#I#D
77716 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Stufărișurile de la Sic / Delta Ardealului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.05.2017
DE
Avatar Maya_C
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 15.02.16
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 15

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Balta sărată, Delta Ardealului şi lacul fără fund


Ştiaţi că are şi Ardealul delta lui? Un loc în care stufărişul se întinde cât vezi cu ochii? Ştiaţi că are şi un lac care aminteşte de celebrul Loch Ness, în care monştrii înoată nestingheriţi, iar lacul este fără fund? În timp ce ne plimbam pe acolo am zis să facem un test. Am trimis poza P01 unui grup de prieteni. Toţi clujeni. Din vreo 15 unul singur a identificat corect locul.

Să fie aşa de puţin cunoscut?

O să vă povestesc despre toate, dar mai întâi să vă spun cum am ajuns acolo. Din Cluj am urmat traseul Apahida, Jucu, Vişea, Coasta, Sic. Era un indicator care ne direcţiona din când în când spre Mănăstirea Nicula. Ştiam că drumul e bombardat, dar ne-am încumetat să îl alegem pentru că e mai scurt. Am zis că trebuie să fim curajoşi, să înfruntăm gropile cu vitejie şi dacă ai suficientă ambiţie, se poate. Nu ne-am împotmolit, dar ca timp am facut cam tot o oră, cât am fi făcut pe drumul lung. Dacă alegeţi să vă protejaţi maşina puteţi merge pe varianta Gherla, Nicula, Sic. Pe acea parte, asfaltul a fost refăcut de curând şi nu veţi avea probleme. Probabil nu o să ajungeţi să vedeţi băile cu apă sărată care se află între Coasta şi Sic, dar mie mi s-au părut doar o glumă. Nu aş intra în bazinele alea decât dacă aş cădea din neatenţie. Localnicii s-au tratat acolo dintotdeauna cu nămol şi apă cu o concentraţie de sare incredibil de mare. Balta aceea e numită Marea Moartă din Ardeal. Mie apa mi s-a părut murdară, dar concentraţia de sare şi de iod sunt garanţia că nu există nici un risc de a contracta vreo boală de piele. Nici un microorganism nu rezistă în acest mediu pentru că sarea şi iodul dezinfectează orice. Şi omoară orice vietate care s-ar afla în apă. E pe bune. Era în bazin o broască decedată din cauza consumului de sare. :) E o parcare la care ajungi greu pe un pietriş alunecos, sunt câteva toalete ecologice şi un foişor. Nu se plăteşte nici o taxă, e un bazin cu apă şi o zonă în care trebuie să scurmi după nămol. Adică să îl iei mai de la adâncime. Trebuie să sapi un pic dacă vrei să scapi de reomatism aşa că să vă aduceţi de acasă lopăţica. Nu există nici un duş şi mă întreb după împachetările cu nămol, oare ce trebuie să faci? Să te bagi în bazinul cu apă sărată sau să mergi cu nămolul acasă? Am făcut câteva poze şi am mers mai departe. Bălăceala în nămol nu e ceva ce să vreau să experimentez. Poate nu am acumulat încă înţelepciunea necesară pentru asta. Sau poate nu am vârsta... :)

În schimb stufărişul şi satul Sic mi s-au părut spectacol. Văzusem nişte poze incredibile care m-au păcălit. Păreau din Deltă, dar ii ziceau Delta Ardealului. E vorba de o rezervaţie naturală pe valea Fizeşului de circa 2 hectare alcătuită din mlaştini, iazuri, stuf şi papură situată chiar lângă satul Sic. Satul este o atracţie în sine, e un sat atipic în care tradiţiile şi obiceiurile nu au fost uitate. Magia unui timp care stă pe loc. Cu o majoritate covârşitoare de unguri, cred că are cel mai mare procent de vorbitori de limba maghiară din judeţ, am avut surpriza să vedem plimbându-se pe uliţe mai mulţi oameni în costume tradiţionale ungureşti. Cu toţi cu care am încercat să conversăm, vorbeau şi limba română chiar dacă mai stâlcit şi mi s-au părut foarte amabili. Abia aşteptau să îi întrebi ceva să intre în vorba. Case frumoase, armonioase destul de mari şi îngrijite, lăsau să se vadă că acolo era un sat prosper. Am văzut şi o pensiune. Cândva, înainte de 1900 avusese statut de oraş datorită minelor de sare care se găseau pe teritoriul lui. Odată minele închise oraşul a devenit comună, dar nu şi-a pierdut din strălucire. Port, muzică şi dans. Asta mi se pare reprezentativ pentru Sic. Găsiţi mai multe pe site-ul lor dacă sunteţi curioşi szek-sic.ro/ro.

Era zi de sâmbătă şi a doua zi urma să aibă loc o nuntă în sat. Am dat şi peste miri, cum altfel decât îmbrăcaţi în portul tradiţional. Aş fi vrut să îi fotografiez, dar mi s-a părut deplasat, că mai aveau câţiva fotografi şi cameramani după ei. Ne-au făcut politicos cu mâna când am trecut pe lângă alai. Aveau nişte costume interesante precum în poza P02 care app am luat-o de pe site-ul lor să vedeţi şi voi ce minunăţie de costume. Îmi amintesc de o poza pe care mi-a aratat-o mama de acum mai bine de 30 de ani cu prietena ei din Sic. Avea o cunună de mireasă identică şi povestea despre sat că sunt foarte multe reguli de la care tinerii nu aveau voie să se abată. Erau trei străzi principale, fiecare a unei categorii sociale diferite, fiecare stradă cu şcoala proprie de dans, iar tinerii trebuiau să respecte regula de a-şi alege soţ sau soţie de pe strada lui, nicidecum de pe celelalte două. Acum sunt multe străzi şi străduţe, mi-e greu să cred că mai contează numele lor când îţi alegi jumătatea, dar clopul de mire şi cununa de mireasă s-au păstrat.

Stufărişul surprins în poze este imaginea pe care o îmbracă locul primăvara. Cred că cel mai uşor l-aş caracteriza prin cuvântul neaşteptat. Într-un decor care mi se pare caracteristic pentru judeţul Cluj, cu culturi de rapiţă sau grâu, dealuri împădurite, cu drumuri care suie şi apoi coboară, câţiva copaci pe lângă drum şi brusc o mare de stuf. Părea că natura a pictat după capul ei un decor dintr-un alt loc şi l-a plasat unde a vrut. Dacă mergeţi toamna, stuful ajunge la mai bine de doi metri. E cea mai întinsă zonă de stufăriş din ţară după Delta Dunării. Să vă echipaţi corespunzător cu adidaşi şi pălărie, şi ar fi bine să alegeţi o oră la care soarele nu arde. Nu există prea multe variante să vă ascundeţi de el. Accesul în stufăriş după cum puteţi vedea şi în poze e pe o punte de lemn lungă de aproximativ un kilometru. Două foişoare au fost amenajate în care să vă puteţi retrage, şi unde găsiţi şi informaţii despre păsările cu care v-aţi putea întâlni. La mijloc este un fel de turn de observaţie mai înalt, de unde puteţi să aveţi o privire de ansamblu asupra întinderii de stuf, dar rolul lui principal e de a vă oferi un loc de unde să puteţi observa păsările. Printre scândurile care formează podeţul de lemn câte un firicel de stuf îşi mai face simţită prezenţa.

Nu sunt multe de făcut aici. Doar te plimbi prin imensitatea de stuf, asculţi sunetele pe care le fac păsările, broaştele şi vântul, şi priveşti cerul. Toate îţi dau senzaţia de imensitate. În plimbarea noastră, într-o zi de sâmbătă ne-am întâlnit cu 3 sau 4 grupuri de turişti. Vreo 10 oameni. Deloc aglomerat. După ce ajungi la capătul podeţului n-ai altă variantă decât să te întorci. Dacă vreţi să observaţi păsările, am înţeles că sunt mai active spre seară la lăsarea umbrelor. Eu am văzut câteva de la distanţă, nu am reuşit să le identific după pozele pe care le-am vazut pe panourile de prezentare. Buhai de baltă, corcodel mic stârc cenușiu, lișiță, nagâț, pițigoi moțat şi duc viaţa liniştite prin stufăriş. Dar să le vezi trebuie să ai rabdare, să te înarmezi cu un binoclu şi mai ales să taci. Imposibil când mergi cu un grup. :)

 

După ce am părăsit satul Sic înspre Gherla, la câţiva kilometri, o altă zonă declarată rezervaţie naturală: Lacul Ştiucii din satul Săcălaia.

O imagine unică şi la fel de surprinzătoare. Din nou am avut senzaţia că natura îşi copiază propriile opere de artă şi le plasează după bunul ei plac unde îi convine. Lacul Ştiucii e un ochi de apă de vreo 22 de hectare, singurul din Transilvania pe care creşte stuf plutitor. Are o adâncime oficiala de 10-12 metri şi e format pe un zăcământ de sare. Spun oficial, pentru că poveştile ţesute în jurui lui zic că adâncimea reală nu e cunoscută, nimeni nu a reuşit să ajungă fund. Cu ani în urmă o echipă de scafandri din Austria au coborât până la 30 de metri fără să reuşească să ajungă la fundul lui. Au dat de nămol şi au renunţat.

La început sărată datorită filonului de sare pe care s-a format, apa lacului s-a îndulcit după ce fundul a fost acoperit de pământ care izolează sarea de apă. Lacul este alimentat de pârâiele cu apă dulce din zonă. Se spune că, pe vremea romanilor, apele lui au înghiţit o asezare. În zilele în care luciul devenea foarte limpede, se putea zări acoperisul unei bazilici. Aventurieri curajoşi se avântau spre satul scundat şi erau înghiţiţi de câte un vârtej ce se forma. Acum depunerile au acoperit satul, biserica nu se mai vede nici în zilele senine şi fără vânt. Sarea şi sulful prezente la adâncime favorizate de anumite schimbări de temperatura mai ales toamna, fac un circuit care inversează straturile, astfel că uneori lacul emană un puternic miros de sulf, iar vieţuitoarele din lac se ridică la suprafaţă pentru a suplini deficitul de oxigen din apă. Fenomenul durează câteva zile şi odată cu el sunt readuse în amintirea oamenilor toate poveştile cu monştri care trăiesc în lac. Sunt câteva specii rare de vieţuitoare care încă nu au fost catalogate. Mirosul de sulf, zilele în care peştii uneori de dimensiuni neaşteptate ies la suprafaţă, poveşti cu oameni care şi-au pierdut viaţa înotând în lac, nişte miri care s-au aventurat pe apele îngheţate ale lacului şi au fost înghiţiţi de ape şi uite aşa lacul primeşte o faimă înspăimântătoare. Cei drept s-au pescuit acolo peşti de dimensiuni uriaşe… aproape monştri. Iar de biserici înghiţite de ape… am mai auzit. Au înghiţit şi Lacul Sf. Ana, Belişul, Cincişul şi or mai fi şi altele.

O legendă care mi-a captat atenţia spune că, într-un anumit loc de pe fundul lacului, s-ar găsi o poartă spre alta emisferă. Sau spre alte lumi...

Liniştea pe care am găsit-o la o margine de lac urma să fie curmată. Am auzit o maşină parcând. Apoi încă una. Două voci agitate se auzeau venind spre noi. „Ne aruncăm sincron, da? Dacă nu o facem dintr-o dată o să ne pierdem curajul că apa e rece! ”

Probabil nu ştiau nimic despre monştri… Măi, ce înseamnă să fii informat! :)

---
Impresii încărcate de Maya_C in 22.05.2017 10:52:03

Validat / Publicat: 22.05.17 11:40:40


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 3534


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Maya_C); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  53900 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[22.05.17 13:56:23]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dorgo
[22.05.17 14:46:43]
» mesaj pers

   @Maya... zona "Sic"-ului e-o minune... delta, saratura, un bazin sarat facut de primarie, un strand sarat privat, namol gratuit, cat incape, sare cata vrei... drumul e cam prost, ce-i drept...

   Stufarisul e rezervatie naturala ocrotita de ecologisti (vezi impresii)...

   Saratura e insa una banala, cum exista mai multe in Transilvania. E saratura la Gherla (de unde ia nea' Misu Rusu apa sarata pentru megabaza lui de tratament din dealul Fizesului), apoi mai e o saratura la Cetatea de Balta, e si cea din valea Durgaului (Turda), la Ocna Sibiului, Sasarm-Dumbravita si Saratel (Bistrita), etc. Dar lacul fara fund nu e acolo, la Sic, e la Ocna Sibiului (ro.wikipedia.org/wiki/Lac ... d_Ocna_Sibiului). La saratura din SIC, oamenii isi sapa "vane in sare", care se umple "instant" cu saramura si namol si incep balaceala sau tratamentul.

    Cele doua piscine sarate din SIC le vezi mai bine [în pozele de] aici.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- webmasterX
[22.05.17 15:02:20]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă zona Gherla - Dej, GHERLA" (deja existentă pe sait)

   E mai util aici decât la mai-generalul ”Descoperă jud. Cluj”

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Maya_C
[22.05.17 15:15:55]
» mesaj pers

   @dorgo: bazinul pe care l-am vazut eu era amenajat cu lemn si se vedea ca ceva s-a investit acolo. nu arata ca o balta naturala mai degraba ca un strand improvizat si e facut de curand. nu mai arata ca in pozele tale. cu toate astea fara dusuri si un loc unde sa cureti namolul de pe tine... eu zic pas. ma manca pielea si de la aerul ala sarat...

   iar Lacul Stiucii de la Sacalaia... o fi si asta fara fund ca altele, ca povestile circula si daca scafandrii nu le dau de capat... brusc avem portaluri catre alte lumi peste tot. dar stuf plutitor sigur nu are lacul de la Ocna Sibiului. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- dorgo
[22.05.17 18:25:48]
» mesaj pers

   @Maya_C: Da, exact, exista peste tot "lacuri fara fund", locuri unde dispar oameni si animale sau apar OZN-uri (padurea Baciu de langa Cluj, misterele din Tara Luanei-jud Buzau, etc)), daca ar aparea niste fotografii trucate cu monstri si pe la noi (cum au facut cei de la Loch Ness), ar navali intreaga Europa sa vada "The new monster of Loch Sic". Pe oameni daca reusesti sa-i minti credibil, adica daca-i minti frumos, acestia devin turisti.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Aurici
[22.05.17 18:45:24]
» mesaj pers

   @Maya_C: Nu știam de Delta Ardealului, dar acuma știu și cu toate că circulăm în gașcă de obicei, pe poteca aia, care m-a năucit, o să mergem maxim doi:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Maya_C
[22.05.17 19:07:46]
» mesaj pers

   @Aurici: pe poteca veti merge in sir indian. nu-i gandita sa mergi cate doi de manuta. si daca te intalnesti cu altii care vin din sens opus te lipesti de balustrada pana trec, ca altfel iti intra in spatiul personal. iar jos e mlastina pazita de broscute cantatoare. :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[23.05.17 09:32:56]
» mesaj pers

   @Maya_C: Foarte interesante locuri, ireale parcă.

Nu sunt multe de făcut aici. Doar te plimbi prin imensitatea de stuf, asculţi sunetele pe care le fac păsările, broaştele şi vântul, şi priveşti cerul. Toate îţi dau senzaţia de imensitate
- Un paradis hipnotizant, nu ai nevoie de mai mult atunci când cauți contopirea cu natura.

   Mi-am amintit de Cheile copilăriei tale- vezi impresii privind pozele articolului, știam peștișorul din pădure, acum a crescut armonios și e tare frumos peștișorul tău :)

   Prințesă, îți mulțumesc, am visat dulce citind review-ul tău.

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Maya_C
[23.05.17 13:17:23]
» mesaj pers

   @krisstinna: multumesc frumos, transmit mai departe pestisorului... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[13.06.17 12:22:34]
» mesaj pers

   @Maya_C: Foarte frumos si foarte interesant articolul iar despre poze ce sa mai zic, sunt minunate, parca nici nu stii unde anume sa incadrezi peisajul.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[25.08.17 15:16:17]
» mesaj pers

   Deci, da, chiar mi-e ciudă, acum circa o săptămână am hălăduit prin Cluj, am trecut și pe la intersecția spre Gherla. Eu, ca fost polițist, știam alte locuri, nu neaparat turistice, despre respectiva localitate, așa că mi-am făcut cruce cu limba-n cerul gurii, am gândit un ”Doamne-feri ! ” și am trecut mai departe!

   Dacă nu aș fi lipsit atâta timp de pe site, probabil că aș fi citit despre ce ai spus tu și aș fi dat o fugă pân' acolo. Așa, am ratat, mea culpa !

   Dar, mă gândesc io, prin octombrie am planificat o ieșire la Arieșeni de Alba, poate că o să mă-ntorc pe-acolo!

   Altfel, da, nu te flatez, tot îmi place cum scrii! Și, să mai știi, câtă vreme am fost în Cluj te-am sunat la telefon, de mai multe ori ! Nu contează că nu-ți știu numărul! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Maya_C
[26.08.17 09:16:13]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: in octombrie, suna-ma din nou. poate prind o zi buna si iti raspund. :)) daca raspund, vin sa va arat si stufarisul...

   totusi Arieseni-Gherla sunt vreo 170 de km... eu zic s-o lasi pe data viitoare cand treci prin Gherla, ca o sa fiti rupti de 3 ore de drum pentru plimbarea de fite de o ora...

   ma bucur cand ma flatezi cu cate un cuvant, de doua luni ma tot pornesc sa mai scriu si ma gandeam ca daca as fi platita la numar de caractere as muri de foame. :)) Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterX
[25.05.18 18:22:53]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Stufărișurile de la Sic / Delta Ardealului» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Târgul de la Negreni [CJ]]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[17] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] un peisaj surprinzător pentru Ardeal -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856910">Şterge vot</a></div><span id="v9856910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] un peisaj surprinzător pentru Ardeal
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] mire si mireasa din Sic. poza e luata de pe net si probabil e veche dar cei cu care ne-am întâlnit era îmbrăcaţi identic. -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av856911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856911">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] mire si mireasa din Sic. poza e luata de pe net si probabil e veche dar cei cu care ne-am întâlnit era îmbrăcaţi identic.
foto Maya_C [22.05.17] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P03 [MAY-2017] in spate observati bazinele. n-am găsit nici o poză fără peştişorul Iulia :) -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856912">Şterge vot</a></div><span id="v9856912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] in spate observati bazinele. n-am găsit nici o poză fără peştişorul Iulia :)
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [MAY-2017] foişorul cred că a fost cea mai mare investiţie... -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856913">Şterge vot</a></div><span id="v9856913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] foişorul cred că a fost cea mai mare investiţie...
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] şi namol pentru tratament -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856914">Şterge vot</a></div><span id="v9856914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] şi namol pentru tratament
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] o punte de lemn cam de un km vă direcţionează prin marea de stuf -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856915">Şterge vot</a></div><span id="v9856915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] o punte de lemn cam de un km vă direcţionează prin marea de stuf
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] stufarisul de la Sic, numit si Delta Ardealului -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856916">Şterge vot</a></div><span id="v9856916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] stufarisul de la Sic, numit si Delta Ardealului
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] spre toamna stuful ajunge cam la 2 metri -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856917">Şterge vot</a></div><span id="v9856917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] spre toamna stuful ajunge cam la 2 metri
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] cam 1600 de pasi pana la capat. apoi vă întoarceţi... -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856918">Şterge vot</a></div><span id="v9856918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] cam 1600 de pasi pana la capat. apoi vă întoarceţi...
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] din turn puteţi observa păsările. sa nu uitaţi de binoclu -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856919">Şterge vot</a></div><span id="v9856919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] din turn puteţi observa păsările. sa nu uitaţi de binoclu
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] e de preferat sa mergeti spre seara când soarele nu arde. umbră ioc :) -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856920">Şterge vot</a></div><span id="v9856920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] e de preferat sa mergeti spre seara când soarele nu arde. umbră ioc :)
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] imagine din Sic. -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856921">Şterge vot</a></div><span id="v9856921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] imagine din Sic.
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856922">Şterge vot</a></div><span id="v9856922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017]
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [MAY-2017] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856923">Şterge vot</a></div><span id="v9856923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017]
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [MAY-2017] abia ieşiţi din sat şi in zare se vede Lacul Ştiucii -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856924">Şterge vot</a></div><span id="v9856924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] abia ieşiţi din sat şi in zare se vede Lacul Ştiucii
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] atenţie la monştrii :)) -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856925">Şterge vot</a></div><span id="v9856925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] atenţie la monştrii :))
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Lacul Ştiucii -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 22.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856926">Şterge vot</a></div><span id="v9856926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Lacul Ştiucii
foto Maya_C [22.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

[17] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.126881122589 sec