ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.04.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 28.08.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 345 AED
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Dubaiul n-a mai fost Dubai, dar nu-i bai!

TIPĂREȘTE

Mi-am dorit să petrec Revelionul 2017 la mare, la soare, în Dubai. Am tot ales, până am cules. S-au epuizat biletele la avion. Așa că, am petrecut trecerea între ani în fața televizorului, promițând că îmi voi lua revanșa.

În prima zi lucrătoare a lunii ianuarie, am ajuns în agenția de voiaj, hotărâtă să achiziționez biletele. Am fost întrebată ce este mai important pentru mine, shopping-ul sau plaja? Pare incredibil, dar sunt una dintre puținele femei care urăsc cumpărăturile. (Compensează, în schimb, soțul meu. ;) Sunt convinsă că în toate viețile anterioare am fost bărbat, iar soțul meu femeie. :)) ) Am ales plaja. Am primit o listă cu 5 hoteluri în Dubai, 3 în Abu Dhabi și recomandarea de a arunca o privire și la Sheraton Hotel din Sharjah, unul dintre cele 7 emirate, aflat la 55 km de Dubai. Hotelul punea la dispoziția oaspeților transfer gratuit până în Dubai. Ni s-a atras atenția că este cel strict emirat în privința alcoolului, acesta fiind interzis cu desăvârșire. Am analizat și reanalizat oferta: hotel de 5*, plajă cu șezlonguri și prosoape proprii, așezat pe plajă, regim all inclusive sau demipensiune, supermarketuri în apropiere, emirat liniștit. Ne-am hotărât. Am ales Sarjah.

Cu inima puțin strânsă (și cu gândul de a intra după sărbători într-o săptămână de dezalcoolizare :)) ), ne-am pregătit de drum. Am zburat de pe Budapesta, fiind cel mai convenabil zbor pentru arădeni. Drumul lin, puțin obositor, a durat 6 ore. Am aterizat pe Aeroportul Internațional Al Maktoum, din Dubai. Majoritatea s-a îndreptat spre șirul nesfârșit de taxiuri. Noi am avut transfer achitat din țară, 100 de euro dus-întors. Nu știu dacă ar fi fost mai ieftin cu un taxi din fața aeroportului. Într-o oră și 10 min am fost în hotel. Drumul până la hotel nu a fost foarte aglomerat, deoarece era târziu. Nu am văzut Dubaiul noaptea decât de la distanță. Am mers pe o autostradă paralelă cu centrul orașului.

Hotelul este foarte frumos, liniștit, curat, un pic cam rece în el, mai ales că afară erau 35 de grade. Diferența termică te face să resimți și mai tare aerul condiționat. Check-in-ul s-a făcut în 5 min. Recepționera ne-a invitat la masă, cina servindu-se până la ora 24.00. Fiindu-ne foame, ne-am bucurat de programul târziu al restaurantelor.

Dar, să le luăm pe rând. Camera foaaarte mare, minim 5x4 m. Un pat matrimonial imens, cu o saltea și perne perfecte. Ne-am odihnit foarte bine. În camera mai sunt două fotolii cu măsuță, comodă, frigider, suport valiză. În hol sunt dulapurile cu masă de călcat și călcător, uscător de păr, fierbător electric, ceainic, o cutie de cafea, cappuccino, ness, ceaiuri. Baia, la fel, imensă, mai mare de 4x4 m. Este împărțită în 3 – jumătate este ocupată de cadă și chiuvetă, un sfert are WC-ul și bideul, iar celălalt sfert este pentru duș. Peste tot existau produse pentru igienă, calitate medie: șampon, gel de duș, cremă de corp, balsam pentru păr, săpun solid. Se completau zilnic. După a doua zi, când am lăsat 10 AED pentru băiatul care făcea curățenie, am găsit toate etajerele pline de produse.  La sosirea în cameră am găsit 4 jumătăți de apă. Zinic se completau cu încă 2 buc. Singurul reproș – scurgerea la baie. Apa se scurgea spre cameră. Nu avea podeaua cădere spre curgere. Ne-am adaptat. Făceam un fel de duș dansant, având grijă să dăm tot timpul cu piciorul apa spre scurgere.

Piscina și plaja erau destul de aglomerate. Am văzut momente în care nu se găsea nici un loc. La ora 7 se împărțeau prosoapele. Trebuia doar să te treci într-un caiet cu numele și nr camerei și puteai lua câte prosoape voiai. Le schimbai de 10 ori pe zi, dacă doreai. Nu erai obligat să le duci la loc. Cei mai mulți le lăsau pe jos, pe șezlonguri. Tocmai de aceea, de multe ori nu erai sigur dacă sunt ocupate locurile sau prosoapele erau lăsate acolo de ceva vreme. Aici ar trebui implementată cartela de la turci. Un mare plus are piscina prin faptul că e încălzită. Are 3 zone, cu adâncimi diferite, supravegheate îndeaproape de doi salvamari, între orele 7-20.00. Aveau mare grijă să nu se sară în apă, să nu fii deranjat. Plaja are nisip foarte fin și o intrare lină în mare. Hotelul are trei diguri din stabilopozi: stînga, dreapta și în față, la vreo 200 m de plajă. Aici avea loc un spectacol fascinant al valurilor. Cand erau mari, se spărgeau cu putere de dig, împrăștiind apă sub forme spectaculoase. Soțul meu îmi tot explica rolul digului, de impiedicare a eroziunii plajei. Doamnelor, digul a fost pus pentru noi, pentru a crea imagini fabuloase cu valuri sparte. ;) Apa a fost foarte caldă, 28 grade. Pe plajă nu se putea sta foarte mult la soare. Dacă nu erau umbrele, riscam să ne ardem. Mi-a plăcut faptul că la dușurile de la piscină și mare curgea apă călduță. E pentru prima dată când întâlnim așa ceva.

Șocant este să vezi un pool bar frumos, dar pustiu. E ciudat să servești doar sucuri și smoothie. :)

Restaurante și masă - Regimul de masă pe care l-am ales, știind că urmează să facem mai multe drumuri, a fost demipensiune. Cele două mese se serveau în trei restaurante, în funcție de specific. În serile cu specific pescăresc se servea masa în restaurantul Mara Sea, în cele cu specific asiatic în Ajwan Arabic, iar micul dejun și celelalte cine în restaurantul principal, Gusti. Bufetul era destul de variat, bogat în salate și brânzeturi, caene de pui, pește, vită și miel, condimentate specific. Nu se pune problema să nu găsești ceva să-ți placă. Servea și vreo 3 feluri de suc. Nu mi-au plăcut, așa că am rămas cu apa plată și minerală.

Transferul spre Dubai avea loc în fiecare dimineață, la ora 10.30. Erai lăsat în față la Dubai Mall și recuperat din același loc la 15.30. Am fost de două ori, iar într-o zi am închiriat o mașină pentru a pleca în Abu Dhabi. Mașina a costat 140 AED, 40 AED taxele de autostradă, 50 AED benzina, care a ajuns pentru toate drumurile făcute (Sharjah – Abu Dhabi – Sharjah = 330 km, plus plimbările prin Dubai). Foarte ieftin combustibilul. Am descărcat aplicația ,,Smart Drive” și, fără nici o problemă am ajuns la fantastica moschee și la alte obiective. Cu această ocazie am rămas până târziu în Dubai pentru a prinde și spectacolul fântânilor, care m-a dezamăgit un pic. 5 minute activitate, 25 min pauză. În Tenerife spectacolul avea un singur interval orar – 21-21.30, dar se cânta continuu.

Nu ne-a părut rău nicio clipă de locația aleasă. Despre Dubai și Moscheea Albă nu am să scriu. Am vazut multe rewievuri amănunțite. Nu cred că ar mai fi ceva de adăugat.

Un singur sfat: dacă aveți de gând să vizitați foarte multe în Dubai, faceți-o până în aprilie. Noi am prins și 40 de grade. Tocmai din acest motiv nici nu am vizitat Miracle Garden. Dacă vom mai merge vreodată, voi avea grijă să aleg o lună cu temperaturi mai scăzute.

Hotelul este recomandat doar pentru cei care își doresc mare, soare, liniște și mici escapade în lumea luxuriantă a Dubaiului.


[fb]
---
Trimis de corina71 in 30.04.17 23:37:04
Validat / Publicat: 01.05.17 00:15:06
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1340 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corina71); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23400 PMA (din 18 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 345.00 AED pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [01.05.17 00:13:49]
    »

    Foarte bună recomandarea.

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    corina71AUTOR REVIEW
    [01.05.17 14:36:11]
    »

    @webmasterX: Sunt bune coordonatele.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster
    [01.05.17 20:52:23]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    corina71

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047226190567017 sec
    ecranul dvs: 1 x 1