75907 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Algarve şi sudul Portugaliei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.01.2017
DE
Avatar anuca27
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Drobeta-Turnu Severin
înscris/ă în 04.05.16
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 8 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
3000
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 9
+ COPII: 3 -- varsta: 7,9,12

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Portugalia - La capătul lumii e mai “roşu orizontul”


Portugalia, Lusitania sau țara celor 3 F care cică vin de la fotbal, Fatima, fado. Vedeți, mi-am făcut temele înainte de a ajunge la capătul continentului. Chiar dacă ne place să ne lăsăm purtați de aventură nu înseamnă că plecăm orbește fără să știm în mare ce vrem să vedem, să mirosim, să gustăm, să admirăm.

N-am citit nimic, habar nu am despre locul X sau Y, îmi iau un ghid și văd eu acolo ce și cum … mi se pare un pic de snobism în astfel de vorbe, adică am decis să dau banii pe un concediu doar așa că acolo se duce toată lumea sau în lipsă de inspirație. Nu nene, la noi e clar, vrem acolo, și acolo, și dincolo, și în partea aialaltă pentru că vrem să vedem castelul, plaja, turnul, tablourile, statuile, să gustăm, să simțim briza, să adulmecăm aroma, să măsurăm valurile, etc. Și da, scormonesc prin toate cotloanele după informații și sfaturi, după idei și ponturi, după povești și legende …. și ce dacă le-au căutat alții sau le-au făcut și ei, ei na, uite că vreau să le fac și eu, pardon, și noi. Și la capitolul acesta “Am fost acolo” este THE BEST, iar Carmen Ion m-a dat gata cu documentarea în postarea ei “Cu drag despre Lisabona”. Nu am mai avut nevoie de ghid, tras la imprimantă - rezolvat.

Așa că o să va scriu și despre hoteluri, plaje, restaurante, prețuri, taxe, calcule, …, dar și despre altceva pentru că deja ați aflat că sunt adepta lui “ hai să îți spun de ce am ales locul și ce am simțit ”.

Prin urmare, de ce Portugalia? Nu am pus în balanță cei 3 F din articolul pe care l-am citit, eu am avut eM- ii mei: multă apă (a se citi ocean), multe midii- fructe de mare, multă culoare la propriu, multă geografie, multă istorie (am trădat puțin cu M-ul care vune de la mult).

Acum vreo 3 ani pe o plajă din Grecia, gândindu-ne la viitoarele concedii, o prietenă de a mea visa la Lisabona: să ne pierdem cu harta în mână pe străduțele alea înguste și în pantă, să ascultăm fado și să mâncăm bachalau, să facem cunoștință cu vinul de Porto și să admirăm apusul la ocean. Și visul a tot continuat cu o serie întreagă de țări și orașe apropiate sau mai îndepărtate. În unele am ajuns de atunci și până acum, la altele încă visăm, iar Portugalia am bifat-o in 2016. Așadar era pe listă și nu numai pentru vin, pește, bălăceală și apusuri. Era și pentru faptul că puștiul nostru studiaza anul acesta (clasa a VI a) geografia Europei, iar Portugalia este cea mai vestică țară a continentului și punctul de plecare al navigatorilor către expedițiile care au schimbat harta lumii. Am ales-o pentru amestecul de european cu arab, dar și pentru castelele frumoase și istoria lor. Cel mai mult a cântărit, însă, și faptul că ziarele economice ne bombardau cu știrile conform cărora companiile de zbor low-cost intrau puternic pe destinația directă București - Lisabona cu prețuri de nimic. Ne-am lămurit cu nimicul acesta mai târziu, dar deja aveam doar fado în urechi așa că am dat înainte.

Lisabona? E frumoasă, mi-a spus o cunoștință acum 2-3 ani după ce s-a întors dintr-un city - break. Altceva decât Grecia sau Croația, un pic ciudată chiar, a completat atunci. E bătrânicioasă mi-a zis altcineva, nu m-a impresionat cu nimic.

Eu vreau, i-am zis jumătății mele. Mergem, a zis el mai hotărât ca mine, daaaaar…... dacă tot e să fie Portugalia, pe modelul Italiei in 2015, a plusat. Unde sunt cele mai frumoase plaje din Lisabona, a întrebat? Eiiiii, în sud am bâguit eu, la vreo 300 de kilometri de capitală, în Algarve, fotografiile sunt amețitoare. Mergem și acolo, punct, păi zburăm la capătul pământului fără să vedem minunățiile alea a stabilit el zgâindu-ne împreună pe net la stâncile mărețe care se ridică din apele oceanului lângă Lagos.

Zis și făcut. Am dat sfoară în țară (adică ne-am sunat prietenii cu care mai petrecusem o serie de concedii) și ce sa vezi, ne-am făcut 9 dintr-un foc, 6 adulți și 3 pitici gata oricând de ura, ura, aventura. Nebunia abia atunci începea pentru că nu e simplu deloc să rezervi de la bilete de avion, până la camere de hotel pentru NOUĂ oameni. În plus pentru luna august biletele de avion, chiar și cele low-cost nu erau nicidecum la prețuri de nimic. Toată lumea s-a mobilizat și cea mai ieftina variantă de deplasare s-a dovedit cea cu escală.

Da, dar unde o facem? Nu Paris, a răspuns prima voce, nici Bruxelles a zis altă voce și vă dați seama de ce, mergem pe varianta Italia au zis băieții. Așa că la dus am ales ca escală Milano (ta na!!! , fetelor li s-au aprins beculețele), iar la întros Roma (pe asta o vazusem).

Păi dacă e Milano??? n-am putea să rămânem o noapte și să vedem și noi măcar Domul. Ba da, a venit neașteptat răspunsul. Cu tot cu o noapte de cazare la un Ibis lângă aeroport și cu zbor la o oră decentă a doua zi către Lisabona, am ajuns la un preț mult mai ok decât direct Otopeni – Portela.

Am rezervat așadar bilete dus pe ruta București-Milano (Ryanair), escala de o jumătate de zi la Milano (vorba vine o zi, pen că ne-am ars cu Ibisul de lângă Malpensa) și Milano-Lisabona cu Easyjet.

Iar retur am zburat numai cu Ryanair, dar pe ruta Lisabona- Roma, escală de 4 ore, și apoi Roma - București. Au fost cele mai ieftine variante pentru luna august. Cu totul pentru 2 adulți și un copil de 12 ani am dat undeva la 850 de euro (dus –intors).

Zboruri frumoase, line cu o mică întârziere la plecarea din Roma, dar recuperată pe traseu, totul ok. Ne-am încadrat foarte bine și în limitele bagajului minimalist pe care ți-l propun. Tot ce căram cu mașina în 3 valize imense, de data asta a încăput în 2 geamantane stas pentru Ryanair și un rucsac, ca să vezi a zis soțul meu și nu numai al meu.

Și acu’ să vă povestesc de ce ne-am ars cu Ibisul de lângă Maplensa (aeroportul din Milano). Hotelul e super ok la raportul calitate preț. Aproape de aeroport cu un serviciu foarte bun de deplasare către aeroport, dar nu și către oraș. Venind de la București am aterizat pe Bergamo, iar a doua zi plecam de pe Malpensa, așa că de aceea am ales Ibis - Malpensa. Cum aveam bagaje am decis să ne cazăm întâi și abia apoi să colindăm puțin prin capitala modei. Numai că, să străbați ditamai orașul de la un capăt la altul și apoi să te întorci în centru ne-a luat cam 3 ore și jumătate, aproape 4. Ne-am plimbat cu autocare, autobuze, microbuze, etc de ne-a ieșit pe nas. De la Ibis te putea prelua la cerere, contra unei sume de 3 ore de persoană, un microbuz care te ducea doar în aeroport, de acolo luai alt autobuz care te ducea în centru cam într-o ora și jumătate, iar la întoarcere la fel. Așa că am ratat intrarea în Dom, Scala și ce mai trecusem pe listă și ne-am bucurat doar de vreo 3 ore gură cască în jurul Catedralei. Am pierdut și celebrele panzzerotti de la Luini pentru că erau în concediu toată luna august, dar am savurat celebra pizza Spontini pe care am gasit-o foarte ușor. Ne-am luat porția de noroc din Galeriile Vittorio Emanuele și seara aproape că am adormit în autobuzul care ne dus către hotel. Dacă vă cazați la Ibis cereți o cameră în aripa din spate, noi am primit una cu vedere la parcarea din față, iar de pe la ora 4 (a. m) începe forfota, autocarele vin să transporte grupurile de turiști către aeroport. Pe noi ne-au zăpăcit niște chinezi, cred că hotelul a fost plin pentru că vreo 3 autocare au tot cărat la ei din oră în oră. 54 de euro pe noapte e ok, dar doar pentru escală, la câți bani am dat pe legături și timpul pierdut, mai bine ne cazam lângă gară și eram mai câștigați. Pentru copii ne-am dorit să dormim mai mult a doua zi și să nu ne trezim cu noaptea în cap să ajungem la aeroport. Nu ne-a ieșit pentru că nu ne-au lăsat chinezii. Haaaio, oiaaa, maaao, cred că era un fel de Bună dimi! la ei. A fost un Milano pe repede înainte, dar l-am simțit, l-am mirosit și cu siguranță ne vom întoarce. Concediul începea a doua zi când aveam să ajungem la ocean. În concluzie nu ocoliți varianta zborului cu escală. A fost cu mult mai ieftin, vreo 200 de euro am scutit. Ne-am temut de escala de 4 ore de la întoarcere, dar nici nu am simțit-o, copiii nici atât.

A doua zi am zburat către Lisabona, un zbor frumos de 2 ore și 45 de minute cu un pilot foarte vorbăreț care deși nu avea o engleză foarte descifrabilă ne-a dat destul de multe detalii legate de traseu. Copiii au testat googlemap- și pot să spun că au avut o lecție de geografie europeană. Suntem deasupra Austriei, acum a Franței, a Spaniei. Am zburat un pic către nord și am coborât de la Porto către capitală exact deasupra coastei. Oceanul, oceanul arătau picii mândri, suntem deasupra oceanului!

Am aterizat fără probleme la Lisabona și deja ne vedeam bălăcindu-ne în valuri. Ideea este că până în Lagos – Algarve mai erau vreo 300 de kilometri, iar noi nu am închiriat mașină on-line. Ne descurcăm rapid acolo au stabilit, în România, băieții. Rapid a însemnat vreo 3 ore. Cozile erau imense, aveau întâietate cei care făcuseră rezervările pe net, iar noi eram 9, așa că aveam nevoie de cel puțin 2 mașini sau una mare și încăpătoare.

După așteptări alimentate din plin cu primele Pasteis de nata (celebrele prăjituri portugheze) din aeroport, după calcule și paracalcule, dupa cărți de credit verificate, acceptate, respinse, compromisuri și înțelegeri, ne-am ales cu 2 WV polo de la Europcar, singurii care au acceptat sa ni le închirieze pe amândouă cu același card de credit drept garanție.

Așa că, SFAT: dacă aveți de gând să închiriați mașină, faceți-vă timp și faceți lucru acesta pe net, pe îndelete, comparând, verificând, calculând, etc.

Ne-am îmbarcat așadar și destinația Algarve via podul Vasco da Gama. Waw, au zis copiii, credeam că a fost un pictor Vasco da Gama ăsta, a zis cel mai mic dintrei ei, spre amuzamentul celorlalți. Are 17,5 kilometri??? În câți ani l-au construit au întrebat puștii noștri, 100 au raspuns tot ei în cor. Nu nu l-au construit în 100de ani, doar 18 luni, atat a durat. L-am traversat mândri că eram la capatul Europei și bucuroși că în maximum 3 ore eram cu lăbuțele în apa oceanului. Am ajuns, ne-am cazat (o sa va povestesc altă dată despre pensiune si oraș) și direct pe plajă. Primele 2 seri au fost cu adevărat răcoroase așa că în ciuda văntului rece și a apei “ ca de munte ” am făcut cunoștință cu Oceanul Atlantic. Și da, sentimentul este frumos, unic și …. merită fiecare euro, cent și bănuț pus deoparte …. o să vă detaliez de ce.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de anuca27 in 20.01.2017 09:21:44

Validat / Publicat: 20.01.17 11:14:12


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în PORTUGALIA
VIZUALIZĂRI: 3156


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (anuca27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de anuca27? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[20.01.17 11:13:54]
» mesaj pers

   Înţeleg că mai avem continuări - de-abia aştept :)

   -

   Dar ceva fotografii, ilustraţie aici, nimic? :(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[20.01.17 11:26:22]
» mesaj pers

   @anuca27:

   Ti-am citit articolul cu placere - anul acesta am deja rezervare pentru "locusorul" acela - si desigur articolele colegei mentionate de tine, plus ale celorlalti useri indragostiti de aceasta parte a Europei. Astept si alte impresii scrise de tine, scrii frumos.

   Vacante reusite si anul acesta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[20.01.17 11:46:23]
» mesaj pers

   @anuca27: În primul rând, îţi mulţumesc pentru citarea articolului meu despre Lisabona. Recunosc, sunt flatată :) Acum, serios vorbind, ce altă satisfacţie mai mare ar putea avea un AFA-ist decât aceea că informaţiile şi impresiile sale de călătorie au slujit altora? Încă o dată, mulţumesc.

   În al doilea rând, şi noi am zburat la Lisabona cu escală, dar la Madrid, pentru că 2011 nu existau zboruri directe low-cost Bucureşti-Lisabona, iar de la Madrid am luat EasyJet şi într-o oră eram în capitala lusitană. Şi dacă tot am ajuns la Madrid, am stat acolo 5 nopţi, că doară nu se face să treci ca vântul printr-o capitală europeană... Şi dacă tot am ajuns la Madrid, am dat câte o fugă şi la Segovia, Toledo şi Escorial, din aceleaşi considerente;).

   Podul Vasco da Gama - sunt o persoană total atehnică, dar n-am putut rămâne indiferentă la o asemenea realizare inginerească şi la priveliştile ce se deschid de pe pod. L-am traversat de două ori, prima dată la întoarcerea din Peninsula Setubal şi a doua oară în drum spre Algarve (pardon, a fost de fapt de 3 ori, pentru că asta a fost dus-întors).

   Algarve - noi n-am ajuns decât în Albufeira şi după 18 zile de excursii obositoare am preferat să stăm la plajă şi să ne odihnim 4 zile. De ajuns însă pentru a visa la o întoarcere acolo - mi-a plăcut enorm.

   Aşa încât aştept cu mare nerăbdare poveştile despre Lagos şi alte locuri unde aţi ajuns în Algarve.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- ANILU
[20.01.17 13:58:00]
» mesaj pers

   @anuca27: În sfârşit, a venit timpul impresiilor din vacanţa lui 2016.

   Te felicit pentru amănuntele împărtăşite cu noi despre alegerea vacanţei, a drumului, a escalelor şi în sfârşit la destinaţie. Gaşcă serioasă, nu glumă...

   Aştept continuarea aventurii voastre catalane, dar să ne ataşezi şi poze ca să vedem şi noi pe unde v-aţi plimbat.

   Felicitări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- crismis
[20.01.17 16:10:27]
» mesaj pers

   @anuca27: Bine ai revenit aici, pe site! De cand te astept!...

   Frumoasa destinatie, frumoasa si relatarea, in stilul tau spumos, inconfundabil! Mai ales ca mi-a trezit amintiri din acelea care... gadila placut inimile. Noi am vizitat doar Lisabona (si imprejurimile) in urma cu cativa ani, am ajuns tot cu escala Milano Malpensa, vreo 3 ore la dus si o noapte intreaga la intors:(. La fel ca tine, tin minte ce racoroase erau serile, chiar daca ziua ne topeam de caldura, seara briza oceanului isi facea simtita prezenta si mereu trebuia sa ne echipam in consecinta. In sudul Portugaliei nu am ajuns, desi visam de multi ani, dar ii va veni randul, cu siguranta.

   Abia astept sa povestesti in continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[20.01.17 17:19:15]
» mesaj pers

   @anuca27: Mi-a placut articolul tau insa doar pana la ultima propozitie, pentru ca totul era asa de frumos povestit ca as mai fi citit si cand eram si eu prinsa mai mult in atmosfera ne-ai zis "Te pup, pa, pa".

   Sa zicem sa accept asta... insa doar cu conditia ca urmatorul articol sa vina cat mai curand :).

   Pana atunci insa, felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dana2008
[20.01.17 17:38:40]
» mesaj pers

   M-ai acaparat și pe mine cu povestea și mai vreau să citesc. Interesant început de vacanță!

   Felicitari pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[20.01.17 17:55:09]
» mesaj pers

   Webmaster: E posibil să operaţi o corectură în titlu? Evident, e vorba de "capatul lumii", nu de "captul". Ar fi păcat să rămână aşa...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[20.01.17 18:35:14]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Corectat. Mulţumim

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- anuca27
[21.01.17 11:31:53]
» mesaj pers

   @webmasterX: multumesc pentru corectura si pt tot. după pauza încărcată cu tot felul de altceva m-am cam încurcat în site, ma grăbeam si nu stiu, dar se pare ca i-am dat drumul fara foto, am vrut sa revin, dar m-am încurcat si mai mult... asa ca... nu stiu, poate pot sa le incarc totusi... multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- anuca27
[21.01.17 11:36:52]
» mesaj pers

   waw..... mulțumesc tuturor, mi-ar place a sa vă răspund fiecaruia dintre voi, mi-era dor sa scriu, dar si de voi... am cam putin timp liber asa ca il voi folosi pt continuarea povestilor... asa ca sper sa ma înțelegeți... a fost un sejur pe cinste... asa ca cei care anul acesta aleg Portugalia nu le spune decat ca au facut o alegere excelenta... MULTUMEEEESC, încă o data!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmasterX
[21.01.17 12:08:51]
» mesaj pers

   @anuca27:

nu stiu, poate pot sa le incarc totusi... multumesc!
Poze se pot încărca oricând -- evident, şi ulterior publicării. Prin linkul "Încarcă foto" (pe col din mijloc) sau butonul "Adaugă poză" (pe col din dreapta)

   Ca să-ţi fie cât mai uşor, uite mai jos linkul direct amfostacolo.ro/pic_addnew ... 54&ridAnt=75907

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[21.01.17 20:05:41]
» mesaj pers

   @anuca27: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[6] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] o imbratisare pt toti -- foto by <b>anuca27</b> [uploaded 21.01.17] - <span class="allrVotedi" id="av828160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv828160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=828160">Şterge vot</a></div><span id="v9828160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(828160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f828160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e828160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] o imbratisare pt toti
foto anuca27 [21.01.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Sa avem noroc... zic... -- foto by <b>anuca27</b> [uploaded 21.01.17] - <span class="allrVotedi" id="av828161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv828161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=828161">Şterge vot</a></div><span id="v9828161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(828161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f828161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e828161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Sa avem noroc... zic...
foto anuca27 [21.01.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Paralel cu oceanul Atlantic... -- foto by <b>anuca27</b> [uploaded 21.01.17] - <span class="allrVotedi" id="av828162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv828162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=828162">Şterge vot</a></div><span id="v9828162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(828162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f828162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e828162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Paralel cu oceanul Atlantic...
foto anuca27 [21.01.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] si am facut cunostinta... Eu, ANA... eu... ATLANTIC... -- foto by <b>anuca27</b> [uploaded 21.01.17] - <span class="allrVotedi" id="av828163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv828163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=828163">Şterge vot</a></div><span id="v9828163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(828163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f828163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e828163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] si am facut cunostinta... Eu, ANA... eu... ATLANTIC...
foto anuca27 [21.01.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] si DA... totul este ca in fotografii... -- foto by <b>anuca27</b> [uploaded 21.01.17] - <span class="allrVotedi" id="av828164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv828164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=828164">Şterge vot</a></div><span id="v9828164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(828164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f828164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e828164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] si DA... totul este ca in fotografii...
foto anuca27 [21.01.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] si la l-am intalnitt si pe Henry Navigatorul... -- foto by <b>anuca27</b> [uploaded 21.01.17] - <span class="allrVotedi" id="av828165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv828165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=828165">Şterge vot</a></div><span id="v9828165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(828165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f828165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e828165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] si la l-am intalnitt si pe Henry Navigatorul...
foto anuca27 [21.01.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[6] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.10858297348 sec