herţegovina!
foto traian.leuca [08.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2017] Spre Mostar, Bosnia-Herţegovina! -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862274">Şterge vot</a></div><span id="v9862274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2017] Spre Mostar, Bosnia-Herţegovina!
foto traian.leuca [08.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2017] Spre Mostar, Bosnia-Herţegovina! -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 08.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862276">Şterge vot</a></div><span id="v9862276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2017] Spre Mostar, Bosnia-Herţegovina!
foto traian.leuca [08.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.143362045288 sec