#I#D
77196 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sf. Constantin și Elena

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.04.2017
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
127 euro (590 lei)
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

De Paşti, în vizită la “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, la malul Mării Negre


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Acum două săptămâni, nu aveam de gând să plecăm undeva de Paşti, aşa încât dacă eram întrebată, răspundeam că în niciun caz, vom sta acasă, căci, vorba aceea, unde e mai bine ca acasă?! :)) Numai că am primit o ofertă căreia greu poţi să-i rezişti: cu doar 63,5 euro/persoană puteam petrece sărbătoarea pascală în staţiunea Sf. Constantin şi Elena trei nopţi, cu all-inclusive light, masă festivă de Paşti şi cu multe alte facilităţi cuprinse în pachet. Era tentantă ideea de a nu mai pregăti nimic acasă şi de a găsi totul de-a gata, de aceea stăm un pic şi ne gândim, apoi ne decidem să încercăm, că oricum n-am fost în Bulgaria niciodată de Paşti.

Spre ruşinea mea nici nu prea ştiam exact unde se află staţiunea, fiindcă litoralul bulgăresc n-a prea stat în atenţia noastră, aşa că m-am pus pe căutat informaţii aici pe sait şi nu numai. Graţie singurului articol de pe AFA, cel al colegei @Floria, am aflat lucruri interesante, mi-am făcut o idee asupra localităţii litorale situată la 8 km nord de Varna, apoi am făcut „prospecţii” asupra zonei în sensul ce ar putea oferi turiştilor în afara sezonului estival.

Vineri dimineaţa, de teama unor presupuse cozi în vama Giurgiu am plecat devreme cu destinaţia Sf. Constantin şi Elena, cu traseul clasic ce urma să-l facem prin ţara vecină: Ruse, Razgrad, Shumen, Varna. Totul a decurs foarte lesne, timpii de aşteptare fiind aproape inexistenţi, aşa încât pe la prânz eram deja în staţiune. Ne-am cazat, ne-am făcut comozi, după aceea am plecat în recunoaştere.

Am găsit o localitate mică, aproape ca un satelit al Varnei, mai verde decât multe alte staţiuni litorale mulţumită pădurii de foioase ce coboară dinspre terasele de calcar până la mare, deşi primăvara, abia intrată în drepturi, încă nu readusese la viaţă toată vegetaţia. Ea se întinde de-a lungul mai multor golfuleţe despărţie de promontorii de piatră pe o distanţă de cam trei kilometri, la nord de reşedinţa de vară a ţarilor bulgari, Euxinograd, iar până la următoarea staţiune, Zlatni Piasatsi (Nisipurile de Aur), fiind cam 7-8 kilometri. Staţiunea, la prima privire, e un amalgam de nou şi vechi, de clădiri mari şi de construcţii mai mici, de hoteluri enorme, luxoase, de multe stele, dar şi de altele mai modeste, o staţiune în care se construieşte în ritm accelerat, a doua zi de Paşti, spre exemplu, pe o ploaie măruntă, muncitorii erau sus pe schele, la datorie. Plajele sale de nisip auriu, îmbracă fiecare golf, de cele mai multe ori intrarea în mare făcându-se tot pe nisip, însă am văzut şi locuri în care pietrele se pot zări pe fund. Am văzut şi câteva pontoane ce pătrundeau zeci de metri în mare, dar ce folos căci erau rupte de mal, lăsate în ruină, neputându-se plimba nimeni pe ele.

Te-ai putea crede lejer într-un imens parc natural, nimeni nu ar greşi dacă ar avea o asemenea părere fiindcă de peste tot îşi fac apariţia în raza vizuală chiparoşi, smochini, tei, pini maritimi, molizi, multe flori care se pregăteau să se deschidă. Am citit pe câteva pancarte că la aniversarea a o sută de ani de existenţă, în anul 2008, prin intermediul „fondurilor verzi” au fost realizate ample lucrări de amenajare a spaţiilor verzi, inclusiv a apei curgătoare ce traversează staţiunea, şi a porţiunii de intrare în staţiune, astfel că tot arealul a devenit zonă protejată.

Aspectul său general, judecând din punct de vedere urbanistic, este un pic contrastant: are zone amenajate cărora li s-a acordat atenţie şi locuri neîngrijite, unele până la a fi lăsate în paragină chiar pe malul mării, ceea ce dă o notă absolut necorespunzătoare. Însă e bine organizată, din loc în loc se găseşte harta staţiunii montată înăuntrul unor panouri, mari cu geam aşa că nu te poţi rătăci nicidecum, precum se întâlnesc şi altele cu tot felul de informaţii utile sau indicatoare către toate punctele de interes: mănăstire, hoteluri, bazar, plajă, etc. În anul 2015, toată staţiunea a fost înzestrată cu statui realizate de diverşi autori bulgari într-un program de înfrumuseţare organizat de autorităţi, astfel că se pot identifica sculpturi plasate în spaţiile verzi, fiecare având separat un mic panou informativ cu ce reprezintă şi a cărui operă este. Deşi abia o treime dintre hoteluri erau deschise, câteva prăvălii şi tonete din bazar îşi ofereau cu generozitate mărfurile, staţiunea fiind ceva mai animată, departe de a fi furnicarul ce lesne poate fi de ghicit în plin sezon. Puteai să cumperi un suvenir, un suc, o bere, ceva de îmbrăcat, de încălţat, etc. Erau şi câteva restaurante deschise care chiar aveau clienţi spre bucuria noastră, noi fiind unii dintre cei cărora le place să încerce mâncarea din localuri.

Revenind la Sf. Constantin şi Elena, staţiunea, după părerea mea, reprezintă împletirea a trei elemente esenţiale care o caracterizează şi o definesc. Primul ar fi bogăţia celor şapte izvoare minerale ce-şi trag apele de la o de adâncime de 1800-2000 m cu temperatură de 30 ° până la 60 ° C, bogate în calciu, magneziu, sulf, uşor de recunoscut după miros. Apele minerale ce s-au dovedit a fi tămăduitoare, în combinaţia perfectă cu plajele de nisip, aerul curat de munte şi marea au determinat ca la începutul anilor 1900, mica aşezare să fie recunoscută cu potenţial curativ. Se pare că este cea mai veche staţiune de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, fondată la începutul secolului trecut, după cum am văzut pe un panou, data naşterii staţiunii fiind anul 1908, când a devenit un timid centru de balneologie, prin deschiderea primului sanatoriu pentru copii. În timp, s-a descoperit că în staţiune se tratează cu succes bolile cardiovasculare, ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos, diabetul, obezitatea. De asemenea, staţiunea este cunoscută ca fiind un loc foarte propice pentru recuperare după infarct miocardic, după cum, pe parcursul lunilor de vară, aici se creează un climat oportun pentru ameliorarea unor boli ale sistemului respirator, afecţiuni cronice ale pielii precum psoriazis, ajutând şi la reducerea stresului şi oboselii.

Din loc în loc se pot observa ţevi din care apa caldă a izvoarelor curge direct în mare, staţiunea fiind renumită în trecut prin piscinele sale amenajate în aer liber, acum am găsit doar una nefuncţională ce nu arăta deloc îmbietor. În schimb, marile hoteluri dispun de astfel de piscine în cadrul tratamentelor şi pachetelor SPA pe care le oferă clienţilor. Lângă restaurantul Sirius (un reper de seamă al staţiunii ce are formă de vapor), am văzut o mică piscină în aer liber, din care răzbăteau ţipetele de joacă ale unor copii ce se bălăceau în apa caldă. Aruncându-mi privirea ceva mai încolo, mi-au atras atenţia câţiva turişti mai în vârstă ce se schimbau de haine într-o cabină ocazională, după care, în slipi, se îndreptau către două piscine improvizate la malul mării, unde se lăfăiau în apă aburindă, în timp ce afară erau doar 16 °C. În aer se simţea puternic izul de sulf. Se spune că marea este uşor mai caldă în Sf. Constantin şi Elena, mulţumită temperaturii ridicate a apelor izvoarelor ce se varsă în ea.

Simbolul de netăgăduit al staţiunii îl reprezintă mănăstirea cu hramul Sfinţilor Constantin şi Elena de la care-i provine numele, deşi în anii comunismului a fost botezată „Druzbha”, în limba bulgară însemnând prietenie. Abia din 1992 şi-a reluat numele purtat anterior. De fapt, mănăstirea, veche de câteva secole, a constituit nucleul în jurul căruia a luat naştere localitatea. Potrivit informaţiilor de pe panoul din faţa sa, mănăstirea de astăzi a fost reconstruită în anul 1832, însă pe locul ei fusese una mai mică ce data din secolul al XVI-lea, ale cărei temelii le puseseră câţiva călugări ce găsiseră o icoană făcătoare de minuni a Sfinţilor Constantin şi Elena ce supravieţuise miraculos unui naufragiu. Este singura mănăstire din lume sub al cărui sfânt tron din altar se află un izvor cu apă vindecătoare, făcătoare de minuni din care fiecare pelerin poate lua pentru a-şi tămădui propria boală. Nu este o coincidenţă faptul că în ultimii ani s-au însănătoşit, ca prin miracol, mai multe persoane.

Tot în mănănstire, se pare că se află câteva fragmente de moaşte ale Sfântului Valentin, ocrotitorul familiei şi al îndrăgostiţilor. Aşezământul religios a fost locul în care oamenii din Varna s-au retras şi au găsit alinare în perioade de restrişte, după cum, în perioada dinainte de eliberarea de sub turci, mulţi dintre aceştia, cei mai înstăriţi dintre orăşeni, aveau locuri rezervate special înăuntru.

Mănăstirea se situează în inima staţiunii, fiind înconjurată de micul parc propriu cu alei ce duc către ea, dincolo de care se pot vedea marile hoteluri cu siluete mult prea înalte. Ca multe lăcaşe de cult din ţara vecină, mănăstirea se află pe jumătate îngropată, ştiut fiind faptul că, pe vremea când Bulgaria era sub dominaţia otomanilor, nicio clădire n-o putea depăşi în înălţime pe vreuna turcească sau pe vreo moschee. Este micuţă, iar aspectul său mai vechi, dar extrem de îngrijit, creează un tablou bine încadrat în ansamblul staţiunii.

Fireşte că am vrut s-o vedem de la prima noastră incursiune prin staţiune, dat fiind că ştiam că acolo vom merge să luăm lumină la slujba de Înviere. Am găsit-o imediat, am intrat şi cum eram în Vinerea Mare, am nimerit la ritualul “trecerii pe sub masă” de care nu mai avuseserăm parte din copilărie. Pentru că nu era deloc aglomerat, imediat am vrut să participăm şi noi, gestul trecerii pe sub masă semnificând coborârea şi ridicarea din groapa morţii care se face în chip simbolic, prin trecerea pe sub masa aflată în mijlocul bisericii, pe care stă întins trupul neînsufleţit al lui Iisus.

La Înviere, n-am reuşit să ne apropiem de mănăstire decât mult mai târziu de miezul nopţii, din cauza prezenţei foarte numeroase a turiştilor, însă totul a decurs foarte civilizat, fără îmbulzeală.

Al treilea element ce întăreşte trăsătura de staţiune verde este Grădina Botanică (Ecological Park) din Sf. Constantin şi Elena, situată pe partea cealaltă a şoselei ce leagă Varna de Nisipurile de Aur. Ea este administrată şi se află sub conducerea Universităţii din Sofia. Accesul se face pe bază de bilet al cărui preţ este de 4 leva/persoană. Este un imens parc natural, ce ocupă mai multe hectare, întinzându-se pe colinele calcaroase de cam 25 metri înălţime ce coboară lin către mare. Foarte bine îngrijită şi amenajată, cu hărţi şi indicatoare din loc în loc, cu etichete pentru toate plantele şi copacii existenţi, covorul de iarbă tunsă scurt, de-un verde crud, luminos, am avut impresia că am nimerit în paradis după ce lalelele înflorite, de toate culorile şi de toate speciile ne-au încântat retinele. Nici nu ştiam încotro să mă uit mai repede, ce să admir mai întâi, ce să fotografiez cu prioritate. Parcă eram vrăjită de frumuseţea florilor multicolore, aşezate bine pe „răzoare”, mă îmbătam cu farmecul ce mă cucerise, nu numai eu, ci şi ceilalţi vizitatori, căci erau mulţi cei care ieşiseră cu familiile la aer curat, în natură. Are poteci bine marcate şi delimitate, una dintre ele ducând la o capelă micuţă (Sf. Kliment Ohridski) şi curată ridicată într-un vârf de colină de unde se vede frumos marea. Există locuri amenajate special pentru barbeque, o cascadă pe apa curgătoare ce străbate arealul, un mormânt roman aflat în restaurare, vechi rămăşiţe ale unei vile romane, un lac, grădini de trandafiri ce vor prelua polul atracţiei vizitatorilor după ce vor înflori.

Dacă m-a relaxat ceva realmente în această vacanţă, afirm că timpul petrecut la soare şi la plimbare prin această oază de verdeaţă, a fost o adevărată încărcare de baterii.

Posibilităţile de cazare în staţiune sunt nenumărate şi diverse ca şi confort oferit, pornind de la cele mai luxoase, exclusiviste chiar, până la unele ceva mai modeste. Printre cele mai importante hoteluri, fără să-mi fi propus un top al acestora, aş aminti: Grand Hotel Varna, mastodontul cu „sateliţi” precum: Lebed, Dolphin, Dolphin Marina, Rubin, în capătul opus Azalia Balneo&Spa, şi altele ca Panorama, Estreya Palace, Estreya Residence, Sirius Beach&Spa, Kristel, Romance Splendid&Spa, Gloria, Aqua Azur, Koral.

Aş mai menţiona faptul că staţiunea dispune de două mici porturi de agrement cu o capacitate de 40 de iachturi şi mici ambarcaţiuni şi de un mic far. De asemenea, un alt plus ar fi poziţia sa excelentă lângă Varna, favorabilă pentru plimbări în nordul litoralului bulgăresc, ce îi conferă avantajul de a fi, aş spune, la îndemână.

E mai ieftină, mai predispusă pentru turiştii de vârste mai înintate datorită, în bună parte, izvoarelor termale ale căror ape le sunt recomandate din punct de vedere medical, băi pentru afecţiuni care la tinereţe nu se prea resimt. Familiile cu copii sunt alt segment care ar putea căuta staţiunea, graţie preţurilor mai mici faţă de alte staţiuni faimoase ale Bulgariei Tinerii, însă, nu şi-ar prea găsi locul prin discoteci şi cluburi din ce am văzut, dar la cât şi în ce ritm se construieşte şi se înnoieşte staţiunea, e foarte probabil să se schimbe lucrurile, înclinând balanţa şi în favoarea acestei categorii de vârstă.

Este accesibilă, destul de naturală, chiar dacă aspectul vetust mai răbufneşte pe ici, pe colo, ceea ce o face populară şi îndrăgită de turişti.

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 22.04.2017 12:40:10

Validat / Publicat: 22.04.17 16:07:12


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 3002


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  51950 PMA (din 57 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[22.04.17 14:58:36]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[22.04.17 15:00:28]
» mesaj pers

   @webmaster26: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[22.04.17 16:28:57]
» mesaj pers

   @irinad:

   Hai că la ora asta am mână bună la primele voturi, articole despre Grecia și Bulgaria!!!

   Bun articolul tău pentru un eventual ghid dacă ajung acolo. Am cochetat cu ideea de a lua o noapte acolo anul trecut dar nu știu de ce m-am răzgândit, tu m-ai convins să revin asupra ideii. Aproprierea de Varna chiar este un avantaj.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[22.04.17 16:47:09]
» mesaj pers

   @elviramvio: Nu pot să spun că eu am ales Sf. Constantin şi Elena ca loc de a petrece sărbătorile, ci mai degrabă că oferta m-a "ales" pe mine, dar a fost o reuşită, unde mai pui că nu mai văzuserăm Marea Neagră de aproape doi ani, aşa că s-a nimerit la fix. Într-adevăr, poziţia sa lângă Varna, este clar un atu, şi noi ne-am fâţâit cu lejeritate în primele două zile în zonă trecând din nou prin Varna de două ori.

   Mulţumesc de vizită, ecou!

   O după-amiază plăcută îţi doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Floria CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[22.04.17 18:18:57]
» mesaj pers

   Mă bucur că v-aţi relaxat câteva zile la mare! Chiar înainte de a citi articolul tău mă gândeam că ne-ar prinde bine câteva zile de Rusalii la Constantin şi Elena, o staţiune cu preţuri mai mici decât vecinele sale, cu multă verdeaţă, aer curat şi ape termale. N-am mai fost acolo de vreo şase-şapte ani...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maria55
[22.04.17 18:54:24]
» mesaj pers

   @irinad: stii, eu nu sunt prea "darnică" in ceea ce privesc ecourile! Dar aici nu m-am putut abtine! Excelent articol si mai ales excelentă descriere a acestei statiuni!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- rommys
[22.04.17 22:03:29]
» mesaj pers

   @irinad: Felicitari, foarte frumoasa descrierea statiunii, dar nu ne-ai spus nimic despre cazare, hotel, masa... eram curios daca la pretul asta este loc de ceva decent... si chiar de unde ati facut rost de asemenea oferta de nerefuzat? Vacante frumoase in continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[22.04.17 23:17:45]
» mesaj pers

   @Floria : Da, ne -am şi odihnit, ne-am şi plimbat, vremea fiind de partea noastră, cu excepţia zilei de luni când a plouat. În plus şi cei de la hotel au contribuit la starea de bine ce ne-a cuprins destul de repede.

   Dacă vă gândiţi să reveniţi în Sf. Constantin şi Elena de Rusalii, nu e o idee rea. Atunci sigur veţi găsi trandafirii înfloriţi în Grădina Botanică. :)

   Cu scuzele de rigoare pentru răspunsul meu întârziat, dar sărbătoarea onomasticii uneia dintre prietenele mele, în avans cu o zi, nu m-a lăsat să fiu pe fază.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- irinad
[22.04.17 23:27:41]
» mesaj pers

   @maria55: Mărie, draga mea, tu oricum eşti darnică tare: dăruieşti atât de multă voioşie în jur, atâta bunătate, că atunci când o faci şi în ceea ce priveşte ecourile, nu mai pare că faci ceva deosebit, ci ceva absolut natural, ce ţine de firea ta extraordinară.

   Mulţumesc mult pentru aprecieri, îţi simt sinceritatea de departe şi mă bucur mult că ţi-a plăcut articolul meu!

   Şi pentru tine sunt valabile scuzele că nu ţi-am putut răspunde mai repede!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[22.04.17 23:36:15]
» mesaj pers

   @rommys: Mulţumesc, voi scrie şi despre cazare, hotel, masă un articol separat, căci chiar merită! Pare ireal, dar a fost foarte bine, voi povesti!

   Oferta mi-a venit pe e-mail de la aceeaşi agenţie cu care am mers şi la Roma, de aceea am zis să încercăm şi aici şi nu m-am înşelat. De regulă, nu mergem prin agenţii, prefer rezervările on-line pe saiturile specializate, dar uite că a fost o cale bună şi aceasta.

   Dacă vrei, îţi voi trimite prin PM numele acesteia!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- rommys
[22.04.17 23:46:37]
» mesaj pers

   @irinad: ok, multumesc frumos! esti o draguta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[24.04.17 06:55:33]
» mesaj pers

   @irinad:

   Acesta nu va fi un ecou elogios, eu nefiind o fană a descrierilor de acest gen.

   

Grand Hotel Varna, mastodontul cu „sateliţi” precum: Lebed, Dolphin, Dolphin Marina, Rubin, ...

   Or fi bune documentarea şi compilarea pentru impresia artistică, dar realitatea te poate contrazice sau/şi cineva care a fost acolo şi ştie exact despre ce este vorba :D

   Ai văzut tu personal hotelul Rubin sau este, ca de obicei :D, doar folclor?

Simbolul de netăgăduit al staţiunii îl reprezintă mănăstirea cu hramul Sfinţilor Constantin şi Elena de la care-i provine numele, deşi în anii comunismului a fost botezată „Druzbha”, în limba bulgară însemnând prietenie.

   Dacă tot foloseşti transcrierea englezească pentru o denumire bulgărească, deşi nu înţeleg logica, măcar fă-o corect. De fapt, aici este vorba de Дружба sau Druzhba sau, mai simplu: Drujba :D. Sincer, sunt mirată cum ţie, călătoare neobosite pe meleaguri bulgăreşti cum te pretinzi, nu-ţi zgârie timpanul sau retina acel „zh” care înlocuieşte originalul „j”, existent şi în limba română, dar poate sunt eu mai sensibilă.

Lângă restaurantul Sirius (un reper de seamă al staţiunii ce are formă de vapor), am văzut...

   Nu reiese dacă staţiunea sau restaurantul are formă de vapor =))

   De fapt, este vorba despre unul din restaurantele hotelului Sirius Beach, amenajat chiar pe o corabie :D

Aruncându-mi privirea ceva mai încolo, mi-au atras atenţia câţiva turişti mai în vârstă ce se schimbau de haine într-o cabină ocazională, după care, în slipi, se îndreptau către două piscine improvizate la malul mării, unde se lăfăiau în apă aburindă, în timp ce afară erau doar 16 °C. În aer se simţea puternic izul de sulf.

   Ai o vedere ageră, chiar de invidiat. În acest caz, reuşeai să vezi de la Sirius ştrandul termal al staţiunii, aflat în imediata apropiere a hotelului Azalea, ba mai mult, simţeai puternic şi izul de sulf =)). Trecem peste faptul că nu este nimic improvizat acolo, existând amenajate şi duşuri şi un vestiar obişnuit.

   Gata, m-ai convins.

Din loc în loc se pot observa ţevi din care apa caldă a izvoarelor curge direct în mare, staţiunea fiind renumită în trecut prin piscinele sale amenajate în aer liber, acum am găsit doar una nefuncţională ce nu arăta deloc îmbietor.

   Piscina în aer liber nefuncţională care ţi-a displăcut aparţinuse unui hotel care, între timp, a fost demolat. Oare cât de „îmbietor” ar fi trebuit să arate piscina, cât timp în locul hotelului era doar o grămadă de moloz, desigur, deloc îmbietor :D?

   L. E. Dar în piscina de la Koral nu ai făcut baie?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[24.04.17 22:32:21]
» mesaj pers

   @irinad: Draga mea, mi-ai amintit de plăcutele zile petrecute de mine de două ori acolo, în piticania, modesta, dar frumușica stațiune. Da, am fost acolo de două ori, la Sirius Hotel, eu am fost încântată. Și de hotel și de parc și de bazar și de biserică.

   Hotelul Sirius avea piscină interioară, cu apă termală, in dreptul hotelului, pe plajă erau țevi prin care se scurgea apa urât mirositoare, erau cabine (pentru schimbarea hainelor) pe plajă. Pe noi nu ne pasionează piscinele de niciun fel, mai ales la mare, poate și pentru că avem una acasă :)

   Am mâncat de câteva ori la restaurantul-vapor, foarte mult mi-a plăcut mâncarea, prețurile nu erau piperate.

   Te felicit pentru vacanță, pentru articol, aștept continuarea.

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[24.04.17 23:01:30]
» mesaj pers

   @krisstinna: Ah, mă bucur că ţi-am adus aminte de vacanţele tale în staţiunea cu nume de sfinţi împăraţi. Şi mie mi-a plăcut mult, cel puţin micuţa mănăstire m-a atras din prima clipă, deşi nu sunt excesiv de religioasă. Iar slujba de Înviere la care am stat mai mult de curioşi, mi-a creat o bună impresie atât prin modul cum a fost ţinută, cât şi prin organizare şi disciplină: nu am văzut îmbulzeală, deşi era multă lume acolo.

   Gând la gând cu bucurie :) şi noi am mâncat la Sirius un prânz, şi nouă ne-a plăcut, poate voi scrie ceva şi despre restaurantul-vapor! Iar cu privire la piscine, parcă mi-ai citit gândurile, nici pe noi nu ne pasionează, mai cu seamă la mare, deşi nu avem acasă:(

   Mulţumesc pentru vizită, aprecieri, vot, ştii că sunt încântată atunci când le primesc de la tine!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[25.04.17 14:45:37]
» mesaj pers

   @irinad: Dupa lupte seculare am ajuns si eu la articolul tau sucit si rasucit pe toate partile de toti cei ce l-au citit.

   Ce as mai putea spune eu care nu am fost acolo decat asa trecand prin zona, nu pot decat sa ma bucur ca aceasta iesire a voastra a fost o reusita.

   Ma uitam la poze si ca sa ma conving inca o data am citit data si era corect. Ma gandeam insa la zilele ce au urmat acestor sarbatori si ma bucuram pentru cei care au fost plecati ca au prins vreme buna.

   Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[25.04.17 15:26:46]
» mesaj pers

   @mishu: Eu ți-am mai spus că-ți admir această calitate a ta, de a scrie fiecăruia câte ceva, potrivit și încurajator. Găsești mereu să adresezi colegilor cuvinte calde, oportune și, realmente, îmi pare rău că nu pot să fac și eu la fel!

   Da, mi-a plăcut, o mai spun încă o dată, n-am mai fost niciodată în zona Varna, toate au fost noi pentru mine. Am mai fost în scurte vizite pe litoralul bulgăresc: în 2009 într-un weekend de 1 Mai la Sunny Beach și o jumătate de zi în 2015 la Cap Kaliakra, Dalboka și Bolata.

   După cum ți-am spus, mi-a părut foarte rău că nu am putut vizita Euxinograd dar, oricum, sper să mai revin altădată în zonă pentru multe altele.

   Mulțumesc pentru vizită, ecou, vot, aprecieri! Vremea a fost bună, într-adevăr, cu excepția zilei de luni când a plouat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[25.04.17 16:18:31]
» mesaj pers

   @irinad:

   Acum am reusit sa vad si pozele asa cum imi place, in liniste si m-ai dat gata cu atatea lalele in primul rand.

   Acum chiar m-ai convins sa mergem si noi, pare destul de rustica si ne plac astfel de locuri. Am sa te rog sa-mi dai un PM cu agentia, inca nu sunt pregatita sa merg prin ei asa aproape dar vad ca par seriosi, i-ai incercat de doua ori, daca nu ma insel.

   Cabina aceea de schimbat hainele e bestiala, imi aminteste de un secol trecut si de un lac pe undeva pe la Movila Miresei, n-ai de unde sti unde este, se pare ca doar Dorgo stie locul! Si eu! 👶

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[25.04.17 19:06:54]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mă gândeam eu că-ţi vor plăcea florile mele, de fapt ale Grădinii Botanice. Era acolo o adevărată feerie, o reală simfonie a lalelelor!

   Mă bucur că am reuşit să fiu convingătoare în privinţa staţiunii, vă veţi simţi bine, mai cu seamă că ştiu că-ţi place Marea Neagră. Îţi voi da şi PM cu agenţia, da, ai reţinut bine, am mai fost prin ea şi la Roma.

    Acea cabină de schimb nu e nicidecum definitorie pentru staţiune, dar m-a amuzat şi pe mine, de aceea am pus fotografia.

   Mulţumesc pentru ecou, eşti o drăguţă, ca-ntotdeauna! Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- calatorul
[03.05.17 09:46:29]
» mesaj pers

   @irinad: Ei acum m/am lamurit si eu cum e si ce pot gasi in zona asta, destul de aproape de noi, daca are si izvoare termale devine interesanta, doar ca vara cine mai face bai termale, cu marea alaturi?

   Insa pentru vreme instabila este o solutie alternativa interesanta, am constatat asta pe propriile oase, ca pielea nu zicea nimic, la Baile Felix, nu ma asteptam la o asemenea senzatie de confort in bazinele termale. Multumim, mai citim.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- lili.s
[13.04.18 08:29:32]
» mesaj pers

   @irinad: multumim pt. impresii si poze. foarte util.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[13.04.18 09:30:21]
» mesaj pers

   @lili. s: Mulțumesc frumos, ma bucur ca v-a plăcut si v-a folosit articolul meu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- lili.s
[06.08.18 08:09:33]
» mesaj pers

   @irinad: draga irina, te as ruga sa imi recomanzi un hotel in sf, constantin si elena. multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[06.08.18 11:53:40]
» mesaj pers

   @lili. s: Nu pot să recomand decât hotelul Koral la care am stat anul trecut, de Paşti. Il recomand pentru că atunci a fost bine, in condițiile date in acel context, însă nu ştiu cum este acum, dacă s-ar încadra cerințelor voastre.

   Îți sugerez sa lansezi pe sait un CMR pe această temă şi vei primi cele mai bune sfaturi de la cunoscători, tu putând astfel să iei o hotarâre.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- lili.s
[06.08.18 13:32:47]
» mesaj pers

   Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2017] Detaliu de lalea din soiul Lion King, vedeta Grădinii Botanice din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848393">Şterge vot</a></div><span id="v9848393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2017] Detaliu de lalea din soiul Lion King, vedeta Grădinii Botanice din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2017] Marea Neagră e albastră la Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848399">Şterge vot</a></div><span id="v9848399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2017] Marea Neagră e albastră la Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2017] Mănăstirea cu hramul Sf. Constantin şi Elena din staţiunea omonimă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848401">Şterge vot</a></div><span id="v9848401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2017] Mănăstirea cu hramul Sf. Constantin şi Elena din staţiunea omonimă
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [APR-2017] Lalele Lion King -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848402">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848402"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848402">Şterge vot</a></div><span id="v9848402" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848402)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848402Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848402MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2017] Lalele Lion King
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2017] Restaurantul Sirius, în formă de vapor, din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848403">Şterge vot</a></div><span id="v9848403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2017] Restaurantul Sirius, în formă de vapor, din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2017] Simfonie de culori la Grădina Botanică din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848404">Şterge vot</a></div><span id="v9848404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2017] Simfonie de culori la Grădina Botanică din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2017] Un ponton pe care te poţi plimba -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848405">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848405"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848405">Şterge vot</a></div><span id="v9848405" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848405)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848405Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848405MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2017] Un ponton pe care te poţi plimba
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2017] Un ponton 'rupt' de mal -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848407">Şterge vot</a></div><span id="v9848407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2017] Un ponton "rupt" de mal
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2017] Frumuseţe la superlativ în Grădina Botanică din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848408">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848408"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848408">Şterge vot</a></div><span id="v9848408" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848408)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848408Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848408MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2017] Frumuseţe la superlativ în Grădina Botanică din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2017] O privire hăt departe, spre Sunny Day -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848409">Şterge vot</a></div><span id="v9848409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2017] O privire hăt departe, spre Sunny Day
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2017] Piscine improvizate în aer liber în Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848410">Şterge vot</a></div><span id="v9848410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2017] Piscine improvizate în aer liber în Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2017] Parcul din faţa mănăstirii Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848412">Şterge vot</a></div><span id="v9848412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2017] Parcul din faţa mănăstirii Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2017] Pâlc de lalele roşii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848413">Şterge vot</a></div><span id="v9848413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2017] Pâlc de lalele roşii
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2017] În mănăstirea Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848414">Şterge vot</a></div><span id="v9848414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2017] În mănăstirea Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2017] Masa pe sub care am trecut -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848415">Şterge vot</a></div><span id="v9848415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2017] Masa pe sub care am trecut
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2017] Intrarea joasă în mănăstirea Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848416">Şterge vot</a></div><span id="v9848416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2017] Intrarea joasă în mănăstirea Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2017] Se coboară pe plajă pentru o şedinţă foto -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848417">Şterge vot</a></div><span id="v9848417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2017] Se coboară pe plajă pentru o şedinţă foto
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2017] Marea Neagră la apusul soarelui -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848418">Şterge vot</a></div><span id="v9848418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2017] Marea Neagră la apusul soarelui
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2017] Lalele -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848419">Şterge vot</a></div><span id="v9848419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2017] Lalele
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2017] Poiană în Grădina Botanică din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848420">Şterge vot</a></div><span id="v9848420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2017] Poiană în Grădina Botanică din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [APR-2017] Clădirea Poştei din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848421">Şterge vot</a></div><span id="v9848421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2017] Clădirea Poştei din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [APR-2017] Sediul Poliţiei din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848422">Şterge vot</a></div><span id="v9848422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [APR-2017] Sediul Poliţiei din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [APR-2017] Sculptură în Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848423">Şterge vot</a></div><span id="v9848423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [APR-2017] Sculptură în Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [APR-2017] Spaţiu verde la intrare în staşiunea Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848424">Şterge vot</a></div><span id="v9848424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [APR-2017] Spaţiu verde la intrare în staşiunea Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [APR-2017] Hotel Panorama de pe podeţul peste râul ce străbate staţiunea -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848425">Şterge vot</a></div><span id="v9848425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [APR-2017] Hotel Panorama de pe podeţul peste râul ce străbate staţiunea
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [APR-2017] Şir lung de lalele -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848426">Şterge vot</a></div><span id="v9848426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [APR-2017] Şir lung de lalele
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [APR-2017] Cabină de schimb ocazională -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848427">Şterge vot</a></div><span id="v9848427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [APR-2017] Cabină de schimb ocazională
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [APR-2017] Spre far -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848428">Şterge vot</a></div><span id="v9848428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [APR-2017] Spre far
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [APR-2017] Combinaţie de galben cu roşu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848429">Şterge vot</a></div><span id="v9848429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [APR-2017] Combinaţie de galben cu roşu
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [APR-2017] Verde crud în Grădina Botanică din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848430">Şterge vot</a></div><span id="v9848430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [APR-2017] Verde crud în Grădina Botanică din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [APR-2017] S-au deschis câteva tarabe în Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848431">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848431"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848431">Şterge vot</a></div><span id="v9848431" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848431)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848431Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848431MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [APR-2017] S-au deschis câteva tarabe în Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [APR-2017] Se pot face ceva cumpărături din bazarul din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848432">Şterge vot</a></div><span id="v9848432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [APR-2017] Se pot face ceva cumpărături din bazarul din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [APR-2017] Copii ce se bălăcesc într-o piscină out-door cu ape termale -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848433">Şterge vot</a></div><span id="v9848433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [APR-2017] Copii ce se bălăcesc într-o piscină out-door cu ape termale
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [APR-2017] Un complex de la malul mării ce pare a fi părăsit -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848434">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848434"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848434">Şterge vot</a></div><span id="v9848434" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848434)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848434Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848434MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [APR-2017] Un complex de la malul mării ce pare a fi părăsit
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [APR-2017] Pare a fi un melc -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848436">Şterge vot</a></div><span id="v9848436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [APR-2017] Pare a fi un melc
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [APR-2017] Lalele violet -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848437">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848437"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848437">Şterge vot</a></div><span id="v9848437" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848437)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848437Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848437MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [APR-2017] Lalele violet
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [APR-2017] Spre hotel Sirius -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848438">Şterge vot</a></div><span id="v9848438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [APR-2017] Spre hotel Sirius
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [APR-2017] Hotel în construcţie -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848439">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848439"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848439">Şterge vot</a></div><span id="v9848439" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848439)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848439Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848439MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [APR-2017] Hotel în construcţie
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [APR-2017] O sirenă corpolentă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848440">Şterge vot</a></div><span id="v9848440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [APR-2017] O sirenă corpolentă
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [APR-2017] Povestea mănăstirii Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848441">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848441"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848441">Şterge vot</a></div><span id="v9848441" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848441)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848441Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848441MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [APR-2017] Povestea mănăstirii Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [APR-2017] Harta Grădinii Botanice din Sf. Constantin şi Elena -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 22.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av848443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv848443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=848443">Şterge vot</a></div><span id="v9848443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(848443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f848443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e848443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [APR-2017] Harta Grădinii Botanice din Sf. Constantin şi Elena
foto irinad [22.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.176157951355 sec